amigdas.com

Variante de proiectare și modalități de așezare a dalelor în toaletă

Proiectarea plăcilor frumoase în toaletăToaleta este un loc destul de specific, nu numai în forma sa, ci și în împrejurimile acesteia, precum și în microclimat. Cele mai multe toalete sunt similare cu celelalte. Dacă vă uitați la fotografiile acestor camere, atunci toate acestea, ca una, sunt spații destul de înguste, întinse în lungime. Reparația și interiorul celor mai multe toalete nu diferă, de asemenea, în varietate - pe peretele din spate al comunicației, deasupra toaletei - o dulap pentru produse chimice de uz casnic. Uneori, toate comunicațiile sunt tencuite și fac o ușă pentru a le accesa în timpul reparațiilor de țevi sau alte lucrări, și de sus nu pentru a strica proiectarea finisajului cu dale. Microclimatul este, de asemenea, diferit de alte încăperi - umiditate ridicată, utilizarea frecventă a substanțelor chimice în timpul curățării.

Pe baza celor de mai sus, materialele de finisare toaletă trebuie să aibă anumite proprietăți -, fiabilitate, rezistență la apă și decorative protecție împotriva atacurilor chimice, precum și ușurința de curățare. Aceste proprietăți sunt responsabile gresie. În prezent, există un număr de marcaje de dale, care este perfect pentru o toaletă. Are culori foarte frumoase și forme interesante, poate, în caz de scurgeri de scurtă durată, pentru a menține apă în curgerea în apartamentele inferioare și nu se teme de chimie și este ușor de curățat.

În toaletă, faianța este folosită nu numai pentru finisarea pereților, ci și pentru podea. Pentru pereți și pardoseli, este puțin diferită în proprietăți. Placa de pardoseală este mai groasă, ceea ce o face mai stabilă înainte de sarcini. În plus, se caracterizează printr-o rezistență crescută la uzură, zgârieturi și impacturi similare. Țiglele selectate corect pot elimina o serie de greșeli făcute în timpul lucrărilor de construcție sau reparații anterioare în toaletă - pereți neuniformi, design slab și, de asemenea, corectarea vizuală a dimensiunilor camerei.

Calculul numărului de materiale, alese și instalate

Calcularea și selectarea plăcilor

Cum se calculează cantitățile de materialÎnainte de a începe repararea toaletei și cumpărarea unei plăci, trebuie să calculați corect, cât va fi necesar. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați suprafața toaletei, care este căptușită. Există anumite nuanțe în calculele și alegerea materialului:

 1. Dacă pe pereți sau pe podea există elemente, dincolo de care nu va exista o instalație, atunci suprafața ocupată de acestea trebuie să fie luată din suprafața totală în care va fi realizată lucrarea.
 2. După ce a fost calculat numărul necesar de plăci, trebuie să adăugați la această cifră încă cincisprezece la sută, deoarece nu există camere ideale și nu vor exista întotdeauna garnituri care nu pot fi folosite nicăieri.
 3. Atunci când alegeți o țiglă pe podea, nu uitați că aceasta supuse anumitor sarcini și, prin urmare, ar trebui să fie mai puternic decât țiglă pentru pereți. În plus, toaleta este de multe ori curățare umedă, ceea ce înseamnă că o suprafață netedă poate fi o amenințare. Dacă este umed, devine foarte alunecos, deci pentru podea ar trebui să alegeți un material anti-alunecare.
 4. Atunci când alegeți o țiglă de formă non-standard (poligoane), trebuie să luați o faianță cu un singur producător, deoarece plăcile de la diferiți producători pot avea o grosime diferită sau în alți parametri.
 5. Fiecare ambalaj de țiglă are un anumit marcaj, care informează despre proprietățile țiglei - durabilitate, permeabilitate la umiditate și alte proprietăți. Aceste semne trebuie să fie studiate cu atenție și să fie selectată o placă potrivită pentru toaletă, precum și în mod specific podeaua sau pereții.
 6. Alegerea culorii, dimensiunea și designul plăcilor depinde de ceea ce a fost conceput de interior și pentru cea mai mare parte totul depinde de imaginația, dar există o serie de reguli prin care cel mai bine este de a alege locația de gresie în spațiu sau gama de culori.
 7. Când cumpărați, de asemenea trebuie să cumpere bordură, ele pot separa diferite zone de culoare și, de asemenea, ele sunt așezate de-a lungul perimetrului tavanului sau pereților pentru a completa imaginea de ansamblu.
 8. Când cumpărați, trebuie să obțineți două plăci din pachete diferite și atașați-le față în față. În mod ideal, nu ar trebui să existe lacune, înseamnă că suprafața este netedă.
 9. Diagonalul este, de asemenea, un indicator important. Pentru a verifica acest lucru, trebuie să faceți mai multe copii ale plăcilor din pachete diferite și să măsurați diagonalele. Diferența nu ar trebui să fie mai mare de un milimetru.
 10. Este necesar să verificați suprafața pentru microfracturi, pentru aceasta trebuie să o luați în considerare la soare. Doar atunci când lumina atinge suprafața, puteți vedea defectele.
 11. În timpul achiziției, nu are sens să se uite la indicatori precum rezistența la îngheț, posibilitatea utilizării în clădiri publice și alte lucruri similare. Acești indicatori vor afecta prețul, dar nu vor primi aplicații practice în toaleta obișnuită la domiciliu.

montare

În cea mai mare parte, reparațiile și finisarea nu reprezintă o problemă pentru a efectua independent. Principalul lucru este să faci totul bine și bine verificați fiecare pas.

 1. Tip modern de toaletăMai întâi de toate, trebuie să eliminați toate materialele vechi, curățați cu atenție și nivelul suprafeței. Podeaua este de obicei făcută din șapă și pe pereții tencuielii. Cel mai bine este să folosiți un amestec de ciment-nisip. Acest lucru se face pentru a elimina toate neregulile. Ele pot rupe cu ușurință o țiglă destul de fragilă și vor da cu siguranță un val în timpul ulterioarării. După ce șapa sau tencuiala se usucă, puteți continua munca.
 2. Pentru a fixa plăcile utilizate adeziv special pentru plăci. Se aplica pe placi. Dacă țiglă este lipită cu cusături, atunci trebuie să utilizați cruci speciale. Ele sunt atașate la colțurile plăcilor și oferă cusături de aceeași dimensiune.
 3. Adezivul trebuie diluat corespunzător, pe ambalajul din spate există o fotografie cu instrucțiuni, cum se face.
 4. Cusăturile sunt frecate după lipirea lipiciului, dar nu complet uscate.
 5. Când așezați plăcile pe podea, trebuie să porniți din colțul din față până la intrare. Pereții sunt lipiți de jos, în timp ce se trage o linie, care este nivelul. Această linie trebuie amplasată la o înălțime de o țiglă de la podea. La sfârșit, această bandă între podea și rândul deja așezat va fi închis cu resturi.
 6. Atunci când puneți fiecare bandă de țiglă de care aveți nevoie verificați corectitudinea seriei, paralelism și avion. Acest lucru se face pentru a corecta imediat erorile posibile. Un mic defect de pe rândul din față va da o mare înclinare la ultimul. Îndepărtarea întregii zidări și remedierea defectelor este foarte problematică.

Tipuri de plăci și finisaje

Diferențele în gresie după dimensiune, culori, formă, suprafață

 • Proiectare toaletădimensiunile unei plăci provin de la cel mai mic (mozaic) la cel mare - 60 * 60 cm;
 • culorile - țiglă poate fi monocrom de toate culorile posibile, poate fi aplicată la anumite modele, piesa însăși poate forma panouri sau pe ea poate fi imprimată fotografie. Și, de asemenea, țiglă poate imita unele suprafețe, de exemplu, pe o podea destul de des pune o tigla, care este similar cu un parchet;
 • formă - de la pătrate standard și dreptunghiuri la plăci cu muchii rotunjite sau sub formă de poligoane;
 • Suprafața plăcii poate fi netedă sau dură, și lucioasă sau mată, a doua este mai potrivită pentru finisarea podelei, iar prima - pereții;

Modalități de finisare a toaletei cu dale

Baie și toaletă în țiglăCei mai mulți oameni în timpul renovării se străduiesc nu numai pentru a îmbunătăți designul toaletei, dar, de asemenea remediați unele probleme. Așa cum am menționat mai sus, problemele cu neregularitățile pereților sunt corectate în stadiul de pregătire pentru finisare. Dar problemele legate de dimensiunea camerei pot fi corectate prin alegerea designului potrivit. Toată lumea știe că ochiul uman poate fi înșelat, jucând corect cu culorile și locația plăcii în spațiu, puteți schimba vizual mărimea toaletei. Există o mulțime de fotografii de diferite modele și finisaje de toaletă, care pot fi văzute ca fiind posibilă pentru a schimba aspectul camerei.

 • de regulă, reparațiile se fac nu numai în toaletă, dar și în baie în același timp. Prin urmare, merită să ne gândim la proiectarea acestor premise arata ca unul, în ciuda faptului că acestea sunt separate de un zid. Adesea, reparațiile se fac astfel încât, atunci când combinați o fotografie cu o toaletă și o baie, aveți impresia că aceasta este o cameră;
 • există deseori o diferențiere între partea inferioară a toaletei și cea superioară. Partea inferioară este acoperită cu o tiglă de tonuri mai întunecate, iar cea superioară este mai deschisă. Pentru a da originalitate acestui design, zone de culori diferite sunt delimitate de borduri. De exemplu, podeaua și mai multe rânduri de pe podea de pe perete sunt întunecate, apoi o bordură de aceeași culoare se continuă și începe o parte ușoară;
 • bordurile pot fi folosite nu numai pentru separarea unor părți ale interiorului, ci și pentru a forma un desen independent;
 • dacă camera este mică, apoi nu recurge la tactici de podea întunecată și pereți lumina, astfel încât acestea vor reduce camera chiar mai mult. Trebuie reținut faptul că culorile calde reduc vizibil camera, iar creșterea la rece -
 • Pentru a extinde dimensiunile unei încăperi înguste, puteți aranja tigla orizontal și utiliza elemente decorative;
 • dimensiunea camerei mărește țigla cu un ornament încrucișat;
 • Finalizați plăcile pentru toaletăCu un buget limitat și doriți să faceți, puteți utiliza toaleta si gresie neteda cu ornament și de imprimare foto la nivelul ochiului uman - adică, la o înălțime de 170 de centimetri.
 • nu este necesar să se utilizeze o mică țiglă în proiectarea unei toalete mici, deoarece micile detalii vor diminua în continuare dimensiunea camerei, dar nu este de asemenea recomandabil să se utilizeze o placă mare;
 • Nu încercați într-o toaletă mică utilizând imprimarea foto creați fotografii minunate sau panouri, deoarece dimensiunea camerei poate distorsiona percepția sau poate deveni neplăcută;
 • Podelele nu trebuie să fie mai grele cu forme geometrice, deoarece ele creează impresia de neuniformitate;
 • Pentru a crea un sentiment de alungire a pereților, este necesar să se aranjeze o placă dreptunghiulară pe verticală;
 • Nu încercați să combinați mai mult de două culori în toaletă, deoarece nu este posibil să distribuiți în mai multe culori multe culori într-un spațiu mic, deși sunt permise tranziții ușoare între nuanțe;
 • există o serie de opțiuni de proiectare gresie (fotografia poate fi găsită pe web);

Pe Internet, un număr mare de exemple de fotografii în finisajul de toaletă, așa că înainte de a începe repararea, vă puteți contacta pentru a alege o soluție gata făcute pentru ei înșiși sau să împrumute de la alții și de a crea ceva din propria lor, pe această bază.

Variante frumoase de finisare a toaletei
Alegerea plăcilor în toaletăCuloarea și calitatea plăcilorCum sa alegi o faianta pentru toaletaCalitatea plăcilor pentru toaletăPlaci frumoase în toaletăCum sa alegi o faianta pentru toaletaOpțiunea unei plăci frumoaseBaie și dale de toaletăMaterial pentru finisarea toaleteiIdeea de țiglă pentru toaletăDecât să termine toaletaCe și cum să terminați pereții în toaletăFinalizați plăcile pentru toaletăVedere a plăcilor moderne
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să curățați toaleta de piatră de var și de urină?Cum să curățați toaleta de piatră de var și de urină?
Cum funcționează bio-toaleta de turbă pentru o reședință de vară?Cum funcționează bio-toaleta de turbă pentru o reședință de vară?
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Caracteristicile tehnice ale confort vas compact de toaletăCaracteristicile tehnice ale confort vas compact de toaletă
Instalarea toaletei - instalare de către dvs. cu o lecție videoInstalarea toaletei - instalare de către dvs. cu o lecție video
Toaletă în dacha cu propriile mâini: tipul de groapă, desene și dimensiuniToaletă în dacha cu propriile mâini: tipul de groapă, desene și dimensiuni
Repararea toaletei prin mâinile proprii - design foto în apartamentRepararea toaletei prin mâinile proprii - design foto în apartament
Descrierea, instalarea și fotografia jaluzelelor în toaletăDescrierea, instalarea și fotografia jaluzelelor în toaletă
Toalete pentru cabane: soiuri, fotografii și prețuriToalete pentru cabane: soiuri, fotografii și prețuri
Dulap sanitar în toaletă, fotografie de design reușitDulap sanitar în toaletă, fotografie de design reușit
» » Variante de proiectare și modalități de așezare a dalelor în toaletă
© 2021 amigdas.com