amigdas.com

Detector de metale piratate cu mâinile: instrucțiuni detaliate

Detectorul de metale PiratePiața detectorilor de metale este reprezentată de un număr mare de modele de companii diferite. Costul instanțelor individuale poate fi de mai multe ori mai mare decât prețul versiunilor de bază. Cu cât dispozitivul caută mai adânc, cu atât este mai scump. Nu orice detector de metale, de exemplu, este capabil de a găsi o mică monedă, la o adâncime de numai 5 cm. Prezența Rezolver metalelor și afișajul pentru a regla funcționarea detectorului crește, de asemenea, prețul instrumentului.

Detectorul de metale pirat cu propriile sale mâini și propria sa producțieCel mai simplu model al unui detector de metale este un pirat - pot fi colectate de propriile mâini. Schema este atât de simplă încât chiar și un operator radio de novici se poate descurca cu ea. numele dispozitivului este derivat din contracția cuvântului englezesc pentru impulsul (PI), iar site-ul care a fost prima prevăzută în schema de acces liber (RAT -. radioskot ru). Piratul este capabil de a găsi monedele la o adâncime de 20 cm pentru elemente mai mari se pot indexa și 180 cm Singura problemă este că pentru a aplica acest model in diferite metale poluate din sol nu va funcționa: .. Scheme pirat detector de metale cu discriminare de metal nu există.

Materiale și instrumente pentru asamblare

Este necesar să stocați următoarele un set de componente și materiale radio:

  • cip KR1006VI1 sau importate NE 555 - baza de asamblare viitoare;
  • tranzistor IRF 740;
  • chip K157UD2, tranzistor VS547 - baza pentru nodul de recepție;
  • sârmă SEW 0,5 - pentru fabricarea bobinei;
  • Tranzistoare NPN;
  • materiale pentru fabricarea carcasei.

Setul de instrumente necesar pentru montarea detectorului de metal:

  • fier de lipit;
  • bandă izolatoare;
  • foraj 1 mm.

Diagrama cu un set de alte piese poate fi descărcată mai jos.

Pentru circuitul electronic, veți avea nevoie și de o cutie de plastic. Pentru fabricarea barei, la care va fi atașată bobina, este necesar să cumpărați o bucată de țeavă din plastic.

Adunarea pas cu pas a unui detector de metale

Fabricarea PCB-urilor

Fabricarea detectorului de metale PirateÎncepem cu cel mai dificil - electronică. Sub instrucțiunea vom face o placă de circuite imprimate. Există mai multe opțiuni pentru acest detaliu, în funcție de elementele radio implicate. Aceasta este o placă de bază pentru chipul NE 555 și o opțiune pentru tranzistori. Găsim o schiță în rețea și imprimați-o pe o bucată de hârtie. Pentru aceste dimensiuni, am tăiat o bucată de textolit. Acoperim schița de pe piesa de prelucrat și conturăm locațiile găurilor viitoare. Vindem piesa cu o mașină de găurit sau o mașină de găurit. Apoi tragem piste folosind un fotorezist sau o tehnologie LUT (laser-iron).

O altă opțiune de a le picta cu o perie, folosind nitrolac. Traseele ar trebui să repete exact circuitul. În ultima etapă, etchizăm tabla cu peroxid de hidrogen.

Montarea celulelor radio pe tablă

Asamblarea unui detector de metale PirateLipiți elementele de pe placă, respectând cu strictețe schema aleasă. Nu uitați de necesitatea condensatoarelor, care asigură o funcționare stabilă a dispozitivului, ceea ce este deosebit de important în sezonul de primăvară și toamnă, când este posibilă o scădere bruscă a temperaturii.

În acest ansamblu, condensatorii sunt folii.

Detectorul de metal are nevoie de o sursă de alimentare de 9-12 volți. Rețineți că dispozitivul este intensiv din punct de vedere energetic datorită puterii sale considerabile. Prin urmare, este necesar să utilizați 2 - 3 baterii cu o conexiune paralelă sau, mult mai preferabil, o baterie reîncărcabilă.

bobina

Deoarece detectorul este impuls, precizia ansamblului bobinei nu este foarte importantă. Diametrul jantei este în medie de 190 - 200 mm. Numărul de rotații ale bobinei - 25. Turnurile trebuie să fie bine izolate, strângeți strâns partea cu bandă electrică. Pentru a crește adâncimea de detectare, este necesar să se mărească diametrul cadrului (260 - 270 mm) și să se limiteze numărul de jurubițe (până la 22). Secțiunea transversală a firului folosit este de 0,5 mm.

Următorul pas este de a monta bobina pe o bază rigidă (nu trebuie făcută din metal). Găsiți un corp rotund adecvat care va proteja această parte a detectorului de metale în timpul operației de căutare.

Concluziile din bobină trebuie să fie lipite pe o sârmă (0,5 - 0,75 mm). De preferință, utilizarea a două fire separate.

Configurarea aparatului

Dacă detectorul de metal este complicat de schema de reglare suplimentară, nu este necesară: este la o sensibilitate maximă. Pentru reglarea precisă, este necesar să răsuciți rezistorul R 13 astfel încât să se poată auzi clicuri ușoare distincte. Dacă un astfel de rezultat este posibil numai atunci când rezistorul este răsucite, este necesar să se schimbe valoarea rezistenței R 12. Reglarea dispozitivului se realizează la poziția de mijloc a rezistorului.

În prezența unui osciloscop, este necesară măsurarea frecvenței la poarta tranzistorului T2. Durata impulsului trebuie să fie de 130 - 150 μs, iar frecvența de operare - 120 - 150 Hz.

Dispozitivul inclus trebuie să se stabilizeze, pentru aceasta este nevoie de aproximativ 20 de secunde. Apoi efectuăm ajustarea cu ajutorul unui rezistor și începem lucrările de căutare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un bun benzină sau un snowplow electricCum de a alege un bun benzină sau un snowplow electric
Cum sa alegi un detector de raze laser de constructieCum sa alegi un detector de raze laser de constructie
Cum să verificați aurul acasăCum să verificați aurul acasă
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Un eșantion de 875 că este aur sau argintUn eșantion de 875 că este aur sau argint
Conductibilitatea termică a metalelor și a aliajelorConductibilitatea termică a metalelor și a aliajelor
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Fotografie a fumătorilor pentru țeavă - prima cale de a le creaFotografie a fumătorilor pentru țeavă - prima cale de a le crea
Oscilator pentru invertor și auto-sudareOscilator pentru invertor și auto-sudare
Prelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrăriiPrelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrării
» » Detector de metale piratate cu mâinile: instrucțiuni detaliate
© 2021 amigdas.com