amigdas.com

Film de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizare

Sortiment de filme autoadeziveLa prima vedere, se pare că repararea băii este o sarcină simplă. De fapt, chiar și o astfel de cameră mică necesită o atenție deosebită, deoarece este expusă umidității și temperaturilor ridicate. În ciuda acestor caracteristici, camera a rămas atractivă în ceea ce privește aspectul, este necesar să se abordeze în mod responsabil selecția materialelor de finisare. În acest scop, sunt adesea folosite plăci, care pot fi reînnoite folosind un film autoadeziv convențional.

Caracteristici de auto-adeziv

Partea din față a filmului autoadeziv din PVC și este acoperit cu un strat polimeric de protecție, datorită căruia proprietățile de performanță ale produsului sunt îmbunătățite. Mai mult decât atât, materialul autoadeziv este strălucitor. Spatele este o bază adezivă acoperită cu hârtie.

Principalul avantaj al produsului este posibilitatea lipirii oricărui tip de suprafețe în baie. Poate fi țiglă, metal, foi de placaj sau plăci de gips, plută, lemn, sticlă și chiar tencuială.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să se pregătească o suprafață, care în cele din urmă ar trebui să fie netedă și netedă, deoarece filmul autoadeziv este destul de subțire, ceea ce înseamnă că orice defect va fi vizibil. În special, acest lucru se aplică pereților strălucitori ai băii. Dacă utilizați o bandă autocolantă variată, unele neregularități vor fi invizibile.

Alte avantaje ale materialului autoadeziv includ:

 • rezistența la apă;
 • o gamă largă de culori, modele și texturi, care vă permite să decorați interiorul în diferite stiluri;
 • rezistenta la temperaturi ridicate;
 • simplitatea instalării;
 • ușurința de îngrijire;
 • Preț accesibil.

Firește, un film autoadeziv există o serie de deficiențe:

 • impermeabilitatea, din cauza căreia filmul nu poate "respira";
 • necesitatea pregătirii preliminare, inclusiv îndepărtarea diferitelor defecte de suprafață;
 • o viață scurtă, care este compensată de un preț accesibil și ușurință de instalare.

Tipuri de folii autoadezive

În vânzare există astfel de tipuri de materiale:

 • Tipuri de filme autoadezivemonofonic, și anume mată și lucioasă;
 • Decorative, inclusiv imitații de lemn, plăci ceramice, țesături și diverse desene;
 • metalizată și oglindă;
 • vitralii;
 • fluorescent;
 • cu efecte 3D.

Toate aceste soiuri sunt produse cu role. Lățimea lor variază în limitele a 45-90 cm și lungimea - 2-15 m. Prețul materialului depinde de o serie de factori, inclusiv dimensiunea, modelul, textura și producătorul.

Etanșați suprafața cu un film

Pentru lipirea pereților în baie sau în bucătărie, veți avea nevoie de aceste instrumente:

 • foarfece;
 • uscător de păr;
 • creion și conducător;
 • folosiți exclusiv spatulă moale.

Înainte de a începe lucrul ar trebui să pregătească suprafața. Pentru a face acest lucru, este curățat de stratul vechi și degresat. Apoi, alinierea este asumată. Dacă peretele este crăpat sau este dur la atingere, acesta este acoperit cu un strat de chit și supus lustruire. După aceea, se aplică un primer pe suprafață. Cel mai bine este să alegeți un material acrilic care să îmbunătățească aderența.

Filmul autoadeziv are, de asemenea, nevoie de pregătire specială. Mai întâi trebuie să determinați dimensiunea peretelui și să efectuați marcarea cu un creion. Apoi, autocolantul este tăiat, ținând cont de marcajele furnizate pe substratul de hârtie. Pentru a tăia filmul, este potrivit un cuțit de asamblare sau foarfece convenționale. Toate piesele trebuie să aibă un stoc de 2-2,5 cm. Dacă există un model geometric, marcarea se face întotdeauna pe partea din față.

Lipire pe perete petrece în mai multe etape. Mai întâi, substratul este separat de partea superioară a materialului, aplicat pe suprafață, lipit și netezit cu o spatulă din cauciuc. Apoi, substratul este îndepărtat cu atenție, continuând să neteziți filmul.

Câteva recomandări pentru montare

 • Sfaturi și trucuriCând lipiți filmul în colțuri, materialul este tăiat și apoi pliat și netezit.
 • Uscătorul de păr al clădirii este indispensabil pentru finisarea secțiunilor convexe. Datorită încălzirii, pelicula devine mai elastică și se află ușor pe suprafețele rotunjite.
 • Pereții de sticlă și metal sunt pre-tratați cu o soluție de săpun.
 • Bule de aer sub film poate fi străpuns cu un ac.
 • Dacă lipirea a fost făcută în mod incorect, filmul poate fi reluat timp de o oră.
 • Când lucrările sunt finalizate, suprafața și toate unghiurile sunt încălzite cu un uscător de păr pentru construcții.
 • Dacă aveți nevoie să acoperiți o suprafață mare a peretelui, este acoperită preliminar cu un strat de adeziv de tapet.
 • Toate cusăturile sunt tratate cu etanșant siliconic, ceea ce va ajuta la evitarea umidității pe baza adezivă.

Film autoadeziv este considerat un material unic modern, concepute pentru a decora bucătăria și baie. Autocolantul este ușor de așezat, își păstrează umbra și forma și este de asemenea vândut la un preț accesibil. Acest material autoadeziv nu necesită o atenție deosebită. Este suficient să ștergeți suprafața cu o cârpă umedă din când în când, iar alcoolul etilic vă va ajuta să eliminați contaminarea severă.

Film autoadeziv pentru pereți de baie
Filmul adeziv pe pereții din baieModul de a termina pereții în baieSelectarea peliculei pentru perețiPlaci de baieDecorarea pereților în baieFilm adezivCum să lipiți pereții cu filmulCum sa alegi un film in baiePeliculă autoadezivă pentru perețiFilm de spălat în baieFilmul autoadeziv pe perețiCum de a alege un film pentru pereți
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varietate de gresie pentru baie cu fotografieVarietate de gresie pentru baie cu fotografie
Caracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografieCaracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografie
Repararea tavanului în baie - opțiuni de fotografieRepararea tavanului în baie - opțiuni de fotografie
Finisare baie și toaletă: opțiuni și fotografiiFinisare baie și toaletă: opțiuni și fotografii
Inserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsuluiInserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsului
Ce adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baieCe adeziv de țiglă este cel mai bun atunci când decorați o baie
Alegeți un film autoadeziv pentru mobilier de bucătărie diferitAlegeți un film autoadeziv pentru mobilier de bucătărie diferit
Caracteristicile tehnice ale materialelor izoplasticeCaracteristicile tehnice ale materialelor izoplastice
Adeziv pentru panouri pvc: ceea ce este mai bunAdeziv pentru panouri pvc: ceea ce este mai bun
Panouri din plastic în baiePanouri din plastic în baie
» » Film de auto-adeziv pentru baie: fotografie, tipuri, utilizare
© 2021 amigdas.com