amigdas.com

Cum să faci un incubator cu mâinile tale

Cum sa faci un incubator corectPentru reproducerea independentă a puilor, puteți achiziționa un dispozitiv industrial pentru incubație. Dar este, de asemenea, posibilă asamblarea incubatorului cu propriile mâini acasă. Dispozitivul de uz casnic va costa mult mai puțin și va fi posibil să se ridice dimensiunea acestuia pentru numărul de ouă. Într-un astfel de dispozitiv, este posibilă automatizarea modificării temperaturii și reglarea înclinării regulate a ouălor în tăvi.

Acest articol vă va spune cum să creați un incubator cu propriile dvs. mâini și ce materiale vor fi necesare pentru aceasta.

Regulile de bază pentru crearea unui incubator auto-fabricat

Corpul este elementul principal al unui incubator de origine. Acesta păstrează căldura în sine și previne schimbările de temperatură în ouă. Diferențele în regimul de temperatură pot afecta negativ starea de sănătate a puiilor viitoare. Ca locaș pentru incubator sunt adecvate următoarele materiale:

 • polistiren spumă;
 • cazul unui frigider vechi.

Cum să asamblați un incubatorPentru introducerea ouălor se utilizează tăvi din plastic sau din lemn, având o plasă sau un fund de rafturi. Tăvile automate, echipate cu motoare, pot transforma în mod independent ouăle, la ora stabilită de cronometru. Deplasarea ouălor poate împiedica încălzirea inegală a suprafeței acestora.

Cu ajutorul lămpilor cu incandescență, În incubatorul de acasă este creată temperatura necesară pentru dezvoltarea tinerilor. Alegerea puterii lămpii este influențată de dimensiunea carcasei incubatorului, poate varia între 25-1000 W. Tues. Pentru a monitoriza nivelul de temperatură din dispozitiv, ajută un termometru sau un controler electronic de temperatură cu un senzor.

Aerul din incubator trebuie să circule în mod constant, furnizat de ventilație forțată sau naturală. Pentru dispozitivele mici, vor exista suficiente deschideri la baza și pe suprafața capacului. Structurile mari realizate din corpul frigiderului necesită ventilatoare speciale amplasate în partea superioară și inferioară. Ventilarea va permite aerului să nu stea, iar căldura este distribuită uniform în aparat.

Pentru un proces de incubație continuă, face numărul optim de tăvi. Diferența dintre tăvi, precum și distanța față de lampa incandescente ar trebui să fie de cel puțin 15 cm, iar pereții în tăvi trebuie să aibă un spațiu de 4-5 cm. Diametrul găurilor de ventilație poate fi de 12-20 mm.

Înainte de introducerea ouălor în incubator, este necesar să verificați funcționarea ventilatoarelor și încălzirea uniformă a dispozitivului. După încălzire optimă, temperatura în colțurile aparatului nu trebuie să difere cu mai mult de 0,5 grade. Fluxul de aer provenit de la ventilatoare trebuie să fie îndreptat spre lămpi și nu spre tăvile cu ouă.

Spuma incubator cu mâinile proprii

Avantajele polistirenului expandat sunt prețul său accesibil, izolație termică de înaltă calitate, greutate redusă. Datorită acestui fapt, este adesea folosit pentru fabricarea incubatoarelor. Următoarele componente sunt necesare pentru funcționare:

 • Ce să faci un incubator cu mâinile taledouă foi de plastic spumant, având o grosime de 50 mm și dimensiuni de 100 x 100 cm;
 • patru lămpi cu incandescență cu cartușe de 25 W;
 • adeziv, bandă adezivă sau bandă adezivă;
 • termostat;
 • o tavă pentru apă;
 • tavă pentru ouă;
 • ventilator (puteți utiliza un răcitor de calculator).

Etape de asamblare

Înainte de a face un incubator acasă, este necesar să se pregătească desene cu măsurători exacte. Ansamblul include următorii pași:

 1. Pentru a pregăti pereții laterali, folia de spumă trebuie împărțită în patru pătrate egale.
 2. Suprafața celei de-a doua foi este împărțită în două. Una dintre piesele obținute trebuie tăiată în dreptunghiuri cu parametrii 50x40 cm și 50x60 cm. Partea mai mică va fi partea de jos a incubatorului, iar partea mai mare va fi capacul.
 3. Fereastra de inspecție cu parametrii de 13x13 cm este decupată pe capac, va fi acoperită cu plastic transparent sau sticlă și va oferi ventilație în dispozitiv.
 4. Mai întâi, cadrul este asamblat și lipit de pereții laterali. După uscarea lipiciului, partea inferioară este atașată. Pentru a face acest lucru, împrășați marginea plăcii cu adeziv și introduceți-o în cadru.
 5. Pentru a crește rigiditatea structurii, aceasta trebuie lipită cu bandă adezivă. Prima bandă de bandă este suprapusă pe partea inferioară, cu o mică apropiere față de suprafața pereților. Apoi pereții sunt lipiți dens.
 6. Distribuția uniformă a căldurii și circulația maselor de aer este asigurată prin intermediul a două bare situate sub fundul tăvii. Ele sunt de asemenea realizate din spumă, cu o înălțime de 6 cm și o lățime de 4 cm. Barele sunt atașate la clei de-a lungul pereților fundului, cu o lungime de 50 cm.
 7. La 1 cm deasupra părții inferioare, pe pereții scurți, sunt realizate 3 găuri pentru ventilație, cu intervale egale și cu un diametru de aproximativ 12 cm. Găurile vor fi dificil de tăiat cu un cuțit, deci este mai bine să folosiți un fier de lipit.
 8. Pentru o fixare fermă a capacului carcasei la marginea ei trebuie să atașați barele de polistiren, cu parametrii de 2x2 cm. De la marginea foii la suprafața barei trebuie să fie un decalaj de 5 cm. Acest aranjament permite capacului să intre în interiorul incubator și de andocare strâns cu pereții.
 9. În partea superioară a cutiei se află o rețea, cu cartușele de lămpi fixate pe ea.
 10. Un termoregulator este montat pe suprafața de acoperire și senzorul său este coborât în ​​incubator, la o distanță de 1 cm de ouă. Orificiul pentru senzor poate fi străpuns cu un șurub ascuțit.
 11. Tava este instalată în partea de jos, la 4-5 cm distanță de pereți. Acest aranjament este necesar pentru ventilarea dispozitivului.
 12. Ventilatoarele nu sunt un element esențial dacă incubatorul are dimensiuni mici. Dacă este instalat, fluxul de aer ar trebui să fie îndreptat spre lămpi, nu spre tava cu ouă.

Pentru o conservare mai bună a căldurii, este posibilă acoperirea suprafeței interioare a incubatorului cu folie termoizolantă.

Incubatorul cu mâinile proprii din corpul frigiderului

Piese de casă pentru un incubatorPrincipiul incubatorului în multe privințe, similar cu munca unui frigider. Datorită acestui fapt, este posibilă asamblarea unui dispozitiv convențional și calitativ de casă din șasiul dispozitivului de refrigerare. Materialul pereților frigiderului păstrează căldura bine, poate găzdui un număr mare de ouă, tăvi cu care pot fi așezate convenabil pe rafturi.

Nivelul de umiditate necesar va fi menținut de un sistem special situat în partea de jos a dispozitivului. Înainte de a modifica carcasa, este necesar să scoateți echipamentul încorporat și congelatorul din acesta.

Pentru a face un incubator de ou cu mâinile tale de la un frigider vechi, vor fi necesare următoarele componente:

 • corpul frigiderului;
 • termostat;
 • o tulpină metalică sau un lanț cu un asterisc;
 • becuri de 220 W;
 • ventilator;
 • rotiți ouăle.

Cerințe pentru un incubator auto-fabricat

Perioada de incubație de obicei, durează aproximativ 20 de zile. Umiditatea din incubator în acest moment trebuie menținută în intervalul 40-60%. După eliberarea puiilor din ouă, trebuie crescută la 80%. În etapa de selectare a tânărului, umiditatea este redusă la valoarea inițială.

Pentru dezvoltarea corespunzătoare a ouălor, regimul de temperatură este, de asemenea, important. Cerințele de temperatură pot varia în funcție de anumite tipuri de ouă. Tabelul 1 prezintă condițiile necesare.

Tabelul 1. Condiții de temperatură pentru diferite tipuri de ouă.

Instalarea sistemului de ventilație

Ventilația reglează raportul dintre temperatură și umiditate din incubator. Viteza ei ar trebui să fie în medie 5 m / s. În cazul frigiderului, trebuie scos o gaură de jos și de deasupra, cu un diametru de 30 mm. Acestea introduc tuburi metalice sau de plastic de dimensiuni corespunzătoare. Utilizarea tuburilor evită interacțiunea aerului cu vata de sticlă situată sub piele a pereților. Nivelul de ventilație este reglat prin închiderea completă sau parțială a găurilor.

La șase zile după începerea incubării, embrionii necesită aer din exterior. Până la a treia săptămână, oul absoarbe până la 2 litri de aer pe zi. Înainte de a părăsi oul, puiul consumă aproximativ 8 litri de masă de aer.

Există două tipuri de sisteme de ventilație:

 • constant, asigurând o circulație continuă a aerului, schimbul și distribuția căldurii;
 • Periodic, activat o dată pe zi pentru a înlocui aerul din incubator.

Cum să faci un incubator cu mâinile talePrezența ventilației de orice tip nu elimină necesitatea de a instala un dispozitiv pentru întoarcerea ouălor. Utilizarea unei brăzdare automată evită blocarea embrionului și a cochiliei.

Sistem de ventilație permanent, este plasat în interiorul incubatorului și expulzează aer prin deschiderile. La ieșire există o amestecare a fluxurilor de aer și trecerea lor prin încălzitoare. Apoi, masele de aer sunt coborâte și saturate cu apă din rezervoare. Incubatorul ajută la creșterea temperaturii aerului, care este transmis apoi ouălor. După ce a dat căldură, aerul tinde spre ventilator.

Ventilarea unui tip constant este mai complicată decât un model variabil. Dar munca ei permite simultan produce ventilație, încălzire și umidificare în interiorul incubatorului.

Sistemul de ventilație periodică funcționează într-un mod diferit. În primul rând, încălzirea se oprește, apoi ventilatorul se aprinde. Reîmprospătează aerul încălzit și răcește tăvile cu ouă. După 30 de minute de funcționare, ventilatorul se oprește și dispozitivul de încălzire intră în funcțiune.

Numărul de ouă din incubator determină puterea ventilatorului. Pentru un aparat mediu de 100-200 ouă, este necesar un ventilator cu următoarele caracteristici:

 • diametrul lamelor este de 10-45 cm;
 • alimentat de la rețea în 220 W;
 • cu o capacitate de 35-200 cu. m / oră.

Trebuie prevăzut un filtru pentru ventilator, care va proteja lamele de praf, puf și murdărie.

Instalarea elementelor de încălzire

Elemente ale incubatoruluiPentru a crește temperatura în incubator va necesita patru lămpi incandescente având o putere de 25 de wați (le puteți înlocui cu două lămpi, puterea de 40 de wați). Becurile sunt fixate uniform în jurul zonei frigiderului, între fund și capac. În partea inferioară trebuie să existe un loc sub recipient cu apă, care va asigura umidificarea aerului.

Selectarea termostatului

Un termostat de calitate este capabil să asigure regimul optim de temperatură în incubator. Există mai multe tipuri de astfel de dispozitive:

 • placa bimetalică care închide circuitul când încălzirea a atins valoarea dorită;
 • un contactor electric este un termometru cu mercur echipat cu un electrod care deconectează încălzirea la atingerea temperaturii dorite;
 • Senzor barometric, circuit de închidere, atunci când presiunea depășește norma.

Termostatul automat asigură confortul pentru lucrul cu incubatorul și economisește în mod semnificativ timp pentru întreținerea acestuia.

Mecanism de colectare pentru revoluția automată a ouălor

Frecvența de rotire standard a ouălor, stabilită pentru mecanisme, este de două ori pe zi. Potrivit unor experți, răsturnarea ar trebui efectuată de două ori mai des.

Există două tipuri de lovituri de stat:

 • înclinat;
 • cadru.

Incubator cu mâinile lorDispozitiv de tip inclinat în mod periodic, înclină tava cu ouă la un anumit unghi. Ca urmare a acestei deplasări, embrionii din ouă își schimbă locația în ceea ce privește cochilia și elementele de încălzire.

Dispozitiv cadru pentru lovitura de stat împinge ouale cu un cadru și asigură rotația lor în jurul axei lor.

Dispozitiv automat pentru transformarea ouălor este un motor care pornește tija, care acționează pe tăvi cu ouăle. Pentru a face un mecanism elementar pentru rotirea ouălor în corpul frigiderului este destul de simplu. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați un reductor în partea inferioară, în interiorul frigiderului. Tăvițele sunt fixate pe un cadru din lemn, cu posibilitatea de înclinare la un unghi de 60 de grade față de ușă și spre perete. Cutia de fixare trebuie să fie fermă. Tija este atașată la un capăt al motorului, iar cealaltă în partea opusă a tăvii. Motorul utilizează tulpina, ceea ce face ca tava să fie înclinată.

Pentru a sincroniza producția de pui Este necesar să selectați ouă de aceeași mărime și să mențineți un nivel uniform de încălzire a întregului spațiu al incubatorului. Efectuarea unui incubator auto-făcut necesită anumite abilități și abilități. Dacă nu este posibilă realizarea incubatorului la domiciliu sau procesul pare prea complicat, este întotdeauna posibilă achiziționarea unui model gata al dispozitivului sau al componentelor acestuia, de exemplu, un mecanism de întoarcere a ouălor, a tăvilor și a sistemului de ventilație.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Incubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubatorIncubarea ouălor de rață, cum să eliminați rață într-un incubator
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Incubator automat pentru oua de puiIncubator automat pentru oua de pui
Blitz incubator de la producătorBlitz incubator de la producător
Incubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desenIncubatorul din frigider cu propriile mâini: instrucțiuni pas cu pas, desen
Cum sa faci un incubator dintr-un frigider cu mainile taleCum sa faci un incubator dintr-un frigider cu mainile tale
Incubator pentru prepelițe cu mâinile propriiIncubator pentru prepelițe cu mâinile proprii
Termoregulator pentru un incubator cu mâinile taleTermoregulator pentru un incubator cu mâinile tale
Modul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesuluiModul de incubare a ouălor de pui, caracteristici ale procesului
Incubarea ouălor de gâscă acasăIncubarea ouălor de gâscă acasă
» » Cum să faci un incubator cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com