amigdas.com

Cum de a construi un coop în dacha

Cum poți să-ți construiești singur un coopUtilizarea unui coș de pui mic nu poate întotdeauna să îndeplinească cerințele unui fermier de păsări. Asemenea desene sunt livrate gata, dar un crescator de pasari cu experienta stie ce rezultate vrea de la gaina lui. Prin urmare, el construiește o cochilă de pui în funcție de preferințele sale.

Planurile de coș de pui

La începutul crescătorii de păsări recomandă construirea unei construcții simple de pui coop cu mâinile tale, poate fi mutat în orice moment. Exemple de astfel de pizzerii:

 • cu o poveste portabilă;
 • locuință arcuită de găină mobilă;
 • o coop de pui sub forma unei roabe;
 • mobilă pentru cămară;
 • Mini-pui coop pe role.

Astfel de modele pot fi mutate în jurul locului în orice moment, cântăresc puțin. Dar ele conțin un număr mic de capete.

Opțiunea ideală pentru o familie este un hambar cu o plimbare pentru 5-20 găini. Când conținutul a 5 pui este de 3 pătrat. m. Cu cât este mai mare numărul de animale, cu atât este mai mare dimensiunea locuinței. 10 persoane necesită un minim de 5 metri pătrați. m, 20 găini - 10 metri pătrați. m. Dacă stratul crește gras, atunci începe să se înrăutățească, prin urmare, mai mult spațiu este alocat pentru ei. Dacă crescătorul de păsări crește puii de carne, atunci puiul de găină poate fi micșorat, astfel încât pasărea să se miște puțin și să câștige greutate.

Lucrări pregătitoare

Înainte de a începe să construiți propriul coș de pui, trebuie să vă gândiți la dimensiunea potrivită pentru aceasta. Și, de asemenea, gândiți la sezonalitate și locație. Dacă este poziționat corect, poate deveni o parte decorativă a grădinii.

Pentru profesioniștii de la începători sfătuit să construiască o magazie pentru puii din apropiere de casă și să respecte condițiile:

 • Ce să construiască o cochilă de pui în țarăprezența solului de nisip uscat în casa de găină;
 • dispozitivul de îndepărtare a apei;
 • parcela cu panta la sud-est pentru iluminat bun;
 • departe de pescari (gard verde, gard);
 • confortul de mers pe jos (adăpost de la soare și ploaie);
 • prezența unui iaz de mică adâncime pentru puii de scăldat.

Dacă aceste recomandări nu sunt respectate, puicuțele devin letargice, încep să dureze și mai puțin suportă. În starea lor, hipotermia, umiditatea crescută și supraîncălzirea au același efect.

Ce este mai bine pentru a construi o casa de pui in tara?

Construiți un coop cu propriile mâini este posibil din mijloace improvizate. Materiale comune pentru construcția de vile de țară:

 • un bar din lemn;
 • placări de pereți;
 • Tablă galvanizată pentru a realiza o tavă de alunecare sub foișor;
 • rabica pentru teritoriul padocului;
 • material pentru acoperișuri.

Crearea unui acoperiș verde (o plantă deasupra) protejează puicuțele de supraîncălzire și adaugă frumusețea construcției.

Atunci când achiziționați materiale pentru construcție nu este posibil, puteți utiliza cele care sunt la îndemână. De exemplu, țevi, paleți, policarbonat.

Elementele din lemn ale structurii sunt acoperite cu o soluție care protejează lemnul de efectele umidității și dăunătorilor.

Cum de a construi un coop confortabil

Crearea comodității pentru găini este simplă, este important să urmăriți succesiunea acțiunilor. Când se construiește o casă de găină în țară, va fi necesar să se colecteze un număr suficient de grinzi și plăci, care vor constitui baza construcției. Pentru fundație folosiți ciment și cărămidă. Merită să vă gândiți asupra izolației, pentru aceasta, pregătiți vată minerală, rumeguș și acoperiș. Pentru a proteja zona padocului, vor fi necesari câțiva metri de iepure. Lista de instrumente cuprinde:

 • șuruburi de înșurubat, cuie;
 • nivel, conducător;
 • a văzut;
 • lopata;
 • ciocan.

Acest set este considerat fundamental, pot fi necesare instrumente suplimentare în timpul montării.

fundație

Cum de a construi o coop de puiÎn unele cazuri, construcția fundației nu este necesară: atunci când se construiește un coș de pui mic. În acest caz, trebuie avut grijă ca prădătorii să nu atace găinile. Pe perimetrul coopului de pui sunt instalate plăci metalice.

Când casa de păsări este mare, construcția fundației devine o etapă importantă. Și cea mai bună opțiune este coloana. În acest caz, ventilarea podelei va fi bună. Poate fi făcut din materiale ieftine și este ușor de construit:

 1. Studiați desenul, pregătit în prealabil, și conduceți în jurul perimetrului barelor metalice, acestea fiind legate de o frânghie.
 2. Se îndepărtează stratul superior de pământ de 20 cm adâncime.
 3. Poziționați suporturile de sprijin de-a lungul perimetrului la o distanță de cel puțin 1 m (pentru fiecare coloană se pregătește o groapă de 60 cm).
 4. Coloanele sunt aranjate într-un nivel cu o altitudine deasupra suprafeței solului la o distanță de 30 cm.

Erecția temeliei coloanei se termină. I se dă timp pentru a se înțepa. Pentru a face acest lucru, lăsați timp de 5 zile.

Dacă doriți să construiți o cochilă de pui, nu numai pentru utilizarea în timpul verii, ci și pentru iarnă, trebuie să aveți grijă să pregătiți o podea puternică, care să păstreze căldura bine. În acest scop, se realizează un plantaj dublu: primul strat este o "podea dură", care este făcută din orice placă - a doua este "podeaua principală" a plăcilor de calitate fără goluri. Între straturi sunt puse grinzi și un strat de izolație.

Cadru și pereți

Pui de găină cu mâinile propriiNu numai podeaua trebuie să păstreze căldura, dar și pereții. Prin urmare, se recomandă construirea unui coș de pui dintr-o cherestea de calitate, lăsând deschideri sub ferestre pentru ventilație. Barele fixează și tapițează plăcile din exterior și din interior, iar între ele se află un strat de izolator termic (rumeguș, vată minerală).

Pereții trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 1,8 m. În caz contrar, puicuțele vor deveni aglomerate și oul se va lăsa jos. Pentru a îmbunătăți aspectul coopului de pui vopsit sau decorat cu materiale de finisare bazate pe fonduri bugetare. Ferestrele sunt făcute detașabile, astfel încât, în perioada fierbinte, puicuțele sunt confortabile.

acoperiș

Sub acoperiș este convenabil să plasați toate dispozitivele necesare pentru puii de găină. Prin urmare, este făcută din gable. Nu acumulează zăpadă, ceea ce ajută la evitarea umezelii din încăpere.

Procedura de realizare a acoperișului:

 • asezarea podelei (zgura, lut expandat);
 • fixați grinzile de tavan la un unghi;
 • fixați ruberoidul;
 • acoperite cu ardezie sau alt acoperiș.

După cum se poate observa, nu este dificil să se construiască un acoperiș gable.

Spațiul intern

Decoratiuni interioare este acordata o atentie deosebita. Cuiburile și noroiul sunt așezate astfel încât găinile ouătoare să fie bine transportate. Calcularea parcelelor este simplă:

 • o găină are nevoie de cel puțin 30 cm;
 • nevoie de un fascicul de 40x60 mm, este rotunjit;
 • plasat la o înălțime de 80 cm de la podea;
 • Sub ghearele aranja tăvi pentru a aduna gunoi de găină.

Nazele nu pot fi plasate una deasupra celeilalte.

Aranjarea cuiburilor:

 • ia cutii pline cu rumeguș (coșuri de răchită);
 • așezați-le la colțurile casei (înălțimea deasupra podelei de 40 cm);

Stack material uscat sau paie pentru confortul de puii, astfel încât acestea vor fi mai confortabile. Acesta va acumula gunoi, ceea ce va facilita curățarea.

crescătorie de păsări

Cum de a construi un coopÎn primăvară, găinile sunt împărțite în 10-12 persoane și le oferă un loc separat pentru mers. Dacă găinile sunt înghesuite, acest lucru cauzează dezvoltarea bolilor infecțioase.

Pentru un coș de pui cu un padoc, este construită o incintă suplimentară, a cărei dimensiune ar trebui să fie de 2 ori mai mare decât casa. Construiți-o pe o suprafață plată verde, astfel încât, mai târziu, la mers, puii să prindă substanțe utile, pe care le găsesc în iarbă și sol.

Pentru construcția incintei, pregătiți:

 • bare;
 • plasă de metal.

Vagonul pentru găini reprezintă un design din mai multe secțiuni. Una dintre ele este suspendată prin bucle și folosită ca poarta.

Construirea coopului de pui de vară pentru pui de carne

Pentru a construi carnea de pui cu mâinile proprii, puteți construi o colibă ​​de pui - o colibă ​​mică. O duzină de pui va fi suficientă pentru 5 metri pătrați. m.

Fabricarea de pui de pui:

 1. Cu ajutorul șuruburilor și a plăcilor, sunt asamblate 2 cadre laterale. Partea superioară este fixată cu șuruburi. În partea inferioară, fixați placa la o distanță de 35 cm de fund. În partea centrală, distanțierele sunt fixate și este așezată o placă dreptunghiulară de placaj, aceasta va îndeplini simultan rolul tavanului și podelei și va conferi rigiditate structurii.
 2. Parantezele sau unghiile fixează plasele de plasă și fac o ușă.
 3. Rolul acoperișului este realizat prin două foi de placaj, atașate de laturi. Skate-ul este format din două panouri orizontale.
 4. Un alimentator și un vas de băut sunt atașate la ușă. Aranjați cuibul și cuibul de paie.

Dacă nu există șuruburi autofiletante, utilizați unghiile. Conduceți-le până la capăt și îndoiți-le astfel încât pasărea să nu fie vătămată. Pentru confortul păsărilor, o rampă este pregătită dintr-o bucată de placaj cu bare transversale.

Iluminarea în scruptură: dispozitivul de ferestre și electricitate

Pentru ca lumina să pătrundă coșul de pui cât mai mult posibil, deschiderile de ferestre sunt făcute din partea de sud. Dacă lumina nu este suficientă pentru puii de găină, acestea devin leneși și se grăbesc mai rar.

Suprafața totală a deschiderilor ferestrelor trebuie să fie de cel puțin 1/12 din suprafața podelei.

Pentru a primi aer curat, ferestrele ar trebui să se deschidă. Sunt protejați de o rețea de prădători. În vara, ferestrele sunt deschise.

În scopul de a organiza o artificială iluminarea instalațiilor de lămpi la o rată de 1m2 necesită o putere de 5 wați. Prin intermediul releului este posibilă ajustarea lungimii zilei de lumină, iar iarna ar trebui să fie de 17 ore. Locurile de umbre cu cuiburi, și băutoare și alimentatoare, dimpotrivă, necesită un iluminat bun.

Capitală de pui pentru toate anotimpurile

Cum de a construi o coop de puiDacă intenționați să cresc puii la dacha pe tot parcursul anului, atunci coșul de pui trebuie să fie izolat. Se efectuează un sistem suplimentar de încălzire pentru a asigura o producție mare de ouă în timpul iernii. Ferestrele trebuie să fie vitrate și să acopere sloturile, dacă cadrele sunt vechi.

Fundația coopului de pui pentru toate condițiile meteo ar trebui să fie durabile. În scopul construcției sale, se pregătește un orificiu de adâncime de 0, 5 m. Pe perimetru se montează un cofraj și se toarnă cu beton. Ei așteaptă câteva zile să înghețe complet.

Grosimea pereților trebuie să fie mai mare de 20 cm. Pentru izolarea termică folosiți vată minerală. Ferestrele și ușile trebuie să fie bine închise pentru a preveni curenții. Podeaua este izolată cu polistiren expandat, iar plasa metalică este plasată pentru ao proteja de rozătoare. Captuseala este asezata peste plasa. Face podeaua caldă.

Nasties pentru găinile de găină ouătoare din țară

După finalizarea construcției, este necesar să se acorde o atenție deosebită organizării hrăniturilor și cuiburilor, unde va fi convenabil ca găinile să transporte ouă. O duzină de pui ia 3 cuiburi. Pentru perioada de vară, în zona de mers pe jos, stabiliți adăposturi, distanța dintre care ar trebui să fie de la jumătate de metru deasupra podelei. Cuiburile sunt umplute cu paie și se schimbă regulat. Pe buzunare se fac vârfuri.

Hayul nu este folosit, deoarece se pretează și devine mediul de distribuție a micilor dăunători și infecții.

Lumină puternică pentru găini - cauza declinului producției de ouă. Prin urmare, cuiburile ar trebui să fie mai puțin iluminate decât restul teritoriului coopului.

Pentru o coop de pui cu o viață întreagă de găini fă o ventilație suplimentară din tubul ondulat. Faceți o gaură în tavan și trageți țeava în sus. Acest lucru asigură o bună ventilație și nu creează o pescaj.

Odată cu amenajarea corespunzătoare a coopului de pui: crearea ventilației naturale de evacuare, iluminarea corespunzătoare și căldura camerei, păsările vor fi purtate pe tot parcursul anului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aranjezi o găină de găinăCum să aranjezi o găină de găină
Cum să scapi de șobolani în găină?Cum să scapi de șobolani în găină?
Cum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de puiCum să prindă o nevăstuică, un dihor sau o margaretă într-o coș de pui
Cum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânărCum se poate determina vârsta unei găini: este posibil să se distingă un bătrân de un tânăr
Cum de a construi un coop de unul singur: secrete de aranjamentCum de a construi un coop de unul singur: secrete de aranjament
Cum de a construi un coop pentru broileriiCum de a construi un coop pentru broilerii
Nasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâiniNasest pentru pui: o instrucțiune pentru a-ți face propriile mâini
Băuturi de băuturi pentru găini - tipuri, făcând propriile mâiniBăuturi de băuturi pentru găini - tipuri, făcând propriile mâini
Coop de mini-pui cu mâinile proprii: fabricarea și informațiile necesareCoop de mini-pui cu mâinile proprii: fabricarea și informațiile necesare
Mini-pui coop pentru 5 pui mana proprieMini-pui coop pentru 5 pui mana proprie
» » Cum de a construi un coop în dacha
© 2021 amigdas.com