amigdas.com

Iluminarea în baie: fotografii și recomandări generale

Becuri și candelabre pentru baieMulți designeri de interior recomandă organizarea unui iluminat suficient în baie. Pentru el, se fac multe cereri. Mai întâi de toate, trebuie să fie în siguranță. Din acest motiv, instalarea prizelor și a întrerupătoarelor se face cât mai departe posibil de baie. De asemenea, datorită iluminării corespunzătoare a băii, este posibilă împărțirea camerei în mai multe zone funcționale.

Becuri pentru baie

 • Lămpile cu lămpi sunt deseori sunt folosite din cauza unui preț accesibil. Este de remarcat faptul că temperatura în cameră nu afectează performanța produsului. Dezavantajul este durata de viață, calculată pentru aproximativ 1000 de ore, și o încălzire puternică. Din acest motiv, lămpile cu incandescență nu ar trebui utilizate în prezența unui capac de plastic sau a unui apărător de textile.
 • Versiunea cu halogen diferă de alte lămpi cu eficiență luminată sporită. Difuzorul de aluminiu face față radiației termice. Datorită acestui fapt, va fi posibilă utilizarea lămpii în prezența tavanelor suspendate din materiale diferite.
 • Lămpi fluorescente considerat, de asemenea, durabil. În vânzare puteți găsi produse cu căldură naturală și rece sau lumină naturală. Este de remarcat faptul că astfel de soiuri reacționează la scăderea tensiunii, precum și la temperatură, din cauza faptului că acestea nu mai funcționează.
 • LED-ul de fundal consumă o cantitate minimă de energie, în timp ce este durabil. Dezavantajul produsului este prețul ridicat și necesitatea de a instala echipamente speciale pentru o funcționare stabilă.

Clasificarea corpurilor de iluminat prin metoda de atașare

 • Ce dispozitiv de iluminat este potrivitîncastrate. Spoturile de lumină sunt adesea folosite ca lumina principală a băii, deși ele pot acționa ca lumină suplimentară. Pentru instalarea lor pe plafoane suspendate, piesele speciale sunt fixe. Distanța dintre tavan și lenjerie trebuie să fie de aproximativ 7 cm pentru o lampă cu halogen și 11-12 cm pentru o lampă cu incandescență.
 • fals. Astfel de soiuri de lămpi sunt adesea folosite pentru iluminarea în baie. Ele sunt montate pe un cârlig de metal în tavanul principal. În acest caz, pot fi utilizate produse de diferite forme și mărimi. Sarcina principală a acestor modele este de a oferi iluminat de calitate în baie, precum și de a conferi decorativului interior.
 • deasupra. Astfel de lămpi sunt lumini de plafon. Acestea pot fi plasate direct pe tavan sau pe pereți. Aceste produse au o bază din plastic sau metal cu orificii de montare. Avantajele modelelor aeriene sunt compactitatea și greutatea minimă.

Locul de fixare

Experții recomandă organizarea iluminare pe trei nivele în baie. Și dimensiunea camerei poate fi diferită.

 • Iluminarea de sus. Pentru o cameră compactă, aveți nevoie de o lumină plafonată în mijloc. Dacă doriți și disponibilitatea fondurilor, puteți instala un set de lumini punctuale, care amintesc de cerul înstelat.
 • Lumina de lucru. În apropierea oglinzii, trebuie să puneți 2 lămpi. Cel mai bine este să folosiți soiuri pe brațe flexibile, datorită cărora puteți regla direcția fluxului de lumină.
 • Iluminarea inferioară. Se efectuează în principal funcția decorativă. Dacă doriți, puteți crea o cameră originală, subliniind nișe sau pași. De asemenea, utilizarea lanternelor multicolore este permisă.

montare

Instalarea lămpilor în baie se realizează în moduri diferite. Pentru a face totul corect, este necesar să se ia în considerare tipul de plafon.

Plafonul principal

Lumină în camerăÎn acest caz, cea mai optimă este o lampă sferică sau placa obișnuită. Pentru a fixa dispozitivul pe o suprafață de beton, un echipament adecvat, care adesea vine cu un corp de iluminat. În prezența unui tavan din lemn, este necesar să se pregătească găuri de lucru și mai multe șuruburi.

Înainte de terminarea lucrului deconectați sursa de alimentare, și apoi curățați cu atenție capetele firelor și atașați-le la bornele plafonului. Șuruburile se strâng încet, fixând firele. După aceasta vine rândul de fixare a bazei lămpii și înșurubarea lămpii. Apoi trebuie să porniți sursa de alimentare pentru a vă asigura că corpul de iluminat funcționează. După verificare, ar trebui să instalați un capac decorativ.

Plafon gips-carton

Dacă în baie plafonul este făcut din plăci de ghips, apoi înainte de instalare este necesar să faceți cablajul. În acest caz, toate cablurile electrice trebuie plasate în tubul ondulat. Capetele unui fir de cel puțin 20 cm conduc la locul de instalare al corpului de iluminat. În timpul instalării sunt necesare găuri necesare, în timp ce este important să localizați cu precizie luminile.

În timpul instalării, acordați atenție tipului de lampă.

 • Lampă cu incandescență. Mai întâi, cablul este conectat la terminale. Deci, urechile metalice sunt presate în centru și apoi eliberate, după care fixatorul este fixat. Rămâne doar să înșurubați lampa.
 • Lămpi cu halogen. Toate cablurile sunt de asemenea fixate la terminale. După aceasta, instalarea carcasei începe cu ajutorul unor dispozitive speciale de fixare cu arc. În cartuș, introduceți cu atenție lampa și fixați-o. În timpul instalării, purtați mănuși de protecție.
 • Luminile de iluminare. Mai întâi, se realizează fixarea barei și apoi are loc conectarea firelor la terminale. Ele sunt ascunse cu grijă în găurile corespunzătoare, iar corpul decorativ este montat. Dacă corpul de iluminat ales pentru baie este destul de greu, structura trebuie să fie asigurată folosind rigle.
 • Diode emitetoare de lumină. Organizarea unui astfel de iluminat pentru baie nu va provoca dificultăți. În primul rând, banda este conectată la adaptorul de rețea. Lungimea totală a LED-ului ar trebui să fie de maxim 1-1,5 m. Înainte de instalare, suprafața tavanului este curățată și degresată. Filmul de protecție este îndepărtat de pe bandă și apoi împrăștiat pe tavan și presat ușor.

Stretched tavan

În acest caz, toate corpurile de iluminat sunt fixate pe un suport montat pe plafonul principal. Doar după aceea, pe panza se fac găuri pentru aparate.

În procesul de organizare a iluminatului este important să vă amintiți despre astfel de nuanțe:

 • Găurile trebuie fixate cu ajutorul unor jgheaburi care vor ajuta la evitarea ruperii lamei;
 • cel mai bine este să acordați prioritate corpurilor de iluminat cu montare pe suprafață;
 • puterea lămpilor cu incandescență ar trebui să fie de maximum 40 W, iar lămpile cu halogen - 35 W, minionii de economisire a energiei pot fi de asemenea instalate;
 • pentru plafoanele întinse nu se potrivesc plafoane.

Iluminat și design

 • Proiectarea băii iluminateÎn baie, corpurile de corp cu un corp din plastic sau sticlă vopsit nu vor mai fi locul, deoarece astfel de materiale distorsionează culoarea. Cel mai bine este să alegeți un tavan închis mat sau transparent.
 • Dimensiunea lămpii depinde de zona băii și de înălțimea plafoanelor. În prezența tavanului scăzut, este mai bine să utilizați corpuri de perete sau de perete. Un candelabru extravagant cu 3-5 plafoane trebuie instalat într-o baie mare.
 • Atunci când alegeți un produs, aveți nevoie să țină seama de decizia stilistică premise. Dacă în timpul finalizării ați fost ghidați de stilul ultramodern, ar trebui să acordați preferință modelelor cu linii clare. Din materiale, cromul și metalul sunt optime. Plasticul va fi, de asemenea, potrivit.
 • Frumos aspect lămpi cu vitralii, prin care puteți admira jocul de evidențieri pe pereții camerei.

Lumina potrivită în baie va face camera cu adevărat plină. Datorită utilizării diferitelor corpuri de iluminat, va fi posibilă divizarea camerei vizuale în mai multe zone funcționale și crearea unei atmosfere confortabile aici.

Exemple de iluminat în baie
Plafonul de luminăCum de a alege iluminatul pentru o baieIluminarea funcțională în cadăIluminarea în baieBăi luminoasePlafonul de acoperiș și iluminatul pentru acestaIdeea pentru baieDispozitive care emite luminaLumină de baieCum sa alegi o lampa si o toaletaDispozitive de iluminat
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Luminări pentru băi: un candelabru sau o burete - ce să alegi?Luminări pentru băi: un candelabru sau o burete - ce să alegi?
Becurile lămpii de pe tavanul suspendat: cum să alegi?Becurile lămpii de pe tavanul suspendat: cum să alegi?
Cum de a alege o lampă pentru un garaj?Cum de a alege o lampă pentru un garaj?
Cum de a alege o lampă de plafon?Cum de a alege o lampă de plafon?
Lămpi impermeabile pentru baieLămpi impermeabile pentru baie
Iluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografieIluminatul în bucătărie: sfaturi și trucuri, fotografie
Care sunt tipurile de lămpi pentru iluminatul caseiCare sunt tipurile de lămpi pentru iluminatul casei
Placi de iluminat pentru uz industrialPlaci de iluminat pentru uz industrial
Alegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografieAlegerea corpurilor de baie cu exemple de fotografie
Instalarea iluminatului cu ajutorul propriilor mâiniInstalarea iluminatului cu ajutorul propriilor mâini
» » Iluminarea în baie: fotografii și recomandări generale
© 2021 amigdas.com