amigdas.com

Cum se colectează o baie ultrasonică cu mâinile tale

Cum să curățați piesele într-o baie ultrasonicăMomentele progresului științific și tehnologic nu sunt în zadar. Tehnica funcționează, se descompune, se murdărește. Uneori prelungirea duratei de viață a produsului poate fi o simplă curățare a pieselor din murdăria acumulată. Prin urmare, băile ultrasonice câștigă popularitate.

Locul principal de utilizare a acestor dispozitive este serviciul auto. Dar în multe alte industrii sunt necesare. În magazinele de reparații de calculatoare, un astfel de lucru poate fi util pentru curățarea capetelor cartușelor uscate de la imprimante. În spitale, folosind o baie cu ultrasunete poate curăța instrumente chirurgicale și optice, precum și instrumente. Și la domiciliu este nevoie ca un astfel de dispozitiv să fie mereu la îndemână. Atât de mulți oameni au o întrebare: în cazul în care pentru a obține schema de baie cu ultrasunete pentru a face it yourself?

Ce este o baie ultrasonică?

Cadă cu ultrasunete pentru spălarea pieselor de către dvs.

Undele sonore de înaltă frecvență, care nu pot fi recunoscute de auzul uman, se numesc ultrasunete. Frecvența acestor valuri începe de la 18 kilohertzi. Atunci când este expus la ultrasunete, pe lichid apare un număr mare de bule mici. Creșterea presiunii poate realiza procesul de cavitație - când bulele încep să explodeze. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât este mai mare dimensiunea, pot exista bule. Fenomenul de cavitație și bazat pe inventatorii unei băi cu ultrasunete.

După cum sugerează și numele, este necesară o baie ultrasonică pentru a curăța obiectele de contaminare prin ultrasunete. Baia însăși este un bol din oțel inoxidabil. Volumul unui astfel de bol este de un litru. De aici rezultă deja că puteți curăța obiecte mici în baie. Dar aceasta este atunci când vine vorba de aparatele de uz casnic. Pentru nevoile industriale, volumul băii poate ajunge la câteva zeci de litri. Gama de valuri utilizate în instalație este cuprinsă între 18 și 120 kilohertzi.

Diagrama dispozitivului

Dispozitivul de baie cu ultrasunete puternice Codyson CE-7200AElementul principal din partea dreaptă poate fi numit radiatorul, care este necesar pentru transformarea oscilațiilor curentului electric în cele mecanice. Vibrațiile mecanice prin pereții containerului, care intră în mediul lichid, afectează obiectul care urmează să fie curățat.

Pentru ca radiatorul să producă procesul descris, este necesar un generator de frecvență. Generatorul generează ultrasunete prin intermediul oscilațiilor electrice care intră în radiator.

Pentru a îmbunătăți efectul de curățare, recipientul metalic este încălzit constant. Sub cupă sunt elemente de încălzire, care mențin o temperatură constantă a lichidului. deoarece radiatorul funcționează impulsiv, apoi în intervalele dintre impulsuri este necesar să se mențină condiții stabile ale proceselor care apar.

Procesul de curățare este după cum urmează:

 • O soluție de curățare este turnată în recipientul special;
 • Obiectul destinat curățării intră în soluție;
 • dispozitivul care generează undele este pornit, în urma căruia pe suprafață apar bule;
 • Aceste bule acționează asupra părții în așa fel încât să mănânce murdăria. Și acest lucru se întâmplă chiar și în locurile cele mai inaccesibile.

Domeniul de aplicare a ultrasunetelor

Astăzi, spectrul de aplicare al băilor bazate pe ultrasunete este destul de larg. Dacă în industrie principiul ultrasunetelor este cunoscut de mult timp, acum lista zonelor în care este folosit este în continuă creștere. Se poate spune cu exactitate că curățarea cu ultrasunete a devenit nativă pentru următoarele industrii:

 • Principiul funcționării băii cu ultrasunetebijutierii au luat această metodă în brațele lor. Bijuterii este aceeași producție laborios, mai ales dacă aveți nevoie pentru a curăța pietre sau produse vechi;
 • tot ce este conectat cu optica eficient curățat în recipiente cu o soluție de curățare;
 • plăcile și plăcile de siliciu din industria electronică sunt curățate printr-o metodă similară;
 • În industria chimică, cavitația crește rata de reacție;
 • industria automobilelor și tipografia sunt de spălat părți și mecanisme;
 • sa dovedit că în acest fel telefoane mobile foarte bine curățate, pentru că există atât de multe locuri greu accesibile. Chiar și capul de imprimare de imprimante care nu au reușit să curățească după impactul de frecvență devin tot mai noi.

Cum se colectează băile ultrasonice cu mâinile tale?

Cum să curățați piesele într-o baie ultrasonicăPoți să cumperi o tehnică cu ultrasunete, dar o poți face singur în conformitate cu schema. Necesitatea de a colecta băi ultrasonice cu propriile mâini apare deoarece piața reprezintă în principal modele chinezești. Dacă aceasta se întâmplă mai bine, atunci prețul este de câteva ori mai mare decât echivalentul chinezesc.

Pentru a asambla dispozitivul cu ultrasunete pentru curățarea dvs., aveți nevoie de cel puțin au puțină cunoaștere a fizicii. Cei care au adunat radiouri la școală vor găsi mult mai ușor să facă un astfel de dispozitiv cu propriile mâini.

Deci, să începem asamblarea băii cu ultrasunete. Următoarele componente trebuie să fie prezente în circuitul dispozitivului asamblate manual:

 • Rama din oțel pentru fixarea tuturor elementelor din acesta;
 • pompă pentru introducerea lichidului în baie;
 • puls transformator de tensiune;
 • orice vas din ceramică;
 • magneți de la difuzorul vechi;
 • o bobină cu o tijă de ferită;
 • un tub mic de sticlă sau plastic;
 • și, desigur, lichidul care va fi folosit în lucrare.

Dacă toate detaliile sunt disponibile, puteți continua cu ansamblul. Amplasarea pas cu pas a unei băi ultrasonice cu propriile mâini, mai ales atunci când există anumite abilități, durează doar câțiva pași.

 1. O bobină este înfășurată pe un tub din plastic (din sticlă). Tija de ferită nu trebuie să fie înlăturată sau înlăturată oriunde: încă mai atârnă. Un capăt al barei de ferită trebuie să fie liber. El poartă un magnet din difuzor. Astfel, se obține un traductor magnetostrictiv sau un emițător cu ultrasunete.
 2. Vasul ceramic este fixat într-un cadru din oțel. Aceasta va fi baia noastră.
 3. În partea de jos a unui vas ceramic gaura este forat, în care se introduce traductorul magnetostrictiv rezultat.
 4. În baia (vas ceramic), sunt realizate două găuri pentru umplerea și scurgerea lichidului.
 5. În funcție de cantitatea de volum necesară într-o baie ultrasonică, puteți instala o pompă de unul singur. În rezervoarele mari, pompa trebuie să fie reglată pentru a accelera curgerea fluidului.
 6. Deoarece tensiunea din rețea este constantă, aveți nevoie de un transformator de impulsuri. Un astfel de transformator poate fi găsit într-un computer sau televizor vechi.
 7. Schema este gata - rămâne să o cunoști. Dacă există deficiențe, acestea pot fi eliminate imediat.

Ce trebuie să știți atunci când lucrați cu băi ultrasonice?

Băile cu ultrasunete pot fi asamblate de mâinile lor și vor funcționa. Dar, ca și în cazul produselor de asamblare în fabrică, nu uitați de unele reguli.

 1. Cum se testează o baie ultrasonicăMai întâi, respectați regulile de securitate electrică și de incendiu.
 2. Înainte de a începe lucrul asigurați-vă că efectuați o inspecție externă a unității, mai ales dacă se face independent.
 3. În timpul funcționării, nu atingeți lichidul sau piesa care trebuie curățată. Dacă trebuie să faceți acest lucru, ar trebui să aveți mereu mănuși de cauciuc pe mâini.
 4. Fără un lichid în baie nu poate funcționa cu instalația. Amenajat băi ultrasonice cu mâinile lor au o tijă de ferită deschisă, care, în sine, este foarte fragilă. În absența unui mediu de lucru, tija de ferită se va sparge în bucăți. În acest caz, aveți posibilitatea să suferiți atât de spărturi, cât și de șocuri electrice.
 5. Dacă se efectuează curățarea produselor mici, acestea sunt cel mai bine plasate într-o baie într-un pahar cu un lichid de curățare, iar capacitatea însăși este umplută cu apă de la robinet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a elimina înfundarea în baie - moduri de a rezolva problemaCum de a elimina înfundarea în baie - moduri de a rezolva problema
Băi acrilice: ce și cum să curățați acasăBăi acrilice: ce și cum să curățați acasă
Ce este o baie de baie?Ce este o baie de baie?
Cum de a face baie alb și clar de pete diferiteCum de a face baie alb și clar de pete diferite
Cum de a alege prosoape pentru baieCum de a alege prosoape pentru baie
Baie acrilică: ce și cum să curățați acasăBaie acrilică: ce și cum să curățați acasă
Mijloace eficiente pentru curățarea contaminanților de pe baia acrilicăMijloace eficiente pentru curățarea contaminanților de pe baia acrilică
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Curățarea ultrasonică a feței la domiciliuCurățarea ultrasonică a feței la domiciliu
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
» » Cum se colectează o baie ultrasonică cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com