amigdas.com

Spirală scară cu mâinile proprii

Cum se face o scară spiralăSpre deosebire de versiunea tradițională, scara spirală pare mult mai originală. Există modalități diferite de a proiecta scări, de exemplu: pași și balustrade pot fi aranjate cu decorațiuni diferite. Designul poate fi realizat și în funcție de designul clientului. Atât scara din lemn, cât și cea metalică trebuie să fie combinată în mod necesar cu interiorul camerei și să asigure siguranța mișcării vârstnicilor și a copiilor.

Diferite tipuri de scări

Există diferite tipuri de scări, și toate au un scop individual:

 • pentru mansarde;
 • pentru sălile de utilități;
 • pentru conectarea mai multor etaje;
 • pentru subsoluri;
 • pentru a intra în casă.

Tipuri populare, care sunt adesea montate în cabane de vară:

 • Materiale pentru scarisistem de scări, montat pe oblic, bolț și braț;
 • scară mobilă (portabilă);
 • scară rotativă;
 • Scări separate separate de perete;
 • variante cu trepte închise și deschise;
 • spirală spirală scară;
 • cursa directă a scărilor;
 • asamblarea modulară a structurii;
 • sistemele externe și interne;
 • cu balustrade încorporate sau cu absența lor.

Cu o mare dorință, disponibilitatea de unelte și desene, este destul de posibil să se facă față cu construcția de scară pe cont propriu.

Principalul factor în construirea unei astfel de structuri este absența toxinelor din materialul folosit și siguranța.

Martie și rândul său, opțiunea

Scari din lemnAcest tip de construcție este considerat cel mai solicitat și ușor de realizat. Pentru a crea un astfel de design, se recomandă să desenați un desen sau să faceți o comandă în firmele de construcții.

O construcție mai complicată este un model rotativ al scării. Are mai multe marșuri, separate de platforme. Ele sunt utilizate în principal pentru case cu mai multe etaje.

Trebuie să se înțeleagă că construcția unei astfel de structuri necesită un calcul precis. Dacă faceți totul greșit, atunci există riscul de colaps, ceea ce poate duce la consecințe diferite. Și dacă există îndoieli cu privire la construirea unui astfel de sistem, este mai bine să solicitați ajutor de la inginerii care vor face un calcul exact.

Metoda de calcul

În cazul în care urmează a fi construită o scară metalică în spirală, trebuie achiziționată o țeavă de oțel cu grosimea peretelui de 5 mm și o secțiune de aproximativ 10 cm. Pentru a asigura consolele, vor fi necesare colțuri metalice. Tăiați sub treptele elementelor din lemn va servi la aranjarea pașilor.

Structura spirală trebuie să corespundă diametrului deschiderii, care se deschide la etajul al doilea. Notație pentru calcule:

 • L este lungimea cercului;
 • Y - diferența de înălțime dintre pași sau pur și simplu - valoarea unghiulară;
 • R este raza exterioară a cercului;
 • R1 este raza internă a deschiderii.

Formula corectă pentru calculele de proiectare:

 1. L = 2YR * n sau L = 2YR * (Y / 360) - în practică, o astfel de formulă nu este normală, deoarece în calcule se obțin dificultăți în trecerea prin trepte.
 2. l = 2π * 2R / 3 * n = 4ΠR / 3 * n este formula corectă pentru care inginerii fac un calcul exact, deoarece 2R / 3 este luat pentru raza de mișcare.

Cum se calculează pașii

Scările spiralate din Leroy Merlin au o formă unică de pași, care disting semnificativ acest design de șurubul obișnuit. Forma consolei este similară cu o petală cu muchii rotunjite. Dar, conform tehnologiei, calculul treptelor are loc în conformitate cu acest principiu:

 • A este unghiul pașilor;
 • H este lungimea treptelor, este valoarea razei exterioare a rafturii și raza deschiderii. Dacă pașii sunt de 100 cm lungime, atunci în acest caz nu va fi necesar să se construiască un cadru pentru fabricarea consolei, lemnul masiv este potrivit;
 • W1 - lățimea benzii de rulare;
 • W2 - lățimea piesei de prelucrat.

Pentru a calcula numărul de pași, se recomandă ca înălțimea scării să fie împărțită în pași. Dimensiunea standard a scărilor de ridicare este de 20 cm.

Formula pentru calcularea unghiului de trepte:

 • a = y este numărul de pași;
 • W1 = R * sina - această formulă este utilizată după ce unghiul și lățimea treptelor au fost obținute; prin calcul se recunoaște lățimea maximă a benzii de rulare;
 • w = r * sina = (2R * sina) / 3 - conform acestei formule, se calculează lățimea exactă a benzii de rulare.

Pentru scările din lemn în spirală, lățimea cea mai acceptabilă a benzii de rulare este intervalul de 20-30 cm.

Desenele sunt create în două mătură și într-o poziție verticală și orizontală (de-a lungul marginii exterioare și liniei de traseu). Este preferabil să construim o scară din lemn cu șurub pe Kosowra, deoarece această metodă îmbunătățește estetica, dar totuși alegerea clădirii rămâne pentru client.

Motivele instalării, avantajele și dezavantajele

Conform tehnologiei, structurile cu șuruburi sunt instalate din următoarele motive:

 1. Structura spirală va servi drept un sistem auxiliar ideal pentru ridicarea la mansardă.
 2. Scările metalice pot fi construite în cazul în care finisajul general este realizat din materiale naturale. În caz contrar, întregul interior va fi distrus.
 3. Dacă casa nu are suficient spațiu pentru a instala construcția marșului. În acest caz, se montează un model spiralat.

Avantajele scărilor spiralate includ:

 1. Cum se calculează marșul scărilorPentru construirea unui astfel de produs va avea nevoie doar de 1,5 metri patrati. m. Acesta este un plus semnificativ în economisirea spațiului de locuit.
 2. Modelele spirală sunt mult mai ieftine decât scările standard din mars.
 3. Timpul de instalare este mai mic decât cel obișnuit, de exemplu construcția de beton. Cu toate acestea, va fi necesară precizia calculelor, a instrumentelor speciale și a competențelor în lucrări similare. Apoi puteți construi cu ușurință o scară spirală.
 4. Designul unic atrage întotdeauna vizitatorii cu aspectul său frumos.

Există o serie de dezavantaje principale ale scărilor spiralate:

 1. Care sunt caracteristicile instalării scăriiExistă o dificultate în transportul aparatelor și mobilierelor de uz casnic de-a lungul scării spirală la etajul al doilea.
 2. Designul spiralat din lemn, spre deosebire de cel metalic, pare mai atrăgător, dar, de regulă, o scară din lemn nu are o viață lungă.
 3. Treptele arată sub formă de trapezoizi, care, la rândul lor, complică mișcarea structurii.
 4. Copiii și bătrânii consideră că este dificil să se miște în jurul structurilor spirituale similare, astfel încât există un risc ridicat de rănire. Pentru a împiedica acest lucru, este recomandat să instalați mânere puternice și garduri mari și, de asemenea, să nu vă mișcați în jurul structurii la viteză mare.

Caracteristicile modelelor rotative

Astfel de structuri sunt considerate un fel de scară spirală. Ele pot consta în întregime din pași sau parțial. Există astfel de modificări ale modelelor rotative:

 • modelul trimestrial de revenire;
 • model semi-turn;
 • modelul curbilinar;
 • model curbat.

Un design pivotant din lemn implică fixarea întregului sistem pe peretele de susținere, iar balustradele sunt montate din exterior. Uneori în vile pot fi văzute scările, care nu sunt fixate pe perete. Din punctul de vedere al designerilor, designul pare destul de neobișnuit și atrăgător, dar confortul mișcării este complicat, deoarece nu există balustrade.

Reguli pentru instalarea construcției

Instalarea unui astfel de design este după cum urmează:

 1. Proiectare de scariInițial, se face un calcul exact cu contul conform căruia scara respectă standardele de siguranță.
 2. Apoi alegeți locația scării. Flanșa suport inferioară este instalată.
 3. Primul pas trebuie montat pe podea și instalat pe flanșă.
 4. Tija trebuie să stea strict pe verticală. Pentru a face acest lucru, utilizați nivelul.
 5. Bucșele sunt atașate la suportul principal. Iar pasii sunt montați conform recomandărilor producătorului. Pentru a lucra este de dorit să atragă un asistent, și chiar mai bine - un prieten care este versat în acest domeniu.
 6. Scara spirală trebuie fixată de-a lungul peretelui de sprijin și cu ajutorul ultimei trepte este atașată la podeaua celui de-al doilea etaj.
 7. La ultimul nivel, rack-ul principal este în cele din urmă fixat.
 8. Apoi se instalează balustrada cu grila de protecție.
 9. Pe treaptă, se aplică un masiv de lemn sau alt material decorativ.

Subtilitate la locul de muncă

Pentru a face o scară spirală ar trebui să fie în timpul funcționării ar trebui să fie luate în considerare:

 1. Cum se face o structură cu șurubPrin achiziționarea de structuri prefabricate, producătorul pune mereu instrucțiunile de instalare. Prin urmare, este important să urmați recomandările.
 2. Pentru a determina cu precizie locația viitoarei tije principale, se recomandă să luați două corzi și să le atașați la podea și plafon perpendicular unul pe celălalt. Poți să faci o linie plumb. O persoană ar trebui să țină cablul deasupra punctului de mai sus, iar linia plumbului va indica poziția punctului inferior. Apoi folosiți creionul pentru a face o marcă. Banda de măsurare măsoară diametrul suportului și jumătate din diametru este adăugat la punctul rezultat, de exemplu dacă secțiunea transversală este de 10 cm, apoi 5 cm este retras din punct și este făcută o marcă. Acest lucru este necesar pentru a vedea contactul părții exterioare a rack-ului cu punctul. Această procedură este de asemenea efectuată în partea superioară a suportului.
 3. Este preferabil să se utilizeze țevi cu un diametru de cel puțin 10 cm și o grosime a peretelui de 5 mm.
 4. Pentru a vă asigura că structura spirală nu se rupe prin pardoseală, se recomandă realizarea unei perne de beton - un pătrat mic. Cu ajutorul ancorelor există o fixare suplimentară.
 5. Treptele trebuie să fie fixate din partea îngustă. Pentru lemn se utilizează autoturizarea, iar pentru sudarea metalică - prin arc electric. Adesea, metalul este folosit pentru astfel de construcții, deoarece este durabil și oferă rezistență. Apoi este realizată învelirea clădirii cu materiale decorative.
 6. Dacă urmează să se realizeze asamblarea modelului auto-fabricat, mai degrabă decât cel din fabrică, locurile viitoarelor trepte ar trebui să fie trase pe tija. Acest avantaj nu este de a permite o oblică. În general, în fiecare caz, este de dorit să se planifice mărcile auxiliare.

Scara spirală combinată poate fi combinată cu diferite materiale, de exemplu, cu metal, lemn, piatră și alte decorațiuni. Dar designul, din lemn, este considerat cel mai estetic și pentru totdeauna nu și-a pierdut popularitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Scară modulară: sfaturi privind alegerea, prețurile și fotografiileScară modulară: sfaturi privind alegerea, prețurile și fotografiile
Cum sa faci o scara din busteni si semi-scurt: recomandari, fotoCum sa faci o scara din busteni si semi-scurt: recomandari, foto
Scara marș: forme și materiale, fotografieScara marș: forme și materiale, fotografie
Șurubați scările spiralate din metal conform desenelor cu mâinile propriiȘurubați scările spiralate din metal conform desenelor cu mâinile proprii
Șuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografieȘuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografie
Scări pentru o casă de țară: fotografieScări pentru o casă de țară: fotografie
Balustrade pentru scări din lemn - montaj și împrejmuire fotoBalustrade pentru scări din lemn - montaj și împrejmuire foto
Scări în cabane: cum să alegi un design, fotografieScări în cabane: cum să alegi un design, fotografie
Cum sa faci o scara spirala la etajul al doilea cu mainile taleCum sa faci o scara spirala la etajul al doilea cu mainile tale
Idei pentru proiectarea scărilor în case particulare, selectarea fotografiilorIdei pentru proiectarea scărilor în case particulare, selectarea fotografiilor
» » Spirală scară cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com