amigdas.com

Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul

Cum să deșurubați un șurub spartCând reparăți o mașină, există o mulțime de probleme. O astfel de întrebare este cum să găuriți un șurub fără a afecta firele, un film despre care se poate găsi pe o serie de resurse. Prin urmare, este întotdeauna util să știți cum să găuriți un șurub spart, ce să faceți și cum să deșurubați șurubul rupt fără consecințe grave și neplăcute pentru mecanisme și structuri.

Ruperea suprafeței

De obicei, aceasta este cea mai simplă versiune a eșecului și o puteți rezolva fără măsuri radicale care uneori pot afecta mașina sau altă unitate. Cu toate acestea, înainte de a scoate șurubul spart, este necesar să procesați locul ruperii cu kerosen. Acest lucru vă va ajuta să eliminați arderea și să slăbiți contactul suprafețelor. Următoarele recomandări trebuie respectate:

  1. Unelte pentru deșurubarea șurubuluiCu o proeminență suficient de mare, este mai bine să folosiți unelte simple, cum ar fi cleme, căpușe sau clești. Cu ajutorul lor, este ușor să prindă și să deșurubați partea prin fir fără a aplica forțe speciale;
  2. Unii maeștri vă sfătuiește să utilizați o mașină de sudură atunci când răspundeți la întrebarea cum să deșurubați un șurub spart. Acesta va permite sudarea la hardware a unei pârghii care va ajuta la deșurubarea sau răsucirea conexiunii prin crearea unei mișcări de rotație cu capul drept;
  3. Există, de asemenea, o opțiune în care puteți aplica un burghiu cu un diametru puțin mai mic decât bolțul. Faceți o gaură în centrul axei șurubului până la profunzimea completă. Apoi, restul elementelor de fixare sunt îndepărtate cu ajutorul unui cârlig, deșurubând firul din partea inferioară.

Acestea sunt recomandările cele mai generale, este posibilă utilizarea acestor metode în combinație. Aceste defalcări sunt cele mai simple, necesită doar o mică prelucrare și utilizarea de instrumente simple.

Clădire închisă

Ce instrumente să folosițiAcest tip de spargere este considerat cel mai dificil de reparat, deoarece este foarte dificil de determinat diametrul găurii, mai ales atunci când se taie elemente de fixare. Prin urmare, pentru a fora un șurub spart de un anumit tip, este necesar să curățați suprafața. Aceasta va determina lacunele de care avem nevoie.

Deseori apare următoarea situație neplăcută: Locul de rupere are forme curbate care sunt foarte greu de manevrat și îndreptat. Și pentru a fora un produs într-o astfel de stare este puternic descurajat, deoarece există riscul de a distruge complet designul. Prin urmare, este mai întâi necesar să aplicați miezul, care pregătește locul pentru centrul burghiului.

Ordinea în continuare a acțiunilor, permițând perforarea spart într-un fel sau alt bolț, este analog cu varianta cu o pauză de suprafață. După crearea găurii, rămășițele firului sunt îndepărtate cu ajutorul unui cârlig.

Spargeți șurubul sub suprafață

O defecțiune dificilă, în special pentru o parte din metal moale. Prin urmare, este foarte important să deșurubați bolțul spart fără a deteriora firul din gaură. Procedura este după cum urmează:

  • Cum să deșurubați bolțul spartUn centru de hardware este planificat cu ajutorul unui nucleu. Cel mai bine este să utilizați un instrument metalic subțire și durabil, acesta nu va deteriora produsul;
  • Apoi, veți avea un robinet care are un fir invers. Diametrul său trebuie să fie mai mic decât diametrul șurubului;
  • Drilled nu este o gaură foarte adâncă pentru robinet;
  • Se instalează un instrument pentru a tăia firul. Este rotit într-un cerc și apoi elementul poate fi deșurubat.

Dacă ultimul punct eșuează, instrumentul poate fi înșurubat direct. Cu toate acestea, nu este necesar să exercite eforturi inutile, deoarece există o șansă de al întrerupe. Ca urmare, puteți elimina partea veche spartă și puteți răsuci noile elemente.

Folosind un extractor

Cum să deșurubați șurubul cu mânaCu toate acestea, opțiunea cea mai corectă, care va ajuta la deșurubarea bolțului spart, este utilizarea unui instrument special pentru această operație. Se numește extractor, este vândut într-un set unelte de diferite diametre. În exterior seamănă cu un robinet, dar nu are fante longitudinale și există o crestătură conică pentru tăiere.

Puteți utiliza extractorul după ce gaura este găurită în centru cu un diametru, care permite instrumentului să intre în sculă cu mai multe rotații. Întoarceți-l până la oprire și apoi până când este complet strâns.

Și așa, aici sunt câteva moduri deșurubând elementele șuruburilor sparte. Fiecare dintre acestea ar trebui aplicată în funcție de complexitatea defalcării și de disponibilitatea instrumentelor adecvate. Dar opțiunea cea mai practică și optimă este achiziționarea unui set de extractoare. Ele sunt destul de practice și vă permit să lucrați cu piese de șuruburi de diverse dimensiuni și cu orice tip de fir.

Este necesar să faceți tratamentul de suprafață, vă va salva de contact și contaminare inutile. Lucrare de succes pentru a deșuruba conexiunile cu șuruburi sparte, deoarece funcționarea completă a întregului mecanism depinde de aceasta, în special pentru mașini! Mai multe informații despre modul de deșurubare a elementelor defecte ale șuruburilor pot fi găsite folosind video pe site-uri sau forumuri specializate!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să colectați mașina de măcinat electric și mecanic?Cum să colectați mașina de măcinat electric și mecanic?
Cum se schimbă garnitura din robinet?Cum se schimbă garnitura din robinet?
Cum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălatCum să deschideți și să curățați filtrul într-o mașină de spălat
Cum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nouCum să scoateți cartușul de la șurubelniță și să îl înlocuiți cu unul nou
Cum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computeruluiCum să dezasamblați și să reparați mouse-ul computerului
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Cum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părțiiCum să dezasamblați o mașină de spălat - o analiză pas cu pas a părții
GOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircularGOST 17473 șuruburi cu cap cap semicircular
Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonaleSugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale
Cum sa faci un mixer sa te repari in bucatarieCum sa faci un mixer sa te repari in bucatarie
» » Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
© 2021 amigdas.com