amigdas.com

Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament

Boala câinilorDe regulă, cauza diareei la câini este otrăvirea alimentară standard sau apariția unei boli grave. Este în legătură cu aceasta, în nici un caz nu poate ignora această boală, deoarece acest lucru poate duce la grave probleme

pentru animalul tău de companie. După ce ați văzut diareea câinelui dvs., trebuie să înțelegeți imediat această problemă. În cazul în care animalelor de companie nu li se acordă ajutor în timp util și adecvat, acestea pot avea consecințe negative asupra vieții animalului.

Simptome de diaree la câini

Toate simptomele diareei la un câine depind direct de severitatea bolii. Diareea de câine, de regulă, este însoțită de următoarele: simptome:

 • fecalele devin mult mai moi decât de obicei;
 • mirosul de scaun ascuțit, precum și pete;
 • Cum să tratați diareeao nuanță diversă de fecale: pot fi verzi, galbene, maro sau negre;
 • în timpul fecalelor, animalul începe să deranjeze sau să moale dureros;
 • animalul de companie începe deseori să devoreze, eventual cu o cantitate mică de fecale;
 • mucus;
 • direct comportamentul câinelui: este în mod constant îngrijorat de ceva sau pur și simplu produce o viață extrem de letargică;
 • vărsături constante;
 • temperatura ridicată a corpului animalului;
 • bule în abdomen.

Toate simptomele de mai sus, într-un fel sau altul, sunt asociate cu diaree la câine. Dacă ați fost martori la cel puțin unul dintre aceștia sau, mai rău, la mai multe, trebuie să contactați imediat medicul veterinar.

Diaree la câine cu sânge: ce să fac?

Dacă există sânge în diaree în fecalele animalelor de companie, atunci cel mai probabil problema este cauzată de intoxicații neobișnuite cu alimente. În cele mai multe cazuri, acest lucru este însoțit de o boală gravă.

Există câteva dintre cele mai frecvente boli care sunt însoțite de astfel de boli problemă:

 1. Eroterocolită traumatică la tratamentul câiniloro gravă otrăvire. Din moment ce orice animal de companie își petrece mult timp pe stradă, el în mod constant ridică și mănâncă tot felul de lucruri de la pământ, precum și mâncare slabă. Ca urmare, se formează iritații severe pe pereții intestinului și diaree cu sânge.
 2. Enterita parvovirusă. Din păcate, aceasta este o boală foarte gravă a animalelor, care duce adesea la moarte. Practic, enterita apare la puii cu vârsta de până la un an și dacă nu oferi asistență medicală în timp util, catelul va muri.
 3. traumatic enterocolită. Această afecțiune înseamnă că diareea câinelui a fost cauzată de apariția unui corp străin în sistemul digestiv al animalului care a rănit pereții intestinului sau stomacului.
 4. Efectul secundar al oricărui produs medicamentos luat de animal.

Formă acută de diaree

Dacă ne referim la statisticile veterinare, putem concluziona că majoritatea câinilor suferă de diaree acută. În acest caz, boala apare brusc și, din fericire, nu funcționează atât de mult.

De regulă, diareea acută la câini durează maximum 2-3 săptămâni, însă această boală este una dintre cele mai grave și, prin urmare, necesită un tratament imediat.

Formă cronică de diaree

Această formă de diaree este caracterizată printr-o durată lungă, adică mai mult de o lună. Fecalele conțin cantități mari de sânge, precum și mucus.

În acest caz, principala și adesea singura cauză a bolii este folosirea calitate inferioară produse alimentare. În cele mai rare cazuri, forma cronică este cauzată de boli infecțioase sau parazitare.

Din păcate, cu diaree cronică, câinele suferă cel mai mult: în timpul bolii, animalul își pierde o greutate, își pierde pofta de mâncare, îi strică calitatea blanii și bucuria vieții dispare.

Cauzele diareei

Din motive care pot provoca diaree la câini:

 1. Schimbarea bruscă a alimentelor pentru animalele de companie.
 2. Alimentele care nu corespund standardelor sau sunt restante utilizate pentru alimente.
 3. Apariția agenților patogeni în corpul unui câine.
 4. Mici obiecte străine în sistemul digestiv al animalului.
 5. orice cronic boala sistemelor digestive interne. De exemplu, insuficiența renală, o boală a splinei sau a ficatului.
 6. Otrăvirea animalului de companie cu substanțe nocive sau chimice.
 7. Boala câinilorParaziți în corpul unui câine.
 8. Disbacterioza.
 9. Indigestie.
 10. alergic reacția la anumite alimente sau substanțe.
 11. Deteriorarea pereților stomacului sau intestinelor cu un obiect străin.
 12. Cantitatea insuficientă de suc gastric.
 13. Lipsa de vitamine și minerale.
 14. Ciobanii germani au adesea performanțe slabe ale pancreasului, precum și ale intestinelor.
 15. Cancerul sistemului digestiv al unui animal.

În nici un caz nu se poate recurge independent la tratamentul diareei la un câine. Ce ar trebui să fac? Este necesară studierea temeinică a bolii, și anume - contactarea medicului veterinar. Este acolo pe care le puteți cunoaște pe deplin natura bolii, precum și obține recomandări pentru tratarea diaree la un câine.

Tratamentul la domiciliu

După cum sa menționat deja mai sus, dacă apar simptome de diaree, pacientul trebuie prezentat medicului. Puteți face acest lucru în două moduri: duceți-l independent la un medic veterinar sau sunați-l acasă. După examinare, specialistul va putea prescrie medicamentul corect.

medicamente

Deși tratamentul și se numește să mintă, în acest articol vom lua în considerare cele mai populare medicamente care sunt cel mai des sunt numiți:

 • rehydronRehydron. Un produs fabricat sub forma unei pulberi convenționale. Înainte de utilizare, se dizolvă în apă. Pentru a face mai ușor acest lucru unui câine, medicii recomandă adăugarea unui mic zahăr în amestec.
 • Glucoză. Soluția standard cu glucoză este prescrisă atunci când corpul animalului dumneavoastră este deshidratat.
 • antibiotice. Dacă diareea la un câine este cauzată de o boală infecțioasă, aceste medicamente sunt prescrise.
 • Medicamente antiinflamatoare. Acestea sunt prescrise în cazurile în care sângele este observat în diareea câinelui, iar temperatura corpului este crescută.
 • Medicamentele antiparazitare sunt prescrise ca profilaxie împotriva viermilor.

Este important să știți și să vă amintiți că toate medicamentele din această listă ar trebui să fie prescrise de către medic după o examinare amănunțită. Nu este foarte recomandat să tratați câinele cu aceste mijloace fără intervenția medicului (independent)!

Ce să dai un câine din diaree fără participarea unui medic veterinar la domiciliu

Din păcate, nu este întotdeauna posibilă obținerea fără întârziere a ajutorului unui medic veterinar. Și în timp ce așteaptă ca câinele să se înrăutățească și să se înrăutățească. În astfel de cazuri, vă puteți transforma într-o inofensivă și eficientă medicamente.

 1. Orez de bulion. Într-o mulțime de apă fiert orez crock, apoi curățați întregul gros. După cum probabil ați ghicit, trebuie să dați cainelui o băutură.
 2. Preparate din plante. Din arin, afine, salvie și sunătoare, este necesar să faceți o perfuzie și apoi să le dați un câine.

concluzie

Deci, diareea câinelui este o boală destul de dureroasă și neplăcută. Cu toate acestea, dacă este dezvăluit în timp și, de asemenea, în timp util pentru a începe tratamentul, atunci este posibil să vă ajutați animalul să se întoarcă la bucurie în cel mai scurt timp posibil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să opriți diareea la un copilCum să opriți diareea la un copil
Cum se face o alergie la câini, simptome și tratamentCum se face o alergie la câini, simptome și tratament
De ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lorDe ce câinele nu mănâncă: principalele probleme și soluția lor
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Diareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratamentDiareea la pisic: recomandări pentru îngrijire și tratament
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
» » Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
© 2021 amigdas.com