amigdas.com

Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor

Cum să reparați un generator de benzinăÎn viața de zi cu zi, nu observăm cât de importantă este disponibilitatea energiei electrice. Numai atunci când suntem în locuri unde nu există posibilitatea de a ne conecta la rețelele electrice, suntem conștienți de profunzimea problemelor care apar. Datorită progresului, această problemă este rezolvată cu ajutorul generatoarelor portabile de benzină.

Din păcate, generatoarele de benzină au un "obicei" de eșec, ca, într-adevăr, orice unealtă complexă. Multe defecțiuni pot fi eliminate fără referire la centrul de service. Repararea generatoarelor de energie nu va fi foarte dificilă, dacă ați fost deja implicat în repararea unei mașini sau a unui ferăstrău cu lanț.

Dispozitivul și principiul generatorului

Cum să analizăm un generatorMajoritatea generatoarelor de benzină constau dintr-un cadru tubular în care sunt amplasate un motor cu combustie internă și un convertor electric. Între ele sunt conectate printr-un ambreiaj special. Generatorul convertește energia mecanică motorul într-un curent electric. Acest element poate fi monofazat sau trifazat. Funcționarea sa este controlată de o unitate de comandă electronică, care protejează împotriva supraîncărcării și a scurtcircuitului.

În funcție de model, motoarele au unul sau mai mulți cilindri. Poate fi împins sau în patru timpi. Cele mai frecvent utilizate motoare în patru timpi din cauza economiei lor. Pentru a începe, se utilizează un demaror manual sau electric. Modelele mai scumpe sunt echipate cu un sistem autostart.

Tipuri de bază de defecțiuni

Cele mai multe dintre problemele întâlnite se datorează unei funcționări necorespunzătoare: încărcare excesivă și utilizarea combustibilului de calitate slabă. Uneori apare o defecțiune atunci când limita de încărcare a unui anumit nod este trivială. Condiționat, problemele se împart în două categorii:

  • Probleme la partea electrică.
  • Probleme cu motorul cu combustie internă.

Cum să dezasamblați și să reparați generatorulTrebuie remarcat faptul că partea electrică a generatoarelor de benzină este destul de fiabilă. În perioada resurselor ipotecate, producătorul întâmpină foarte rar dificultăți în activitatea sa. De obicei, defectele se manifestă sub forma unei căderi de tensiune. Fie că nu există nicio tensiune de ieșire. Motivele pentru acest lucru sunt diferite: uzura periilor de grafit, scurtcircuitul în circuitul electric etc. Dacă nu există experiență în repararea generatoarelor, cel mai bine este să le încredințați specialiștilor din centrul de service.

Repararea generatorului de benzină, în special a motorului, este similară cu reparația oricărui alt motor pe benzină. Cele mai frecvente defecțiuni:

  • Bujia defectă, cablajul de înaltă tensiune, sistemul de aprindere.
  • Filtru de carburant înfundat, carburator etc.
  • Încălcarea ajustărilor carburatorului.
  • Purtați cilindrul, arborele cotit, pistoanele și alte părți în mișcare.

Eliminarea defecțiunilor motorului

Cum se repară motoareleA venit ora sau ziua când generatorul pur și simplu nu pornește. Cauza este, de obicei, o defecțiune a bujiei sau a unui carburant reglat necorespunzător. Pentru a face acest lucru, scoateți vârful din lumânare și deșurubați-l. Efectuați o inspecție externă, curățați lumânarea de la depozitele de carbon și verificați eficiența acesteia: nu răsuciți lumânarea în cilindru, nu puneți vârful cu firul și nu vă lăsați în contact cu suprafața metalică a generatorului de benzină. Mai mult, noi facem bâlbâieri un starter și ne uităm la prezența unei scântei. Dacă există o scânteie, înșurubați lumanarea în cilindrup. Dacă nu există scânteie, apoi verificați integritatea vârfului și firului sau schimbați lumanarea însăși. Poate fi necesar să înlocuiți bobina de aprindere.

Toate motoarele generatorului de benzină sunt foarte sensibile la calitatea combustibilului. Deseori există o înfundare a filtrului de combustibil și canalele de benzină care intră în cilindru. Această problemă apare destul de des. Pentru a elimina această problemă, trebuie să exhaustați combustibilul rămas din rezervor, clătiți singur rezervorul. Curățați și clătiți toate filtrele disponibile: nu numai combustibil, ci și aer. Cel mai probabil, este necesar să scoateți și să dezasamblați carburatorul.

Cum se repară generatorulÎn același timp, este mai bine să aveți instrucțiunile necesare la îndemână, deoarece există mai multe părți mici care sunt greu de asamblat mai târziu. După curățarea și asamblarea carburatorului, acesta trebuie reglat în conformitate cu instrucțiunile producătorului modelului respectiv.

Uzura mecanismelor de frecare este naturală. După dezvoltarea resursei, ele trebuie înlocuite. Este mai bine să abordăm această problemă specialiștilor cu abilitățile necesare. Dacă aveți experiență în repararea motoarelor, atunci veți avea suficiente abilități și documente atașate unității. Prin urmare, nu este nevoie de o analiză detaliată a reparațiilor majore.

Cu o funcționare adecvată, utilizarea generatoarelor de combustibil și ulei de înaltă calitate, benzină poate funcționa întreaga durată a vieții, fără rupturi grave. Majoritatea problemelor pot fi eliminate cu mâna la fața locului. Acest lucru nu necesită cunoștințe și abilități speciale. Principalul lucru este să evaluați în mod rezonabil capacitățile înainte de a începe să vă reparați.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Generator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiuneGenerator pentru o reședință de vară: cum să alegeți cea mai bună opțiune
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Furnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casaFurnizarea curentului electric de către generator de benzină pentru casa
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Uleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și alteleUleiuri de ferăstrău autoportante utile: cultivator, motoretă și altele
Caracteristici de instalare de baterii solare pentru casaCaracteristici de instalare de baterii solare pentru casa
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanțDispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț
Generator de sudare pe benzină: alegere, producătoriGenerator de sudare pe benzină: alegere, producători
Caracteristicile tehnice ale lanțului de filamente Ural 2T electronCaracteristicile tehnice ale lanțului de filamente Ural 2T electron
» » Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
© 2021 amigdas.com