amigdas.com

Aragaz de pe discurile mașinii cu mâinile tale: pentru grătar și cazan

Cuptorul de pe discurile roțilorCând căutați soluții alternative pentru încălzirea camerelor, mulți oameni acordă atenție cuptorului de pe discurile mașinii. Aranjamentul corect al acestui design vă permite să încălziți aproximativ 15-16 de metri pătrați de zonă, astfel încât să poată fi numit O soluție bună pentru o baie de casă sau un aparat de gătit bun

.

Cuptorul pentru cazanPrincipalul avantaj al produsului - disponibilitatea materialului de bază, care este folosit pentru a crea. Acesta este un oțel gros, rezistent, cu o rezistență sporită. Nu este un secret că placa de oțel și tipul de profil de cazan sunt de costuri ridicate, iar structura obișnuită din structura cuptorului se deformează rapid și se arde.

Este destul de ușor să creați singur o sobă din discurile auto. Pentru a face acest lucru, aplicați două bucăți de metal cu o mărime și greutate: o singură oțel simplu, și a doua a roții, și apoi încălziți aceste elemente la temperatura corespunzătoare. O poți face în bucătărie cu gaz. Prima parte începe imediat să emită mirosul de fier fierbinte, iar al doilea poate fi încălzit la o culoare portocalie (acest lucru se întâmplă la o temperatură de aproximativ 900 de grade).

În acest caz, nu va exista miros neplăcut de ardere în aer. Cuptorul de pe discurile auto sunt populare datorită unei astfel de caracteristici încât practic nu usucă aerul și nu emit toxine periculoase în mediul înconjurător. Acest lucru se datorează faptului că roțile sunt realizate din oțeluri speciale care au o suprafață rezistentă la coroziune. Rezistența la căldură a unor astfel de produse, desigur, nu este standardizată, cu toate acestea, marja permisă de durabilitate Destul de mult pentru aranjarea unui sobă de cărbune din lemn.

Caracteristici importante ale discurilor

Exemplu de grătarPentru a construi cu succes o sobă de pe discurile auto la domiciliu, nu este suficient aflați doar avantajele acestor produse. De asemenea, este important să se acorde atenție la deficiențele materiilor prime, precum și la o serie de caracteristici structurale ale cuptoarelor. Din lipsa de oțel special - lipsa de raționalizare a proprietăților de sudură. Astăzi există mai multe tehnologii de producție a discurilor roților, dar în majoritatea cazurilor operațiile de sudură sunt limitate cu eliberarea ulterioară termică (recoacerea), precum și cu defectoscopia cusăturii. Prin urmare, nici unul dintre producătorii de discuri nu ghici că în viitor, produsele sale vor fi supuse la sudare.

Cu mâinile de pe discuriDatorită acestei caracteristici, este imposibil să neglijați regulile de siguranță și să creați un cuptor cu ardere lungă pentru a funcționa în afara discurilor. Același lucru este valabil și pentru cuptoarele de piroliză care pot crăpa la un moment dat și pot cauza o substanță periculoasă, care provoacă fierbere, să pătrundă în cameră. Și la urma urmei Nu va fi ușor să localizați sursa de aprindere, t. Trebuie să ardă definitiv. Pe baza unor astfel de discuri de roți este posibil să se creeze numai sobe cu combustibil solid.

Caracteristic important: cusături de sudură pentru condiții de funcționare speciale care nu au trecut de certificarea calității relevante, sunt considerate o decizie falsă.

Reguli pentru crearea

În orice caz, cu respectarea unor reguli importante, crearea unui sobă de combustibil solid de pe discurile auto va fi posibilă și reușită. Un astfel de design pe care îl puteți exploata în spații mici nerezidențiale, cum ar fi o casă de vacanță, un atelier de lucru etc. Este important să studiați cu atenție astfel de caracteristici:

 1. Este important ca cusătura de sudură să rămână de înaltă calitate și din punct de vedere vizual. Evitați apariția defectelor vizibile sub formă de fisuri, spray-uri, cochilii, bule și alte nereguli.
 2. La un moment dat, sudați două semifabricate. Este strict interzis să gătiți întreaga structură.
 3. După finalizarea cu succes a cablajului pentru fiecare sudură, piesele sudate sunt lăsate de ceva timp pentru a disipa tensiunile interne reziduale. Fiecare kilogram de greutate este necesar de la trei minute.
 4. Un cuptor gata după o expunere zilnică la resorbția acelorași solicitări este expulzat în continuare (dacă este o aragaz staționar, atunci aceasta durează aproximativ trei ore.) Porțile stradale portabile au nevoie de o oră.

În această perioadă, cuptorul este recoace. Dacă apar defecțiuni de sudură minore în timpul procesării, nu mai mult de două îmbinări, ele pot fi eliminate după 24 de ore, după care se repetă runul.

Ce trebuie să știți despre sobe

Ce trebuie să știțiDacă intenționați să facă soba cu unitățile de roți de încălzire sau pentru spații nerezidențiale s-au dovedit, să fie pregătiți să acorde o atenție la o altă caracteristică. Pe baza regulilor sobele structurii flăcării pentru combustibil solid sau din podeaua grătarului cuptor, t. E. Locul în care se află produsul combustibil, până la primele obstacole verticale curent de gaze de ardere trebuie să fie de aproximativ 40-50 de centimetri. Această opțiune este necesară atunci când se utilizează combustibil de climatizare. Dacă este brut sau dousing, distanța este mărită la 60-80 centimetri. În acest caz, timpul de încălzire a cuptorului crește rapid. Prin urmare, nu este recomandabil să se utilizeze un astfel de combustibil pentru cuptoarele cu discuri.

Cupru de la autodiscuriNu este un secret faptul că gazele fierbinți de piroliză pot fi eliberate de produsele combustibile solide, care afectează semnificativ eliberarea de căldură. Dacă vin în contact cu o suprafață mai puțin încălzită, cel mai probabil nu va fi capabilă să ardă, ducând la depunerea de funingine. Utilizarea ulterioară a unui astfel de cuptor duce la acesta cocsificabil, Pe acoperișul cuptorului și în coșul de fum există un depozit gros. Reduce în mod semnificativ eficiența termică, dar diferă în ceea ce privește pericolul de incendiu.

Sobele din discuri sunt adesea umplute cu combustibil nedorit, incluzând:

 1. putred sushnyak;
 2. resturi umede;
 3. și alte produse.

BBQ sau BBQDiscurile adevărate, nepotrivite pe un cuptor cu o înălțime decentă pot pur și simplu să nu fie suficiente sau schema optimă va preveni posibilitatea de a crea un cuptor înalt. În acest caz, pentru prepararea cuptorului va trebui să se aplice un grătar nestandard dintr-o foaie de oțel cu diametrul de 6 milimetri și bare de armare de la 10 milimetri. Experiența că aerul admis nu este suficient pentru ardere nu este necesar: printr-un orificiu de 10 cm în diametru, cu un coș de 1,5 metri înălțime, aerul va fi suficient pentru 18 kW de putere pe lemn și 30 kW pentru cărbune.

Ce tip de a alege pentru tine

Luând în considerare caracteristicile menționate mai sus, este necesar să se abordeze corect alegerea unui tip adecvat de cuptor de pe discuri. Nevoia de mobilare independentă a cuptorului de pe discurile auto este în următoarele cazuri:

 1. Dacă doriți să încălziți spațiile mici nerezidențiale, de exemplu, o cabană sau un atelier. Utilizarea discurilor cu roți de înaltă calitate va duce la obținerea unei calități maxime a cuptorului și, de asemenea, simplifică foarte mult fabricarea.
 2. Dacă este necesară echiparea părții principale de încălzire a sobei fără a utiliza oțel costisitor rezistent la căldură.
 3. Dacă aveți de gând să utilizați aragazul pentru gătit. În acest caz, trebuie să faceți un cuptor pentru kazan de pe roțile mașinii.

Cel mai adesea, discurile auto sunt folosite pentru a crea cuptoare mobile (portabile) de stradă și grădină, precum și pentru a amenaja focurile sub foc. Cea mai simplă versiune a cuptorului de vatră din discuri implică utilizarea unei mase mari și înălțimea talonului, care îmbunătățește semnificativ transferul de căldură și oferă protecție fiabilă împotriva efectelor vântului.

Sobe pentru cazan

Cuptorul pentru cazanNu este un secret faptul că cea mai bună opțiune pentru utilizarea roților auto este pentru sobe pentru cazan. În acest caz, este obișnuit să se pună construcția pe un stand special. Datorită formei rotunde, capacitatea este încălzită în mod egal, ceea ce nu se poate realiza în cuptoare convenționale din cărămidă. În plus, în ultimul caz există un risc de sedimentare a funinginii. Structurile de discuri distribuie uniform căldura și împiedică consumul excesiv de lemn de foc, ceea ce este foarte important atunci când se utilizează un tip de deșeuri de combustibil.

chips-uri colectate de pe site-ul nu este în măsură să furnizeze cantitatea adecvată de căldură pentru gătit pilaf sau beshbarmak și dampish putred și soluții în focar masiv pur și simplu nu se poate face față cu sarcina de a încălzi ustensilele de gătit la un anumit punct de temperatură. Sobe pentru cazan din discuri auto Aceasta exclude un astfel de fenomen numai dacă se desfășoară exact cu regulile stabilite.

Gazele de fum se deplasează de-a lungul căii de rezistență minimă. Dacă este necesar să se sudeze două unitate separată și se taie în partea laterală a deschiderii de ardere, gazele fierbinți și trece prin gaura de prelucrare în butucul discului, adică. K. Suprafața totală este mult mai mare decât fixarea și axială.

BBQ sau cuptor cu grătarDacă se atinge temperatura maximă de încălzire, atunci poate fi formată o limbă de flacără în gaura axială, dar cazanul așezat pe arzător va face ca căldura să meargă lateral.

O versiune similară a sobei de pe discuri este în special în cererea de gătit diferite tipuri de alimente de teamă peste cărbuni, Adevărat, foarte puțini oameni aplică această metodă în zilele noastre.

Pentru fabricarea corectă a aragazului sub cazan, este necesar să se acorde o ușă de fixare strânsă pe deschiderea de încărcare. De asemenea, cazanul ar trebui să se potrivească perfect cu decupajul arzătorului, închizând periodic găurile tehnologice.

Pentru a obține cu succes aceste rezultate, este suficient să tăiați mijlocul butucului cu o șurubelniță. Elementele rămase nu vor fi aruncate, deoarece pot fi folosite ca un grătar bun.

Gratar cuptor

Dacă intenționați să faceți o aragaz sub gratarul discurilor, atunci miezul nu trebuie tăiat. În acest caz, grătarul este așezat pe arzător - separatorul de flacără, care va acționa ca un radiator de gătit. Principalul avantaj al designului este că pe rasperi apar zone diferite de temperatură, ceea ce deschide oportunități largi pentru pregătirea simultană a diferitelor feluri de mâncare.

Tavă de gătit de pe discEste foarte convenabil atunci când mergi pe un picnic, în cazul în care toată lumea poate obține mâncare la gustul lor. O sobă de acest tip este făcută din discuri cu o cantitate mică gropi tehnologice. Spițele bicicletelor sunt folosite ca părți pentru grila de lucru. Nu este necesar să le gătiți, deoarece sunt perfect fixate între ele și cu ajutorul lipiciului rezistent la căldură pentru metal (metoda de sudare la rece).

Dacă aveți nevoie să creați o sobă, puteți utiliza în întregime discurile. Din cauza metalelor groase, capacitatea de căldură și timpul de transfer termic sunt semnificativ îmbunătățite, dar ele sunt mult mai rele decât în ​​cazul cuptoarelor din fontă. Datorită dezavantajelor designului - complexitatea înaltă a aranjamentului unui cuptor îmbunătățit, cu o productivitate crescută a muncii datorită unei configurații structurale complexe.

Dacă aveți o cantitate mare de combustibil uzat, atunci când creați o sobă-burzhuyki pentru spațiile nerezidențiale, puteți și refuzați să utilizați separatoare de partiții. Această opțiune este ușor de realizat și de pe discurile vehiculului. Acest lucru va duce la o eficiență mai mare și la un transfer de căldură mai eficient.

În cele din urmă, având în vedere dimensiunea mare a burgzului orizontal, cel mai adesea oamenii preferă soluții verticale. Dacă sarcina este de a face un cuptor de discuri, atunci primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să găsiți un grătar adecvat și o tigaie de cenușă. Este important să nu lăsați cărbuni și cărbuni să cadă pe brigadă.

Dacă vorbim despre proprietățile termice, atunci ele se îmbunătățesc semnificativ cu ajutorul celor două trucuri:

 1. Primul este înconjurat de partea superioară a focului cu o carcasă inelară specială din oțel subțire, dar nu galvanizată, deoarece zincul se poate topi sub influența unei temperaturi de 440 de grade. Soluția este indispensabilă în cazurile în care este necesară o încălzire rapidă a camerei.
 2. A doua opțiune implică îndreptarea cuptorului către orice material disponibil, care se caracterizează prin capacitate ridicată de căldură și conductivitate termică.

Ghidat de astfel de recomandări și caracteristici de design ale sobe de pe discurile auto, puteți construi o soluție extrem de eficientă într-un timp scurt. Principalul lucru este să urmăriți îndeaproape instrucțiunile și să studiați schema.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Cuptoare cuptor, avantaje și descriereCuptoare cuptor, avantaje și descriere
Cuptoare de uz casnic pentru bai metalice: aparate, desene, fotografiiCuptoare de uz casnic pentru bai metalice: aparate, desene, fotografii
Mai brazilian de pe discurile auto cu mâinile propriiMai brazilian de pe discurile auto cu mâinile proprii
Cum se face un cuptor de piroliză cu propriile mâini, deseneCum se face un cuptor de piroliză cu propriile mâini, desene
Cuptorul de pe discurile auto cu mâna proprieCuptorul de pe discurile auto cu mâna proprie
Cum se face o sobă cu roți de casă din roți vechi pentru roțiCum se face o sobă cu roți de casă din roți vechi pentru roți
Facem boilerul în baie cu mâinile noastre în funcție de desenFacem boilerul în baie cu mâinile noastre în funcție de desen
Cazanul pentru baie: instrucțiuni detaliate și desenCazanul pentru baie: instrucțiuni detaliate și desen
Cazan de apă cu lemne de focCazan de apă cu lemne de foc
» » Aragaz de pe discurile mașinii cu mâinile tale: pentru grătar și cazan
© 2021 amigdas.com