amigdas.com

Cum sa faci o soba pentru o baie cu mainile tale

Aragaz pentru baie cu mâinile taleFiecare proprietar care are o casă suburbană visează la o baie pe site. Tradiția de scăldat din Rusia a fost menținută de mult timp și este foarte persistentă - nu vor fi înlocuite băile, jacuzzisurile și dușurile, care vor înlocui băncile și băncile din Rusia. Până în prezent, un număr mare de modele diferite sunt disponibile pentru vânzare, care sunt concepute special pentru băile rusești, dar mulți dintre comandanți preferă un cuptor pentru o baie de sine stătătoare.

Crearea unei aragazuri pentru o baie rusă

Aragazul este considerat unul dintre principalele atribute ale unei băi rusești sau unei saune reale. Depinde de atmosfera potrivită, de regimul de temperatură în camera de aburi și de spălare. Printre modelele de pe piață există chiar și cuptoarele reci. Pereții lor exteriori nu se încălzesc mai mult de 50 de grade. Acest model este bun pentru că nu poate fi ars. Aceste structuri au o aprindere lungă și continuă.

Elementul principal în camera de aburi este o sobă de saună. În zilele noastre se fabrică multe modele, care sunt înlocuite de sobe tradiționale de ardere a lemnului: sunt cuptoare pe combustibil lichid, pe gaz, cu multe funcții și economie de combustibil.

Crearea unei aragazuri pentru o baie rusăO caracteristică distinctivă a sobelor fierbinți este încălzirea rapidă și eficientă a camerei de aburi datorită pereților încălziți, încălzite la o sută de grade. Dacă nu vă pasă de ele, puteți să vă ardeți și este dificil să controlați încălzirea aerului, ceea ce poate duce la un accident vascular cerebral.

Majoritatea proprietarilor de case de țară au abilități minime în domeniul construcțiilor, dar se angajează independent de instalarea cuptoarelor de baie. Trebuie să aveți răbdare și desene.

Baia este situată astfel încât o parte din ea să fie responsabilă pentru încălzirea camerei de aburi, iar cealaltă pentru căldura din sala de așteptare și locul de odihnă. Materialul pentru construcție poate servi ca rămășițe după construcție.

Sobe în oțelul setat în baie - fonta nu se potrivește. Dacă fierul fierbinte stropeste apă rece, se va sparge. Cuptoarele de oțel au propriul lor dezavantaj - se răcesc rapid. În acest caz, cărămizile ajută. Nu este nevoie de o fundație masivă sau de etanșeitate a cusăturilor. Acumularea de căldură într-un astfel de cuptor este excelentă și, de asemenea, are o bună protecție împotriva influenței radiației infraroșii care emană de pe suprafețele încălzite ale metalului.

Cuptoarele din cărămizi și din metal au diferite aspecte:

  • Cuptorul cu cuptor se află în camera de aburi și este încălzit de la el. Designul este simplu și ieftin, dar are dezavantajele sale. În camera de aburi nu puteți stoca lemn de foc: sunt saturați cu umiditate și vor trebui să iasă în sala de așteptare pentru a susține focul. Din cauza camerei mici de aburi, există riscul de a fi ars pe ușa fierbinte.
  • Foarte comod și sigur sunt cuptoarele, în care cuptorul este amplasat în sala de așteptare, iar încălzitorul este în camera de aburi: astfel va fi mai sigur în camera de aburi.

Majoritatea sobelor pentru saună sunt încălzite cu lemne de foc. Există structuri care sunt încălzite cu gaz și electricitate. Dar combustibilul optim este lemnul. Aceștia pot crea un microclimat în camera de aburi.

Fundația pentru o sobă de cărămidă

Pentru o sobă de cărămidă, puteți construi o fundație de beton, piatră sau buta. Pentru a calcula adâncimea și dimensiunile sale, este necesară determinarea sarcinilor lagărului. Se recomandă să se facă o fundație cu o înălțime de nouăzeci de centimetri și mai mare decât aragazul pe fiecare parte cu 20 cm. Pentru aceasta, betonul M200 este potrivit. Solutia:

  • Fundația pentru o sobă de cărămidăo parte a cimentului M500;
  • trei părți de nisip;
  • cinci părți de piatră zdrobită 30-50 mm.

Dupa pregatirea fundatiei, pe aceasta se plaseaza doua straturi de impermeabilizare, urmate de uscare. De regulă, aragazul începe cu două rânduri de cărămidă, care sunt puse în pansament.

Birou de căldură din cărămidă

Pentru a așeza soba pentru o baie, este necesar să se desfășoare o muncă complexă și dureroasă, cu multe nuanțe care pot fi dobândite numai cu experiență. Pentru a ajuta muncitorii cu puțină experiență, există planuri în care procesul de zidărie este indicat prin rânduri. Datorită acestui plan, așezați singuri soba din cărămidă.

De exemplu: o mică sobă simplă, cu o sobă deschisă și o dimensiune de 102 până la 62 cm, poate încălzi o mică cameră de aburi cu până la nouă metri cubi. Are un rezervor unde se încălzește apa. Aceasta este una dintre sobele simple cu o sobă deschisă. Rezervorul este amplasat separat, foloseste un sistem interesant de incalzire a apei - un sifon deschis.

Birou de căldură din cărămidă

La un unghi mic, o conductă este sudată în rezervor, un capăt al căruia este etanșat. Este în cuptorul de deasupra focului. Când apa de fierbere se ridică în rezervor și locul său este luat de apă rece. Pietrele se află pe o foaie de metal și se încălzesc ca o foaie încălzită. Acesta este un încălzitor ieftin și compact de cărămidă.

Este mult mai dificil să construiți o sobă de saună cu o sobă închisă. Creearea ei este că rezervorul pentru pietre nu este făcut din metal, ci este realizat din șamotă de cărămidă. Design foarte interesant.

Nuanțe de stabilire a cuptorului

Așezați doar o cărămidă roșie de șamotă. În legătură cu aceasta, serviciul său este de scurtă durată, iar o dată sau de două ori pe an este necesar să se sigileze cusăturile. Când se construiește cuptorul, este necesar să se ia în considerare următoarele nuanțe:

  • În mod separat, toate rândurile de zidărie sunt verificate vertical și orizontal, precum și monitorizarea verticalității colțurilor. Datorită unor mici inexactități, soba se poate prăbuși.
  • Nuanțe de stabilire a cuptoruluiÎn cuptoarele pentru zidărie, compartimentul pentru combustibil este mare. Pentru a încălzi o masă mare de pietre, aveți nevoie de o cantitate mare de lemn de foc. Pentru un flux de aer bun, barele de grătar trebuie instalate în direcția de la ușă spre interior.
  • Când se planifică cuptorul, se ia în considerare faptul că, dacă încălzitorul se află deasupra cuptorului, atunci înălțimea acestuia deasupra cuptorului trebuie să fie de 55 de centimetri. Datorită acestei înălțimi, strălucirea pietrelor are loc mai repede. Dacă soba este făcută mai jos, pietrele se vor încălzi mai încet.
  • Dacă soba este construită într-un perete de lemn, atunci distanța dintre ele ar trebui să fie de cel puțin 25 de centimetri și trebuie să fie așezată cu materiale incombustibile. În această situație, puteți folosi aceleași cărămizi care se potrivesc într-o cărămidă între peretele din lemn și sobă. Acest lucru este suficient pentru a asigura siguranța la incendiu.

Când zidaria este terminată, trebuie să se usuce timp de zece zile. După aceea, este încălzit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți un cuptor finlandez pentru saună sau saunăCum să alegeți un cuptor finlandez pentru saună sau saună
Caracteristicile și avantajele cuptoarelor de saună finlandeze de ardere a lemnuluiCaracteristicile și avantajele cuptoarelor de saună finlandeze de ardere a lemnului
Caracteristici ale unei aragaz cu o sobă de saună închisă pentru o baie rusăCaracteristici ale unei aragaz cu o sobă de saună închisă pentru o baie rusă
Caracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografieCaracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografie
Caracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografieCaracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografie
Cum să construiești rațional o baie rusă cu mâinile taleCum să construiești rațional o baie rusă cu mâinile tale
Proiectele de sobe de cărămidă pentru baie, ne construimProiectele de sobe de cărămidă pentru baie, ne construim
Baie rusă în fotografii și imagini la momente diferiteBaie rusă în fotografii și imagini la momente diferite
Alegerea celui mai bun cuptor pentru saună: tipuri, caracteristici și recenziiAlegerea celui mai bun cuptor pentru saună: tipuri, caracteristici și recenzii
Cuptoare pentru bai ermak - garantie de fiabilitate si accesibilitateCuptoare pentru bai ermak - garantie de fiabilitate si accesibilitate
» » Cum sa faci o soba pentru o baie cu mainile tale
© 2021 amigdas.com