amigdas.com

Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură

Dinții sănătoșietanșare corectă este capabil de a salva permanent pacient dintr-o durere de dinți, dar se întâmplă că, chiar și acest lucru nu ajută, și un dinte începe să se rănească din nou deja sub sigiliu. De ce durează dintele? Cum să scapi de durere și alte simptome neplăcute?

De ce dintele dăuna sub un sigiliu

Dintele sub un sigiliu poate fi bolnav în urma motive:

 1. 1. "Senzații de durere reactivă" care apar imediat după umplere. Trebuie înțeles faptul că orice procedură dentară este intervenția terță parte, care într-un anumit sens, provoacă traume orale: Introducere în medicamentele guma, curățarea cariilor dentare, dentare pacient de extracție, etc. Pacienții au fost supuse unui tratament de la amvon, de exemplu, pentru o lungă perioadă de timp se simt disconfort în gură, și plombarea dinților poate, și nu le provoacă dureri mari. Disconfortul este, de asemenea, să apară în timpul interdigitation, cu toate acestea, câteva săptămâni acest simptom neplăcut trece de obicei.
 2. Boala de pulpităUna dintre cauzele complicațiilor grave poate fi incorect diagnostic. De exemplu, atunci când un medic în loc de tratamentul convențional al cariei tratate pulpită, rezultând un dinte inflamat este sigilat, pot exista complicații grave ca o boală adevărată au fost identificate, și a continuat tot timpul pentru a progresa. În forma cronică de pulpită și ai face riscul de a infecta întregul dinte, astfel încât acesta va trebui să fie eliminate.
 3. Unul dintre motivele comune pentru care un dinte dureros este dureros este puternic supraîncălzire. Această problemă se datorează cel mai adesea absenței răcirii speciale utilizate la prepararea dinților. Cresterea necrozei pulpei, cauzată de supraîncălzirea gravă a țesuturilor dure, provoacă dureri acute sau dureroase. În cazurile neglijate, supraîncălzirea amenință dezvoltarea parodontitei.
 4. Cuscarea durerii provoacă adesea o mușcătură greșită atunci când este sigilată. Cele mai multe dintre aceste erori se datorează faptului că umplutura este cel mai adesea sub influența unui anestezic, pe durata pe care pacientul nu este în măsură să înțeleagă interfera dacă ceva musca sau nu, și după un timp sau în timpul unei mese oameni observa disconfort sau durere ascuțită. Din fericire, această problemă este rezolvată ușor, dacă ne întoarcem la dentist pentru curățarea în exces sigilii materiale.
 5. Dacă tehnologia de instalare a sigiliilor moderne de lumină nu este respectată, polimerizare stres. Acest fenomen apare atunci când contracția materialelor de etanșare ușoară provoacă dureri acute.

Cauze suplimentare de durere

Dacă dintele este sigilat în mod corespunzător, nu există întotdeauna o durere în el. Acest lucru se întâmplă mai mult ca o excepție decât regulile. În primele două zile de la umplere, pot fi acceptate chiar și mici dureri, dacă după această perioadă durerea nu dispare - trebuie luate anumite măsuri. Iată câteva dintre acestea motive, care poate provoca dureri de dinți:

 1. intoleranță pacient de metal conținută în sigiliu. După ce apăsați un deget pe zona afectată, există înroșirea gingiilor, umflături și dureri dureroase. Această intoleranță este extrem de individuală și este rară.
 2. Dorința medicului curant salva pe material, precum și non-credibilitatea acestuia pot fi cauze serioase de apariție a durerii de dinți. În acest caz, pacientul suferă disconfort dacă consumă alimente fierbinți, reci sau dulci.
 3. Apariția secundar carie și senzațiile dureroase însoțitoare ca urmare a curățării sărace a cavității dinților. Trebuie să se înțeleagă că atunci când este inițiată caria, probabilitatea unei pierderi complete a dinților este mare.
 4. bolii parodontaleUna dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de dinți este parodontită. Cu această boală în țesuturile profunde există un proces inflamator, care poate fi însoțit de infecție. Formele grele de parodontită se caracterizează printr-o încălcare a integrității țesutului osos, rezultând o senzație neplăcută numită "dinte crescut". Cu o astfel de boală, chiar și o ușoară atingere a zonei bolnave este însoțită de o durere severă, care poate da înapoi în nas, temple și urechi. Cu o astfel de boală, este necesară o intervenție medicală urgentă.
 5. Ca urmare, subtratate sau carii de funcționare pot provoca pulpită. Boala se caracterizează prin atacuri acute de durere sub sigiliu, în principal noaptea. Dacă durerile apar pentru câteva zile cu aceeași periodicitate, atunci pulpita a trecut în stadiul cronic.
 6. chist dinte este una dintre acele boli care se pot dezvolta pentru o lungă perioadă de timp (de la câteva luni la câțiva ani). În stadiul inițial, aproape că nu provoacă disconfort, totuși, într-o stare neglijată, poate provoca dureri severe. Chistul dintelui este extrem de periculos, deoarece provoacă distrugerea țesutului osos nu numai al dinților, ci și al maxilarului. Dacă nu faceți nimic cu o astfel de boală, atunci în curând veți avea febră mare, slăbiciune, sinuzită și migrenă. Durerea apare nu numai în timpul consumului de alimente sau presării pe zonele infectate, dar și în repaus. Din fericire, medicina modernă poate salva un pacient de la o astfel de boală fără a fi nevoie să îndepărteze dinții bolnavi.

Ce să faci cu durerea de dinți

Durerea de dinți este una dintre cele mai greu de suportat. Ați învățat deja de ce neplăcut simptome, acum să aflăm ce să facem atunci când apar:

 • elimina alimentele calde și reci.
 • Curățați gurade două ori pe zi, curățați temeinic întreaga cavitate orală.
 • Odată pe zi, perfuzia de salvie și menta sau musetel de musetel clătiți gura.
 • dacă apare durere severă, clătiți dintele pacientului cu o soluție de sodă.
 • monitorizați cu atenție starea dintelui și atunci când există umflături sau puroi, mergeți la medicul dentist.
 • Durerea bruscă vă va ajuta să îndepărtați tamponul din tifon umezit într-o tinctură de valeriană.

În plus față de remediile populare, medicamentele moderne vă vor ajuta cu durere. Iată câteva analgezice, cel mai eficient face față durerii de dinți:

 • Dentol (gel, aplicat pe un dinte bolnav sau gingie)
 • Holisap (gel, similar în utilizare cu dentol)
 • Nurofen (disponibil în sirop pentru administrare orală sau comprimate)
 • Dexalgin (comprimate)

Picăturile pentru dinți vor ajuta la eliminarea rapidă a simptomelor neplăcute, totuși, ar trebui să consultați înainte de al utiliza cu un specialist.

Ce nu se poate face dacă dintele doare

 • injectați orice medicament în gingie, deoarece există riscul de infecție - toate injecțiile trebuie administrate de medicul dumneavoastră
 • Nu aplicați gheață dinților bolnaviÎncălziți un dinte bolnav dacă nu știți cauza durerii, deoarece în multe cazuri poate provoca dezvoltarea infecției și poate contribui la procesul inflamator
 • Nu se recomandă folosirea remediilor populare, stingerea durerii, fără consultarea medicului dentist
 • indepartati indeaproape dintele de dintele, chiar daca doare foarte mult, deoarece riscati doar sa cresteti durerea
 • aplicați gheață la dintele bolnav - poate fi un degerat-degeraturi

Natura durerii

Tipul de durere sub sigiliu poate fi diferit, cu toate acestea, poate spune multe despre cauzele apariției sale. Senzațiile neplăcute pot apărea chiar și cu o reacție ușoară la frig. Prin natura disconfortului, se poate judeca motivele apariției acesteia.

sensibilitate când mestec, spune că dentistul, cel mai probabil, a uscat coroana în timpul instalării. În acest caz, în special experiența este lipsită de sens, deoarece terminațiile nervoase vor înceta în curând să răspundă la iritante și disconfortul va dispărea.

Sensibilitatea la acru, cald, dulce și rece indică calitatea scăzută a materialului din care se face sigiliul. În acest caz, cel mai bine este să remodelați dintele de la un alt specialist.

dureros durerea insotita de inflamatie si sangerarea gingiilor spune o reactie alergica. Eliminați-l va ajuta antihistaminice, care pot fi găsite în orice farmacie.

Durerea puternică pulsatoare și slabă concomitentă poate indica dezvoltarea pulpităi acute sau cronice. Dacă apar astfel de simptome, este mai bine să nu se amâne și să se consulte imediat cu un medic. Specialistul va elimina sigiliul vechi, va curăța canalele și va remodela dintele deja sănătos.

Din partea de jos a inimii sperăm că acest articol a fost interesant pentru dvs. și a ajutat la înțelegerea bolii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dințilorCum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
© 2021 amigdas.com