amigdas.com

Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii

Cum să curățați singur sistemul de canalizareÎnfundarea canalizării nu este o situație plăcută, care apare adesea în momentul cel mai neadecvat pentru aceasta, când siguranța utilizării în continuare a articolelor sanitare de uz casnic depinde de promptitudinea îndepărtării înfundării. Pentru a rezolva această problemă, trebuie să știți cum arată curățarea conductelor de canalizare cu propriile mâini.

Dacă aveți conceptul unei astfel de curățări, puteți să scăpați cu ușurință de țevile de canalizare din gunoi cât mai repede posibil. Trebuie remarcat faptul că modalitățile de prevenire a conductelor de canalizare din blocaj practic nu diferă de curățarea cu poluarea lor.

Ce metode de curățare a țevilor există și cât de eficiente sunt, vom spune în acest material.

De ce sunt țevi de canalizare înfundate?

Tehnologia de curățare hidrodinamică a țevilor de canalizareOdată cu utilizarea activă a țevilor de canalizare, acestea devin în cele din urmă puternic poluate, care se încadrează constant în:

 • nisip;
 • păr;
 • lana de animale de companie;
 • alte gunoi.

Și dacă există butași din interiorul țevii și de îmbinările ei, deșeurile de săpun, grăsimile, rămășițele organice se vor liniști acolo. Apoi lumenul său va deveni deja, ca urmare a fluxului de apă se va întinde și va forma clogs. Dacă nu curățați conductele de canalizare în timp cu propriile mâini sau nu luați măsuri preventive, va trebui să le schimbe complet la noi. Și aceasta este deja alți bani, și nu va fi ușor să se facă față cu instalarea lor cu mâinile lor.

Clățele sunt formate adesea din cauza funcționării necorespunzătoare a conductelor de canalizare. Mulți oameni aruncă gunoaie mari, bucăți mari de hârtie, deșeuri de construcție și reziduuri de adezivi. Toate aceste obiecte, în contact cu apa, au dus la formarea unui dop dens, care nu mai poate fi îndepărtat.

Dar nu întotdeauna conductele de canalizare se înfundă și necesită curățare urgentă datorită utilizării necorespunzătoare, printre alte motive:

 • panta neregulata si sectiunea transversala a conductelor;
 • există multe spirale în sistemul de chiuvete, în special pentru țevi cu o secțiune transversală mică;
 • rotații în unghi drept;
 • articulații necorespunzătoare cu spărturi și scufe;
 • o cantitate mică de apă pentru spălarea în toaletă.

Prevenirea și curățarea rapidă a conductelor de canalizare

Pentru a evita problemele legate de conductele de canalizare, acestea pot fi prevenite dacă se iau următoarele măsuri preventive:

 • Echipament de curatare de canalizareașezați grătarul pe prune pe chiuvetă, în duș și în baie, care va rezista părului și a altor resturi mici;
 • în fiecare lună efectuați o curățare cu piston sau cu mijloace chimice mâinile proprii;
 • după ce ați spălat vasele prea grase, lăsați apă fierbinte timp de câteva minute pentru a spăla resturile grase;
 • Nu arunca un gunoi mare în toaletă.

Dar dacă nu ați reușit să evitați blocarea, pentru curățarea calitativă a conductelor este necesar să vă dezvăluiți localizarea exactă. Cele mai frecvente locuri ale acumulării sale sunt:

 • sifon sau chiuveta ondulată;
 • canale de canalizare;
 • răsărituri și pivnițe;
 • la ieșirea conductei în case particulare;
 • între puțuri.

Dacă blocajul a avut loc în conducta comună a unei case tipice a orașului, atunci pentru curățarea acesteia nevoie de ajutor sanitar, în alte situații puteți să vă ocupați.

Există mai multe metode de curățare cu propriile mâini și depind de localizarea problemei, precum și de cauzele de înfundare a țevilor. Să ne uităm la fiecare în detaliu.

Modalități de curățare a conductelor de canalizare

Sistemele de canalizare în condiții moderne sunt diferite în ceea ce privește destinația:

 • sistemele industriale - sunt necesare pentru evacuarea apelor reziduale industriale și a deșeurilor industriale;
 • gospodărie - evacuarea în canalizare a apelor uzate din obiecte sanitare în locuințe cu mai multe apartamente și case private.

Conform metodei de realizare, curățarea conductelor de canalizare poate fi:

 • Curățarea preventivă a țevilor de canalizare în stradăMecanic - include utilizarea diferitelor instalații. de asemenea puteți efectua curățarea și manual, acest lucru va fi cel mai eficient, în special, folosind un piston și un cablu special. Este potrivit pentru curățarea țevii din depozitele solide și înfundarea lumenului;
 • chimic - se realizează prin utilizarea unor substanțe chimice speciale care fac față murdăriei prin reacția cu ele. Astfel, acizii și alcalinele conținute în astfel de produse sunt capabile să distrugă diferite tipuri de contaminanți în țevi. Înainte de a aplica acest instrument sau acel instrument, merită examinat componența sa. De exemplu, pentru curățarea suprafețelor de contact din grăsime este mai bine să utilizați agenți alcalini, și din organice - acide. Dar același acid nu este absolut adecvat pentru curățarea conductelor din fontă. Produsul potrivit trebuie utilizat strict conform instrucțiunilor. De regulă, trebuie să fie turnat în conductă și după o scurtă expunere spălați-l cu un jet de apă fierbinte;
 • curățarea hidrodinamică cu jet de apă la presiune înaltă. Pentru această curățare, va fi necesar un echipament special pentru a asigura condițiile adecvate pentru crearea presiunii necesare;
 • Metoda termică - curățarea conductelor de canalizare cu apă foarte fierbinte sub presiune. Pentru a obține un rezultat mai bun, puteți adăuga substanțe chimice în apă. În acest fel este cel mai bine să încredințați instalatorului și să nu recurgeți la el singur.

Ce ai nevoie pentru a curăța canalul acasă?

Desigur, nu întotdeauna pentru curățarea țevilor pot găsi imediat o instalație și echipamente speciale. Puteți curăța singur canalul prin următoarele:

 • piston;
 • furnizarea de apă caldă;
 • substanțe chimice speciale pentru curățare.

Cu toate acestea, toate acestea sunt potrivite pentru curățări mici, însă atunci când apare o blocare severă, va fi necesar un cablu special pentru instalații sanitare.

Utilizarea unui piston pentru curățarea țevilor

Când curățați chiuveta sau cada cu un piston, închideți mai întâi fanta de deschidere a debitului. Dacă este deschis, presiunea generată la apăsarea pistonului nu este suficientă pentru a împinge gunoiul. Vantuz funcționează după cum urmează:

 • când se apasă partea de cauciuc a dispozitivului pe canal, se creează o presiune ridicată, astfel încât resturile să se poată deplasa mai departe;
 • cu o creștere accentuată de la suprafață pluta de gunoi se ridica la prune, astfel încât să puteți șterge manual.

Când se utilizează pistonul, partea din cauciuc trebuie acoperită complet cu apă. Trebuie să apese până când apa intră în gaura de canalizare, iar partea următoare va dispărea repede, așa cum trebuie.

Cum să curățați conducta cu apă caldă și alte mijloace improvizate?

Pentru a vă curăța cu minimum de instrumente, luați în considerare aceste sfaturi:

 • Curățarea țevilor de canalizareaduc la fierbere câteva litri de apă și se toarnă într-un loc înfundat. După 20 de minute, trageți-l cu un piston;
 • În orificiul de scurgere a chiuvetei sau a băii, turnați un pahar de sodă, apoi umpleți-l cu un litru de apă clocotită. Acest lucru va ajuta la descompunerea resturilor de grăsimi și proteine. Este necesar repetați acțiunea de mai multe ori, astfel încât noroiul a dispărut complet și nu există miros neplăcut din deșeurile grase;
 • în gaura de scurgere, umpleți o jumătate de pahar de sodă și jumătate din acid din oțet. Apoi închideți-l cu un dop și așteptați până când reacționează și apare spumă, de la câteva minute la ore, în funcție de cantitatea de umflături. Când o deschideți, umpleți cu un litru de apă fiartă;
 • se toarnă într-o gaură 100 de grame de sodă și 100 de grame de sare, se adaugă câteva litri de apă clocotită. Lăsați totul până dimineața, apoi clătiți;
 • într-un vas de sticlă, turnați un pahar de sare și sifon și jumătate de pahar de acid tartric. Un sfert din fonduri sunt turnate în chiuvetă și se toarnă un sfert de litru de apă fiartă. După câteva minute, clătiți cu apă rece în cantități mari.

Metodele de curățare a țevilor pentru o mai bună eficiență pot fi combinate, astfel încât mecanice și termice pot fi combinate. De exemplu, atașați un furtun flexibil la robinetul de apă caldă și al doilea capăt cât mai adânc posibil, împingeți conducta spre locul blocajului. Deschideți acum apa la capacitate maximă. Deșeurile la presiune ridicată și apa caldă se pot dizolva rapid sau pot merge ușor la canalizare.

Utilizarea substanțelor chimice speciale pentru curățare

La vânzare astăzi puteți găsi un număr mare de substanțe chimice speciale pentru curățarea țevilor. Ele pot fi sub formă de pudră, lichid sau gel. Dar, indiferent de formă, ar trebui să conțină în compoziție o sifonă caustică sau o sodă caustică.

Cel mai popular instrument este "Mole" sub formă de pulbere cu conținutul de sodă caustică. Se folosește astfel:

 • Nu deschideți recipientul, nu-l scuturați și deschideți-l;
 • toarnă câteva linguri în chiuvetă și toarnă un pahar de apă fierbinte în ea;
 • Lăsați totul pentru câteva ore, apoi clătiți cu multă apă.

Cu toate acestea, chiar cu acest instrument costă viața curată, deoarece pentru toate tipurile de țevi aceeași "chimie" poate să nu fie potrivită. Înainte de a lucra, nu uitați să purtați mănuși și ochelari de protecție.

Curățarea conductelor de canalizare și a conductelor de apă cu ajutorul unui cablu

Cablu metalic pentru curățarea apelor uzateȘi cea mai fiabilă metodă de curățare a țevilor este curățarea cu un cablu special de instalații sanitare. Se utilizează atunci când niciuna dintre metodele de mai sus nu a reușit să vă salveze conductele de la contaminare.

Cablul de instalare este un metal flexibil, echipat cu duze diferite. Cu toate acestea, este utilizat în special de către specialiști, dar nu este ușor să curățați țevile cu acesta. Lungimea cablului ajunge la câteva zeci de metri. Pe de o parte el își înfășoară sulii și apoi o trage afară.

După cum înțelegeți, puteți curăța conductele de canalizare acasă în multe feluri, dar este mai bine să nu aduceți situația critică. Nu uitați de curățarea regulată a conductelor de apă și de canalizare și respectați regulile de funcționare a acestora. Apoi, în procedurile complexe de curățare, nu va mai fi nevoie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un canal într-o casă privatăCum să faci un canal într-o casă privată
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Cum să curățați conductele de canalizare din casăCum să curățați conductele de canalizare din casă
Metode de pompare a puțurilor de canalizareMetode de pompare a puțurilor de canalizare
Cum să eliminați obstrucția din conductele de canalizareCum să eliminați obstrucția din conductele de canalizare
Ceea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizareCeea ce înseamnă că este mai ușor de curățat conductele de canalizare
Eliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasăEliminarea blocajelor în conductele de canalizare acasă
Cum se face un cablu pentru curățarea canalului cu propriile mâiniCum se face un cablu pentru curățarea canalului cu propriile mâini
Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile propriiCurățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii
Conducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform cataloguluiConducte de canalizare din PVC și dimensiunile acestora conform catalogului
» » Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com