amigdas.com

Corectați instalarea unei uși metalice cu mâinile proprii

Instalarea unei uși metalice poate fi făcută de un specialist sau de o putere proprie.Fiabilitatea ușii de intrare depinde nu numai de caracteristicile sale de proiectare, ci și de modul în care va fi instalat corect. De obicei, această operație este de încredere de către specialiști. Cu toate acestea, uneori proprietarii apartamentului sau casei, din motive de economie, fac instalarea ușilor de intrare din oțel. Din punct de vedere tehnologic, procedura nu este deosebit de complicată, însă trebuie respectate anumite reguli de instalare.

Cum de a alege o ușă

Când selectați o ușă metalică de intrare, trebuie luați în considerare câțiva factori:

 • Ușa din față din metal este protecția fiabilă a casei tale.Modelele fiabile sunt considerate cel puțin echipate două încuietori.
 • Grosimea panzei de oțel și a cadrului nu trebuie să fie mai mică de 1,5-2 mm.
 • Ca un izolator de căldură trebuie folosit vată minerală sau, în cazuri extreme, polistiren expandat. Cartonul ondulat nu protejează deschiderea de penetrarea într-un apartament sau într-o casă cu zgomot rece sau străin. Pentru a verifica calitatea din acest plan, trebuie doar să atingeți panza. "Buzz", ca un tambur gol, nu ar trebui.
 • Asigurați-vă că vă uitați la marca producătorului. Cele mai fiabile uși din categoria de prețuri de mijloc sunt Rusă, poloneză și belarusă. Modelele chineze de cumpărare sunt extrem de descurajate. Astfel de modele sunt de obicei realizate din oțel foarte subțire de 1-0,6 mm și pot fi crăpate chiar și cu un dispozitiv de deschidere obișnuit de cutii (de exemplu, tăierea unei încuietori).
 • Trebuie să fie balamalele sunt echipate cu rulmenți cu bile. Dacă nu sunt, panza în viitor poate prosest.
 • În set complet, cu o ușă neapărat trebuie să se întoarcă. În caz contrar, în viitor, va fi ușor să scoateți din deschidere și să tăiați balamalele în prealabil. În special, plăcile sunt importante atunci când se instalează o structură într-o cabană suburbană, rămasă permanent nesupravegheată.

Ce trebuie să știți

Montarea spumei este utilizată în mod activ la instalarea ușilor.Unii producători oferă o garanție pentru repararea ușii de intrare numai dacă au fost instalați de specialiști licențiați. Alții permit, inclusiv, și instalarea de către propriile mâini. Este necesar să se determine în prealabil dacă este posibilă repararea structurii ușii pe cheltuiala producătorului după instalarea propriilor mâini.

Înainte de a cumpăra o ușă într-un magazin, trebuie să măsurați în mod necesar deschiderea. Alegerea trebuie să fie făcută astfel încât în ​​continuare să rămână în jurul cadrului în jurul perimetrului Lățimea spațiului tehnologic nu este mai mică de 1,5 cm. Dacă nu pot fi găsite ușile de dimensiuni adecvate, este necesar, dimpotrivă, să reglați deschiderea. Extindeți-l cu un bulgar cu un cerc de diamant pentru beton. Puteți face deja o deschidere folosind bare de canale de oțel sau mortar de ciment pe armătură înfundată la capetele peretelui.

Măsurați nevoia de deschidere nu numai în lungime și lățime. Asigurați-vă că vă asigurați că grosimea peretelui este mai mare de 150 mm. Instalați ușile metalice în orificiile cu o adâncime mai mică, conform standardelor, nu pot fi. În acest caz, nu va fi posibilă protejarea în siguranță a spațiilor interne. Pereții prea subțiri înainte de a instala ușa vor trebui să se îngroaie. Pentru aceasta se utilizează de obicei mortar de ciment.

Pentru zidurile din cărămidă sau așezate din blocuri din beton spumos, fixarea ușilor direct este extrem de descurajată. Greutatea lenjeriei de oțel și a cadrului zidăriei nu pot rezista. În acest caz, un contur de beton este de obicei turnat în deschidere. Este, de asemenea, obligatorie Armătură utilizată încorporată în zidărie. În cărămizi și blocuri de case, se recomandă, de asemenea, măsurarea fasciculului de sprijin înainte de a instala ușa. Lungimea acestuia ar trebui să fie mai mare decât lățimea cadrului cu cel puțin 4 cm. În caz contrar, ușa din deschidere va rămâne nesigură.

Etape de instalare

Instalarea ușilor metalice de intrare cu mâinile lor include următoarele etape:

 • demontarea ușii vechi;
 • pregătirea deschiderii;
 • instalarea unei noi usi;
 • prelucrarea deschiderilor tehnologice;
 • instalarea plăcilor și a accesoriilor;
 • instalarea de pante.

Desigur, înainte de instalare, trebuie să pregătiți toate instrumentele și materialele necesare. Stăpânul de acasă va avea nevoie de un șanț de perforare, ancora, eventual o mașină de sudură, pene de lemn, un ciocan greu, spumă, un nivel de construcție.

Cum să demontați ușa veche cu mâinile tale

Înainte de a instala o nouă, demontați ușa veche din lemn.Desigur, înainte de a instala structura ușilor metalice de intrare, trebuie să îndepărtați ramele vechi și țesătura. Această operație nu este efectuată numai în cazul în care deschiderea trebuie extinsă foarte mult. În acest caz, zidurile sunt tăiate de bulgară pe marcaje, și apoi ușa este pur și simplu îndepărtată cu părțile inutile din jurul perimetrului.

Metoda de dezmembrare a ușii de intrare vechi cu propriile mâini depinde de materialul din care este fabricat. Structura din lemn este îndepărtată după cum urmează:

 • Trageți panza din cutie, subdev-o de jos, cu o rangă.
 • Demontați ușile.
 • Deșurubați șuruburile de fixare în jurul perimetrului cutiei și scoateți-o. În cazul în care cadrul este fixat pe peretele de pe unghii, ele acționează de obicei puțin diferit: tăiau posturile verticale în două părți și le iau cu o rangă.

Ușa metalică cu mâinile sale se demontează după cum urmează:

 • De asemenea, scoateți pânza de la balamale dacă nu sunt pliate. Demontabil doar să vă relaxați.
 • Tăiați șuruburile cu un șurub.
 • Scoateți cutia din deschidere.
 • Etanșați muchiile prea mari în capetele deschiderii cu mortar de ciment. nu este necesar să se egaleze scopurile înseși. În procesul de instalare a ușilor, acestea vor fi încă cioplite.

Pregătirea diafragmei

După ce ușa a fost scoasă din deschidere, îndepărtați betonul care se sfărâmă, rămășițele izolației vechi etc. De asemenea verificați starea podelei unde ușa va fi instalată ulterior. Deoarece designul este destul de greu, dacă este necesar, schimbați întârzierile și grinzile, instalați plăci noi etc.

Instalarea unei uși noi

Această operațiune se desfășoară cel mai adesea utilizând una din cele două tehnologii comune: pe luguri sau atașate direct la cadru la capetele deschiderii. În primul caz, procedura de autoasamblare va include următorii pași:

 • Fata de usa trebuie schimbata inainte de instalare, pentru a se potrivi tuturor dimensiunilor.Din noul cadru al ușii cârpă curată.
 • Cadrul este instalat în deschidere, atent nivelat cu ajutorul unui nivel în toate planurile și fixat cu pene de lemn în această poziție. Pene trebuie să fie bine evidențiate. Grosimea lor ar trebui să fie puțin mai mare decât lățimea deschiderii tehnologice. Ele sunt ciocanite în perechi, una față de cealaltă. Ochii după fixarea cadrului în orificiu trebuie să fie presați strâns în exteriorul peretelui.
 • Prin găurile din buzunare În perete, găurile pentru ancora sunt forate. Adâncimea lor ar trebui să fie nu mai mică de 15 cm, și mai bine - 20 cm.
 • Caseta este verificată încă o dată după nivel și, dacă este necesar, tăiat. Mai mult, pe partea laterală a cadrului pe care sunt amplasate balamalele, se înșurubează primul șurub de ancorare. Aceste elemente de fixare vin de obicei complete cu o ușă. Uneori, ele trebuie de asemenea să fie cumpărate independent. În acest din urmă caz, trebuie avut în vedere faptul că grosimea lor nu trebuie să fie mai mică de 12 mm. Pe ramele ușii din oțel moderne, de obicei sunt sudate trei luguri pe fiecare parte. În consecință, sunt necesare minimum 6 ancore.
 • După ce o parte a cadrului este atașată la perete, va trebui din nou să fie echilibrat.
 • Înainte de a fixa cadrul pilonului machete Ușa trebuie verificată pentru ușurința utilizării. În acest scop, o cârpă este mai întâi atârnată pe balamale. Apoi, blocarea este verificată. Dacă este necesar, toate bolțurile sunt răsucite. Barele de trecere trebuie să fie libere când deschideți / închideți încuietoarea. Verificați lucrarea panzei. Pentru a profita sau a se strânge, nu ar trebui.
 • Dacă totul este în ordine, pilonul fals este fixat. Apoi, ușa este din nou verificată pentru funcționare. Dacă stratul este blocat sau blocarea nu este corect închisă, structura trebuie ajustată prin strângerea / slăbirea ancorelor sau a buclelor. Când instalați uși ieftine, uneori trebuie să ajustați dimensiunile sinusurilor cutiei, deoarece barele transversale ating marginea lor.

Montarea ușii metalice de intrare direct în deschidere cu propriile mâini se face aproximativ la fel. Puțin diferit, doar cadrul este fixat pe perete. Gaura de sub ancora în coloanele ușilor moderne este de obicei deja furnizată de producător. Dacă nu sunt, vor trebui să fie forate singure. Trebuie avut în vedere că cadrul trebuie fixat cu cel puțin trei ancore pe fiecare parte. De asemenea, este de dorit să o fixați în deschiderea de la partea de sus și de jos (două ancore).

După ce găurile au fost forate, cadrul este introdus în orificiu și fixat pe ancora cu nivelare. Puteți, de asemenea, să-l fixați pe bare. În acest caz, cuiburile sunt pre-forate la marginile pereților. atunci Prin găurile din cadru, barele sunt blocate în ele. Un capăt al celui din urmă ar trebui să fie ascuțit mai întâi, iar cel de-al doilea să fie aplatizat. Odată ce tijele sunt introduse în cuiburi, ele sunt sudate din exteriorul cadrului prin găurile laterale. Cu fixarea internă nu poate fi făcută, deoarece în acest caz din cauza influxului pânza va înceta să se închidă.

Prelucrarea decalajului tehnologic

Montarea cadrului este primul pas în instalarea unei noi uși.

După ce ușa a fost instalată și ajustată, procedați la prelucrarea conturului acesteia. Golul tehnologic pot fi sigilate cu spumă. Utilizarea este mai bună decât versiunea sa, care este cea mai puțin extensibilă și potrivită pentru aplicații interioare.

La o zi după turnare, restul de spumă este tăiat cu ajutorul unui cuțit de montare.

Pentru a menține mai bine ușa căldurii, decalajul tehnologic înainte de utilizarea spumei trebuie să fie înfundat cu bucăți de vată minerală. De asemenea, este posibil să se utilizeze o soluție de ciment-gips pentru a procesa conturul ușii. În acest caz, finisajul va fi mai durabil și durabil.

Instalarea plăcilor și a accesoriilor

După sigilarea spațiului tehnologic cu spumă sau mortar, puteți continua instalarea plăcilor. La cutii de lemn, de obicei Montat cu șuruburi autoportante și cătușarea ulterioară a cuiburilor. La ramele metalice, plăcile sunt fixate pe șuruburi cu capace decorative sau cu nituri.

În etapa finală, mânerul ușii metalice de intrare va trebui să fie înșurubat. Mai mult, merită din nou să verificați panza și încuietoarea pentru a ușura deschiderea / închiderea, după care ușa poate fi pusă în funcțiune.

Finisarea pantelor

Finisarea pantelor se face după instalarea ușii și executarea lucrărilor de bază.Atunci când demontați cel vechi și instalați o nouă ușă metalică de intrare, este posibil ca materialele de pantă să fie deteriorate. Desigur, pentru ca grupul de intrare să pară plăcut din punct de vedere estetic, este necesar să se efectueze lucrări de restaurare. Înclinări în funcție de designul holului pot fi decorat cu tencuiala decorativă, tapet, panouri și așa mai departe. În mod preliminar, acestea sunt adesea nivelate cu GKL sau cu tencuială obișnuită de ciment.

După cum puteți vedea, tehnologia de montare a unei uși metalice în deschidere cu propriile mâini este relativ simplă. Cel mai important lucru este să împiedicați rama să se încline și să o securizeze în siguranță. În acest caz, ușa va fi convenabilă pentru utilizare. Și, desigur, atunci când efectuați procedura de instalare, ar trebui să fiți cât mai exacți. Fixarea daunelor (zgârieturi și chipsuri) pe uși moderne - procedura este complexă și estetică ineficientă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Cum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutieCum de a alege dimensiunea unei uși de intrare metal cu o cutie
Cum de a alege o ușă din metalCum de a alege o ușă din metal
Usi de intrare in strada cu ruperea termicaUsi de intrare in strada cu ruperea termica
Ușă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegereaUșă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegerea
Ce ușă din față să alegeți într-un apartamentCe ușă din față să alegeți într-un apartament
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Instalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și videoInstalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și video
Selecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografieSelecția ușilor de intrare la o casă privată: caracteristici, fotografie
Usi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populareUsi de intrare din lemn: prezentare si fotografii de modele populare
» » Corectați instalarea unei uși metalice cu mâinile proprii
© 2021 amigdas.com