amigdas.com

Bobtail Dog: Descriere a ciobanescului englez vechi și fotografie

Câine de rasă - BobtailÎn astfel de reprezentanți ai lumii canine, ca Bobtails, surprinzător combinate imediat mai multe calități valoroase

. Pe de o parte, ei sunt responsabili și agenți de paznic conștiincioși, iar pe de altă parte - sunt pacient, ghiduri de empatic, asistent medical înnăscut și creaturi doar o foarte prietenos, afectuos care fac animale de companie excelente.

În trecut, englezii au folosit strămoșii acestora câini mari, rezistenți ca păstori. Astăzi, fenomenul Bobtail - păstorului a devenit acum depășite, astfel încât să pună în aplicare foarte dezvoltat rasa ciobanesc instinct implica atât câini ghid și „psihologi“ pentru copii cu dizabilități de dezvoltare. Vom explica în detaliu ce este rasa Bobtail și să ia în considerare particularitățile conținutului său.

O scurtă excursie în istorie: originea rasei Bobtail

Bobtail - un câine mare și bunProgenitorii bobtailului modern au apărut chiar și pe teritoriul Regatului Unitexistența civilizației antice romane. Cainii cu semne pedigree similare au adus britanicilor din continentul Romei antice. Locuitorii din Insulele Britanice au atras Bobtails să lucreze în pășuni și să-și protejeze casele, ceea ce a fost facilitat nu numai de aspectul neobișnuit al animalelor, ci și de natură. După toate oile nu au fost frică de câini mari, stufoase cu blană de lumina, lipsit de miros, care nu este lupii, din care pentru că crescătorii de ovine britanice au suferit adesea pierderi serioase.

În acel moment Bobtails-ul era foarte util. Câinele era liniștit și plin de bucurie față de stăpânul său, astfel încât el putea deveni un adversar ireconciliabil și rău în ochii străinilor. Și durerea a fost pentru acel prădător care a încercat să ignore pe cel mare, dar bun-dog câine. Bobtail paza gelozie turma încredințată lui de cea mai mică încălcare, și în ciuda antipatia față de lupte, fără ezitare, s-au grabit la atac, oferind riposta potrivit pentru a squirt, chiar dacă acesta din urmă este a depășit în dimensiune.

Există o mulțime de legende despre bobtailuri. Potrivit unuia dintre ei, gigantii bătrâni erau în slujba lui Iulius Cezar, care a ordonat formarea detașamentelor speciale de câine. Potrivit unei alte legende, Dumnezeu a creat bobtailul la cererea unui om care de mult timp a visat un câine ideal din toate punctele de vedere: dar curajos, serios, dar cu un caracter ușor, distractiv, dar responsabil, independent, dar în același timp și ascultător. Ca rezultat, Atotputernicul ia arătat omului o mop de lână imens și a spus că câinele ideal trăiește înăuntru.

Cel mai apropiat strămoși

Desigur, de fapt, totul era mult mai prozaic. Potrivit majorității surselor, strămoșii Bobtail de tip vechi ar trebui să fie atribuiți:

 • Rasă de câine bobtailBriarov - franceză câini ciobăni de câine lungi dimensiuni destul de mari.
 • Ciobănesc din sudul Rusiei, a cărui patrie istorică a fost Ucraina de Sud sau Coasta Mării Negre. Reprezentanții rasei au fost proprietari de lână albă lungă, au arătat o atitudine strictă față de străini și au avut un instinct de pază foarte dezvoltat. Astfel de câini au fost considerați a fi născuți de lupi.

Aceste două rasele au fost inițial încrucișate cu câinii ciobănești importați, care au dus la apariția unui collie (Shepherd scoțian) și a unui ovine vechi englez. Dar, cu o definiție clară a tipurilor de rase specifice, au apărut anumite dificultăți, deoarece de mult timp munca de reproducere a fost efectuată exclusiv de pastoraliști și păstori obișnuiți.

Este de înțeles că, în primul rând, ei nu erau interesați de exteriorul animalelor, ci de caracteristicile lor de performanță. Cu toate că, în ceea ce privește aspectul, chiar și atunci preferința pentru cioban mare, cu un capac gros de lână și dure - care este strămoșul viitorului uite linia rasa Bobtail.

Metamorfoza cu coada

Puppy BobtailsPe măsură ce rasa se răspândește, reprezentanții ei a devenit popular în toate părțile din Regatul Unit, devenind un simbol al agriculturii englezești. Numele oficial al lui Bobtails din Anglia este Păstorul englez vechi.

Catelusii au fost supusi in mod obligatoriu procedurii de oprire a cozii, ceea ce a dus la denumirea rasei Bobtail de caini - "coada bebelusului". O tradiție similară a apărut în legătură cu schimbările din legislația fiscală din secolul al XVII-lea. Fermierii, în fermele cărora erau păstrați câinii de lucru mari, erau impozitați cu o taxă fără sens, amploarea cărora era afectată de lungimea cozii cvadruplurilor. Reacția bovinilor englezi nu a durat mult.

Adevărat, tăierea coada a fost folositoare, deoarece câinele a făcut bobtailul mai puțin vulnerabil, sporind șansele de a supraviețui în luptă cu principalul său dușman - lupul. Este interesant faptul că într-un secol și jumătate au fost incluse și puii de ovine vechi englezi cățeluși cu cozi diverse - lungimea scurtă, scurtă și standard. Dar, în ciuda tuturor trucurilor omului, genele continuă să prevaleze, astfel încât cele mai multe bobtailuri moderne se nasc cu cozi normale.

Comunicat oficial

Bobtailii, păstorii englezi vechi la expozițiePotrivit cluburilor de câini, Bobtail au fost suficient de nobil pentru a fi de interes pentru reproducere. Prin urmare, pentru prima dată engleză veche Sheepdog a prezentat publicului abia în 1873. Apariția unei noi rase la show-ul din Birmingham a fost întâmpinat ambigua: un fel de giganți neîngrijite blajin stârnit afecțiune și încântare, în timp ce altele - o lipsă de înțelegere, până la excluderea totală și respingerea. Dar când muncitorii au fost efectuate teste de Bobtail dovedit unicitatea instinctele sale ciobanesti de neegalat, care au devenit o prelungire organică a crescătorilor de sale de lux exterioare și formale aprecia în cele din urmă.

Mai ales a venit la curte pacea înnăscută Bobtail câinii și caracterul moale combinate cu abilități excelente de învățare și capacitatea de a lua decizii independente. Un astfel de câine ar putea fi încredințat în condiții de siguranță zborul unui turm mare, până la 250 de animale. Și câinele sa lucrat și păstorul nu avea nevoie să o controleze.

Printre șoferii de animale, Bobtails se bucura de autoritatea pentru o atitudine loială față de oi, indiferent de comportamentul lor și de capacitatea de a colecta imediat turma fără cel mai mic semn de agresiune. Reprezentanții rasei au acționat extrem de ușor, fără obiceiul de a-și pune dinții în practică, și numai cei care erau deosebit de obișnuiți au fost îndemnați cu o lătrătură convingătoare.

anprimul standard Rasa a devenit 1888, în același timp caracteristicile sale au fost publicate oficial. Începând cu anul 1993, când a fost adoptată convenția internațională privind drepturile animalelor, a fost anulată circumcizia de coadă ca procedură obligatorie pentru bobtail, corectând standardul rasei.

În țara noastră, Bobtail a fost mult timp considerat exotic și a fost extrem de rar. Primele cazuri de import de ovine vechi englezești pe teritoriul Rusiei au fost înregistrate în a doua jumătate a secolului trecut. Prin urmare, au început să se bucure de popularitate relativ recent.

Dog Bobtail: caracteristicile rasei și fotografiile

Bobtail câineUn Bobtail tipic este un câine mare, ciudat, cu proporții caracteristice pătrată și simetrice ale corpului. Principala caracteristică distinctivă a rasei - de lux și acoperă gros de lână. De la cap până în picioare, corpul animalului este acoperit uniform cu păr lung și dens, cu un substrat bogat.

Un aspect neobișnuit a apărut la bobtailurile moderne de la strămoșii care existau în zonă cu condiții climatice dificile, unde blănurile groase erau o necesitate vitală. Cu el, câinii nu se temeau de frig, vânt și zăpadă în timpul iernii, iar vara, un astfel de strat proteja cu siguranță corpul de supraîncălzire.

Prima impresie a întâlnirii cu un bobtail este adesea înșelătoare: din cauza creșterii rigidității și a unei anumite stânjențe, câinele este asociat cu un urs. În realitate, sub lînă se află o musculatură puternică, bine dezvoltată, datorită căreia câinele este capabil să facă față stresului fizic grav.

Dimensiuni: greutate și înălțime

Bobtail câineBobtails auO constituție rigidă și o coloană vertebrală puternică. Deoarece limita superioară a creșterii acestei rase nu sunt disponibile, atunci mature sexual masculi limitele inferioare ale înălțimii normelor de umăr de 61 cm, iar pentru femei - 54. În ceea ce privește greutatea, în funcție de podea, aceasta poate varia de la 32 la 45 kg. La favorite de concurență ale judecătorilor sunt întotdeauna un caine cu un fizic armonios, care este un indicator al activității fizice regulate, contribuind la formarea corespunzătoare a dezvoltării scheletului si musculare.

Conform standardelor FCI, reprezentantul ideal al rasei Bobtail este proprietarul:

 • Puiul lui Bobtailproporționale cu dimensiunile corpului capului și a craniului aproape pătrat, pe care sunt arcuite supraciliare clar marcate;
 • O botă puternică, alungită, de formă pătrată, cu un nas mare;
 • ochi negri sau multicolori (culoarea unu-karego, cealaltă - albastru), având o margine întunecată în mod clar pigmentată;
 • urechi mici, bine presate la cap;
 • ghimpe mari, puternice cu muscatura de foarfece;
 • adânc, în piept în vrac, ușor îndoit în spate;
 • membre drepte, talpi lungi cu articulații proeminente genunchi și articulații joase;
 • labe compacte, drepte, cu tampoane și degete groase;
 • docked coada.

Lână și cerințele de culoare: fotografie

Corpul unui bobtail trebuie să fie complet acoperit cu un strat gros, care curge din toate părțile cu valuri frumoase, moi. În reprezentanții acestei rase, substratul este lung sau scurt și dens. Pe picioarele din spate și pe crustă, stratul de lână este mai gros decât în ​​restul corpului.

Culoarea este prezentată în mai multe variante:

 • Minunat câine BobtailGrizzly (cu graying).
 • Alb umbra.
 • Culoarea gri, a cărei intensitate poate varia.

Colorarea membrelor posterioare și a trunchiului - omogenă fără amestec de alte nuanțe. Pe labe sunt permise șosete albe, care pot fi prezente și în culoarea capului, gâtului, membrelor anterioare. Extrem de nedorită culoarea este maro și orice umbră a acesteia. Catelul unui bobtail ar trebui vopsit doar într-o scară alb-negru, care va crește pe măsura creșterii.

Caracteristicile personajului și comportamentului ovinului englez vechi

Într-o frumoasă legendă despre originea Bobtailului, în care rolul creatorului său este dat lui Dumnezeu, există o mare parte a adevărului. Bobtail încorporează cu adevărat toate cele mai bune calități de câine, pentru care această rasă este atât de apreciată de oameni. Și nu contează că foameii englezi vechi au oprit de mult timp oi, deoarece ei comportamentul și instinctele păstorului a supraviețuit în cel mai bun mod posibil.

Bobtail este în continuare preocupat de bunăstarea fiecărui membru al familiei, astfel încât pentru câine, în ordinea lucrurilor, să se arate o atitudine și un interes atent la tot ce se întâmplă în casă. Câinii vor participa activ la orice eveniment de familie, indiferent dacă este vorba de o vacanță, de curățenie într-un apartament sau de reparații.

Merită să ținem cont de faptul că garanția unei uniri armonioase a unui câine de orice rasă și om, în primul rând, este coincidența temperamentelor lor. Deci, oamenii pedantic, lent, pur și simplu nu trebuie să fie considerați ca animale de companie animale mici și prea energice.

În acest sens, bobtailul este un câine exemplar, despre care nu puteți decât să visezi. El nu este străin de joc, dar la o plimbare, ciobanul englez vechi devine un obiect pentru invidia majorității câinilor, deoarece el se află mereu aproape de proprietar. Ea nu se rupe cu o lesa, nu provoaca o lupta si nu vrea sa se joace cu alte animale de companie.

Mulți proprietari de cvadrupluri sunt familiarizați cu situația când combinarea unei plimbări cu un câine și un copil este pur și simplu nerealistă, deoarece este dificil să urmăriți simultan ambele. Cu Bobtail, această problemă nu există în principiu. În stradă, sub protecția unui astfel de câine bebelusul va fi în siguranță, iar câinele, al cărui instinct de păstor a fost cultivat de secole, va patrona copilul cu tactful său, restricționând libertatea de mișcare doar atunci când este cu adevărat necesar.

Bobtail și maestru

Engleză cynologists numesc Old English Sheepdogs, sau BobtailsBobtails - animalele fantastic de viabile, pentru ei nu este nimic mai natural decât oamenii iubitori. Problema supunerii nu trebuie decisă dacă câinele recunoaște liderul în gazdă. Pedepsirea fizică a unui ciobanesc este inacceptabilă, prin urmare, singura variantă acceptabilă de coexistență fără probleme cu un bobtail este o relație de încredere, în care proprietarul deține arta pentru a negocia "în cuvinte".

Păstorul englez vechi este un exemplu de prudență, poezie și bunătate. Acești câini preferă un mediu liniștit de acasă. Un câine credincios, inteligent, infinit de bun și înțelept este un prieten ideal pentru întreaga familie. Încercările Bobtail dominație sunt neobișnuite, greu de imaginat că el a fost capricioasă sau de a lua orice trucuri pentru propriul lor beneficiu.

dar comunicarea zilnică cu proprietarul pentru câine este extrem de necesar, altfel pierderea controlului este inevitabilă. Dacă de multe ori părăsiți câinele pentru o lungă perioadă de timp, atunci, ca rezultat, caracterul său poate începe să se deterioreze și un adevărat huligan va apărea în casă - dur, intenționat și independent.

O altă caracteristică distinctivă a rasei este capacitatea de a scoate zgomotos. Formarea unei astfel de voci piercing se datorează activităților profesionale ale foameilor englezi vechi. Apropo, în viața obișnuită și fără nevoie urgentă, ei nu latră, ceea ce este important atunci când se păstrează într-un apartament oraș, pentru că nu va trebui să se confrunte cu vecinii lor.

În ceea ce privește conținutul comun al bobtailului și al altor animale, nu există complicații. Ovinele vechi englez nu are absolut nici un instinct de vânătoare, astfel încât împărțirea teritoriului și lupta pentru conducere sunt străine pentru ei prin definiție. Dar ea adoră divertisment de grup, unde între felul ei arată minuni de inteligență, viclenie și uimitoare ingeniozitate. O dovadă vie a acestui fapt este cursa rasei cu una dintre cele mai rapide rase - husky, în cazul în care Bobtail mai leneș invariabil vine învingător din cauza Planificarea traiectoriei.

Este necesar să pregătiți un bobtail?

Un câine minunat, creatură moale, blanăFără îndoială. Luând decizia de a începe o astfel de rasă, trebuie să fii pregătit pentru faptul că puii sunt caracterizați de o creștere rapidă, nu de zile, ci de oră. Și începând devreme pentru a hrăni un bobtail, puteți evita multe probleme comportamentale. Elaborarea echipei, este important să se combine voce bunăvoitoare și duritatea caracterului, indicând în mod clar ceea ce este cerut de câine, dar fără severitate excesivă.

Natura a acordat Bobtails cu ingeniozitate si o minte plina de viata, astfel incat cu memorarea de echipe se confrunta cu "cinci plus". Blocul de poticnire în formare engleza veche Sheepdog devine adesea necesară pentru a suprima instinctul gregar care animalul încearcă să realizeze cât mai curând pare adecvat, în opinia ei, o oportunitate. Nu este greu de ghicit ce face ea tot timpul. Și aici comanda "Este imposibil" are o urgență deosebită. Bineînțeles, nu mai puțin important dezvoltarea unui set standard de comenzi: "Aproape", "Sitting", "Place" și "Lying", după care promovarea trebuie urmată de o delicatesă însoțită de laudă.

Pe de altă parte, instinctul păstorului extinde în mod semnificativ posibilitățile de antrenament, permițând Bobtails să fie folosite ca paznici. În acest caz, sarcina prioritară a instruirii este formarea câinelui pentru apărarea teritoriului încredințat, iar câinele nu trebuie doar să răspundă echipei gazdă, ci și să-și arate propria inițiativă când oamenii sunt în pericol.

Merită să reamintim încă o dată: prin formarea vechimii englezești, nu puteți, în niciun caz recurge la pedeapsa fizică a elevului. Toți reprezentanții acestei rase se caracterizează printr-un sentiment sporit de stima de sine, astfel ca reacție la manifestarea forței fizice ar fi refuzul de a se supune și a continuat să ignore comenzile.

În general, Bobtails sunt extrem de supuși și îndeplinesc fără nici o problemă cerințele proprietarilor. Formarea corectă presupune asimilarea consistentă a comenzilor, adică a trece la următoarea abilitate ar trebui să fie numai atunci când câinele a stăpânit complet pe cel anterior, și nimic altceva.

Cum să pregătești un ovine vechi englez pentru concursuri?

Câinii bobili engleziPentru potențialii expozanți este de o importanță fundamentală să puteți lua un stand frumos și să vă mutați astfel să se demonstreze bine, nu a fost pierdut pe fondul a zeci de concurenți.

În acest scop, câinele trebuie să învețe să se deplaseze într-o manieră măsurată, însoțită de maestru în jurul experților imaginari. Mișcarea în timpul funcționării nu trebuie să fie prea rapidă, iar câinele trebuie să rearanjeze corect labele în imediata vecinătate a piciorului proprietarului. Este necesar ca lesa să rămână liberă și să nu fie întinsă.

După ce a stăpânit această înțelepciune, Bobtailul este învățat să ia o expoziție cu un cap ridicat. Câinele trebuie să fie capabil să moară în el, rămânând în această poziție timp de unul sau două minute.

Un astfel de exercițiu ar trebui să fie finalizat la fiecare plimbare, repetându-i minimul de câteva ori pentru a lucra la automatism. Când animalul este puțin stăpânit, timpul de ședere în această poziție trebuie crescut. În plus, trebuie să învățați să rulați într-o linie dreaptă, să vă întoarceți în jur de 180 ° și să vă întoarceți și, de asemenea, să vă obișnuiți cu alergarea de-a lungul unei traiectorii triunghiulare.

Caracteristici de întreținere și îngrijire

În mod ideal, în cazul în care bobtailul este conținut într-o casă de țară, în cazul în care teritoriul vă permite să construiască un voliar spațios. În astfel de condiții, un animal fizic activ și mare se poate simți bine și liber, care nu suferă de o lipsă de spațiu liber. Permanentă reședință în cabină, chiar și cea mai confortabilă, este extrem de nedorită pentru bătrânul Sheepdog englez. Reprezentanții acestei rase trebuie să știe nu numai că proprietarul este undeva în apropiere, dar să-l vadă în raza de acțiune pentru a comunica în orice moment.

În ciuda mărimii impresionante, acești câini sunt potriviți pentru întreținerea unui apartament în oraș. În acest caz, proprietarul trebuie să aibă grijă de organizarea unei canapele confortabile, care nu ar trebui să fie prea moale. Urcați Bobtailul adult de 2 ori pe zi. Odată cu debutul zilelor fierbinți, cel mai bine este să scoateți câinele vagi dimineața devreme sau târziu seara pentru a evita supraîncălzirea. La o plimbare, câinii vor juca jocuri active cu o minge și vor demonstra tot mai mult entuziasm, însoțind proprietarul ciclismului.

Cum să îngrijești în mod corespunzător haina vechii englezi de Sheepdog

Un astfel de câine poate fi mândru de o bună creștere și îngrijireO haină de lână de lux este un subiect de mândrie de bobtail și, pentru ca aceasta să rămână așa, grija de ea trebuie să fie temeinică și regulată. Capitalul periat câinele aveți nevoie de două sau de trei ori pe lună. Numai în acest mod este posibil să se prevină formarea de bobine din lîna de felit.

Prea adesea recurge la o astfel de procedură este indezirabilă, deoarece, odată cu îndepărtarea firelor de moarte, câinele pierde și este absolut sănătos, ceea ce, în final, nu are un efect mai bun asupra aspectului animalului. Expozanților li se recomandă vizita lunară de îngrijire-maestri într-un salon specializat. Acum, astfel de servicii sunt oferite acasă fără probleme.

În timpul pieptănării catelului, este necesar să acționați foarte atent și cu atenție pentru a evita deteriorarea substratului delicat, moale. Datorită acestei proceduri, substratul va fi actualizat mult mai rapid. În plus, copilul trebuie să se obișnuiască să se îngrijească de păr, pentru a nu fi capricios.

Combinați Bobtails cu o perie de masaj, ca alternativă, puteți utiliza un pieptene de metal cu dinți lungi, dar nu prea frecvenți. Din substratul pieptănat, care nu este doar o calitate, dar și un produs util, ei se rotesc și împletesc lucrurile calde.

Pentru perioada de vară a bobtailului este permisă tăierea acestuia, astfel încât animalul să poată tolera cu ușurință vremea înfundată și caldă. Prin venirea ierniicâinele va avea timp să crească, după ce a obținut acoperirea obișnuită de lână. Excepția în ceea ce privește tunsorile de vară sunt câinii expuși.

Cum să curățați urechile și ochii, să vă spălați și să-i tăiați ghearele

Combinația este combinată cu tratamentul auriculelor. Pentru a îndepărta excesul de lână din urechi utilizați foarfece convenționale, după care pielea de pe zonele tăiate ștergeți cu vată de bumbac, înmuiată în apă caldă. Pentru a trata ochii, folosiți bulionul de musetel sau varza puternică. Decuparea lunară a ghearelor este o altă procedură obligatorie.

Batten Bobtail o dată la cinci ani, cu utilizarea de detergenți special pentru roci cu păr lung. Adesea aranja o zi de baie nu este meritat, pentru că, ca urmare, părul prea moale începe să scadă. În timpul iernii, nevoia de spălare ca atare este eliminată, deoarece capacul de lână va fi curățat în mod natural atunci când câinele de companie se execută pe zăpadă sau pe patine în zăpadă.

Merită, în avans, să aveți grijă să cumpărați un costum special de protecție în caz de vreme ploioasă și slusă, astfel încât nu conduceți de fiecare dată câine în baie, și doar vă limitați să vă spălați labe. În orice caz, acesta din urmă nu trebuie neglijat, altfel în apartament vor exista piese de câine. Dacă în timpul verii câinele înota într-un iaz, va trebui să-l pieptești în afara programului.

Hrănirea Bobtaililor

Reprezentanții rasei nu se încadrează în definiția unui câine cu un apetit excelent. O dimensiune impresionantă nu este un indicator, a lor nevoile alimentare poate fi numit mai mult decât moderat. Puii foarte mici sunt hrăniți de 6 ori pe zi, iar pe măsură ce cresc, sunt treptat transferați la 3 mese pe zi. Un adult de oaie din engleză veche este suficient să mănânce de două ori.

În mod ideal, bobtail-ul este recomandat pentru cultivarea pe furaje uscate premium, bine pregătite, în ceea ce privește conținutul exclusiv al ingredientelor naturale din carne în compoziția hranei. Aceste mărci includ:

 • BELCANDO DOG FOOD (Germania).
 • Bosch de la producătorul german Bosch Tiernahrung.
 • Arden Grange (Regatul Unit).
 • Innova EVO (Statele Unite).
 • ORIJEN de la Champion Petfoods (Canada).

Producătorii listați sunt îndrumați de nevoile câinilor de diferite vârste, oferind o linie de nutriție super premium, care este de încredere de crescători și proprietari obișnuiți de animale de companie.

Recomandările lipsite de ambiguitate pentru hrănirea foamei engleze vechi nu vor da nimănui, deci rezolvarea unei astfel de întrebări rămâne la discreția fiecărui proprietar. A se călăuzi aici este, în primul rând, preferințele unui anumit câine și, de asemenea, să se țină cont de particularitățile condițiilor de detenție.

În ceea ce privește recomandările din planul general de includere în dietă a bobtailurilor de produse naturale, este necesar să se cunoască următoarele:

 1. Baza nutriției - carnea sub formă brută, ar trebui să se acorde prioritate soiurilor cu conținut scăzut de grăsimi. Norma de aport zilnic pentru un caine sanatos, fizic activ, este de jumatate de kilogram.
 2. Supliment la rația de carne sunt: ​​hrișcă, orez, terci, care adaugă bucăți de legume fierte - morcovi, dovlecei, dovleci, roșii sau sfecla. Este necesar să se dea periodic morcovi rase, și ca un dressing pentru a utiliza smântâna.
 3. unul zi în săptămână - pește. Puii hrăniți cu pește fiert și animale adulte - crude. În ambele cazuri, produsul nu trebuie să conțină oase.
 4. Pentru ca scheletul să fie format corect, cățelușii sunt în mod necesar dăunați. Dieta câinilor adulți este, de asemenea, importantă pentru diversificarea cu produsele lactate fermentate - lapte fermentat, iaurt, smântână cu conținut scăzut de grăsimi, brânză de vaci.

Speranța de viață și sănătatea băieților

Păstorul englez vechi trăiește 10-12 ani, în general sănătatea reprezentanților acestei rase poate fi caracterizată ca relativ puternică.

Cel mai adesea bobtailurile suferă de următoarele boli:

 • Seborrhea - când glandele sebacee încetează să funcționeze normal, porii sunt înfundați pe piele, ca rezultat al apariției bolii. Frecvent, bobilele de transpirație sunt predispuse inițial la seboree.
 • Displazia articulației șoldului afectează câinii mai în vârstă. Boala este incurabilă și se manifestă atunci când, datorită schimbărilor legate de vârstă din organism, țesutul osos începe să degenereze.
 • Demodekoz - agentul cauzal care este parazitul patogen al pielii acarianului Demodex. Animalele de companie, ale căror proprietari își împletesc neregulat substratul, sunt automat incluși în grupul de risc.
 • Bolile oculare: cataracta, atrofia retiniană, răsucirea pleoapelor. În plus, datorită bretonilor care se încurcă, apare adesea conjunctivita.
 • Hipotiroidismul este o boală care afectează cățele predominant sterilizate.
 • Surditate congenitală - această boală se găsește, de obicei, la proprietarii de culoare albastru-merle (gri-albastru) sau la acele animale ale căror culori predomină o nuanță albă.

Ar trebui să știi asta Bobtails sunt alergici pe medicamente cu activitate analgezică pronunțată și ingredient activ Ivermectin, care conțin medicamente antiparazitare: Endogard, Otodectin, Dironet, Ivermek.

Alegerea unui catelus

Câini de rasă câine BobtailAtunci când alegi viitorul elev, atenția merită mai întâi culoarea și culoarea nasului. Catelusii Bobtail Purebred sunt vopsiți în alb și negru, o combinație de albastru și alb este un semn al căsătoriei tribale. Pe nasul unei culori foarte negre ar trebui să existe pete roz, copii cu un nas roz sau gri - nu se încadrează în standardul rasei. Și este, de asemenea, important să se acorde atenție O mușcătură corectă, așa cum este indicat de poziția plată a maxilarului superior, este permisă atunci când intră ușor în maxilarul inferior. Mersul copiilor sănătoși este sigur, dar ei sunt activi.

Prețul unui cățeluș de ovine englez vechi poate ajunge până la 1 mie de dolari. Formarea politicii prețurilor este influențată de locul de cumpărare a animalului, în pepiniere străine de elită achiziționarea acestora este mai scumpă, pedigree, disponibilitatea documentelor și apoi, astfel încât catelul corespunde standardului rasei. Alegerea vânzătorului este valabilă exclusiv între crescătorii, a căror reputație este o pepinieră de încredere și de specialitate care poate garanta achiziția de animale pure.

Bobtail de câine
Bobtail câine: Puppy Old English Shepherd DogBobtail-caini de frumuseteBobtail - un câine mare și bunBobtail - mândria proprietaruluiBobtail este cea mai bună rasăBobtail puppies (Old English Sheepdog)
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Ciobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruseCiobănesc din Rusia de Sud. Descrierea rasei ruse
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Kurilian Bobtail: o rasă uimitoare de pisiciKurilian Bobtail: o rasă uimitoare de pisici
» » Bobtail Dog: Descriere a ciobanescului englez vechi și fotografie
© 2021 amigdas.com