amigdas.com

Ce trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoateți

Ce trebuie să faceți dacă cheia este blocatăÎn viața de zi cu zi există multe situații neprevăzute care pot distruge toate planurile viitoare. Imaginați-vă că vă întoarceți acasă, puneți cheia în încuietoare, când un prieten descoperă că sa desprins și sa blocat în ușă. Cum de a rezolva această problemă? Să ne dăm seama.

Instrumente necesare

Orice blocare poate fi deschisă sau hacked, întrebarea este, cât timp va dura, și ce instrumente ar putea fi necesare. Aici este lista lor:

 • clește
 • pensetă
 • șurubelniță
 • Ce se întâmplă dacă cheia a izbucnit în încuietoarefișier de unghii pentru jigsaw
 • magnet
 • un ac
 • lubrifiant cu sistem de aerosoli
 • foraj cu diverse burghie
 • cui tragator
 • ciocan
 • daltă
 • Cheie suedeză
 • super-adeziv
 • oțel de oțel

Fiecare subiect este destinat pentru a rezolva o problemă specifică. Ceva trebuie să fie în arsenalul vecinului tău prietenos.

Metode care vă permit să salvați castelul

În primul rând, merită să înțelegeți că există mai multe tipuri de încuietori pentru ușă: dulap cu cheie, cu mecanism de blocare și sistem de discuri.

 • Cum să păstreze castelul intactÎn primul caz, îndepărtați pur și simplu capacul lateral al mecanismului și scoateți cipul cheie. În acest caz, mecanismul însuși rămâne fără daune, îl puteți lămuri, astfel încât situația neplăcută să nu se mai repete.
 • În cel de-al doilea, totul este un pic mai complicat, deoarece o astfel de încuietoare nu poate fi dezasamblată, cel mai bine este să folosiți o pereche de clești, pe care o puteți apuca de o bucată de chei pentru a o roti. Înainte de aceasta, este mai bine să lubrifiați bine blocarea și să așteptați aproximativ 20 de minute pentru ca compusul să pătrundă în toate fisurile. Există situații în care marginea de proiectare este foarte mică și este imposibil să o trageți în modul de mai sus. În această situație, se recomandă utilizarea unei pensete mici cu muchii ascuțite. Este necesar să acționați foarte atent, încercând să vă agățați de marginile fragmentelor blocate. Spațiul pentru a captura este foarte mic, deci încercați să slăbiți puțin cipul pentru ao elimina. Dar ce se întâmplă dacă chipul este adânc și vârfurile lui nu sunt nici măcar vizibile? Apoi utilizați două stiluri sau ace de cusut, acestea trebuie împinse în încuietoare și încercați să atingeți obiectul blocat din ambele părți și apoi trageți-l afară.
 • În cea de-a treia situație, cu baza discului, este necesar să se răsucească toate elementele și cipul în sens invers acelor de ceasornic până la oprire, folosind o șurubelniță sau un ac. Întregul sistem ar trebui să fie aliniat într-un tunel. După aceea, partea inversă a șurubelniței trebuie să atingă suprafața frontală a blocatorului (capătul), vibrațiile pot determina cipul să-și schimbe poziția la cea mai avantajoasă pentru retragere. Pentru chei din oțel, puteți utiliza un magnet, trebuie să fie suficient de puternic, să verificați eficiența acestuia pe cel de-al doilea fragment.
 • În cazuri extreme, puteți utiliza un burghiu care găsește o gaură cu diametrul de 1,5 mm în partea blocată. Este necesar să înșurubați șurubul, apoi cipul este slăbit și scos. Pentru succes, trebuie să se țină cont de faptul că cheia ar trebui să se descompună pe cea mai mare suprafață, aproximativ 2 * 2 mm.

Metode alternative

O altă soluție unică și rapidă este considerată metodă în care sunt utilizate super-adeziv, sârmă de oțel și un fișier de unghii. Din nou, fiecare instrument este proiectat pentru situații diferite.

Metoda cu pila de unghii - este necesar să se stabilească o pereche de clești și introduceți-l în dispozitivul de blocare pe suprafața dințată este sub dărâmături, apoi manivela încet în orice direcție până când se blochează cheie fragment poddenet, apoi încet extrage-l din puț. Dacă prima încercare nu reușește, repetați-o până când reușiți.

Metoda cu o sârmă - este o alternativă la prima metodă, de această dată este folosită numai o sârmă. Efectuăm acțiuni similare.

Metoda cu un super-lipici - totul este simplu și ușor de înțeles aici. Luați al doilea fragment cheie și ungeți-l cu clei, apoi atașați la al doilea fragment și așteptați un anumit timp pentru fixare, care este indicat pe ambalaj. În acest stadiu, este necesar să păstrăm al doilea cap în orice moment, deoarece la cea mai mică schimbare există o probabilitate ca amestecul de fixare să ajungă direct la mecanismul însuși, complicând astfel problema care a apărut. În final încercăm să scoatem cheia.

Să ne uităm la metoda de lipire. Va avea nevoie de următoarele instrumente: lichid de protecție împotriva coroziunii, tub de alamă, suflantă și magnet. Este foarte important ca tubul să fie puțin mai mare decât diametrul cheii, astfel încât să poată fi tras, dar cu puțin efort. ei terminați încălzirea cu un suflantă și atașați-l la dărâmăturile de blocare, așteptați un pic pentru ca materialul să se răcească și să adere, apoi lubrifiați lichidul împotriva coroziunii și celălalt capăt al tubului este îndoit pentru a forma un mâner. Îl întoarcem și scoatem cipul.

Cheia nu este ruptă, ci blocată

Cheia este blocată în încuietoareUneori există situații în care cheia nu este ruptă, dar este imposibil să o trageți în mod obișnuit. Acest lucru se întâmplă adesea în încuietori noi cu ușă metalică. Acest lucru se poate întâmpla, atunci când arcul sub pin, apoi miezul blocului se strânge. Problema poate fi direct în calitatea găurii de chei, care constă dintr-un material relativ moale, se deformează, blocând astfel intrarea corectă a știfturilor.

Pentru a rezolva această problemă, utilizați amestecul de lubrifianți WD-40 sau analogul acestuia. Pentru aplicație, este mai bine să o utilizați aerosol can cu duze care pot aduce lichidul în locuri greu accesibile. Luăm o șurubelniță și o apucăm de capul cheii blocate, ridicându-l încet și coborând, creând vibrații. Apoi glisați cheia pentru tine. Se recomandă înlocuirea imediat a mecanismului de susținere cu unul nou, deoarece va continua să vă provoace neplăceri.

Trebuie remarcat faptul că această metodă de tragere a cheii în afara blocării este eficientă numai dacă se rupe în ușa deschisă, în alte circumstanțe este necesar să se utilizeze serviciile specialiștilor.

Metode care distrug castelul

Cum să scoateți cheia din încuietoareExistă o mare probabilitate pentru a distruge mecanismul de blocare, deoarece fragmentul cheie a fost blocat bine. Inițial, trebuie să întrerupeți placa blindată dacă este disponibilă. Pentru aceasta utilizați o daltă și un ciocan. Apoi, luați unghia și subdevayut lor pălăria auto-atingând, atunci fie un fragment de cheia va ieși din blocare, sau chiar de bază a dispozitivului. Acum este suficient doar să luați o mică șurubelniță și să întoarceți cama de blocare.

Există situații în care nu există nici un loc unde vă puteți înșurubați șurubul în această situație se recomandă să se utilizeze un burghiu cu un diametru burghiu de 6 -. 10 cm Cu acest aparat, trebuie să detaliați un loc unde există pini pentru a bloca, puteți detalia direct la foarte de bază, dar fii atent foarte atent.

Există încuietori cu instalare greșită, mecanismul cilindrului său merge până la 5 mm pe suprapunere, apoi folosiți o cheie suedeză sau o cheie de gaz pentru a răsuci capătul, ștergeți excesul și deschideți ușa cu o șurubelniță. Dacă totul este fixat corect, atunci este necesar să strici totul și mecanismul și căptușeala blocării. Suprafața este prinsă de o daltă și apoi se folosește un înțepător, care se introduce în slotul creat și se rupe protecția. După aceea, un cilindru usor bombat al ușii este răsucite cu o cheie. Conducerea unui cilindru în interior este posibilă numai dacă nu există cheia de gaz și alte instrumente enumerate mai sus pentru a distruge încuietoarea.

Prin această metodă este util să fiți atenți, deoarece cama mecanismului poate fi rotită, ceea ce poate, în viitor, să deterioreze întreaga structură și să o blocheze.

concluzie

Deci, au fost luate în considerare cele mai comune extracte ale unei epave rupte de chei de la o încuietoare. Alegeți opțiunea dvs., având în vedere situația și oportunitățile personale. Trebuie reținut faptul că, dacă o cheie sau un blocaj se rupe, acest lucru poate vorbi doar despre un singur lucru, sistemul a fost uzat și trebuie înlocuit. Cauza castelului deteriorat poate deveni poluare, problema poate fi prevăzută, deoarece un astfel de mecanism va da inițial o perturbare minoră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilorBlocați ușa din față: cum se schimbă larva și succesiunea pașilor
Cum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocatCum să deschideți ușa din față dacă blocajul a fost rupt sau blocat
Cum de a deschide un blocaj fără chei?Cum de a deschide un blocaj fără chei?
Cum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorareCum se deschide ușa: deschiderea urgentă fără deteriorare
Cum să instalați corect încuietoarea de pe poartăCum să instalați corect încuietoarea de pe poartă
Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?
Tipuri de protecție pe ferestre din plastic de la copiiTipuri de protecție pe ferestre din plastic de la copii
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Chemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușaChemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușa
Foto și tipuri de încuietori de ușăFoto și tipuri de încuietori de ușă
» » Ce trebuie să faceți dacă cheia este ruptă în încuietură și cum să o scoateți
© 2021 amigdas.com