amigdas.com

Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video

Instalarea unei podele caldePodeaua încălzită cu apă a devenit recent mai populară, înlocuind sistemul tradițional de încălzire. Această instalație este potrivită în special pentru o baie și o grădiniță. Instalarea lui poate fi efectuată de el însuși. Pentru aceasta, nu sunt necesare cunoștințe specifice, este necesar doar să se acorde o atenție maximă procesului de lucru și să se încerce implementarea corectă a tehnologiei de așezare. În acest articol, va fi prezentat un video de instalare a podelelor încălzite cu apă.

Care este sistemul de podea încălzită cu apă?

Acest lucru este în mod obișnuit obișnuit o conductă flexibilă din plastic și plastic, care este așezată de-a lungul podelei sub formă de valuri. În acest caz, suportul de căldură este apa fierbinte care intră în sistem sau de la boilerul de încălzire sau de la punctul de alimentare cu apă la radiatoare, în cazul în care apartamentul are încălzire centrală.

Dacă apa vine de la boilerul de încălzire, în acest caz încălzirea va fi un ciclu închis - apa va reveni la cazan, se va încălzi și va reintra în conducte. În cel de-al doilea caz, apa folosită se duce acolo unde apa provine de la radiatoarele convenționale.

Podea caldă pe apă cu videoclipul propriilor mâini.

Unelte necesare pentru montarea sistemului

Pentru a instala o podea încălzită cu apă cu propriile mâini, veți avea nevoie următoarele instrumente:

 • lopata, precum și lopata, necesară pentru turnarea bazei de beton;
 • o regulă de doi metri cu un nivel;
 • o varietate de chei necesare pentru răsucirea conexiunilor sistemului;
 • nivelul apei;
 • Cupe pentru amestecuri de clei și ciment;
 • spatula - convențională și dentată;
 • pumn;
 • ruleta;
 • creion.

În procesul de lucru, există deseori diverse situații în care pot fi necesare alte instrumente.

Materiale necesare pentru instalarea sistemului

Ce materiale sunt necesareDe la început se execută procesul de găurire, apoi pe suprafața sa se formează un strat termoizolant și apoi se introduc țevile podelei calde și se toarnă șapa finală, după care vor fi necesare următoarele materiale:

 • Ciment, argilă expandată și beton. Pietrele sfărâmate sunt mai bine să nu se folosească, altfel podelele vor fi reci.
 • Placi din polistiren expandat, lipici. Penoplastul nu este recomandat deoarece este un material ușor deformabil. La turnarea șapei finale, planul unui astfel de material se deteriorează rapid. Zonele deteriorate creează un gol în stratul de izolare termică, ceea ce reduce eficiența podelei calde.
 • Suporturi de montare, cu care țevile sunt fixate pe podea.
 • Paklja, diverse accesorii pentru țevi, silicon și colector.
 • Conducte din plastic și plastic cu un diametru de 16 mm.
 • Șuruburi și dibluri cu diferite lungimi și diametre diferite.

Tipurile de instalare a unei pardoseli calde

În funcție de ce fel de construcție este acasă, utilizați următoarele metode de instalare de bază podea caldă:

 • În cazul în care camera are plăci de beton, atunci în acest caz țevile sistemului de podea caldă sunt situate în grosimea șapei de nivelare.
 • Dacă astfel de pardoseli sunt montate în structuri cu rame ușoare, se recomandă așezarea țevilor în fantele plăcilor stratului termoizolant.
 • Dacă se construiește sau se repară o casă de lemn, țevile trebuie să fie amplasate în spațiul dintre decaloare sau direct în grosimea podelei modulare din lemn.

Instalarea podelelor video de încălzire cu apă.

Încălzirea fundului podelei calde cu propriile mâini

Cum să pregătiți podeaua înainte de ao puneBaza este a planul planșeu solid și plan, pe care apoi vor fi lipite foi de polistiren expandat. Dacă suprafața de prelucrare este fragilă sau neuniformă, atunci este puțin probabil ca foile să fie lipite corespunzător și dacă nu există un plan normal, există o mare probabilitate ca foile să poată fi turnate.

De aceea fac o umplere groasă a podelei. Se recomandă nu numai o șapă, ci o bază normală din beton armat, grosimea căreia poate fi de 7-10 cm. Acest strat este foarte durabil, astfel încât foile să nu se rupă și conductele să nu fie deformate.

Înainte de a începe o umplere neagră, ar trebui legați o cușcă dintr-o armătură, ale căror celule ar trebui să măsoare 70 x 70 cm. Punctele superioare ale viitorului plan sunt determinate prin intermediul unui nivel al apei. Setați farurile orizontal la o distanță de 1,5 m una de alta. Amestecați betonul și umpleți-l cu întreaga suprafață a camerei, folosind regula de tăiere a unei soluții excesive. Ar trebui să așteptați o săptămână pentru ca betonul să se usuce complet.

Asigurați-vă că izolați podeaua din beton a podelei. În caz contrar, un sistem de podea cu apă caldă nu va încălzi aerul din încăpere, ci se va suprapune.

Trebuie mai întâi curățați planul de resturi și praf, după care podeaua este pregătită. Pregătiți adezivul pentru spumă. Pentru a face acest lucru, se agită, se lasă să stea timp de 5 minute și apoi se amestecă din nou masa rezultată. Folosind o mistrie cu crestătură, aplicați adeziv pe foile de polistiren expandat și apoi le așezați pe podea. Ar trebui să le apăsați puțin și să le eliberați. Adezivul se usucă într-o zi. Apoi, pentru o rezistență mai mare, foile sunt atașate la podea prin dibluri cu capotă largă. După aceea, mergeți direct la așezarea podelei calde cu propriile mâini.

Utilizarea polistirenului expandat ca încălzitor este o opțiune foarte bună, însă un sistem de apă caldă va funcționa mult mai eficient dacă așezați un reflector de căldură pe partea superioară a acestuia. Acesta poate fi orice material rulant care are o acoperire din folie.

Țevi cu mâinile

Țevi și podea de podea caldăMai întâi determinați locul unde vor fi localizate conductele. Nu este greu să faci acest lucru, principalul lucru este urmați următoarele reguli:

 • Nu este de dorit să îndepărtați podeaua caldă în locurile în care se află mobilierul din lemn, deoarece se poate deteriora ușor, se usucă și se deformează.
 • Nu puneți țevi numai în anumite locuri. Faptul este că, dacă încăperea nu se încălzește complet, atunci locul cu o suprafață caldă nu va salva situația.

Dacă în baie este instalat un sistem de încălzire cu apă caldă, trebuie să țineți cont de faptul că această cameră are o umiditate ridicată, deci nu este de dorit să economisiți numărul de linii de încălzire, altfel nu va exista un efect adecvat.

Înainte de stivuire, ar trebui să fie să se relaxeze și să se așeze pe podea. Distanța dintre liniile paralele trebuie să fie de 30-50 cm. Capetele conductelor sunt conduse spre colector și până la punctul de golire a apei. Folosind un perforator, atașați conductele la suprafața podelei.

Conectarea sistemului la o sursă de apă caldă

Această etapă de lucru necesită anumite abilități în lucrul cu instalațiile sanitare. Mai întâi trebuie să instalați un colector, care este un tub cu robinete pentru podeaua caldă. În acest scop, adaptorul este înșurubat pe adaptoare, macarale, prize și atașat la perete. La adaptor, conectați capătul țevii la podeaua caldă, care va fi apoi alimentată cu apă fierbinte. În același mod, este instalat colectorul, prin care apa uzată va părăsi și sistemul.

Destul de des colectorul nu este atașat la perete, dar lăsați să stea pe conducta principală. Acest lucru nu ar trebui făcut în niciun caz. Colectorul este expus constant la influențe mecanice, de exemplu, picături de apă în cap, rotirea macaralelor etc. Ca urmare a faptului că tubul de distribuție nu este în mod normal securizat, există o mare probabilitate de detașare a acestuia de la conducta de apă.

Apoi puteți începe testarea sistemului instalat.

Verificarea sistemului de încălzire prin pardoseală

Podea caldă în casăAsigurați-vă că aranjați testul de funcționare al sistemului podea încălzită cu apă pentru a determina prezența unor scurgeri, acest lucru se aplică și în cazul țevii. Conducte din plastic și plastic pot fi sigilate din fabrică, astfel încât riscul deteriorării lor crește în timpul instalării. Acesta este motivul pentru care este necesar să efectuați o verificare preliminară înainte de a umple podeaua cu o șapă. Nu va dura mult.

Deschideți supapele de alimentare și retur și așteptați puțin până când apa a umplut complet sistemul. Este necesar să se acorde atenție faptului că în timpul încercării conductele nu se mișcă sub presiunea apei. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să fixați suplimentar podeaua caldă la punctul dorit, în caz contrar există o mare probabilitate ca, după uscare, țevile de șapă să poată fi ridicate deasupra ei și va fi dificil să corectați această situație.

Dacă nu există scurgeri de oriunde, atunci totul este bine, iar după aceea încep să se așeze stratul fin de ciment-nisip. Principiul de funcționare este același ca la umplerea podelei dure, numai soluția nu trebuie să conțină lut expandat.

În nici un caz nu puteți opri sistemul în timp ce cimentul se usucă. Ideea este că atunci când apa caldă trece, plasticul metalic începe să se extindă. Și dacă conductele sunt reci, după ce se toarnă podeaua, în timpul încălzirii nu au unde să se extindă.

Un videoclip cu podeaua caldă.

concluzie

Căldura cu apă caldă este un dispozitiv minunat pentru casele cu o suprafață rece a podelei. Instalarea sa nu este prea complicată și este posibilă instalarea manuală a unui sistem de podea încălzită cu apă. Cel mai important lucru este să adere la anumite reguli și nuanțe. Videoclipul prezentat în articol vă va ajuta să înțelegeți acest lucru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminatCum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminat
Video - cum să faceți o podea caldă sub o țiglăVideo - cum să faceți o podea caldă sub o țiglă
Cum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pasCum să conectați un cazan la o conductă de apă - instrucțiuni pas cu pas
Ce fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bineCe fel de încălzire electrică pentru prosop este mai bine
Instalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuriInstalați singur încălzitorul de apă: sfaturi și videoclipuri
Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și videoAmplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
Cazane de incalzire indirecta prin maini propriiCazane de incalzire indirecta prin maini proprii
Cazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini propriiCazanul de încălzire indirectă - fabricat de mâini proprii
Uscătoare de prosoape în baie: fotografiiUscătoare de prosoape în baie: fotografii
Așezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini videoAșezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini video
» » Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
© 2021 amigdas.com