amigdas.com

Toaleta era înfundată: ce să facă dacă ar exista o astfel de problemă

Vasul de toaletă este curățat adesea cu o supapă de aer obișnuită.

Fiecare persoană se confruntă cu o situație în care toaleta este înfundată. Nu toți oamenii știu cum să rezolve această problemă în mod independent fără a provoca instalații sanitare. De fapt, pentru a elimina furtul, este suficient să folosiți un piston sau un cablu special pentru instalații sanitare.

Principalele motive

Motivele pentru care toaleta a fost înfundată, este obișnuit să se împartă în două grupe. Prima se referă la o instalare incorectă, iar la cea de-a doua - exploatarea nu este în scopul propus. Cel mai adesea oamenii înțeleg că toaleta este ciocănită după mâncare, obiecte mari sau prea multă hârtie igienică intră în chiuvetă. În unele cazuri, sunt capabili să blocheze complet conducta, ceea ce declanșează apariția de înfundare. Din acest motiv este necesar să folosiți instalațiile sanitare numai în scopul prevăzut.

Mulți oameni încearcă să afle imediat ce trebuie să facă dacă toaleta este înfundată. Mai întâi trebuie să determini cauza. Adesea, un astfel de fenomen neplăcut duce la erori de instalare.

  • Clogul apare adesea când Canalele de canalizare au fost așezate în panta inadecvată, în timp ce lungimea lor depășește 1 m. Datorită înclinării mici se acumulează o cantitate mare de depozite, cauzată de spălarea slabă rezultată. Ca urmare, pe tevi apar creșteri, ceea ce duce la o scădere a diametrului vasului toaletei. Se poate produce o prejudecată insuficientă datorită instalării necorespunzătoare a țevilor și a funcționării analfabete a canalizării. În acest caz, este suficient să se aranjeze o pantă cu o dimensiune de cel puțin 2 cm pe 1 metru de drum.
  • Lipsa ventilației ventilatorului - O altă cauză de înfundare. Dacă există o astfel de problemă, răspunsul la întrebarea ce trebuie făcut dacă toaleta este înfundată este foarte simplă. Este suficient să se facă fluxul de aer în țeavă. Dacă nu există ventilare ventilator, atunci rata de retragere a fluidului scade, iar în cameră apare un miros neplăcut. Pentru a rezolva problema, este suficient să puneți o supapă de aer inversă pe coloană.
  • În unele cazuri, atunci când conectați vasul de toaletă la conducta de scurgere În locul unei căptușeli se utilizează un mortar de ciment. Din acest motiv, diametrul găurii de scurgere scade, ceea ce duce la o înfundare. În acest caz, este suficient să puneți o garnitură, iar în situațiile începute este necesar să schimbați toaleta.

Ce pot face pentru a rezolva problema?

Gheața scaunului pentru toaletă asigură formarea unui mic dop în sigiliul hidraulic. În unele cazuri, țevile în sine sunt înfundate și, prin urmare, sunt calitative curățarea sau chiar înlocuirea șinei.

agenți chimici

Sablele din toaletă trebuie eliminate rapid.

Mulți oameni, atunci când localizează așternutul toaletei, preferă să folosească compuși speciali vânduți în orice magazin. O astfel de metodă de rezolvare a problemei va necesita eforturi minime. Este suficient să cumpărați remediul pentru Mole sau Caustic Soda pentru a curăța conductele. Chimia similară este potrivită pentru eliminarea blocajelor. Substanța este aruncată în toaletă și lăsată acolo o vreme. După aceasta, se efectuează un test de spălare. Dacă substanța chimică aleasă nu a ajutat, va trebui să utilizați un alt mod de a scăpa de blocaj.

Dacă locuiți într-o casă și utilizați o septică de stocare, această metodă poate face rău, deoarece Un mediu agresiv deseori distruge bacteriile benefice, fără de care tratamentul calitativ al apei uzate nu va fi posibil.

Alte căi

Mulți oameni elimină în mod tradițional vasele cu ajutorul unui piston, adică un instrument sanitar special cu duza de cauciuc și un mâner din lemn. Se folosește numai în prezența unui mic buștean. Este suficient să așezați duza de cauciuc în vasul toaletei și să efectuați mai multe mișcări ascuțite cu mânerul, astfel încât gunoiul stagnant și deșeurile să fie deplasate.

Cablul de instalare va ajuta la curățarea țevilor vasului de toaletă.Dacă utilizarea pistonului a fost ineficientă, este necesar să recurgeți la un cablu metalic. lui lungimea trebuie să fie de 3-5 m, iar diametrul - de aproximativ 4-5 mm. Un mâner este atașat la un capăt al coardei, iar celălalt - un vârf de burghiu. Pentru curățarea vasului de toaletă astfel încât va avea nevoie de două persoane: una este să se rotească mânerul, cablul propriu-zis de conducere, iar al doilea vârf intră în scurgere toaletă. Pentru a elimina rapid sugele, trebuie să schimbați periodic direcția de mișcare a cablului. În cazuri complexe, va trebui să inserați în mod repetat un instrument cu o extragere pas cu pas a gunoiului.

efectua curățarea cu un cablu metalic este foarte precisă, în caz contrar, puteți deteriora toaleta sau sistemul de canalizare. Pentru a vă proteja de contactul cu apele menajere, trebuie să purtați mănuși de protecție.

În absența unui cablu special de instalare, puteți lua o sârmă convențională din oțel, cu un vârf mic asemănător cu o formă de inel curbat.

Dacă toaleta nu este înfundată ușor, puteți efectua curățarea manuală. Se referă în special la acele cazuri în care cauza blocării este o cantitate mare de hârtie, obiecte de igienă feminină sau un prosop. scoateți ușor un lucru care interferează cu fluxul de apă, pentru a regla funcționarea vasului toaletei.

Cum să evitați înfundarea toaletei?

Mulți oameni care s-au întâlnit pentru prima dată că castronul lor de toaletă a fost înfundat, doresc să evite o astfel de problemă în viitor. Acest lucru este posibil datorită măsurilor preventive simple.

  • Toaleta trebuie curățată în timp util și nu vă veți teme de blocaje.Toaleta este necesară utilizați strict în funcție de scop. În special, acest lucru se aplică la băi într-o casă privată. Aici, în nici un caz nu ar trebui să fie aruncat nici hârtie igienică. Toaleta este proiectată exclusiv pentru apă și fecale.
  • În cazul în care rata de deversare a apei pare insuficientă, este necesar să se asigure acest lucru rampa ventilatorului funcționează corect, deoarece depinde de ea presiunea din sistem.
  • Este important să se efectueze periodic curățarea preventivă a sigiliului de apă. Acest lucru va necesita unelte speciale care sunt utilizate în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
  • În unele cazuri, înfundarea nu este toaleta însăși, ci înălțimea. Acest lucru se aplică la băile situate la etajele inferioare ale clădirilor de apartamente. În acest caz, posibilele probleme legate de canalizare ar trebui rezolvate foarte repede, în caz contrar, apa uzată va curge din timp în vasul toaletei.

În majoritatea cazurilor, lupta împotriva înfundării nu este deosebit de dificilă. Suficient pentru a completa un instrument special, utilizați un piston sau un cablu.

Dacă astfel de metode nu ajută la rezolvarea problemei, trebuie să contactați un instalator cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Toaleta este înfundată și cum se curăță acumToaleta este înfundată și cum se curăță acum
Cum să curățați toaleta de piatră de var și de urină?Cum să curățați toaleta de piatră de var și de urină?
Cum se instalează o toaletă în casă?Cum se instalează o toaletă în casă?
Cum de a curăța toaleta de la înfundarea acasăCum de a curăța toaleta de la înfundarea acasă
Jaluzele în toaletă: rol în interiorul, și cum să instalați în mod corespunzătorJaluzele în toaletă: rol în interiorul, și cum să instalați în mod corespunzător
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Toaletă cu raft pe castron - cum să alegiToaletă cu raft pe castron - cum să alegi
Cum să cureți toaleta acasăCum să cureți toaleta acasă
De ce am nevoie de un bideu și cum îl folosesc?De ce am nevoie de un bideu și cum îl folosesc?
Curățarea conductelor de canalizare cu mâinile propriiCurățarea conductelor de canalizare cu mâinile proprii
» » Toaleta era înfundată: ce să facă dacă ar exista o astfel de problemă
© 2021 amigdas.com