amigdas.com

Gabioni cu mâinile lor: instrucțiuni de instalare pas cu pas

Cum sa faci gabioane pe siteGabioni - o structură tridimensională, constând dintr-un cadru din plasă de fier și umplutură, care poate fi folosit pentru diferite tipuri de piatră, pietriș, pietriș. Este absolut ușor să faci gabioane cu propriile mâini prin instrucțiuni pas cu pas ca și componente de peisaj, mai ales că un model simplu și unic de produse garantează un spațiu colosal pentru o idee de design.

Utilizarea gabioanelor în peisaj

Pentru producția de gabioane se utilizează o rețea de fier, de obicei torsiune dublă, cu o protecție anticorozivă împotriva zincului, pulverizare cu clorură de polivinil.

Grosimea firului folosit, de la care este realizată rețeaua, variază de la 2 la 8 milimetri. Un tip de celulă mai popular este un poligon, dar există produse cu configurații dreptunghiulare sau pătrată. În plus, pentru a asigura o rigiditate mai mare a construcției, se utilizează un cadru.

Ca umplutură, puteți folosi diferite tipuri de pietre naturale:

 • piatra distrusă;
 • pietricele;
 • foi de ardezie;
 • granit;
 • bazalt;
 • ; galeți
 • gresie;
 • cuarțit.

Tehnologie pentru crearea de gabioane

Nu există cerințe speciale pentru materialul utilizat în formă și colorare, în afară de unul: ele trebuie să fie în mod necesar cu 25-40% mai mari decât celulele rețelei. Atunci când se utilizează gabioane pentru o bună întărire a paturilor râurilor sau a malurilor, adică dacă sunt influențate în mod regulat de apa în mișcare, atunci dimensiunea pietricelei ar trebui să fie de 2 ori mai mare decât celulele rețelei.

Avantajele structurilor construite

Datorită greutății lor, gabioanele sunt stabile și nu sunt supuse deformării, inclusiv în prezența unor mișcări semnificative ale solului. De-a lungul timpului, ei se așează, se îngroașă cu particule de sol, supraaglomerate cu vegetație, ceea ce le face mai fiabile și de lungă durată.

Câteva avantaje ale gabioanelor:

 1. Caracteristicile creării de gabioaneGabionii sunt mult mai economici decât plăcile fixe monolitice.
 2. Cu gabioane este mai ușor să lucrezi decât cu o sobă.
 3. Gabionii oferă o oportunitate de a arăta o imaginație mai creativă. Deci, panoul fix are orice configurație pregătită, iar rețeaua poate fi creată de orice dimensiune și tip și adaptată formei.
 4. Datorită faptului că plasa de fier arde destul de bine, gabionul preia configurația planului în care se află. Ca urmare, chiar și în timpul unei ploi torențiale, structura va rămâne stabil fără suporturi.
 5. Blocul în sine este foarte puternic: de la umiditate și temperaturi de salt, pietricele și metal aproape nu se deteriorează.
 6. Nu este nevoie de un sistem special de drenare pentru scurgerea apei.
 7. Îngrijirea unor astfel de sisteme nu este, de asemenea, necesară - este ușor de controlat puritatea externă.
 8. Structurile Gabion utilizate ca un gard, absoarbe bine zgomotul și păstrează perfect praful de pe șosea, care stă pe planul de relief al intersecției cu pietricele.
 9. Gabiunile pot ancora ferm baza în loc dacă plasați structura de-a lungul perimetrului - pietrele sunt mai fiabile decât fibrele textile, nisipul etc. Drenajul este protejat de coroziune.
 10. Construcția gardului sau a gabionului presupune, de fapt, un produs sigur, din punct de vedere al mediului: piatra și metalul nu reprezintă o amenințare pentru sănătate și nu poluează mediul.

Gabiunile sunt grătare de fier, care sunt umplute cu pietre și alte materiale improvizate. Puteți să vă colectați singur gabioși, instrucțiunile pas cu pas sunt destul de simple.

Domenii de aplicare

Gabieni au fost folosiți pe scară largă ca structuri fortificate în domeniile operațiilor militare. Până în prezent, a folosit cu succes tehnica de construcție a gabionului în designul peisajului.

Construcțiile sunt utilizate ca:

 • Gabionii de pe site cu mâinile lorbaza pentru piese de mobilier pe curte și în curte (formarea de scaune și bănci, mese);
 • încadrarea vegetației diferite;
 • pereți de întreținere pentru întreținerea hangarelor;
 • materiale de construcție pentru crearea de peluze și grădini;
 • baza pentru dezvoltarea de garduri, arcuri, paturi puternice cu un aspect vertical;
 • consolidarea clădirilor și consolidarea solului din zona de coastă a lacurilor și a râurilor situate în apropierea amplasamentului sau clădirii;
 • elemente decorative pentru decorarea peisajelor (instalate la intrarea în curte, în zona scărilor);
 • materiale pentru construcția de scări, specializate pentru coborârea în apă.

Tehnologia de montare a gabionului poate fi folosită în mod eficient pentru zonarea zonelor. Aceste clădiri sunt utilizate nu numai ca garduri externe (separând zona adiacentă de drum și vecini), ci și pentru alocarea suprafeței totale pe parcele.

Gabiunile au mai multe fețe pozitive:

 1. Material și instrumente pentru crearea de gabioaneStructurile de plasă sunt foarte plastic și din acest motiv sunt indispensabile în zonele cu sol instabil. În cazul în care cimentul este crăpat sau complet distrus, gabioanele vor rămâne neafectate, în ultimă instanță doar ușor deformate.
 2. În timp, compoziția nu-și pierde puterea. Pietrele devin mai puternice.
 3. Apa cade ușor prin pietricele, ceea ce înseamnă că sistemul nu necesită un drenaj auxiliar echipat.
 4. Procesul de a instala gabioane cu propriile mâini nu este atât de laborios și mai puțin costisitor decât construcția unei zidări de beton.

Tehnologii de creare a formelor

Înainte de a face un bloc cu propriile mâini, nu este inutil să vedeți videoclipul instalării sau să citiți instrucțiunile.

Procedura de formare a unei structuri generale include 2 tipuri de construcții:

 1. Frame. Gabiunile sunt realizate dintr-o rețea cu celule constante sub formă de hexaedru obișnuit. Rețeaua este fixată într-un cadru fabricat dintr-un aliaj.
 2. Articulații sudate. Firele sau tijele metalice sunt împletite și sudate împreună într-o cutie sau cilindru (în funcție de sistem).

Cum să creați gabioane cu propriile mâini

Sistemele sudate sunt mai durabile, deoarece sudarea vă permite să conectați tijele și să le păstrați în această stare, în ciuda tensiunilor foarte mari ale pietrelor din plastic. În plus, gabioanele sudate arată cel mai atractiv și, spre deosebire de schelete, pot fi înfășurate, transformându-se în forme originale sau paturi de flori. Din acest motiv, acestea sunt utilizate cel mai des în designul peisajelor.

Instrumente necesare pentru lucru:

 1. Ce sunt gabieniPlasă de sârmă galvanizată. Pentru sistemele mici, grosimea firului de 2-3 mm este suficientă. Cu cât compoziția este mai mare, cu atât este mai groasă grila până la 5-6 milimetri. De regulă, se utilizează o rețea specială cu celule hexagonale sau o rețea obișnuită cu celule rectangulare. Puteți încerca să faceți un gabion din rețea, dar acest sistem va fi de scurtă durată, deoarece placa nu este proiectată pentru sarcini grele.
 2. Cleme pentru fixarea cadrului. Acestea trebuie neapărat galvanizate, în caz contrar punctele de fixare vor fi ruginite în timp, iar cutia se va desprinde.
 3. Nisip, geotextil sau peliculă groasă pentru substrat.
 4. Umplut - pietre, pietricele, cărămizi deteriorate. Cu cât este mai mare elementul din rețea, cu atât este mai mare umplutura.
 5. Armătură pentru întărirea sistemelor mari, pentru configurații mici, nu se aplică.
 6. Ruleta, clește, lopată.

În producția de gabioane, pe lângă grila însăși, este nevoie de așa-numitul fir de legare, care este folosit pentru a fixa grilă în cadru și, de asemenea, să se alăture pereților unul cu celălalt. Din acest motiv, în plus față de coloana din dreapta, există un alt parametru care nu este introdus în GOST specificat. Acesta este diametrul propus al firului, care va fi legat de structura gabionului.

Instrucțiuni de instalare pas cu pas pentru gabion:

 1. Tehnologie pentru crearea de gabioaneÎn cutie, gabionul este livrat în varianta dezasamblată - este necesar să îl ridicați și să-l puneți pe o suprafață plană.
 2. Toate componentele sunt îndoite de-a lungul liniei și fixate cu suportul unui capsator și al unui fir de legătură.
 3. Toate planurile laterale se ridică, formând o cutie. Partea superioară a fiecărui colț este conectată la fir, care este fixat pe cadru. Nu trebuie să se îndepărteze de margini, altfel va împiedica instalarea sistemului.
 4. După colectarea casetei de gabion, ele trebuie combinate în perechi, așa cum se arată în figură.
 5. După aceasta, gabioanele îmbinate pereche sunt plasate în poziția dorită în funcție de proiect și sunt umplute.

Principala cerință este că pietrele se află foarte aproape. Deformarea rețelei de fier este inacceptabilă - aceasta este cea mai populară supraveghere, din cauza căreia sistemul își pierde puterea. Apoi, capacul cutiei este acoperit și fixat cu un capsator și un fir de legătură.

Selectarea și așezarea pietrei

Un factor important în construirea sistemelor de gabion este alegerea și așezarea corectă a pietrei.

Dimensiunea pietrei este aleasă luând în considerare parametrii celulelor selectate pentru sistemul de rețea, astfel încât componentele de umplere să nu depășească limitele coșurilor. Cea mai bună dimensiune a unei pietre este un volum care este mai mare decât dimensiunile celulelor cel puțin 2 sau cel mult de 5 ori, deoarece ele dau o tracțiune și încărcare dimensională pe fundul coșului. Nu umpleți coșul cu o piatră foarte mare, deoarece între ele există locuri mari de vânt.

În conformitate cu regulile de formare a gabioanelor, sunt definite următoarele condiții pentru piatră:

 1. Materiale pentru fabricarea de gabioanePentru construirea de structuri pe stradă, greutatea pietrei trebuie să fie de cel puțin 17,5-18 kN / m3, iar pentru a menține băncile sau alte clădiri hidrotehnice - 23-25 ​​kN / m3.
 2. Rezistența materialului utilizat trebuie să fie de cel puțin 400 kg / cm2.
 3. Rezistența la îngheț de piatră - F 350 sau mai mult.
 4. Piatra trebuie să fie rezistentă la decădere sub influența condițiilor externe (eroziunea eoliană sub influența umidității, salturilor de temperatură și a razelor solare). Pentru întreaga perioadă de muncă, pierderea masei totale nu trebuie să fie mai mare de 5-10%.
 5. Materialul ar trebui să aibă un indice scăzut de absorbție a umezelii - nu mai mult de 0,6%.

Recent, pietrele colorate au devenit obișnuite pentru gabioșii folosiți ca elemente ale peisajului. Ele par foarte eficiente în design, mai ales într-o zi însorită. În plus, ei se spală pur și simplu cu apă de la un furtun și își păstrează aspectul în timpul perioadei de funcționare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o grilă pentru celulele iepureCum de a alege o grilă pentru celulele iepure
Plasă de țânțari pe ferestre din plastic cu mâinile talePlasă de țânțari pe ferestre din plastic cu mâinile tale
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Gabieni cu mâinile lor: o instruire pas cu pas pentru crearea de gabioaneGabieni cu mâinile lor: o instruire pas cu pas pentru crearea de gabioane
Vizor din policarbonat, instrucțiuni pentru instalare, fotografieVizor din policarbonat, instrucțiuni pentru instalare, fotografie
Învelitori din țesături cu modele prin mâinile lorÎnvelitori din țesături cu modele prin mâinile lor
Zonă orb din jurul casei cu mâinile taleZonă orb din jurul casei cu mâinile tale
Mesh pentru pietre cu mâinile lor pentru o țeavă într-o baieMesh pentru pietre cu mâinile lor pentru o țeavă într-o baie
Gabioni cu mâinile lor: un decor unic al zonei de recreereGabioni cu mâinile lor: un decor unic al zonei de recreere
Tabăra de piatră din dacha cu mâinile lorTabăra de piatră din dacha cu mâinile lor
» » Gabioni cu mâinile lor: instrucțiuni de instalare pas cu pas
© 2021 amigdas.com