amigdas.com

Care sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acesta

Gustul de iodUneori, în gura noastră, poate fi un gust de amărăciune, sânge și altele. Unul dintre astfel de fenomene neobișnuite poate fi apariția unui gust de iod în gură. Un semn al a ceea ce servește? Este totul în regulă în organism? De ce se întâmplă acest lucru? Acestea sunt primele întrebări care ne vin în minte.

Cauze sigure ale gustului de iod

Uneori, aceste sentimente neplăcute apar după o lungă pauză între mese sau o comunicare lungă continuă. Care este mecanismul aici? Glandele salivare pot reduce pur și simplu intensitatea muncii lor în astfel de momente, gura uscată apare în gură, bacteriile patogene devin active, rezultatul activității lor vitale este mirosul neplăcut al gurii sau gustul iodului. Ce vă va ajuta să scăpați de el? Încercați următoarele:

 • Mănâncă ceva sau bea ceai.
 • Periați limba și dinții cu pastă de dinți și perie.
 • Utilizați elixirul dinților pentru a clăti.
 • Poți bea doar un pahar de apă.

O altă cauză naturală a apariției unui gust de iod în gură poate fi utilizarea unui număr mare de fructe de mare. Laminaria, creveții, calmarul conțin suficient iod și în timpul digestiei, gustul și mirosul de iod vă pot persecuta până când corpul învață în cele din urmă aceste alimente. Dacă nu doriți să așteptați, folosiți din nou o periuță de dinți. Dacă nu există patologii în organism, această tehnică va ajuta cu siguranță.

Gustul este cauzat de iod

Din cauza a ceea ce în gură, gustul de iodUneori, întreruperile în organism provoacă apariția gustului de iod în gură. O astfel de condiție este iodismul, care este însoțit de alte simptome. O persoană poate experimenta în plus față de gustul iodului:

 • sete puternică și salivare crescută;
 • o creștere accentuată a temperaturii;
 • apariția de cosuri pe piele;
 • miros de iod din cavitatea bucală;
 • apariția vărsăturilor și a diareei;
 • ochii umezi;
 • slăbiciune;
 • convulsii.

Simptome asemănătoare pot apărea în cazul unui supradozaj de iod în organism din cauza abuzului de aditivi alimentari sau medicamente care conțin iod, intoxicații cu anumiți compuși chimici.

Excesul acestui element provoacă în organism similitudinea unei reacții alergice, iar corpul va încerca să scape de excesul de iod în toate căile posibile, inclusiv prin membrana mucoasă a gurii.

În cazuri deosebit de dificile, este posibil șoc anafilactic, care amenință viața unei persoane. Epuizarea laringelui poate bloca căile respiratorii și victima moare de sufocare. Asistența medicală în acest caz este necesară imediat.

În cazurile severe de iodism, pacientul are nevoie de spitalizare. Droppers cu tiosulfat de sodiu și clorură de calciu va ajuta la neutralizarea excesului de iod din organism într-un timp scurt.

Manifestări ale hipertiroidismului

Următorul motiv care determină gustul iodului din gura unei femei sau a unui bărbat este, de asemenea, de natură medicală. Acest simptom poate fi un semn de hipertiroidism, o boală exprima în Hipertiroidismul și gustul ioduluia funcției tiroidiene excesive.

Gustul metalelor sau iodului dimineața la acești pacienți este obișnuit. Ei știu despre bolile lor, așa că nu-ți face griji. Dar dacă un simptom similar v-a vizitat pentru prima dată - aceasta este o scuză pentru a merge la endocrinolog. Mai ales dacă gustul de iod din gură însoțește:

 • iritabilitate excesivă;
 • umflarea gâtului;
 • transpirație crescută;
 • încălcarea ciclului menstrual la femei;
 • palpitații ale inimii.

Această boală există predispoziție ereditară. De asemenea, se manifestă adesea în zone cu ecologie nefavorabilă. Boala este tratată operativ sau cu ajutorul iodului radioactiv. Medicul vă va spune ce tactică de tratament este mai bine să vă opriți.

Recepția contraceptivelor

Aceste femei care sunt protejate cu contraceptive hormonale, de asemenea, pot simți gustul iodului din gură. Cauza poate fi tulburări endocrine. Echilibrul în organism este foarte fragil. Este ușor să spargeți, să luați hormoni necontrolate pe sfatul prietenilor sau să aveți încredere în publicitate.

Prescrierea unui drog este o slujbă a medicului. Înainte de aceasta, medicul colectează o anamneză a pacientului, o direcționează spre teste. Nu toate medicamentele pe hormoni sunt la fel de potrivite pentru orice femeie. Nu trebuie să uităm asta. Gustul iodului din gură poate apărea și din cauza sarcinii. În legătură cu schimbarea statutului hormonal la femeile gravide, acest fenomen poate fi perceput ca o variantă a normei.

Tulburări digestive

Gura face parte din sistemul digestiv, deci nu este surprinzător faptul că dacă există anomalii ale tractului digestiv în cavitatea bucală, poate apărea un gust neplăcut de iod sau ceva de genul acesta. Orice proces inflamator al stomacului și al intestinului poate da un astfel de simptom, precum și o funcționare deficitară a ficatului, procese stagnante, tulburări ale scaunelor.

Cauzele gustului ioduluiSusținătorii unui stil de viață sănătos susțin că cauza unei gustări neplăcute și a mirosului din gură poate fi zgârierea corpului cu alimente necorespunzătoare, produse rafinate. Dacă simțiți congestia sistemului digestiv, sunteți îngrijorat de senzația de greutate după ce ați mâncat, stați pe o dietă vegetală sau faceți o sesiune de înfometare terapeutică.

Corpul care se odihnește în această perioadă va fi capabil să elimine problemele digestive în viitor. Dacă înfometarea și dieta nu vă sunt potrivite, încercați să luați sorbenți, cum ar fi Smecta și Polysorba - aceste medicamente leagă toxinele care s-au acumulat în intestin și le-au eliminat. Nici o vizită la gastroenterolog nu va fi superfluă.

Și dacă ți se pare numai tu?

La hipocondri sau la cei care suferă de boli psihice, gustul în gură poate fi resimțit ca real, dar, de fapt, va fi absent. Adresați-vă celor dragi să evalueze prospețimea respirației. Lasă-i să-mi spună dacă mirosul de iod provine din gura mea.

Dacă numai tu ai smock și miros, ar putea fi senzatie falsa. În acest caz, sesiunile de psihoterapie și utilizarea sedativelor pot ajuta. Încercați să reglați regimul zilei, să vă odihniți mai mult, să evitați stresul, să beți ceai din plante și, probabil, sentimentele neplăcute vă vor părăsi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce amărăciunea din gură: cauzele și tratamentul posibilDe ce amărăciunea din gură: cauzele și tratamentul posibil
Cauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelorCauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelor
Ce este salivarea, cauzele și consecințele încălcării saleCe este salivarea, cauzele și consecințele încălcării sale
Gust dulce în gură, ce înseamnăGust dulce în gură, ce înseamnă
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Scapă din gură: motivele și cum să scapiScapă din gură: motivele și cum să scapi
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
De ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentulDe ce are loc respirația urâtă: cauzele și tratamentul
Cum să scapi de mirosul din gură?Cum să scapi de mirosul din gură?
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
» » Care sunt cauzele gustului iodului din gură și ce trebuie să faceți cu privire la acesta
© 2021 amigdas.com