amigdas.com

Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți

Inflamarea gumei după îndepărtarePână în prezent, stomatologia face posibilă îndepărtarea dinților fără complicații ulterioare și cât mai dureroase posibil. Dar, în anumite cazuri, gingia poate deveni inflamată, iar durerea nu poate fi evitată. Mai mult decât atât, este destul de dificil să înlăturați dinții de înțelepciune datorită potrivirii apropiate și inaccesibilității acestora.

Complexitatea procedurii

În ciuda folosirii puternice anestezice, senzații dureroase sunt posibile în perioada postoperatorie sau în timpul perioadei de operație. Acest lucru se datorează complexității operației și factorilor probabili. Printre acestea se numără:

 • utilizarea prelungită a medicamentelor pentru durere înainte de operație;
 • prezența procesului de inflamație;
 • îngustarea dintelui în țesuturile moi ale cavității bucale;
 • caracteristicile individuale ale pacientului;
 • starea de intoxicare cu droguri sau alcool.

În anumite cazuri, în timpul extracției dinților este necesar să se taie gingiile. Aceasta se datorează dezvoltării greșite a dintelui afectat.

De exemplu, dinții de înțelepciune ies adesea dintr-un unghi, angrenează dinții învecinați, încep să slăbească sistemul lor de rădăcină și provoacă dureri considerabile din cauza ciupirii canalelor nervoase. În acest caz, dintele trebuie supus tăierii și îndepărtării treptate. Incizia și mufa sunt cusute pentru a accelera procedura de vindecare și pentru a preveni infecția în cavitatea bucală.

Există alți factori, care pot complica operația de eliminare:

 • rădăcini curbate;
 • a distrus complet dintii;
 • apare germinarea în gumă fără a ieși la exterior;
 • fragilitate crescută.

În aceste cazuri, trebuie să faceți o incizie a gingiei, poate duce la complicații datorate declanșării infecției sau a performanței slabe a intervenției chirurgicale.

De ce afectează gingia după operație?

Cauzele bolii gingivaleDacă gingia doare după ce dintele a fost îndepărtat, poate vorbi despre inflamația țesutului gingival.

Este destul de important să se asigure că după intervenție chirurgicală nu există nici o spălare a cheagului de sânge, care protejează gaura de infecție și ajută la vindecarea rapidă a rănii.

Cheagul de sânge nu permite alimentării să intre în zona afectată, deoarece poate provoca inflamații. Pentru a preveni spălarea un cheag de sânge, trebuie să vă abțineți de la a mânca, atunci puteți lua doar alimente moi.

Nu clătiți cavitatea bucală mai devreme de 24 de ore după îndepărtare. Când cusăturile au fost aplicate în timpul operației, este necesar să se încarce cavitatea orală cât mai puțin posibil, cel puțin pentru câteva zile pentru a refuza țigările și a evita să meargă la solarium, baie și alte locuri cu temperatură ridicată.

Cât durează gingia după extracția dinților?

Cat timp poate rani gingia? Când primele 3-4 zile sunt marcate de durere moderată, acesta este un fenomen destul de normal. Pentru o lungă perioadă de timp, există disconfort, când dintele de înțelepciune a fost smulse și a apărut o inflamație. Acest fenomen se datorează traumatismului obișnuit al gingiilor, care apare chiar și în timpul extracției necomplicate a dinților.

În termen de o lună, sindromul de durere nu poate continua, deoarece atunci când aveți acest simptom, cel mai bine este să contactați medicul dentist pentru a exclude procesul patologic. Epitelizarea trebuie să înceapă încă din a cincea zi, iar când vindecarea nu se întâmplă, trebuie să vedeți un doctor. O persoană nepregătită este este ușor să pierdeți debutul inflamației.

Când trebuie să merg la policlinică?

După ce dintele a fost îndepărtat, durerea este normală. După ce se oprește narcoza, apar dureri dureroase. De regulă, sindromul de durere apare pe tot parcursul zilei. În timpul unei eliminări mai dificile a senzației de durere, pot exista mai multe zile.

Este necesar să consultați un medic dentist, când senzațiile de durere au următorul caracter:

 • există o febră îngrozitoare, înaltă;
 • în partea afectată există o pulsație;
 • există edem (gingii umflate);
 • Senzațiile dureroase s-au răspândit în țesuturile și obrajii din apropiere;
 • era un miros neplăcut;
 • creșterea temperaturii corpului.

Cele mai multe ori aceste simptome vorbesc despre prezența unei complicații infecțioase.

În timpul extracției dinților, ca o regulă, trebuie să se confrunte cu astfel de consecințe:

 • hematomul - este cauzat de o traumă a țesuturilor moi și a vaselor de sânge, din acest motiv se pot forma vânătăi pe față;
 • alveolita - un proces inflamator al țesuturilor gingiilor din apropiere și direct în fântâni. Apare în timpul spălării cheagului și la intrarea în infecția deschisă a plăgii;
 • prezența unui fragment dinte - după extragerea dinților se poate constata că nu toate particulele din gumă sunt extrase. Aceasta, de regulă, este notată atunci când operația de îndepărtare a fost însoțită de tăierea. Fragmentele pot fi, de asemenea, datorită fragilității crescute a dintelui;
 • Chist - apare în timpul infecției în rădăcina dentară. Cel mai adesea, chistul este îndepărtat simultan cu dintele infectat, dar poate rămâne în gingie și duce la un proces vast purulent;
 • nevrita nervului trigeminal este o consecință a afectării uneia dintre ramurile nervului trigeminal, care se află în maxilarul inferior.

Cum de a scuti durerea?

Cum sa calmezi durerea in gingii dupa extragerea dintilorÎn absența complicațiilor, accesoriile la rece, clătirea și analgezicele antiinflamatorii, care pot fi utilizate nu mai devreme de o zi după operație.

Pentru a preveni răspândirea unei infecții purulente, pot fi prescrise antibiotice, acestea fiind prescrise și în cazul unor operații complicate, care sunt asociate cu disecția gingiei.

În timpul apariției complicațiilor, se utilizează un tratament special, care este determinat ținând seama de boală.

Remedii pentru ameliorarea durerii

În orice caz, când după o extracție a dinților gingia doare, este necesar să se aștepte numai. "Îmbogăiți-vă" această așteptare este posibilă cu ajutorul anestezicelor:

 • Cum să aveți grijă de cavitatea bucală după îndepărtareKetanov este un remediu foarte puternic care se vinde pe bază de rețetă și se caracterizează printr-o anumită toxicitate. Destul de repede elimină sindromul de durere, efectul poate dura până la 8 ore;
 • "Ketorol" - este un analog al preparatului "Ketanov";
 • Analgin - poate ajuta în timpul durerilor ușoare și ușoare;
 • "Nimesulidă" - ameliorarea durerii pentru 17-25 de minute. Se referă la medicamente puternice, pot fi achiziționate numai pe bază de rețetă;
 • "Spazmalgon" - în plus față de proprietățile analgezice slab exprimate, are un efect antiinflamator. Trebuie utilizat în timpul durerii moderate;
 • "Baralgin" - conține analgin în compoziția sa. Este un agent slab, este destul de eficient în timpul senzațiilor slabe de durere.

Fiecare persoană are mijloacele sale preferate, care ameliorează durerea. Este ceva de folosit. Cu toate acestea, nu este nevoie să se alimenteze organismul medicamente "grele", când senzațiile de durere sunt destul de slabe: medicamentele puternice au deseori o listă largă de efecte secundare.

Atunci când nu există dorința de a utiliza medicamente pentru dureri ușoare, puteți folosi căile populare:

 • Mai degrabă decât să clătiți sau să ghemuiți o cavitate oralăclătiți. Soluție perfectă de sare sau sifon. Această soluție trebuie să clătească gura de 4-6 ori pe zi, dar numai după trei zile după îndepărtare. Dacă procedura este efectuată mai devreme, există riscul spălării trombului care protejează fântâna și provoacă un proces inflamator. Pentru a prepara această compoziție, se diluează 1 lingură de lingură. l. sifon sau sare într-un pahar de apă caldă;
 • bai pentru cavitatea bucala. Cea mai bună bază pentru aceste proceduri sunt diferite decocții naturale. Puteți folosi sunătoare, scoarță de stejar sau musetel. Trebuie să luați o cantitate mică de acest bulion în gură, să o țineți timp de 30 de secunde și să o scuipați. Baile antiseptice pot ameliora inflamația și, de asemenea, pot ajuta la strângerea rapidă a plăgii;
 • compresie rece. Eficace în prima zi după procedură, atunci va fi complet inutil. Este necesar să udeți un prosop sau tifon în apă rece și aplicați această compresă pe obraji. Metode alternative - o sticlă congelată de apă, carne, cub de gheață. Îngheț ușurează durerea prin înghețarea terminațiilor nervoase.

Cel mai adesea, când durerea nu este cauzată de nicio complicație, pentru a scăpa de aceasta, este suficient să aplicați frig în prima zi, și apoi să luați o medicație ușoară de durere periodic.

Posibile complicații și tratamentul acestora

Atunci când, după îndepărtarea dintelui, ceva începe să meargă prost, este necesar să se ia măsuri adecvate.

Tratamentul alveolitei

Cum să tratați guma după extracția dințilorFântâna trebuie spălată cu un antiseptic. Spălarea se efectuează sub anestezie locală cu utilizarea unor astfel de compuși, cum ar fi "Chlorexidina" sau "Furacilina". Mai puțin frecvent se utilizează peroxid de hidrogen, care, de regulă, este folosit în timpul unei vătămări minore.

După îndepărtarea pieselor de țesuturi moarte și de puroi, puțurile sunt prelucrate cu drenaj ulterior. În timpul unui proces inflamator puternic, agenți antimicrobieni sunt injectați în godeu, care opresc inflamarea gingiei și împiedică răspândirea infecției. Ulterior, se aplică o pansament antiseptic în zona afectată, impregnată cu anestezice.

În timpul trecerii normale a bolii, durerea trece două zile mai târziu, iar vindecarea are loc.

Când boala se află într-o etapă neglijată, Pentru activitățile descrise mai sus, pot fi adăugate proceduri fizioterapeutice, care vizează activarea sistemului de apărare a organismului și reducerea procesului inflamator.

Pacientului îi sunt prescrise complexe de vitamine, clătiri antiseptice și antibiotice.

Apariția unui hematom

După îndepărtarea dintelui, hematomul provoacă un disconfort mai estetic decât disconfortul fizic. De regulă, este prescrisă frigul, care reduce umflarea gingiei și facilitează îndepărtarea rapidă a vânătăi. Dar, în același timp, hematomul poate vorbi despre infecția unei răni.

Pentru a preveni consecințele neplăcute, dentistului i se pot prescrie băi antiseptice și antibiotice. Pentru a preveni apariția vânătăilor, este adesea folosit un bandaj sub presiune.

Apariția nevrită

Care sunt consecințele după extragerea dinților?Senzațiile dureroase în timpul nevrită sunt dificil de confundat cu simptomele altor boli. Aceasta este o "împușcare" și o durere ascuțită care pierde toată fața. În timpul nevrită a nervului trigeminal După îndepărtarea dintelui se utilizează un tratament antiinflamator.

În situații foarte dificile, este prezentată blocada Novocain, care este efectuată de câte ori este necesar pentru ameliorarea simptomelor dureroase.

Pacientului îi sunt prescrise procedurile fizioterapeutice, vitaminele din grupa B, precum și medicamentele antibacteriene.

Apariția unui chist

Tratamentul chistului se face ținând seama de răspândirea patologiei. O persoană este obligată să facă o fotografie, prin care puteți afla dimensiunea și locația chistului.

În timpul unei mici leziuni, este prescris un tratament terapeutic, care include utilizarea agenților antiinflamatori și antibacterieni.

De asemenea, se recomandă spălarea fântânilor cu dezinfecție ulterioară. În timpul unei leziuni semnificative, îndepărtarea chistului poate fi efectuată numai chirurgical.

Atunci când chistul vârfului rădăcinilor dinților vecini nu avea timp să se deterioreze, îndepărtarea sa se face fără durere și rapid.

În timpul distrugerii dinților adiacenți pot fi administrați dializa cu laser, care implică administrarea la un canal cu laser dentar pentru a preveni inflamația și a opri creșterea unui chist.

Îndepărtarea fragmentelor dentare reziduale se efectuează chirurgical. Gumele sunt disecate și fragmentul este îndepărtat. Apoi, persoanei i se atribuie o reabilitare tratamentul cu medicamente antiinflamatorii și antibiotice.

Trebuie să aveți grijă să îndepărtați dintele. Cu cât dentistul a determinat mai devreme indicațiile, cu atât mai repede trebuie să consultați un chirurg. dinte cariat - o sursă constantă de infecție în gură, provocând inflamație frecventă polipilor, amigdalita, sinuzita, faringita, otita, rinita. Puteți preveni complicațiile după o intervenție chirurgicală, Nu așteptați o reacție inflamatorie puternică dacă urmați cu claritate recomandările medicului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este forma de guma in timpul implantarii?Care este forma de guma in timpul implantarii?
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Implantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodeiImplantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodei
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
» » Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
© 2021 amigdas.com