amigdas.com

Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametri

Care este sculpturaOrice design pur și simplu nu poate face fără o conexiune filetată. Firele, ale căror tipuri sunt utilizate într-o varietate de industrii, sunt astăzi unul dintre cele mai bune elemente de fixare. Aspectul său arată ca bobine de spirală, așezate pe axa unei forme cilindrice sau conice. Această conexiune este utilizată în șurubelnițe, fiind considerată cel mai important element al elementelor de fixare.

Funcționalitatea Thread

GOST 2.331-68 oferă o definiție precisă. Aceasta este suprafața pe care proeminențele și văile au un anumit profil. Spirala este aplicată pe suprafața exterioară a părților rotative. Principalul este luată în considerare utilizarea unei suprafețe filetate:

 • Fixarea pieselor și reținerea lor ulterioară la o anumită distanță.
 • Limitarea deplasării pieselor de diferite modele.
 • Crearea unei conexiuni strânse.

Inginerii care dezvoltă echipamente de construcție a mașinilor știu bine ce fire sunt, tipul de spirală pe care trebuie să-l folosiți pentru a crea o conexiune puternică. Numeroase tipuri de spirală fac posibilă crearea unor structuri foarte puternice, formate din diferite părți. Astăzi sunt cunoscute următoarele tipuri de fire:

 • Filet cilindric. Se taie pe orice suprafață cilindrică.
 • Conica. Suprafața piesei de prelucrat trebuie să aibă o formă conică.
 • Dreapta. Turnul este îndreptat în sensul acelor de ceasornic.
 • În stânga. Direcția de întoarcere în direcția opusă este relativă la direcția acelor de ceasornic.

Amploarea filetată este împărțită în mai multe categorii:

 • Crearea elementelor de fixare cu ajutorul pieselor de legătură (bolțuri, șuruburi, piulițe).
 • Formarea îmbinărilor structurilor, fără utilizarea unor dispozitive de fixare suplimentare. De exemplu, conectarea țevilor cu ajutorul unui cuplaj.

Clasa thread este determinată de pasul său. Poate fi standard sau mic. Cel mai popular este un pas mic. Se folosește pe toate părțile cu un diametru mai mare de 20 mm.

Datorită distanței minime dintre canelurile liniei șuruburilor, se obține o conexiune care nu are capacitatea de a deșuruba.

Proprietăți pozitive și negative

Racordurile filetate au devenit foarte populare datorită numărului mare de proprietăți operaționale. Cele mai importante sunt:

 • Tipuri de fireDurabilitate.
 • Fiabilitate.
 • Controlul forței de comprimare.
 • Fixați piesa în poziția dorită.
 • Efectul autoinhibitiei.
 • Posibilitatea de a monta un număr mare de unelte diferite.
 • Construcție simplă.
 • Sortiment mare.
 • Cost redus.

Pentru toate calitățile pozitive, spirala are o serie de dezavantaje caracteristice. Sarcina este distribuită neuniform. Prima bobină înregistrează 50% din presiunea totală.

În cazul parsării frecvente, suprafața spirală se scurge rapid. Vibrațiile pot provoca slăbirea automată.

Clasificarea conexiunilor filetate

Un profil poate avea mai multe tipuri. El rupe firul în anumite grupuri sunt folosite pentru a crea conexiuni diferite:

 • Inch.
 • Metric.
 • Pipe.
 • Rezistent.
 • Trapezoidal.
 • Runda.

Cel mai des întâlnit este felierea metrică efectuată în conformitate cu GOST nr. 9150-81. Profilul este similar cu un triunghi echilateral. Unghiul de înclinare este de 60 de grade. Pasul turnului este făcut în intervalul: 0,25 - 6 mm. Diametrul elementelor de fixare: 1 - 600 mm.

Firul conic are o conicitate de 1:16. Acest design permite crearea de îmbinări sigilate fără utilizarea unor piulițe de blocare.

Thread ParametersPentru firul inel nu există standard intern. Profilul unui astfel de fir are forma unui triunghi. Unghiul este de 55 de grade. Numărul de răsuciri pe un inch determină pasul profilului. Standardizarea designului afectează diametrele exterioare de 3/16 "- 4" cu ture de 3-28 ".

Filetul conic din inci este realizat cu un con de 1:16. Unghiul profilului este de 60 de grade. Acest produs creează o etanșare mare și fără instalarea unor garnituri speciale. Se utilizează pentru sisteme hidraulice, precum și pentru conducte de diametru mic.

Cilindrul tubular GOST 6357-81 este folosit ca o fixare și etanșare simultană. Forma profilului este realizată sub forma unui triunghi isoscel cu un unghi de înclinare de 55 de grade. Pentru a obține o etanșeitate ridicată, profilul are marginile superioare ale unui tip rotunjit. Pentru a nu deteriora pereții structurii, un astfel de fir este caracterizat printr-un pas mai scurt. Se folosește în sistemele de încălzire, creând conducte de apă.

Firul trapezoidal este fabricat conform GOST 9481 -81. Se folosește la dispozitivele de fixare ale tipului de piuliță. Aspectul profilului seamănă cu un trapez echilateral cu un unghi de înclinare de 30 de grade. În angrenajele cu melc, valoarea unghiului crește la 40 de grade. Se folosește pentru fixarea pieselor cu un diametru de 10-640 mm.

Firul este standardizat de GOST 24737-81. Se folosește în dispozitivele de fixare, care în timpul funcționării sunt supuse unor sarcini axiale puternice direcționate către o anumită direcție. Profilul are forma unui trapez versatil. O față este înclinată la un unghi de 3 grade, iar cea opusă este de 30 de grade. Un astfel de fir conectează piesele cu un diametru de 10-600 mm. Pasul profilului este în intervalul 2-25 mm.

Filetul rotund GOST 6042-83 este format prin conectarea arcurilor. Unghiul de înclinare între ele este de 30 de grade. Principalul avantaj al acestei configurații este rezistența ridicată la uzura sporită. Prin urmare, este utilizat pe scară largă în construcția sistemului de conducte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege ancora de metal dreaptaCum de a alege ancora de metal dreapta
Care este capacitatea unui condensator: definiție și formuleCare este capacitatea unui condensator: definiție și formule
Scară modulară: sfaturi privind alegerea, prețurile și fotografiileScară modulară: sfaturi privind alegerea, prețurile și fotografiile
Clasa de rezistență a clapetei și marcareaClasa de rezistență a clapetei și marcarea
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Șuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografieȘuruburi de scări pentru ridicarea la etajul al doilea - fotografie
Antet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pasAntet metric: dimensiuni, tabel cu diametru și pas
Firul de țeavă: parametrii și denumirile principale, tehnici specialeFirul de țeavă: parametrii și denumirile principale, tehnici speciale
Ce sunt niturile filetate cu filetCe sunt niturile filetate cu filet
» » Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
© 2021 amigdas.com