amigdas.com

Ce să faci după înțelepciunea extragerii dinților

Cum să eliminați dintele de înțelepciunePrin chirurgie extirpare menite a elimina dintele în același timp rădăcinile, deoarece în timpul executării intervenției în majoritatea pacienților pot apărea întrebări peste cât de mult și ce să mănânce după o eliminare dinte înțelepciune?

Dezvoltarea „opt“, asta e ceea ce medicii numesc începe să taie un dinte înțelepciune poate fi un urs pentru unele probleme. Va oferim pentru a face cunoștință cu informații și sfaturi după îndepărtarea molarilor de minte: ce pot să apară consecințe cu caractere non-dieta, o nutritie prescris dupa un tratament stomatologic, precum și atunci când doriți să eliminați acest dinte.

De ce este necesar să înlăturați dintele de înțelepciune?

"Opt" nu este altceva decât un dinte simplu, care nu aparține rândului inferior sau superior. În timpul divizării verticale în două jumătăți din linia dinților, germinarea dinților de înțelepciune în funcție de scor va fi cea de-a opta. Din acest motiv medicii le numesc un termen similar.

Cel mai adesea, dezvoltarea nu începe înainte de vârsta de 16 ani, iar în cazul în care vârsta de 30, astfel încât să nu a putut obține acest dinte, este probabil, acest lucru nu se va întâmpla, pentru că depinde de mulți factori. Înțelepciunea dinte este un rudiment, adică acea parte a corpului, care și-a pierdut scopul său principal în cursul evoluției umane. În timpul creșterii normale și a absenței motivelor exprimate pentru îndepărtarea în dezvoltarea sa, nimic nu este teribil. Dimpotrivă, în vârstă înaintată, poate fi utilă instalarea unui suport pentru protezele de pod sau funcția de masticare.

Cu toate acestea, chiar și cu toate avantajele sale, pot exista situații în care inevitabil a scăpa de dintele de înțelepciune. Acestea includ:

 • Cum să aveți grijă de gura după extracția dințilorDupă dezvoltarea G8, pacientul suferă de durere în această zonă, există dureri de cap sau durere în timpul înghițitului.
 • Erupția trece parțial prin încălcarea locului din maxilar. În timpul acestui proces, este probabil ca alți dinți adiacenți să fie deteriorați sau parțial obstrucționați.
 • Din cauza unei erupții parțiale în gingii, se observă roșeață sau inflamație.
 • Carios pierderea de dinte de înțelepciune. Pur și simplu vindecarea este foarte dificilă datorită unei strânse fixări a dintelui adiacent sau a unei structuri dentare neregulate frecvent anatomice. Deoarece medicii dentiști decid cel mai adesea să înlăture.
 • Dintele începe să se deplaseze către limbă sau gingii și există un risc ridicat de întrerupere a mucoaselor, cu malignitate ulterioară a acestei părți deteriorate.
 • Un chist se găsește în partea inferioară a maxilarului.

Când medicul dentist a decis să îndepărteze dintele de înțelepciune, înseamnă că așa este viața. Nu regretați pierderea și încercați să urmați toate sfaturile medicului după extirpare, inclusiv dieta corectă.

Caracteristicile de putere după îndepărtarea "opt"

În timpul multor intervenții și boli chirurgicale, stomatologii recomandă acest lucru corecta dieta, pentru a nu face complicații în timpul perioadei de reabilitare și a accelera procesul de recuperare.

Intelegerea dintelui intelepciunii este o interventie chirurgicala minora. Întrucât în ​​timpul acestui proces, țesuturile moi sunt deteriorate odată cu apariția unei rani deschise. Pentru a evita complicațiile, în acest moment este cel mai important să aderați la o anumită dietă și să urmați recomandările medicului.

Regulile principale care sunt asociate cu consumul de alimente, când dintele de înțelepciune a fost îndepărtat, arătați astfel:

 • Caracteristici ale extracției dintelui înțelepciuniiImediat după extirpare este necesar să se evite consumul de apă sau de alimente în primele două ore. Acest lucru se datorează faptului că, în acest moment, în gaură începe să formeze un cheag de sânge, care va preveni sângerarea și ingerarea de particule alimentare în rană în viitor.
 • După două ore într-o formă ușoară puteți avea o gustare. Pentru a face acest lucru, cartofii potriviți piure de piure la temperatura camerei, porridge lichid sau iaurt. Nu recomandați consumul de mâncăruri foarte reci sau fierbinți. Modificările puternice ale temperaturii contribuie la distrugerea cheagului de sânge și deschiderea unei sângerări, cu o posibilă penetrare a infecției pe suprafața plăgii.
 • În viitor, după eliminarea a câteva zile, trebuie să monitorizați alimentele pe care le consumați. Temperatura produselor ar trebui să nu cauzeze inconveniente și să fie confortabilă. Alimentele trebuie să fie lichide, vâscoase sau moi, astfel încât gaura de vindecare să nu se rănească.
 • Atunci când este necesar un proces de alăptare, este recomandabil să faceți acest lucru pe o parte sănătoasă, pentru a preveni rănirile accidentale și gingiile deteriorate.

Ar trebui, de asemenea, după orice mâncare, clătiți gura cu apă caldă. Acest lucru este necesar pentru a accelera vindecarea rănilor și pentru a îndepărta particulele de alimente solide din cavitatea bucală.

Când aveți un sistem imunitar slăbit, atunci în timpul intervenției chirurgicale și apariția unei rani deschise, microorganismele patogene sunt susceptibile de a intra. Mai mult decât atât, dacă luăm în considerare faptul că există un număr mare în cavitatea bucală și activitatea lor este neutralizată de glandele salivare. Beți mai multe sucuri și compoturi proaspăt stoarse, faceți fructe proaspete din fructe pure și utilizați un multivitamin în formă lichidă. Astfel, puteți satura organismul cu vitaminele și elementele necesare și, astfel, să vă ajute la întărirea sistemului imunitar.

În acest moment, este, de asemenea, de dorit să se mănânce porții mici, în loturi divizate. Astfel, puteți reduce sarcina semnificativă și puteți preveni senzațiile de disconfort din zona dintelui înțelepciunii rupt.

Produse autorizate pentru consum

Având o anumită perioadă de timp, câți este imposibil de a mânca alimente după îndepărtarea dintelui înțelepciunii, puteți începe treptat umplerea corpului cu micronutrienți. Pentru asta, în după operație puteți utiliza următoarele produse:

 • Înțelepciunea dințilorSupe-cartofi piure pe legume de legume sau de carne;
 • orice terci de consistență lichidă sau vâscoasă;
 • ouă de pui, în special gălbenuș;
 • fructe sau legume zdrobite într-un blender sau pe o răzătoare;
 • produse lactate, lapte și iaurt;
 • legume de legume și cartofi piure;
 • ceai, sucuri și compoturi;
 • mușchi și alte deserturi ușoare ușoare.

După cinci zile, puteți introduce treptat în dieta zilnică legume fierte, aburete, paste sau pește.

Complicații după îndepărtarea unui dinte de înțelepciune la nerespectarea unei diete

La început, după îndepărtarea dintelui înțelepciunii pacientul va suferi umflături pe gingie, precum și durere în zona afectată. Aceste fenomene sunt inevitabile și sunt cauzate de traumatisme ale țesuturilor moi în timpul intervențiilor chirurgicale. Continuați acest lucru în câteva zile, atunci dacă se vor urma recomandările generale, simptomele neplăcute vor dispărea.

În unele cazuri, ținând seama de starea sistemului imunitar, precum și de prezența altor factori de unică folosință, de obicei, aceasta este modul în care o persoană aderă la aceste recomandări, complicațiile pot apărea sub forma:

 • Care pot fi complicațiile după eliminare?O sângerare reîncepută, care poate fi agravată cu fluxul sanguin și infecția.
 • Procesul de inflamație în zona gingiei.
 • În zona de intervenție chirurgicală, există o pierdere de sensibilitate.
 • Dezvoltarea fluxului. Acest proces inflamator al periostului cu conținuturi purulente.
 • Alveolita. Această patologie este o infecție post-traumatică a unei răni neecate.
 • Stomatita de diferite tipuri.

În timpul apariției simptomelor alarmante, trebuie să contactați medicul dentist cât mai repede posibil. Deoarece multe dintre aceste cazuri pot duce la complicații grave.

Ce nu se poate mânca?

Pe lângă cunoașterea a ceea ce poate fi consumat după operație, este necesar să cunoaștem și, că în acest moment nu puteți mânca. După îndepărtarea dintelui, începutul unei alimentații corecte trebuie să excludă piese mari solide, care pot deteriora suprafața plăgii. De asemenea, în timpul vindecării este necesar să se refuze următoarele produse alimentare:

 • Mâncare dulce. Poate provoca multiplicarea și creșterea bacteriilor patogene.
 • Băuturi carbogazoase. Această categorie include orice lichid din sticlă, deoarece apare vid în timpul absorbției, ceea ce poate provoca mișcarea sângelui și sângerarea. Din acest motiv, se recomandă să nu folosiți lichid prin tub.
 • Sare și ascuțită. Această masă pe țesutul moale moale deteriorat irită și poate provoca complicații ulterioare.

Majoritatea persoanelor care au suferit o extragere a dintelui de înțelepciune pot avea o întrebare, dar pot bea alcool. În acest caz, va exista un răspuns lipsit de ambiguitate - nu. Acest lucru se datorează faptului că, după extirparea stomatologi, în cele mai multe cazuri, prescrie antibiotice pentru a preveni apariția inflamației, și nu este un secret faptul că utilizarea de agenți antibacterieni și consumul de băuturi alcoolice, în același timp, este inacceptabilă. Când acest lichior poate crește pe măsură ce vasele de sânge, consecința poate fi o apariție a sângerării.

Chiar și berea nu este recomandată în acest caz. În această băutură se află drojdia de bere, care, atunci când este lovită pe suprafața plăgii, începe să se dezvolte intens și este o sursă de infecție suplimentară.

Recomandări către oameni ce să facă după extirparea dintelui de înțelepciune

După eliminare, există o serie de recomandări specifice, a căror punere în aplicare va permite prevenirea posibilelor efecte adverse, precum și ajutor în regenerarea țesuturilor deteriorate ale mucoasei orale și o recuperare rapidă.

Acestea includ următoarele recomandări:

 • Cum se procedează pentru înlăturarea dintelui înțelepciuniiÎn primele zile pentru a produce măsuri de igienă sub formă de dinți de curățare este necesar cât mai exact posibil, fără a afecta zona ranii. Este temporar necesar să abandonați apa de gură.
 • Pentru a exclude apariția procesului de inflamare și formarea hemoragiilor, obrajii nu trebuie să se încălzească cu comprese calde, să ia băi calde sau să se ducă la saună și la baie.
 • Iubitorii scuipat, trebuie să uitați temporar acest obicei prost. O persoană înainte de a scuipa începe să colecteze saliva, creând o presiune artificială, care duce la deplasarea cheagului de sânge.
 • După extirpare, dinții pot fi tratați nu mai devreme de o săptămână, iar în situații complicate, chiar și mai mult. Pur și simplu în timpul tratamentului cariilor carioase, poate apărea răspândirea bacteriilor patogene la nivelul plăgii și, ca rezultat, procesul de inflamație poate începe.
 • Nu loviți scobitori cu scobitori sau atingeți zona afectată cu o limbă.
 • Puteți aplica frig la obraji pentru a ușura durerea. Pentru ce este necesar să faceți o compresă de cuburi de gheață și tifon. Această compresă se aplică timp de cinci minute de 4-5 ori pe zi, cu o pauză de aceeași durată. Aceste acțiuni pot ajuta la eliminarea umflăturilor țesuturilor moi ale feței și la analgezia zonei dureroase.
 • Se abține de la țigări timp de cel puțin câteva zile. În țigarete există elemente dăunătoare chimice care distrug smalțul dintelui și pot, de asemenea, dizolva cheagul de sânge și pot duce la o rană sângerare deschisă.

Un dinte de înțelepciuneÎnțelepciunea dinților Este o procedură foarte complicată. Este de dorit să vă pregătiți în avans și să nu vă așteptați la apariția inflamației sau durerii severe. Acest lucru va simplifica sarcina pentru dentist și va reduce consecințele neplăcute pentru pacient. Nu vă fie teamă să ștergeți G-8. Este necesar să se abordeze în mod responsabil alegerea unei clinici și a unui specialist, cercetarea pre-radiologică și să se ia la revedere cu "înțelepciunea" problematică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Totul despre distot și retinăTotul despre distot și retină
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
» » Ce să faci după înțelepciunea extragerii dinților
© 2021 amigdas.com