amigdas.com

Cum să învățați cum să lipiți corect imagini de fundal

Cum să faceți hârtie de perete în mod corespunzător pe un pereteCare este cel mai popular tip de decor de perete? Desigur, tapet. De ce le preferă? Faptul este că, cu excepția materialului textil, materialul este accesibil, este ușor de lipit ușor, iar culorile, desenele, imaginile, texturile nu cunosc limitele.

Cu un proces tehnologic dificil de lipire a zidurilor pe perete, puteți face față cu ușurință folosind o anumită tehnică și urmând solicitările acestei clase de master. În plus, pereții de lipire se pot transforma chiar într-un proces interesant!

Hârtie pe perete: tipuri și caracteristici

Tehnologia de lipire a imaginilor de fundal

Cum se obține wallpaper-ul? Pe baza tapetului prin imprimare impuneți o imagine. În timpul acestui proces utilizați orice desen, de exemplu, un peisaj, un ornament, o reproducere a unei imagini, o imagine abstractă cu efect holografic, fotografii dintr-o arhivă personală - orice varianta este potrivită. Imaginile de fundal pentru fotografie sunt folosite gata sau puteți comanda imprimarea fotografiilor.

Ce fel de tapet au ei? O panoramă aparte este formată atunci când zidurile ocupă întregul perete sau două. Poate reprezenta un singur întreg sau poate fi o imagine compozită și, de asemenea, să fie fluorescentă, adică străluci în întuneric sau au un efect 3D.

Cum de a clasifica tapetul? Ele se disting prin materialul de bază, textura, tipul imaginii, scopul și așa mai departe.

Conform materialului bazei, acestea sunt clasificate în următoarele tipuri:

 • hârtie. Cel mai accesibil material la un cost. Baza de celuloză are o culoare bună, "respiră" fără a acumula condens, dar arde la soare și este expusă la umiditate. Acest tapet are o durată scurtă de viață;
 • vinil. Un strat de polimer este aplicat pe substratul de hârtie sau de vinil. Este mult mai ușor să lipiți o versiune de hârtie a substratului pe cont propriu, dar a doua mai mult tolerează umiditatea. Imaginea în ambele cazuri nu se schimbă în timp;
 • non-țesute. Stratul de vinil este pulverizat pe o bază nețesută. Acest material vă permite să ajustați pânza, cu plasare nereușită, pentru această calitate este apreciată în special de către maeștrii acasă. Non-țesute materialul nu arde, este insensibil la umezeală, poartă o scurgere, se spală și nu se sfărâmă. Modelul rămâne neschimbat;
 • tesatura. Ele au o bază naturală. Mătasea, in, bumbacul, din care este fabricat materialul, sunt scumpe și extrem de capricioase la locul de muncă, dar aspectul lor este impecabil.

Suprafața finală este responsabilă pentru apariția tapetului. Potrivit facturii, se disting următoarele tipuri:

 • Cum de a alege lipici pentru imagini de fundalbuna. Suprafața este mată și lucioasă. Prima este o prezentare bună a imaginii, cea de-a doua - fotografiile, dând strălucire;
 • de relief. Efectuate în principal pe bază de vinil sau nețesut material, deoarece necesită o bază puternică. Autocolantul nu va fi dificil. Imită pielea, modelul lemnos, tencuiala. Textură de nisip este foarte decorativă, dar necesită îngrijire;
 • suprafața pânzei este ideală pentru reproduceri și imagini artistice;
 • tipuri speciale. În plus față de acestea, producătorii oferă finisaje, care repetă structura mat, in, șindrilă;
 • laminarea suprafeței. Cel mai probabil, acest lucru nu este un fel de tapet, ci un serviciu special. Materiale nețesute și vinil laminate pentru a proteja împotriva deteriorării mecanice.

În imagine sunt evidențiate următoarele:

 • fundal. Imagine sub forma unei imagini, fără specificații.
 • subiect. Există un singur subiect, de exemplu, un portret, un animal, o floare.
 • panoramică. De regulă, acesta este un peisaj.
 • Efect 3D. Imaginea este holografică, care pare voluminoasă. Acest tip de decor arată mai bine în interior stilul modern.

Impresia de ansamblu a camerei este creată în funcție de locul în care se află tapetul.

 1. Zone. Numai o parte din perete este lipită. Poate arata ca o imagine sau un fragment, situat de la podea la tavan. Această metodă este eficientă pentru crearea iluziei unui plafon înalt.
 2. Modulare. Imaginea este de obicei împărțită în trei părți și ocupă o parte din suprafața peretelui.
 3. Vedere panoramică. Tapetele sunt situate pe întregul perete. Ele pot consta din mai multe fragmente, precum și reprezintă o singură pânză. Principala dificultate în lucrul cu fragmente este coincidența exactă a modelului.
 4. Corner. Cu acest aranjament, imaginile de fundal sunt lipite pe două pereți adiacenți.

Cu clasificarea de imagini de fundal foto, totul a devenit clar, iar acum întrebarea este cum să atașați în mod corespunzător zidurile la perete. Există și nuanțe în munte. În funcție de tapet, ele sunt lipite pe perete în două moduri:

 • fixare obișnuită. Pentru a lipi o cârpă de hârtie pe perete suprafață lubrifiată cu adeziv pentru tapet. Dacă se utilizează modele de vinil sau nețesute, adezivul trebuie aplicat numai pe perete;
 • imagini de fundal autocolante. Astfel de produse sunt fabricate pe bază de vinil. Partea gresita este tratata cu lipici polimer si protejata de un strat de hartie. Pentru a le lipi pe perete, trebuie doar să scoateți stratul de hârtie.

Pregătirea pentru muncă

Tehnologia de lipire a hârtiei pe pereteMai întâi trebuie să curățați și să aliniați peretele. Acest lucru este necesar în special pentru produsele din hârtie. Este de dorit să aplicați un strat de chit pentru ao lighten. Apoi, înainte de a lipi tapetul, suprafața este pregătită, în acest scop se utilizează un adeziv de tapet pe bază de apă. Așteptăm ca peretele să se usuce.

Pentru a înțelege ce element de tapet trebuie lipit, este necesar faceți o imagine completă pe podea, dacă este necesar, foile sunt numerotate. În instrucțiunile pentru produs există o modalitate de lipire - îmbinare cap la cap sau o suprapunere de 2 mm, acordați atenție. După ce se verifică culoarea și se potrivește modelul, mostrele sunt rotite din partea greșită și plasate ținând cont de ordinea etichetei. Sexul la locul de muncă este pre-protejat de film sau de ziare.

Adezivul este selectat ținând cont de tipul de tapet. Pentru a face acest lucru, citiți instrucțiunile, cel mai frecvent utilizate universal. Imaginea de fundal Flizeline este lipită cu adaos de adeziv PVA în soluție.

Aveți nevoie de următoarele instrumente pentru a lucra:

 • conductor de metal, nivel;
 • creion cu o măsură de bandă;
 • spatulă;
 • papetărie cuțit;
 • perie mare și mică;
 • roller pentru netezirea tapetului;
 • container pentru lipici;
 • Cârpe uscate și curate;
 • pliantă.

Cum să lipiți în mod corespunzător tapetul?

Imagini de fundal lipicioase pe mâini propriiÎn timpul lipirii hârtiei de perete pe un perete și, de asemenea, în ziua următoare, temperatura într-o încăpere este menținută într-un interval de 20-25 grade. În acest caz, ușile și ferestrele trebuie să fie închise. Nu permiteți curenții, precum și accelerarea proceselor de uscare.

Începând să lipiți tapetul este cel mai bine de la fereastră. Pentru corectitudinea aderării la fragmentele pânzei, se recomandă creionul pe perete, astfel încât dimensiunea fragmentelor și aranjamentul dorit sunt vizibile.

Pe o suprafață plană, pânza de hârtie este așezată în jos. Adezivul preparat este aplicat în interior cu o perie largă. Apoi, trebuie să așteptați, când cârpa este impregnată cu adeziv (5-10 minute), apoi puteți lipi. Fragmentul este presat în locul marcat al peretelui și netedă cu o rolă sau o cârpă uscată de la centru până la margini, eliminând bulele și ridurile. Dacă apare un cheag suplimentar de clei, acesta este îndepărtat. Pentru lipirea elementelor de vinil sau nețesute, adezivul trebuie aplicat pe suprafața peretelui.

Fiecare element ulterior este lipit de la stânga la dreapta. Urmăriți exact coincidența imaginii în locurile în care se îmbină tapetul. Restul suprafeței este lipită în același mod.

Tapet autocolant

Cât de corect să lipiți eșantioanele autocolante? Acest tapet este mai ușor de lipit, dar acestea sunt mai scumpe. Tehnologia lipirii peretelui este aceeași. Doar etapa pregătitoare constă în următoarele acțiuni: nivelare, chituire, degresare și acoperire a grundului acrilic cu un perete de lucru.

Tapet autocolant cu acoperire protectoareDesenul este pre-asamblat. Peretele este desenat sub locul tapetului. Prima cârpă se curăță de stratul protector cu 5-8 cm. Elementul de bază adeziv este presat pe perete până când se strânge muchia. Dacă se întâmplă acest lucru, un alt strat de protecție de 20-30 cm este decojit și presat în mod similar. Această manipulare se repetă până când întregul element adeziv este lipit. Acționarea trebuie să fie extrem de clară și precisă, deoarece Adezivul se usucă rapid și se prăbușește, și tapetul se străduiesc să rămână împreună cu tine, asigurați-vă că nu există riduri, deoarece acestea nu pot fi netezite.

Se întâmplă ca mostrele de colț să nu se suprapună în zona unghiulară. Ce ar trebui să fac? Există o cale de ieșire. Locul plierei pânzei este încălzit de un uscător de păr, iar apoi este lipit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se lipeste tapetul nețesutCum se lipeste tapetul nețesut
Cum să lipiți tapetul corect în colțuri: nuanțele și ordinea de lucruCum să lipiți tapetul corect în colțuri: nuanțele și ordinea de lucru
Cum să lipiți corect un tapet de hârtie într-un apartament sau într-o casă privatăCum să lipiți corect un tapet de hârtie într-un apartament sau într-o casă privată
Cum să lipici în mod corespunzător tapet non-țesuteCum să lipici în mod corespunzător tapet non-țesute
Imagini de fundal în interiorul bucătăriei: sfaturi și trucuriImagini de fundal în interiorul bucătăriei: sfaturi și trucuri
Cum de a adera în mod corespunzător imagini de fundal - secretele succesului cu o lecție videoCum de a adera în mod corespunzător imagini de fundal - secretele succesului cu o lecție video
Tapet de lichid în interior, alegerea de design pe fotografieTapet de lichid în interior, alegerea de design pe fotografie
Idei și fotografii ale combinației de tapet în bucătărieIdei și fotografii ale combinației de tapet în bucătărie
Imagini de fundal autoportante pe ușă: avantaje și soiuriImagini de fundal autoportante pe ușă: avantaje și soiuri
Hârtie de fundal din hârtie de albire corectă (foto și video)Hârtie de fundal din hârtie de albire corectă (foto și video)
» » Cum să învățați cum să lipiți corect imagini de fundal
© 2021 amigdas.com