amigdas.com

De ce durează dintele după umplere și ce ar trebui să fac?

Boli ale dințilorNici un om de pe pământ nu poate tolera o durere de dinți piercing pentru o lungă perioadă de timp. Prin urmare, la apariția sa, toată lumea încearcă să se adreseze cât mai curând posibil într-un birou al stomatologului profesionist. Dar nu întotdeauna, chiar și un medic profesionist, rezolvă problema. Din păcate, uneori se întâmplă că după tratament, și anume, umplerea, durerea nu trece. De ce durează dintele după umplere și ce ar trebui să fac în acest caz acest articol va spune.

Procesul de umplere

Pentru a afla de ce durerea dăunătoare după umplere, trebuie mai întâi să aflați cum se întâmplă acest lucru proces:

 1. Medicul dentist îndepărtează toate țesuturile dintelui deteriorate.
 2. Apoi, cavitatea este procesată în interiorul dintelui înainte de instalarea sigiliului.
 3. O garnitură este așezată pe fund, care servește drept al doilea strat de dentină.
 4. Sigiliul este setat, este lustruit, lustruit și se formează caneluri.

Dacă cariile au fost prea adânci și pulpa este afectată, atunci sub anestezie nervul este îndepărtat. Apoi, pulpa afectată este tratată și este stabilită o umplere temporară. Apoi, în 2-3 zile, dentistul îndepărtează sigiliul temporar, curăță și etanșează canalele și închide totul cu un sigiliu permanent. Un motiv obișnuit pentru care durerea dentară după îndepărtarea nervilor este o izolare a canalului substandard. Ca urmare, un chist se formează în apropierea dintelui și apar senzații dureroase.

Cauzele durerii de dinți după umplere:

Senzațiile dureroase după umplere pot fi atât în ​​stare calmă, cât și atunci când apăsați pe un dinte sigilat.

3 principale motive durere după umplere:

 1. Cauze ale durerii dentareDurerea naturală datorată reacției la plasarea materialului de umplere.
 2. Erori ale medicului.
 3. Nerespectarea recomandărilor.

Cauze naturale

Aproape fiecare persoană după umplerea dinților are o durere de dinți. Acest lucru se datorează faptului că a avut un efect mecanic și a afectat terminațiile nervoase. Disconfort și durere apare atunci când se apasă pe dinte sau prin inhalarea aerului rece. Aceasta este o condiție normală care dispare în câteva zile.

Dacă nervul a fost îndepărtat și efectuat umplerea canalului, durerea poate dura până la 3-4 săptămâni. Dar ar trebui să ne amintim că durerea dureroasă cu fiecare zi trecătoare încetează.

Erori ale medicului și alte cauze ale durerii

De obicei durerea este mai lungă din următoarele motive:

 1. Boala de pulpităpulpita. Cel mai probabil, caria a fost atât de adâncă încât a durut pulpa. Pentru a elimina durerea, trebuie să vă adresați unui dentist. El va elimina sigiliul și va îndepărta nervul.
 2. slab transformat sigiliu poate provoca dureri insuportabile. În cazul în care este supraestimat și nu este montat sub atingerea dinților, atunci există o sarcină crescută pe dintele sigilat. Țesuturile moi sunt stoarse din sarcină ducând la durere. Eliminați pur și simplu această cauză a durerii de dinți. Pentru a face acest lucru, este suficient să cereți medicului dentist să pătrundă sigiliul. Există o opinie că umplerea supraestimată este șters cu timpul și nu mai intervine. Dar nu este așa. În plus față de faptul că umplerea supraestimată nu se șterge, ea poate, de asemenea, să rănească țesuturile dinților. Și apoi se poate dezvolta o parodontită traumatică, care poate duce la pierderea dinților.
 3. recidiva carie. Senzațiile de durere din acest motiv nu apar imediat după umplere, ci după câțiva ani. Faptul este că viața sigiliului este de aproximativ 5 ani. După aceasta, aceasta încetează să mai protejeze țesuturile interne ale dinților, iar cariile pot pătrunde în umplutură. De asemenea, recaderea poate apărea din greșeală de către medic. Medicul nu poate elimina toate țesuturile afectate sau poate instala incorect un sigiliu.
 4. alergie privind compoziția sigiliului. Durerea din acest motiv este rară, deoarece puțini oameni au o reacție alergică la materiale. Dacă există încă o alergie, în plus față de durere, se va observa o erupție cutanată. Pentru a elimina cauza, trebuie să consultați un medic care să înlocuiască sigiliul, care are o compoziție diferită.
 5. chistchist - o pungă în care se acumulează puroi. Nu sa manifestat mult timp, iar apoi există durere severă, febră, stare de rău, puffiness. Dacă aveți aceste simptome, ar trebui să vedeți imediat un medic, altfel acest lucru poate duce la apariția unor boli mai grave.
 6. supraîncălzire. Durerea datorată expunerii la temperaturi ridicate. Acest lucru se întâmplă în clinici unde nu există răcire aer-apă a dinților în timpul tratamentului. Sub influența burghiului, dintele se încălzește și există o arsură sau necroză a pulpei. Ca urmare, se constată o puternică durere a dinților sub sigiliu. Această problemă poate duce la consecințe mai grave, și anume pulpita sau parodontita.
 7. Contracție contracție. Dacă dintele este sigilat cu un sigiliu ușor, atunci poate exista un fenomen cum ar fi contracția umpluturii. Ca urmare, durerea apare după un timp după umplere. Când materialul se întărește sub lampa ultravioletă, începe să apese pe pereții dintelui. Cu cat este mai mare stratul de material, cu atat este mai puternica strangerea sigiliului. Prin urmare, dacă tehnologia de fixare a unui sigiliu de lumină a fost încălcată, poate exista o durere care durează 1-2 săptămâni sau nu dispare deloc.
 8. Randamentul materialului de umplere din limitele rădăcină. Dacă nervul a fost îndepărtat și canalele au fost etanșate, apoi prin eroare medicală, materialul de umplutură poate depăși rădăcina. Perforarea rădăcinii duce la durere severă.
 9. calitate inferioară umplere. Dacă canalul nu este sigilat la întreaga lungime, rămâne un spațiu gol, care nu ar trebui să fie deloc. De-a lungul timpului, în această vacanță există o multiplicare activă de microbi, care provoacă inflamarea rădăcinii. Calitatea slabă a canalului se simte sub formă de durere dureroasă sau durere severă atunci când este presată. În acest caz, trebuie să faceți o radiografie. Dacă diagnosticul este confirmat, atunci trebuie să vizitați medicul dentist pentru tratarea dintelui.
 10. Fractura instrumentuluise întrerupe instrumentul este un alt motiv pentru care dintele doare după umplerea canalelor. Se întâmplă ca atunci când curățați canalele, o piesă a instrumentului se poate bloca și se poate rupe. Acest fragment al instrumentului devine o sursă de infecție deoarece poate rămâne o bucată de nerv. În acest caz, durerea poate apărea imediat sau după câteva săptămâni sau chiar ani.
 11. Slab procesate canale. Canalele au o structură complexă și este destul de dificil să le curățești. Infecția datorată canalelor prost tratate se poate muta în țesuturile vecine. Ca urmare, durerea apare sub sigiliu.

Ce să faci cu durerea?

Dacă durerea nu este puternică, atunci puteți suferi primele 3 zile, de obicei, în aceste zile, ea dispare. Dar dacă canalele au fost etanșate și dintele este nociv de nesuportat, poți să ușurezi durerea cu ajutorul unor mijloace:

 • Dacă dintele nu se simte după plombare, atunci soluția salină va ajuta la reducerea durerii. Pentru a face acest lucru, în 200 ml de apă caldă, adăugați o jumătate de lingură de sare și clătiți gura cu această soluție.
 • Pentru a calma durerea, puteți înmuia vata de bumbac într-o tinctură de balsam de valeriană sau de lamaie și aplicați unui dinte îngrijorător.
 • Sage chimie pentru clătireÎn plus, soluția pentru gură poate fi clătiți afară decoction de mușețel, salvie, menta sau calendula.
 • Reducerea durerii va ajuta la vata de bumbac inmuiata in ulei de brad. Pentru a face acest lucru, este suficient sa lasati cateva picaturi de drog pe vata de bumbac si sa o aplicati pe dintele sigilat timp de 10 minute. Evitați să obțineți ulei pe gingii, deoarece poate provoca arsuri.
 • Pentru a reduce durerea, puteți clăti gura cu o soluție de sifon după fiecare masă cu o picătură de iod.
 • În cazul în care dintele whines, apoi scuti durerea va ajuta Gheață din decoctul de musetel, salvie sau calendula înghețată. Un cub de gheata medicala trebuie aplicat pe dinte si pastrat.
 • Pentru a calma durerea, răspândiți dintele afectat cu uleiul de cătină.

Remediile populare nu aduc întotdeauna un efect adecvat, astfel încât să puteți lua analgezice medicamente, cum ar fi Analgin, Baralgin, Nurofen și alte analgezice. Dar nu trebuie să abuzezi de aceste medicamente. Dacă durerea de dinți nu se calmează și cauzează disconfort sever, cea mai bună soluție este să vizitați medicul.

Când ar trebui să văd un doctor?

Pentru medic este necesar să se adreseze dacă au trecut mai mult de 4 săptămâni și durerea nu a încetinit. Dar dacă gingia este umflată, temperatura crește, atunci o vizită la medic trebuie să fie imediată.

Medicul va evalua starea dintelui și va cere diagnosticul inițial. Dacă ar fi caria, atunci ar fi necesar să se excludă dezvoltarea pulpitei sau a altei boli. Pentru aceasta, medicul examinează dintele, efectuează palparea gingiilor, efectuează o scurgere și poate prescrie o radiografie. Dacă se confirmă pulpita, tratamentul ulterior se efectuează cu îndepărtarea nervului și umplerea canalului.

Dacă dintele este depulpic, dar durerea persistă, medicul prescrie o radiografie. În imagine, dentistul va putea determina calitatea umplerii canalului. Dacă tehnica de etanșare a fost ruptă, dintele este vindecată.

Recomandări după umplerea dinților

 1. Este necesar să se evite alimentele care irită dinții: fierbinți, reci, acri și dulci.
 2. Dacă aveți un obicei prost, cum ar fi fumatul, trebuie să reduceți cantitatea de țigări pe care o fumezi.
 3. Prima dată, dinții sigilați, este de dorit să fie rezervate și să nu se supună încărcăturii grele. Încercați să mestecați de cealaltă parte.
 4. Este de dorit ca dieta să conțină alimente lichide și moi.

Dacă umplerea a fost efectuată conform tuturor regulilor și nu există alte probleme cu dinții, durerea va înceta în câteva zile. După aceasta, puteți reveni la dieta precedentă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?Cum apare procedura de îndepărtare a nervului din dinte?
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Cum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dințilorCum să umpleți dinții, care este procesul de umplere a dinților
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Plăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acesteaPlăcile temporare: de ce sunt puse și cât costă acestea
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
O bucată de dinte sa stins: ce să facă?O bucată de dinte sa stins: ce să facă?
» » De ce durează dintele după umplere și ce ar trebui să fac?
© 2021 amigdas.com