amigdas.com

Principiul trupei a văzut și cum să vă faceți propriile mâini

Bandă de ferăstrău pentru metalBandă de ferăstrău

se referă la un echipament de înaltă performanță care vă permite să tăiați contururile curl și rectilinie. Uneltele de lucru sunt o bandă flexibilă din oțel, închisă într-un inel, prevăzută cu o margine a unui rând de dinți.

Agregatele mari au început să fie folosite numai la sfârșitul secolului al XIX-lea, în ciuda faptului că primul brevet pentru un ferăstrău a fost primită înapoi în 1808 de un designer englez. Apoi, în următorii ani, astfel de invenții au fost înregistrate în Franța și Statele Unite ale Americii. Motivul pentru această dispreț față de trupa de ferăstrău a fost incapacitatea de a efectua cu acuratețe asamblarea lamei de tăiere.

Descrierea ferăstrăului cu bandă

Mașini pentru prelucrarea lemnuluiDouă roți rotative care susțin banda sunt plasate pe cadru. Acestea sunt conduse de un motor de la un motor electric. Tăietoare este fixat de două role și un accent aproape de desktop, ajustarea acestuia este asigurată. Dimensiunea dinților pe lama de ferăstrău determină mărimea agregatului și tipul de operare, ca și în fierăstraiele manuale. Dinții sunt ascuțiți sub forma unui profil universal.

Pentru a tăia banda de tăiere a lamei în inel, utilizați lipirea din cupru, prindeți astfel capetele împreună și conectați decupajul în reparații. În fabrică, lipirea este efectuată prin sudare electrică, atelierele mici folosesc un arzător sau clește special.

Tipuri de agregate

Acestea sunt disponibile în trei tipuri:

 • agregate cu foaie dințată;
 • mașini de fricțiune fără zgură;
 • ferăstraie care lucrează pe principiul acțiunii electrice de scânteie.

De la lama de ferăstrău, banda de ferăstrău a fost diferită în lungime și este făcută sub formă de inel, dar în stare deschisă, acestea nu diferă. benzi dințate utilizate pentru instalare în mașini de transport pentru metal sau lemn, sunt utilizate în producția de carne și pește pentru tranșarea în industrie, cu spuma lor ajuta la reducerea, vata minerala, spumă de plastic și alte materiale de construcții.

Principiul de frecare fără bandă este aplicat pe același principiu ca și ferăstraiele circulare de frecare. Pe cârpa de lucru, dinții sunt de asemenea localizați, dar forma lor nu contribuie la tăiere, ci la încălzirea stratului tratat. Eliberarea căldurii în acest caz crește productivitatea unității. Lama de tăiere din ferăstraie de frecare este realizată dintr-o grosime de 0,6-1,7 mm, cu o lățime de 6 până la 26 mm.

acțiunea scânteie electrică a ferăstrăului este utilizat pentru tăierea pieselor cu o grosime de 150-400 mm, nu pot fi supuse tratamentului ferăstraie circulare datorită smoală și diametrul pacientului, cauzând bătăi severe.

Tipuri de materiale pentru pânze

Pentru tăierea lemnului sunt utilizate cel mai adesea benzile de oțel cu conținut ridicat de carbon, dinții cu vârf carbidic și benzi bimetalice. Versiunea bimetalică oferă o cârpă flexibilă și dinți solizi, pentru care se folosesc două tipuri de metal. Baza benzii este realizată dintr-un material de arc, un fir instrumental de mare viteză este sudat la aceasta folosind o metodă de sudare cu fascicul de electroni, din care un profil dentar este ulterior măcinat.

Ele produc pânze, universal în uz și ferăstraie speciale pentru oțeluri de beton. Domeniul de utilizare este ales ținând cont de parametrii dinților:

 • finețe;
 • duritate;
 • geometrie;
 • cabluri.

Benzi cu dinți mari sunt folosiți pentru tăierea unor semifabricate mari, în particular, pentru prelucrarea tablei de dimensiuni considerabile sunt utilizate niște benzi cu elemente de dimensiuni mai mari. Pentru a evita baterea pânzei și fenomenelor rezonante, dinții de diferite mărimi (pas variabil) sunt atașați la o bandă.

Band SawDuritatea elementelor de tăiere depinde de acest indicator al oțelului. Cel mai adesea în fabricarea de dinți utilizat de metal cu denumirea M42 (aceasta înseamnă duritatea marginii categoriei Vickers - 950 unități). Pentru a procesa uneltele de oțel, un astfel de indicator este mic, deci este luat duritatea dinților M71 (100 unități de către Vickers), lucrările de complexitate medie necesită duritate M51.

Forma geometrică este determinată de unghiul de ascuțire și de profilul elementului de tăiere. Pentru a tăia profilul (canal, colț, Taur, I-grinzi, țevi) în mărime, este necesar să se formeze dinți cu spate întărit. Acest lucru este dictat de o formă specială a profilului, atunci când se taie, există o acțiune de șoc și vibrații, ceea ce duce la apariția de jetoane și crăpături. Pentru tratarea oțelului inoxidabil vâscos sau a altor materiale cu caracteristici similare, dinții sunt ascuțiți, între care se află un decalaj semnificativ.

Tăierea elementelor de tăiere se face în funcție de mărimea și masivitatea materialului prelucrat. De exemplu, pentru a preveni ciupirea atunci când tăiați un material solid solid, utilizați benzi pe fierăstrăul cu cablaj alternativ îngust și lat.

Tipuri de ferăstraie în funcție de lucrul cu un material

Pânză de panglicăUrmătoarea diviziune în categorii se face în funcție de materialul de prelucrare:

 • pentru piatră;
 • pentru metal;
 • pentru un copac;
 • pentru sintetice.

Lucrul cu materiale solide (metal, piatră) se realizează printr-o unealtă în care lama de ferăstrău este întărită cu dinți grei din aliajele corespunzătoare. Selectarea incorectă a lamei de ferăstrău duce la ruperea acesteia și la deteriorarea marginilor piesei de prelucrat care urmează a fi prelucrată. Înainte de a cumpăra un ferăstrău determina fața lucrărilor viitoare.

Aranjarea și asamblarea mașinilor de ferăstrău cu bandă

Bandă de frezat Makita LB 1200 FUnitatea pentru tăierea diferitelor materiale poate fi realizată independent, în ateliere, ferăstraiele cu bandă funcționează perfect. Cu mâinile tale, poți asambla ferăstrăul la cel mai mic cost și oferi toate detaliile lucrării.

Unitățile de tamplar pentru tăierea lemnului de tip curea au o masă de lucru în bază, la care se află elemente de lucru și elemente suplimentare, o lamă de tăiere susținută de două roți este furnizată într-o mișcare circulară. Pentru instalarea și instalarea unui echipament complet, este necesar un spațiu suficient, deoarece echipamentul împreună cu linia de alimentare este mare.

Puteți să creați seturi portabile de birou pentru tăierea manuală, dar într-un spațiu mic al atelierului nu puteți răspândi busteni pe panouri.

Structura cadrului

Banda de fier pe copac.Pentru cadru, alegeți un copac solid pentru a evita vibrațiile. Suprafața mesei de lucru poate fi făcută din placaj gros, iar marginile laterale pot fi tăiate cu lamele sau metal. Bara de susținere este realizată sub forma unui fascicul. Faceți o schemă preliminară, dimensiunile părților de pe care depind de dimensiunile orizontale și de înălțimea magazinului. Se indică înălțimea predeterminată a cadrului, diametrul roților și lungimea tijei. Puteți face un desen detaliat precis, care este mai convenabil pentru asamblare.

Înălțimea mesei pentru lucru este prevăzută într-o mărime confortabilă, cu un spațiu pentru plasarea unității și a roții inferioare, a așchieturilor de gunoi și a motorului însuși. Forma mesei poate fi oricare, însă de multe ori cadrul este realizat sub forma unui dulap cu laturi închise, în același timp servind pentru a acumula rondele. Se face o simplă deschidere pentru o curățare ușoară.

Blatul de lucru se află direct pe cadru. Uneori, înălțimea cadrului inferior nu este suficientă, în acest caz face o extensie puternică pentru a ridica suprafața desktopului la înălțimea dorită.

Montarea tijei și a roților

Desen de ferăstrău cu bandăBara de susținere este realizată dintr-un profil bloc de secțiune transversală de cel puțin 8 × 8 centimetri. Pentru aceasta din lateral, luată pentru o suprafață cu spate condiționată, sunt fixate două suporturi pe care vor fi amplasate roțile. Suporturile sunt realizate din materiale puternice, este permis placajul lipit, cu suport puternic. Distanța dintre roți este aleasă astfel încât jgheabul tăiat să aibă o margine laterală.

Diametrul scripeților este aleasă în mod arbitrar, creșterea indicatorului conduce la o muncă mai bună. Pentru selecție, există o regulă nerostită, conform căreia raportul dintre lama de tăiere și diametrul scripeții este de 1/1000. De exemplu, pentru o centură cu lățimea de 4 mm, diametrul roții trebuie să fie de 400 mm.

Diametrul roții pentru întinderea transmisiei curelei este selectat în funcție de lungimea curelei de tăiere, de diametrul roților principale și de viteza motorului.

Marginea scripetelor pentru pânză este făcută ușor convexă, de aproximativ 5-10˚, ceea ce facilitează autocentrarea benzii, care nu dispare și nu cădea. Pe cureaua de transmisie este prevăzută o canelură superficială pentru a localiza centura. uzual pentru strângerea scripetelor utilizați camere de biciclete, ale căror cauciuc nu permite săriți de pe bandă.

Roata superioară este așezată pe un bloc în mișcare orizontală pentru a selecta tensiunea centurii. Acest lucru necesită un mecanism de ridicare, o versiune simplă a căruia este o bară, conectată printr-un arc la pârghie și amplasată sub bloc. Pârghia este fixată de mai multe șuruburi la diferite nivele, iar arcul asigură presiunea necesară.

Șaiba inferioară este alcătuită din două roți (master și urmăritor) amplasate pe axă. Este important să se echilibreze roțile inferioare și superioare ale planului, minimizând aspectul "osului". Roata superioară este în mod convenabil fixată cu rulmenți autocentrini, fixați ferm pe roți. După terminarea asamblării acestei etape, unitatea este testată pentru o perioadă scurtă de timp.

Instalarea șinelor de ghidare pentru țesături

Panglică de lemnPentru a vedea ferăstraiele exact și banda nu este apăsată, pe bara îngustă de-a lungul ghidajelor de ghidare a capătului tăietor. O versiune mai obișnuită a dispozitivului este un rulment cu trei lagăre amplasat pe bara, dintre care unul este acoperit cu o latură plană, celelalte două susținând-o din lateral. Uneori, în lateral, în loc de lagăre, puneți limitatorii de lemn.

Aliniați ghidajele la punctul de referință, astfel încât să nu existe o deformare verticală la capătul opus, pentru confort, poziția grinzii este marcată cu țeava situată în glugă.

Procesul de îmbinare a benzii de tăiere

Lipirea în atelier este după cum urmează:

 • locurile la joncțiunea lamei de la ambele capete sunt măcinate, o alamă este plasată între suprafețe;
 • pentru fabricarea benzilor tăiate bucata de alamă (0,3-0,4 mm), lățimea lamei, hidratează și stropite pe ambele părți ale pulbere borax;
 • bureții de acarieni sunt încălziți printr-o metodă accesibilă (arzător cu gaz sau bule) la o culoare roșu aprins, aplicată la locul aderenței și presată;
 • banda este încălzită din fălcile fierbinți, alamă topește și curge, iar semănătoarea funcționează ca un flux, care împiedică oxidarea aliajului de lipit prin încălzire;
 • acarienii nu sunt îndepărtați până când îmbinarea nu este complet răcită și lipirea se întărește și după ce sunt îndepărtați, vârfurile sunt umezite cu un burete umed pentru întărire;
 • inspectați articulația, duritatea sa trebuie să se potrivească cu panza;
 • dacă joncțiunea este fermă, atunci procedura de încălzire cu acarieni se repetă până când apare culoarea paie a lipirii, se răcește treptat;
 • un spike moale necesită o altă încălzire cu căldură roșie cu acarieni și o răcire mai abruptă;
 • că bureții de acarieni în proces nu sunt lipiți pe banda de ferăstrău, se aplică o soluție de cretă cu sticlă lichidă pe suprafețele lor de contact;
 • pentru a instala și a tensiunii de pe mânerul fulie inferior și superior utilizat este locația corectă pe discurile și rolele opri rotația este verificată, corectitudinea pasajului este controlată;
 • Unitatea este pornită pentru scurt timp și, dacă este necesar, ajustată suplimentar.

Instalarea ghidurilor suplimentare

Mașină de văzut cu bandăPoziția ideală pentru ghizii este o distanță de 30-40 mm față de jurnal, mai mult nu se recomandă. Dacă lemnul are diferite lățimi pe fierăstrăul de bandă, este mai bine să se ofere posibilitatea de a regla elementele de ghidare.

După etapele de asamblare de mai sus, ferăstrăul de bandă este pregătit pentru funcționare, însă siguranța necesită fabricarea unui capac de protecție pentru instalarea pe roata superioară. Acest lucru se întâmplă în cazul unei alunecări a unei benzi rotative rapid de pe o roată - deci va fi întârziată de carcasă.

Containerul de stocare a cipurilor este ușor accesibil și curățat. Deoarece colectarea deșeurilor se efectuează de obicei în partea inferioară a cadrului, forța centurii este condusă în spațiul lateral astfel încât să nu fie înfundată cu așchii. Motorul este, de asemenea, închis de către carcasă din praf și deșeuri de procesare.

La lemnul masinii nu este rasfatata pentru mult timp, este tratata cu lac, pre-aplicand medicamente antiseptice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Miter a văzut cu broșă: scopul și aplicareaMiter a văzut cu broșă: scopul și aplicarea
Descrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metalDescrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metal
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
Crearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile propriiCrearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile proprii
» » Principiul trupei a văzut și cum să vă faceți propriile mâini
© 2021 amigdas.com