amigdas.com

Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor

Descrierea fernului thailandezO ferigă thailandeză este considerată o familie cu mai mulți cuțite. Planta este interesantă cu un rizom și frunze lungi. Aceste alge cu o frecvență de invidiat pot fi găsite în acvariu, unde sunt situate în fundal cu un tufiș masiv. Este demn de remarcat că, în țara sa natală, acest reprezentant al florei poate crește nu numai în mediul acvatic, ci și pe uscat. Acest lucru este ușor de explicat

, că ploile frecvente duc la o creștere a nivelului apei în rezervoare și se inundă pentru o vreme.

Planta se dezvoltă și crește pe tot parcursul anului. În scopul de dezvoltare a Thai feriga nu este frânată, temperatura apei trebuie să fie în limita + 24C. Indicatorii recomandați de rigiditate și aciditate sunt caracteristici ale apei acvatice vechi. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă implicați în schimbarea prea frecventă a apei în acvariu. Aceste alge se referă, în mod normal, la iluminare moderată, dar durata sa trebuie să fie de cel puțin 12 ore. Așa cum am menționat deja, în sol planta nu are nevoie din cauza sistemului rădăcină subdezvoltată.

Fern Thai în mediul înconjurător acariștii au un alt nume - javanese. Această plantă provine din Asia. Acesta este cel mai adesea găsit în sud-estul continentului și poate avea diferențe exterioare între lățimea frunzei și forma acesteia.

Pentru acvarii, această plantă este foarte potrivită datorită nemulțumirii și decorativității sale. Chiar si incepatorii acvaristilor isi pot permite sa cumpere aceste alge.

Acest verde apos nu are cerințe excesive pentru:

 • iluminat;
 • volumul recipientului de sticlă;
 • sol:
 • CO2.

Chiar și peștii cărora le place să scoată bucăți din plante nu vor avea ca rezultat acțiunile lor, aceste alge până la moarte.

Îngrijirea ferigilor thailandezi

Unde se folosește feriga thailandeză?Se pare că îngrijirea unei ferigi nu este deloc dificilă. Aceste alge nu au nevoie de sol special, pentru că ele nu s-au adâncit în ea, ci s-au fixat pe lemn sau pe pietre.

Și nu este, de asemenea, necesar ca viața normală a acestei vegetații să furnizeze CO2 cu apă.

Fiecare dintre speciile acestei plante poate fi folosit ca element decorativ.

În cazul designului aqua, aceste alge sunt utilizate pe scară largă. O altă parte pozitivă a acestor alge este creșterea lentă (unele specii). Acest lucru va face apel la cei care sunt obosiți, adesea tăiați vegetația excesivă.

Puteți fixa ferigă javaneză cu o linie de pescuit, care va fi invizibilă în apă sau superglue. Aplicarea filamentelor groase pentru fixarea algelor către bază este nedorită datorită proeminenței lor.

Planta descrisă nu ridică cerințe de iluminare. Din razele prea strălucitoare, poate chiar suferi. Utilizarea unei lămpi fluorescente pentru a crea un nivel adecvat de iluminare este foarte binevenită. Aspectul unei culori maronii pe frunzele algelor și textura transparentă indică faptul că planta suferă de lumină prea puternică. Reducerea intensității și a cantității de timp de iluminare vă permite să restaurați frunzele deteriorate.

Feriga thailandeză are o singură cerință Fertilizarea cu îngrășăminte. Planta nu are rădăcini tradiționale și absoarbe toate substanțele utile din apă. Se recomandă adăugarea de îngrășăminte în fiecare zi după reînnoirea apei. Top dressing poate fi comprimat și lichid. Și îngrășământul peletizat va trebui să fie pre-zdrobit și dizolvat, pentru că a pus sub rădăcina ferigii thailandeze nu va funcționa din cauza particularității fixării sale.

Varietate de ferigă thailandeză

Tipuri de ferigi thailandezi:

 • Cum să propagați o ferigă thailandezăThai angustifolia;
 • Foaie mică;
 • Winged Philippine;
 • Thailanda roșie;
 • Vindeløv;
 • Apa din India;
 • Limbă de furcă
 • Thai "Tropika".

În mare cerere în rândul iubitorilor de pește există o ferigă thailandeză thailandeză. Are o formă neobișnuită de frunze, care este apreciată în special de florarii care creează peisaje.

Grijă pentru el nu este împovărătoare, dar costul este scăzut. Lungimea frunzelor acestei specii atinge 15-20 cm, în timp ce rădăcinile pot fi în limita a 9-15 cm.

Carapacea thailandeză cu frunze înguste este adesea fixată pe elemente decorative, cum ar fi lemn de pluș. În plus față de reproducerea prin lăstari, unele specii de plante tind să împartă cu ajutorul rinichilor. Un exemplu în acest sens este feriga thailandeză cu frunze înguste. Pe foaia veche apare un strigăt tânăr din rinichi, iar frunza veche dispare. Viitoarea plantă plină de viață plutește la suprafața apei, unde rămâne până când sistemul de rădăcini crește. Când apar rădăcinile, algele se scufundă sub greutatea de jos și se prăbușesc acolo.

O ferigiță thailandeză pterigoidă Se referă negativ la particule de apă suspendate și transplanturi. Și, de asemenea, aceste alge nu ar trebui să fie situate în cazul în care peștii de jos trăiesc în acvariu, care săpe găuri.

Pterygoidul filipinez este o altă specie de ferigă thailandeză. Frunzele acestor alge sunt înguste și delicate. Pe piciorul Microsorum pteropus acvariștii "filipinezi" au dat atenție recent. Pentru a crea condiții optime de creștere, planta ar trebui protejată de compoziția prea acră și ușoară a apei. Acest lucru se datorează habitatului natural al algelor în apele sălbatice.

Pentru a considera că planta acvatică nu se simte bine în mediul înconjurător, este posibilă prin prezența pe frunziș a găurilor și a petelor cu o margine neagră. Feriga pterigoidă din Filipine crește mai repede decât alte alge, atingând o lungime de până la 40 cm, dar ar trebui să creeze condiții cu un nivel de aciditate a apei 6.6. pH și rigiditate în limitele a 10 dGH.

Ferigi de acvariuLa ferma Tropika există o asemănare a structurii cu o rozetă de păpădie, în care plăcile de frunze sunt împărțite în trei. Deoarece planta adultă atinge dimensiuni mari (25-40 cm), încearcă să o plaseze în fundalul acvariului.

O specie rară de ferigă thailandeză este frunza Fork, în care placa este împărțită în două părți. Specia "horned" crește modest, dar nu impune cerințe speciale.

Microsorum pteropus «Real Narrow» - O altă specie de ferigi cu frunze înguste, care diferă în culori saturate și în frunzișuri saturate, a căror lățime nu depășește 4 cm.

Kind Windels este frumos în faptul că are un frunziș ramificat pe vârful. Algele au un aspect decorativ cu frunze de 40 cm lungime. Aceste plante acvatice perfect pentru incepatori amatori-aquarists din cauza grija simpla, pe langa, Windels nu mananca peste.

Cum sa cresti ferigi thailandezi

Îngrijirea înghețului în acvariuPentru a obține tinerii verde acvatic, ar trebui să propagați algele cu ajutorul unui proces suplimentar. Această creștere tânără apare pe frunzele adulte. Este necesar doar să separați acest tras de la planta mamă și să o fixați într-o nouă lovitură. Câteva săptămâni mai târziu, o plantă tânără cu drepturi depline va crește.

Pentru acvaristi, cea mai mare parte a ferigii thailandeze este bine deoarece peștii, chiar și erbivorii, nu o mănâncă (cu excepția peștilor de aur). De exemplu, cichlidele și alte persoane cu sânge rece cu erbivore nu vor ataca frunzele din cauza gustului amar al frunzelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum să tratați algele într-un acvariuCum să tratați algele într-un acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijireaCherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
Care este folosirea și rănirea ferigă pentru omCare este folosirea și rănirea ferigă pentru om
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Ciclul de viață al dezvoltării ferigăCiclul de viață al dezvoltării ferigă
» » Fereastra thailandeză - excelentă pentru decorarea acvariilor
© 2021 amigdas.com