amigdas.com

Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele

Furnici - insecteLucrătorii-furnici pot fi găsiți peste tot, chiar și în casele noastre. Deși, atunci când locuiesc în casa noastră, devine o problemă. Miscarea insectelor

repede, și sunt ajutați în acest lucru de labele lor. Câte gheare are o furnică? Spuneți imediat - 6. Să învățăm despre structura acestor picioare și despre modul în care acestea funcționează.

Descrierea insectei

Anturii aparțin ordinii Hymenoptera insecte din subfamilia de furnică. În plus, detașamentul include albine și viespe. Ele sunt similare în structură, în special, prin prezența aripilor.

Pe pământ există 12 000 de specii de insecte.

Corpul unui adult adult are trei departamente principale:

  • cap mare;
  • volumul abdomenului;
  • piept mic.

Lucru roșu și furnicăInsectele sunt împărțite în femele, bărbați și persoane fizice. Femeile diferă de bărbați prin faptul că au aripi și alte caracteristici ale structurii.

Structura persoanelor care trăiau în epoca de dinozauri a fost primitivă.

În ceea ce privește numărul de picioare la care am răspuns am răspuns. Trei perechi de picioare pot fi ușor de văzut, având în vedere un adult.

În funcție de tip, dimensiunile, greutatea și aspectul variază. De exemplu, insectele tropicale ating o lungime de numai 2 mm și cântăresc nu mai mult de 2 mg. Greutatea speciilor mari poate ajunge la 90 de grame, iar lungimea corpului - 3 cm! Cu toate acestea, structura este similară. Insectele sunt în permanență în mișcare. Persoanele adulte fac cuiburi în care locuiesc în familii. Există specii parazitare care sunt colonizate în cuibul oamenilor și le folosesc ca sclavi. Reprezentanții mai multor specii preferă să se stabilească în locuințele umane. Unele sunt considerate valoroase, deoarece distrug dăunătorii.

Numărul de picioare ale furnicii este diferit de un păianjen al cărui picioare, după cum știți, opt. Fiecare pereche de labe are propriile dimensiuni. Lăcile frontale sunt situate pe partea din față a pieptului. Pe aceste labe există câteva perii miniatură cu care insectele curăță mustața și alte labele. Pe picioarele din spate există spursuri care îndeplinesc funcțiile care le sunt atribuite. Mai des servesc pentru a proteja sau a ataca. Insectele folosesc aceste picioare, luptând cu propriul lor tip. Structura specială a picioarelor vă permite să efectuați multe acțiuni utile și vitale.

Structura specială a picioarelor vă permite să vă deplasați pe o suprafață abruptă. Inca insectele mici se pot misca chiar si pe sticla. Puțurile mici de pe labe ajută la depășirea multor obstacole. Pe coaja copacilor și a pietrelor, o furnică se poate mișca cu mare viteză. Speciile individuale dezvoltă viteze de până la 4 km / h!

Datorită tuturor acelorași pași, reprezentanți ai speciilor individuale pot înota. Australian furnici buldoge pot înota o distanță de 15 m, și poate sări, de asemenea, la o distanță de 0,5 m.

Nutriție, reproducere

Alimente de furnică în naturăCele mai multe cuiburi sunt construite în sol, dar le puteți vedea în lemn sau sub pietre. Furnicile se hrănesc, în cea mai mare parte, cu suc de plante sau cu supă de insecte. Speciile individuale consumă semințe și ciuperci. Bazele dietei sunt proteinele și carbohidrați. Proteina consumă larve și carbohidrați - insecte adulte.

Acestea sunt prădătorii universali. Ei vânează nevertebrate de insecte sau își distrug cadavrele. Fiecare mâncare dintr-un mormânt este distribuită între toți membrii familiei.

Persoanele tinere se supun următoarelor etape de dezvoltare:

  • ou;
  • larva;
  • păpușă;
  • Imago este o insectă adultă.

Din ouă, se deschid o larvă vermiculară, ușor de mobilă, urmată de lucrători. Odată cu debutul fazei de înjunghiere, larva oprește să mănânce, dar în timp ce consumă încă mâncare, se poate transforma într-o regină sau într-o persoană care lucrează. Totul determină mâncarea.

În stadiile de larve și pupae furnici trăiesc într-un loc separat, unde se menține o temperatură constantă. Persoanele de lucru ajută imagoșii să scape de pupa, deoarece tânărul nu poate să-l lase singur.

Caracteristici distinctive

Transferul de greutate de un furniciOamenii care au o înțelegere slabă în biologie, confundă furnici cu păianjeni sau căpușe. Puteți distinge insectele cu numărul de picioare: au opt căpușe. Pentru artropodii din fauna noastră sunt enumerate numai furnicile, păianjenii și acarienii. Cu toate acestea, unii gândaci sunt capabili să simuleze forma corpului furnici pentru a pătrunde în mlaștină. Ele sunt greu de distins.

Antrenele folosesc labe nu numai pentru mișcare. Din moment ce sunt capabili să le aranjeze mai mult decât corpul și, de asemenea, datorită forței picioarelor, insectele ridică și poartă o greutate imensă. Greutatea unei astfel de încărcături poate fi de 50 de ori mai mare decât masa insectelor.

Chiar și cu picioarele furnică, distanța măsoară. Acest lucru este făcut de insecte care trăiesc în deșert. Asta este, picioarele sunt, de asemenea, un instrument de navigare. Atât de multe funcții. Insectul își amintește câți pași înainte de întoarcere și, concentrându-se asupra unghiului, fac un amendament.

Picioarele emit feromoni puternici - marcarea substanțelor. Deci insectele îi spun fraților calea. Un număr mare de etichete atrage mai mulți alți furnici. Uneori, când marcarea se întâmplă, apar greșeli, din cauza cărora insectele care urmează se rătăcesc și încep să alerge în cerc. Ei închid calea cu o urmă mai proaspătă, iar acest lucru poate deveni un dezastru pentru întreaga familie.

Picioarele subțiri, mobile și puternice vor permite furnicii să creeze pur și simplu miracole și să efectueze zilnic o muncă complexă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de furnici într-o casă privatăCum să scapi de furnici într-o casă privată
Dragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăieșteDragonfly: o descriere a ceea ce se hrănește, unde doarme și cât de mult trăiește
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum să faci o fermă de furnici acasăCum să faci o fermă de furnici acasă
Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.Cum să obțineți furnici acasă în apartamentul dvs.
Beetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranescBeetles sunt flounder: în cazul în care trăiesc și de ce se hranesc
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Cum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domesticeCum să scapi de oaspeții neinvitați: furnici roșii domestice
Cine este o femeie mantisă obișnuită?Cine este o femeie mantisă obișnuită?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
» » Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
© 2021 amigdas.com