amigdas.com

Dispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâini

Distribuitor pentru podea caldăAtunci când se pune încălzirea pe podea în șapă, se formează un contur de încălzire prin pardoseală caldă, iar colectorul este parte integrantă a acesteia. Menține valoarea temperaturii apei în sistemul stabilit de termostat. Fără acest dispozitiv, funcționarea încălzirii apei din podeaua caldă nu este eficientă.

Numeroși proprietari de locuințe private suburbane în urma lor se opresc din ce în ce mai mult la opțiunea de încălzire a colectorilor și diversele sale modificări. Cu acest sistem de încălzire, conductele de alimentare și retur sunt ascunse în podea, iar colectorul este amplasat în centrul sau în subsolul casei, ceea ce facilitează întreținerea. Da, și dispozitivul colectorului pentru podeaua caldă cu propriile mâini poate fi ușor realizat cu tehnologie modernă.

Funcția de colector

Distribuitorul în sistemul de încălzire este o componentă foarte importantă, la fel de necesară ca o pompă sau un cazan. Acest dispozitiv servește ca un loc de distribuție și asigură alimentarea cu apă încălzită a tuturor dispozitivelor conectate la sistem. Pentru a asigura funcționarea neîntreruptă a fiecărei ramuri individuale a circuitului, colectorul este echipat suplimentar cu diferite filtre de aer și termometre, senzori de termoreglare și de blocare, dispozitive de monitorizare termică.

Colectorul este un element care, în funcție de parametrii tehnici, amestecă și distribuie apă caldă din circuitele paralele ale sistemului de încălzire. Datorită secțiunii transversale mari și vitezei reduse, parametrii specificați sunt aliniați.

Principiul conectării

Sistem de conectareInstalând în încălzirea apartamentului sub podea, trebuie să puteți conecta corect colectorul la sistem. După conectarea circuitelor la cazan nu este direct, dar prin colectoare, pompe și senzori.

 • Este prevăzut un distribuitor pentru ieșirea distribuitorului distribuitor. În unele cazuri, în acest loc sunt amplasate o rețea de ramificație, un robinet de golire și un dispozitiv pentru îndepărtarea aerului din conductele podelei calde.
 • O astfel de proiectare se face pe linia de alimentare de încălzire și pe linia de retur. Pentru o podea caldă se recomandă să nu se aranjeze una, ci o pereche de piepteni și, în consecință, dispozitive similare.
 • Unitate de amestecare a colectorului plasat într-un dulap special, astfel încât persoanele nedorite să nu aibă acces la ea, iar întreținerea și schimbarea parametrilor au fost efectuate de o singură persoană. Dulapul se închide la încuietoare și poate fi realizat în versiunile exterioare și interioare.
 • Este necesar să faceți colectorul cu propriile mâini, luând în considerare numărul de circuite de încălzire conectate și materialul pentru realizarea dispozitivului. Dacă există două ramuri de încălzire a unei podele încălzite cu diferite condiții de temperatură necesare, colectorul este conectat la apă de alimentare cu diferite încălziri la aceste ramuri. Dacă este prevăzută o lungime mai mare a țevilor, în sistem este construită o pompă suplimentară pentru a crea presiunea necesară.
 • Fiecare ieșire a țevii din colector pentru podeaua caldă trebuie să fie echipată cu o supapă cu bilă. Prin aceasta, puteți opri un număr de dispozitive de încălzire fără oprirea întregului sistem.
 • La fiecare etaj al razei principale ar trebui amplasate distribuitoare de alimentare și de retur. Dintre acestea, țevile merg pe podea sau se întind de-a lungul pereților la bateriile de încălzire. Cu opțiunea de încălzire prin pardoseală, atunci când țevile sunt încorporate în șapă, este instalat în mod obligatoriu un dispozitiv pentru captarea și sângerarea aerului din sistem.

Dezavantaje ale sistemului de încălzire cu colectorul

 • Dezavantaje ale sistemelor de încălzireSistemul de încălzire colector are un dezavantaj foarte important - acesta este costul său ridicat. Varianta unei podele calde conturate cu un colector este considerată una dintre cele mai scumpe. Pentru ca colectorul de podele calde să funcționeze singur, este necesar să cumpărați și să furnizați o pompă de circulație. Deoarece de la cazan la fiecare dispozitiv este o ramură separată de țevi, costul țevilor crește semnificativ prețul întregului sistem.
 • Colectați încălzirea colectorilor pentru podele calde este o afacere destul de dificilă și supărătoare, trebuie să țineți cont de o mulțime de nuanțe și caracteristici ale asamblării tehnologice.

Dar sistemul de colectori din vremea noastră este considerat cel mai bun în termeni de fiabilitate. În ciuda costurilor destul de mari de instalare a tuturor legăturilor acestui sistem, acesta este eficient și răspândit. Toți dezvoltatorii privați înțeleg că, cu fonduri limitate pentru construcții, este mai bine să acordăm palmei prioritare unui sistem fiabil de încălzire, iar finisarea scumpă poate fi schimbată la o opțiune mai ieftină.

De ce un colector de sine?

În magazinele de echipamente de încălzire puteți găsi o gamă largă de galerii de distribuție gata făcute. În unele cazuri, este dificil să alegeți dispozitivul ținând cont de fiecare tip de încălzire. Uneori trebuie să utilizați mai multe dispozitive de comutare și două, ceea ce duce la o creștere semnificativă a costului sistemului.

Costul unui pieptene de sine mult mai mic decât un singur colector industrial, ca să nu mai vorbim de două. Prin crearea unui distribuitor de încălzire cu propriile mâini, puteți lua în considerare toate caracteristicile încălzirii individuale într-o anumită casă.

Pot să fac fără colector în timpul încălzirii? Este posibil, dar funcționarea sistemului nu va fi pe deplin eficientă. Este foarte dificil să se adapteze încălzirea în astfel de condiții, la urma urmei, proprietarul va veni la ideea de necesitatea de a pune un colector.

Etapele producției de distribuție a distribuitorilor

Elaborarea unui proiect de încălzire

La elaborarea schemei trecerea ramuri și conectarea la colector ar trebui să ia în considerare multe probleme.

 • Cum să distribuiți țeviCâte ramuri de încălzire vor merge la cazan.
 • Ce tip de cazan și performanța acestuia. Uneori există două sau mai multe încălzitoare.
 • Numărul și descrierea caracteristicilor încălzitoarelor care vor fi conectate la sistem în următorii ani (baterii solare sau pompe de combustibil, etc.).
 • Descrierea funcționării tuturor echipamentelor suplimentare, rezervoarelor de apă de stocare, supapelor nutritive, manometrelor și termometrelor, senzori și grupuri de siguranță pentru acestea.
 • Este necesar să se determine parametrii pentru conectarea fiecărui dispozitiv la sistem, alimentarea directă și returul apei calde.
 • Se face o schemă pentru introducerea conductei fiecărui circuit în colector. Țevile cazanelor cu combustibil solid, cazanele de încălzire suplimentară sunt situate de obicei pe părțile laterale ale colectorului. Dacă este conectat un boiler cu gaz sau electric fără utilizarea unui pistol hidraulic, acesta este de asemenea tăiat din lateral. Dacă nu, atunci este mai convenabil să faceți intrarea de sus.
 • Intrarea conductelor circuitelor de încălzire este situată la partea superioară și inferioară a pieptenei. Distanta intre intrari poate fi facuta in dimensiuni arbitrare, dar se recomanda sa se faca 10-20 cm. Pentru separarea vizuala a fiecarui circuit este recomandata o deschidere intre intrarea inainte si inapoi, cazanul de incalzire trebuie sa reziste la acelasi circuit.
 • Pentru toate dispozitivele incluse în sistem, cum ar fi pompele, modulele etc., distanța dintre feedul de întoarcere și ieșire este indicată în parametrii tehnici și trebuie menținută strict.

Procesul de fabricație

Este foarte convenabil să faceți distribuția de distribuție dintr-un tub pătrat.

În primul rând, pentru dimensiunile date, pregătim două bucăți de țeavă, tăiem segmentele pentru a crea duze de ieșire din produse turnate cu secțiune circulară. Asigurați-vă că ați curățat toate părțile de rugină, este de dorit să le tratați cu un compus anti-coroziune.

Pe corpul țevii, faceți o marcare a găurilor viitoarelor intrări și ieșiri, verificând cu schema trasată anterior. După verificarea datelor, efectuați toate găurile. Apoi, este necesar să începeți asamblarea colectorului, fixând toate conexiunile dintre țevi și colector prin sudare, răzuind cu atenție toate firele și sfârcurile. După sudarea tipului de echipament atașat, așezați scala și curățați locurile de sudură. Rămâne doar să pictezi colectorul cu compoziții de ulei pentru a proteja împotriva coroziunii și pentru a da un aspect finit.

Dispozitive pentru crearea unei unități colectoare

Montarea conductelor de podea caldăÎn unitatea de distribuție standard obișnuită include dispozitive pentru o muncă eficientă:

 • Robinet de amestec pentru reglarea temperaturii apei calde;
 • Pompă pentru creșterea presiunii în sistem;
 • Robinete de echilibrare și constipație;
 • Colector pentru intrare și ieșire;
 • Dispozitiv termoregulator cu senzor de control;
 • Manometre pentru determinarea presiunii în rețea;
 • Dispozitive pentru îndepărtarea bulelor de aer din sistemul de încălzire;
 • Elemente de conectare pentru diferite diametre ale țevilor.

Caracteristicile supapei bidirecționale

În sistemul de încălzire, adaptarea termică verifică lichidul de răcire primit în fiecare contur specific conform programului specificat. Dacă indicatorul nu se potrivește cu parametrii, supapa se închide și alimentarea cu lichid cald se oprește.

Când apa se răcește în sistem, mai multă căldură este furnizată prin supapă. Alimentarea cu apă prin supapa de reținere se face într-un mod constant, numai debitul de la intrarea alimentării se schimbă.

Datorită vitezei reduse a supapei, aceasta asigură aprovizionarea cu apă, fără ca activitatea bruscă să crească. Ventilele cu două căi sunt cele mai comune într-un sistem de încălzire, dar limitarea pentru instalarea lor este zona casei, care nu trebuie să depășească 200 de metri pătrați.

supape Globe devin înfundate, acestea trebuie să fie îndepărtate pentru curățare, se recomandă să nu se sudeze și să le conecteze cu sistemul folosind manșonul divizat.

Funcționarea supapei cu trei căi

Cum funcționează supapa cu trei căiFuncționarea cu valve este caracterizată de faptul că aceasta amesteca apa de la întoarcere și de alimentare directă în bypass în interiorul în sine. Prin intermediul unei deflectoare perpendiculare situată în interiorul supapei, este reglată alimentarea cu apă caldă din două țevi, schimbând astfel temperatura apei la temperatura setată.

O astfel de supapă este recunoscută ca versatil, utilizarea sa este justificată atunci când este instalat într-un sistem de încălzire cu circuite complexe și numărul mare de circuite a căror funcționare este controlată automat.

Funcționarea supapei poate duce la o schimbare bruscă a temperaturii, Dacă în cavitatea de amestecare intră apă caldă sau rece. Capacitatea dispozitivului este ridicată și chiar o ușoară rotire a macaralei poate duce la o schimbare a regimului de temperatură în sistem.

Ventilele cu trei căi sunt adesea combinate în funcționare cu mecanisme servo pentru a se potrivi cu temperatura de încălzire cu condițiile externe de aer.

Senzori meteo

Dacă pe stradă există o răcire puternică, atunci apa din sistem se va răci mai repede. Senzorii meteorologici conectați la sistemul de încălzire prin pardoseală semnalează necesitatea unei încălziri sporite, iar temperatura suportului de energie crește.

Și manual. puteți răsuci supapa, dar este greu de făcut, este mai bine să ai încredere în electronică, care verifică starea de corespondență în fiecare minut și schimbă poziția supapei în intervalul dorit. Acestea pun și senzori care reduc alimentarea cu apă a sistemului dacă chiriașii nu sunt acasă.

După ce ați făcut un colector cu propriile mâini, veți achiziționa un dispozitiv care este complet potrivit pentru încălzirea individuală a acestei case. Și va economisi o gramada de bani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Video - cum să faceți o podea caldă sub o țiglăVideo - cum să faceți o podea caldă sub o țiglă
Schema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatuluiSchema de conectare pentru termostat, modul de conectare a termostatului
Cum se izolează podelele într-o baie: alegerea materialelor și a tehnologieiCum se izolează podelele într-o baie: alegerea materialelor și a tehnologiei
Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și videoAmplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, videoPodea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
Așezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini videoAșezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini video
Unitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâiniUnitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâini
Alegerea sistemelor de încălzire - încălzireAlegerea sistemelor de încălzire - încălzire
Cuptor cu încălzire cu apă pentru încălzirea caseiCuptor cu încălzire cu apă pentru încălzirea casei
Repararea fiabilă a pardoselilor electrice calde pe cabluRepararea fiabilă a pardoselilor electrice calde pe cablu
» » Dispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâini
© 2021 amigdas.com