amigdas.com

Instalarea contoarelor de apă - cum să faceți asta?

Contor de apă în casăChiar și având în vedere că prețurile pentru locuințe și servicii comunale în diferite regiuni ale țării sunt foarte diferite - faptul că creșterea lor constantă este incontestabilă. Și dacă acum cinci ani oamenii nu s-au gândit la ce plătesc, astăzi fiecare persoană dorește să plătească numai pentru serviciile pe care le-a folosit - acest lucru se aplică și apei consumate. Prin urmare, pentru a explica cu exactitate volumul resurselor de apă furnizate unui anumit apartament, pe linia de submarine este instalat un contor de apă.

În plus, guvernul împinge contorul de apă de la oameni, motivând-o prin faptul că, în viitorul apropiat, astfel de dispozitive de monitorizare a apei vor fi instalate de către fiecare utilizator al serviciilor de utilități, firește, în detrimentul consumatorului. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, fiecare proprietar de case va trebui să instalați un astfel de dispozitiv. Dar înainte de a începe să lucrați cu instalarea unui contor de apă, trebuie să știți de ce și cum să faceți acest lucru?

Beneficiați de instalarea unui contor de apă

În cazul în care proprietarul sa strecurat în dubiu cu privire la fezabilitatea instalării contoarelor de apă, și, în special, dacă aceasta va ajuta la economisirea resurselor consumate sau, dimpotrivă, duce la costuri suplimentare, este mai întâi necesar să se înțeleagă avantajele și dezavantajele unui astfel de dispozitiv.

Un exemplu viu de utilizare a unui contor de apă este situația în care mai mulți oameni sunt înregistrați în casă decât de fapt trăiesc. Astfel, plata pentru apă nu se va datora faptului că resursele consumate sunt într-un caz cu un contor de apă și cantității chiriașilor înregistrați.

Dar chiar dacă numărul persoanelor înregistrate în apartament corespunde locuitorilor care locuiesc în acesta, va permite utilizarea unui contor de apă cu excepția a 20 până la 30% la plata pentru consumul de apă. Desigur, instalarea contorului poate fi neprofitabilă, dar acest lucru este doar într-o situație în care în casă există mai mulți oameni decât cei înregistrați oficial, însă acest lucru nu este în întregime legal.

Componenta juridică a instalației de contorizare a apei

Cum să instalați contorul pe apăConform legislației actuale, nu există interdicții privind auto-instalarea unui contor de apă și, prin urmare, dacă proprietarul apartamentului nu se teme de muncă fizică, el poate face el însuși toată munca. Dar, în același timp, este necesar să cunoști anumite nuanțe:

 • achiziționarea contorului ar trebui să aibă loc numai în centre autorizate dacă există un pașaport tehnic pentru contorul de apă;
 • pentru a instala un contor de apă, trebuie să acoperiți apa din rindul central, pentru care va trebui să contactați Serviciile de locuințe și comunale;
 • dacă instalați singur contorul de apă, toată responsabilitatea pentru eventuale defecțiuni aparțin proprietarului apartamentului.

Prin urmare, înainte de a decide să instalați singur aceste dispozitive, trebuie luate în considerare toate nuanțele de mai sus, ceea ce va evita o serie de probleme în viitor.

Selectarea și testarea unui contor de apă

Înainte de a cumpăra un contor, trebuie să contactați sucursala Vodokanal la locul de domiciliu cerințele tehnice emise, prezentat dispozitivului. După achiziționarea unui contor de apă, se recomandă efectuarea unei inspecții într-un canal de apă sau într-o organizație privată care are autorizații pentru astfel de activități.

Contorul trebuie verificat de către departamentul corespunzător al instrumentarului canalului de apă sau al Departamentului de locuințe și utilități. După verificarea instrumentului în documentația tehnică, trebuie să se facă o notă corespunzătoare și să se determine data sigilării contorului de apă după instalare. În cazul în care, în timpul auto-instalarea contorului de apă se va deteriora sigiliul, ar trebui să-l raporteze imediat utilitatea apă în viitor nu au fost încărcate penalități pentru utilizarea ilegală a apei.

Selectarea locației contorului de apă

Reguli pentru instalarea contoruluiInstalarea contorului de apă trebuie efectuată în imediata vecinătate a alimentării cu apă a apartamentului de pe autostrada centrală. Nu există aici instrucțiuni specifice, deoarece dispozitivul de alimentare cu apă depinde de aspectul camerei. De obicei, recomandările de instalare sunt furnizate de către inspector, care, se dovedește, la locul de instalare a contorului de apă. Aranjamentul optim al dispozitivului într-un apartament standard al unei clădiri înalte este o baie.

La rândul său, în sectorul privat pentru a stabili un contor de apă trebuie să știți câteva caracteristici. Conform cerințelor pentru instalarea dispozitivelor de acest tip, instalarea acestora trebuie să aibă loc la cel mult 200 mm de la intrarea conductei de apă în casă. Dacă abordarea este de la un izvor de capital, este de asemenea sigilată. Doar angajații canalului de apă pot rupe sigiliul, în cazuri excepționale, lucrătorii EMERCOM o pot face.

Componente necesare

Pentru a instala cu ușurință un contor de apă singur, trebuie să urmați un anumit tipar. Dar mai întâi de toate, trebuie să pregătiți componentele necesare și să înțeleagă scopul lor.

 1. Robinetul de închidere este un dispozitiv pentru închiderea conductei de admisie în caz de defecțiune. În cele mai multe cazuri, utilizați un dispozitiv de tip minge din alamă. Dacă conducta de apă este confecționată din țevi din plastic, este instalat un dispozitiv din plastic. De mare importanță este calitatea macaralei, astfel încât să nu se defecteze și să nu aducă o inundație în casă.
 2. Un filtru de curățare, care este echipat cu o plasă de metal, împiedicând introducerea de resturi mari în sistem. De obicei, filtrele sunt făcute direct sau oblice și necesită curățare periodică în timpul funcționării.
 3. Verificați supapa, scopul principal al căruia este de a împiedica funcționarea contorului în caz de disparitie bruscă a alimentării cu apă. Acest lucru se întâmplă dacă robinetele din apartament sunt deschise, iar aerul începe să pătrundă în sistemul de apă.
 4. Aparatul direct pentru controlul volumului de apă furnizat este un contor de apă.

Este important să rețineți că, în timpul instalării contorului, scurgerea apei din filtru ar trebui trimisă, Dacă contorul de apă este amplasat orizontal sau lateral cu instalarea verticală a dispozitivului. Acest lucru se datorează faptului că atunci când curățați filtrul, apa va fi direcționată spre cealaltă parte a contorului și nu va umple dispozitivul.

Procesul de auto-instalare

Secvența de lucru cu contorulInstalarea independentă a contoarelor de apă este posibilă după pregătirea tuturor componentelor. În documentația tehnică, contorul trebuie să indice ce segment de țeavă dreaptă trebuie să se apropie de dispozitiv și pe cine să se îndepărteze de acesta. În acest caz, procedura de instalare a unui contor de apă constă în anumite etape.

 1. În prima etapă este necesar să extindeți toate părțile într-o singură linie pentru a nu fi confundate în timpul montării: supapă de reținere, contor de apă, filtru și robinet. Toate piesele sunt marcate cu săgeți, care trebuie să fie în aceeași direcție.
 2. Toate piesele sunt conectate separat de sursa de alimentare cu apă. Acest lucru vă va permite să calculați în mod corect numărul de spire în timpul asamblării.
 3. Prin răsucirea filtrului de pe robinet, este necesar să se marcheze la ce direcție se va strânge filtrul în direcția descendentă. După aceea, mecanismele sunt dezasamblate, iar materialul de etanșare - cureaua sau banda sanitară - este înfășurată pe fir și filtrul este înfășurat în macara.
 4. Cum să instalați contorul personalÎn mod obișnuit, împreună cu un contor de apă furnizat garnituri și American - o conductă de ramificație cu o piuliță de legătură pentru conectarea conductelor. Dacă contorul de apă este instalat pe apă caldă, utilizați garnituri din paronit. În schimb, inelele de etanșare din silicon sunt potrivite pentru conductele de apă rece.
 5. Filtrul este înfășurat printr-o conductă de ramificație, pentru a sigila conexiunea, care utilizează tractantul și deja un contor de apă. A doua conductă de ramificație este conectată la supapa de reținere.
 6. După asamblarea tuturor elementelor principale, se face o legătură la conducta de apă. În acest scop, se măsoară lungimea structurii rezultate și dimensiunile acesteia sunt marcate pe conductă. Mai mult, secțiunea marcată a conductei de apă este decupată.
 7. Designul rezultat este atașat unei țevi care aduce apă în apartament. În acest caz, în cazul în care conducta-în țeavă, metal pe ea, filetat. În cazul țevilor din plastic, vor fi necesare adaptoare speciale și un fier de lipit pentru sudarea polipropilenei. Dacă conducta este realizată din plastic metalic, se utilizează accesorii și adaptoare.
 8. Aceleași manipulări, în funcție de materialul conductelor utilizate, sunt de asemenea efectuate pe conducta de evacuare.

Setați singur contorul de apă - procesul nu este prea complicat. Mult mai mult timp se va rezolva problemele birocratice: depunerea diferitelor cereri, obținerea de permise și alte detalii legate de instalarea unui contor de apă. De asemenea, trebuie reținut faptul că contoarele de apă sunt supuse unor teste regulate în canalul de apă. Contoarele pentru apă rece sunt verificate la fiecare 4 ani, iar alimentarea cu apă caldă la fiecare 6 ani.

Punerea în funcțiune a contorului de apă

Funcționarea contorului de apăDupă finalizarea instalării și verificați dacă există scurgeri la nivelul articulațiilor de la sol se pot bucura în condiții de siguranță de apă, dar plățile vor continua să fie rata înregistrată în locuitorii de apartament, și nu la metru. Prin urmare, este nevoie urgentă notificați instalarea dispozitivului, angajate în furnizarea de apă pentru consumator.

Nu mai târziu de 3 zile lucrătoare inspectorul sau persoana autorizată în această chestiune va ajunge să sigileze contorul de apă. În același timp, proprietarul casei trebuie să aibă un pașaport tehnic al contorului de apă și un act de verificare a dispozitivului, nu mai este necesară nicio documentație. Principalul lucru este că nu există deteriorări externe ale dispozitivului sau ale etanșării.

Un inspector va întocmi un act, confirmând punerea în funcțiune a contorului de apă și etanșarea tuturor conectorilor. În plus, consumatorul și inspectorul vor încheia un acord de servicii. Este important să se examineze cu atenție toate elementele contractului, deoarece există cazuri în care documentele tip de caracter discret se potrivesc cu o cantitate necorespunzătoare a taxei lunare pentru serviciul sau de asigurare pentru eșecul sigiliului și un necunoscut, o inspecție trimestrială a dispozitivului în detrimentul abonatului.

Imediat după încheierea contractului, plata pentru apă va fi efectuată în conformitate cu indicațiile indicate pe dispozitiv. În ceea ce privește pașaportul tehnic pentru contorul de apă, inspectorul îl confiscă pentru momentul efectuării unei copii, după care se întoarce la abonat. Pentru a nu vă îngrijora documentele de pe tejghea, puteți face fotocopii de înaltă calitate ale tuturor paginilor pașaportului tehnic pe cont propriu și să le transmiteți persoanei autorizate a canalului de apă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți contorul drept pentru apăCum să alegeți contorul drept pentru apă
Cum să numărați contoarele de apă și prin ce metodeCum să numărați contoarele de apă și prin ce metode
Cum să îngheți contorul de apăCum să îngheți contorul de apă
În cazul în care pentru a apela atunci când nu există apă caldă în apartament?În cazul în care pentru a apela atunci când nu există apă caldă în apartament?
Cum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulareCum să luați citiri ale contoarelor de apă în apartamente și case particulare
Cum să sigilați corect un contor de apăCum să sigilați corect un contor de apă
Cum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazatCum să alegeți și să conectați un contor de energie electrică trifazat
Cum se instalează un filtru de apă finăCum se instalează un filtru de apă fină
Timpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și receTimpii de funcționare pentru contoarele de apă caldă și rece
Plătiți pentru apă fără un contor sau metru? Tarife pe persoanăPlătiți pentru apă fără un contor sau metru? Tarife pe persoană
» » Instalarea contoarelor de apă - cum să faceți asta?
© 2021 amigdas.com