amigdas.com

Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine

Infografiile rasei de albineMierea este un produs uimitor de vindecare, dat omului prin natura sa. Calitățile utile nu pot fi găsite în ea. De aceea, apicultura și apicultura sunt răspândite de la cele mai vechi timpuri până în prezent. În natură, există multe varietăți de albine, dar pentru om numai mierea este importantă (Apis mellifera).

Ca urmare a selecției naturale și artificiale a raselor acestor insecte remarcabile, au existat foarte multe.

Informații generale

Fiecare rasă se caracterizează prin rezistența la boli, adaptarea la o anumită climă, capacitatea de a rezista căldurii și frigului și productivitatea în producția de miere. Clima în care sunt situate albinele joacă probabil cel mai important rol în ceea ce privește dacă roada va trăi bine și cât de productivă vor fi albinele. Excelent din toate punctele de vedere, albina care locuiește în regiunile sudice poate funcționa mult mai rău și chiar nu se obișnuiește în partea centrală a Rusiei.

Stâncile diferă în cele ce urmează Prezentate:

 • Muntele albine caucazianLungimea proboscisului.
 • Greutate.
 • Dimensiunea.
 • Colorat.
 • Rezistența la boli.
 • Malice asta.
 • Roylivost.

În Rusia, rasele sunt populare:

 • Rasele de bază ale albinelorOrientul Mijlociu.
 • Caucazul montan.
 • Stepa ucraineană.
 • Carpații.
 • Buckfast.
 • Krajina.
 • Italianul.

Să ne familiarizăm cu descrierea fiecărei rase mai aproape.

Rusă centrală sau europeană întunecată

Apicultura rusă centralăAceastă rasă de albine este crescută în întreaga lume. Cu toate acestea, patria sa este Europa Centrală și de Nord. O gamă largă și productivitate ridicată face ca această specie de albine să fie una dintre cele mai populare printre apicultorii din Rusia.

Lungimea proboscisului este de 5,9-6,3 mm în specimenul central rusesc. Culoarea este gri închis. Înclinația spre rotire este medie. Se caracterizează printr-o rezistență ridicată la boli. Ei bine, tolerează o iarnă lungă, care este atât de caracteristică pentru Rusia. De obicei, albinele migrează foarte rar. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică Rusiei centrale. Poate călători independent pe distanțe lungi.

Europa albă întunecatăAceste insecte preferă să colecteze numai de la o plantă, ceea ce face posibilă obținerea monocomponent miere de albine.

Ei preferă hrișcă, tei și heather. Dar, dacă cantitatea de plante de miere nu este suficientă, ei pot trece la altul. Printul de miere este alb.

Stupacul său protejează prost și nu fură de la alții, cum ar fi, de exemplu, albine albine caucaziene. Destul de zloblivy. Comportament agresiv la inspectarea stupului.

Munte caucazian

Albă albă caucazianăGama de albine albine caucazian este în principal în munți Armenia, Azerbaidjan și Georgia. Pe teritoriul Rusiei este comună în Teritoriile Krasnodar și Stavropol.

Lungimea proboscisului la această specie este de 6,7-7,25 mm. Culoare argintiu gri. Roialitatea este medie. Rezistența la iarnă este scăzută, dar, în general, o scădere ușoară a temperaturii tolerează bine. Dar, cu toate acestea, se recomandă cultivarea acestor albine în sud. Rezistența la boli este scăzută, nu-i place umiditatea.

Această specie foarte funcțional. Colectează o mulțime de miere, chiar din miere, care conține puțin zahăr. Această rasă de albine este prietenoasă, dar, în caz de pericol, își protejează perfect stupul.

Stepa ucraineană

Ucraineană albine de stepăUmbra ucraineană de stepă, în descrierea ei, arată puțin ca Middle Middle. Este ușor mai deschisă și mai galbenă. Lungimea proboscisului este de 6,34 - 6,64 mm. Este o albină mare. Greutatea sa atinge 105 g. Densitatea este scăzută. Destul de prietenos, dar în vreme proastă poate fi foarte rău.

Are o bună capacitate de a proteja stupul. Iarna poate suporta usor. Specii de stepă din Ucraina este foarte harnică. Chiar și atunci când nu colectează miere, ea pune în ordine stupul. Curățenia în stupi contribuie la o rezistență ridicată la boli.

Rezistența la îngheț mare. Un pic agresiv, dar numai dacă simt pericolul. Este nevoie de nectar numai în plante cu mult zahăr. Printul de miere este întunecat, umed. Activitatea acestor albine este deja evidentă la începutul primăverii. La o temperatură nu mai mică de +8, se poate zbura. O familie pe sezon poate colecta până la 40 kg de miere.

carpatic

Albina CarpaticaAceasta este o rasă foarte valoroasă. Proboscis lung - 6,3-7 mm. Greutate de până la 110 g. Culoarea este predominant gri. Foarte pașnic. Nu se opreste chiar si la inspectarea stupului. Înclinația spre rotire nu este mare. Nu-i rău să suporți iarnă. Acest tip de albine este foarte harnic.

Capabil să colecteze o mulțime de miere, chiar de la plante în care zahăr un pic. Mierea, produsă de albinele carpatice, se caracterizează printr-un conținut scăzut de zahăr. Printul de miere este alb și uscat. Comută rapid de la o fagure de miere la alta. Principalul dezavantaj al acestei rase este capacitatea slabă de a vă proteja stupul. O caracteristică distinctivă a acestei specii este capacitatea de a începe colectarea mierei la o vârstă fragedă.

Buckfast

Bee BeeFoarte pașnică și productivă de albine. Se crede că acest lucru albine pentru un apicultor începător. Proboscis are o lungime medie. Greutatea acestei albine atinge 115 g. Culoarea este galben-maro. Foarte pașnic și rezistent la multe boli. Apicul acestei rase este întotdeauna curat.

Aceste albine muncitoare au pus ordine acolo. Roialitatea este medie. Poate zbura pentru nectar pe distante lungi si in aproape orice vreme. Cu toate acestea, principalul dezavantaj al acestei rase este capacitatea sa slabă de a transporta ierni reci. Această rasă este mai potrivită pentru regiunile sudice.

Krajina (carnika)

Krajina albinăAceastă rasă de albine este cea mai populară în Europa. A fost formată la poalele Alpilor și diferă în zona ei pacea și productivitatea. Acest tip de albine tolerează bine ierni reci și veri fierbinți. Are o proboscis cu o lungime de 6,9 ​​mm. Greutate de până la 110 g. Culoarea abdomenului este gri-argint.

Rata ridicată. Rezistent la boli. Pleacă devreme după stupii de iarnă. Din dezavantaje se poate identifica o capacitate slabă de a vă proteja stupul.

italiană

Italiană albinăDin numele rasei devine clar că Italia este locul de naștere al acestei specii. Culoarea este de aur. Masa acestei specii atinge 115 g. Lungimea proboscisului este de 7 mm. Datorită proboscis sale lungi este capabil de a extrage nectar din cele mai inaccesibile locuri. Acestea sunt insecte foarte iubitoare de pace, ceea ce permite apicultorului să inspecteze cu ușurință stupii.

Rezistența la iarnă este foarte scăzută. Acest lucru este de înțeles. La urma urmei, în patria acestei specii, climatul cald mediteranean predomină. Productivitatea rasei italiene este foarte mare. Ei bine, protejează stupul său, dar, de asemenea, nu avers pentru a ataca rudele mai slabe. Italienii construiesc foarte mult din ceara frumos fagure de miere. Nivelul lor este ținut în ordine perfectă. Roialitatea este medie. Destul de rezistent la boli. Albinele uterine din această specie sunt cele mai prolifice.

Bee pe o floareAlbinele sunt insecte cu adevărat uimitoare. Stupul de albine este o societate perfect organizată în care fiecare individ este angajat în propria afacere. Organizarea societății lor este complexă și foarte eficientă.

Separarea în caste îi permite să-și construiască locuința, să o păzească de la oaspeți neinvitați, să crească urmași și, desigur, să extragă mierea. Ele sunt perfect orientate spre teren. Pentru om, nu numai mierea este un dar al naturii, ci și alte produse de apicultură: ceară, propolis, jeleu regal, pergus etc. De aceea interesul pentru aceste insecte nu a dispărut de mai multe secole.

Albina pe o floare rozAlbina pe o luncă înflorităMacro fotografia unei albineAlbina colectează miere
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați și să determinați calitatea mierei la domiciliuCum să verificați și să determinați calitatea mierei la domiciliu
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
» » Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
© 2021 amigdas.com