amigdas.com

Instalarea ușilor interioare cu mâinile noastre: uităm la exemplul video

Cum să instalați singur ușa interioarăÎn timpul reviziei sau al construcției unei case, proprietarul se confruntă cu o multitudine de sarcini, dintre care este destul de important să se instaleze ușile de interior. Acest element este completat de procesul de creare a unui design de cameră. Prin urmare, este foarte important să minimalizați numărul de erori în performanța muncii, deoarece acest lucru poate afecta grav rezultatul final al întregii reparații.

Dacă te uiți la azi propus gamă de uși, puteți distinge o mulțime de produse de la diferiți producători. Și fiecare dintre ele are propriile caracteristici, diferite atât în ​​materie de material cât și în design structural. De regulă, majoritatea proprietarilor nu se confruntă cu mari dificultăți în timpul instalării ușilor interioare cu mâinile lor. Succesul acestui eveniment depinde de respectarea anumitor caracteristici ale instalației de usi de interior și utilizarea unității de ușă, să ia în considerare caracteristicile spațiilor unde este planificat pentru a instala.

Designul ușilor interioare

Aspectul ușii interioarePrincipalul criteriu care determină alegerea unei uși este proiectarea acesteia. Dacă vă uitați la diversele opțiuni pentru ușile interioare, puteți distinge următoarele elemente:

 • Cutie de usi;
 • Frunză de ușă;
 • accesorii;
 • Prag.

Cutie pentru uși

Locul de instalare al ușii este o cutie pe care se află funcțiile cadrului. Cel mai adesea, o bară de lemn cu formă U se folosește pentru a face caseta. O atenție deosebită trebuie acordată pentru a selecta dimensiunea casetei, deoarece dimensiunile ușii trebuie luate în considerare aici. Atunci când alegeți grosimea cutiei, trebuie să procedați din grosimea peretelui, între care nu trebuie să existe deviații. Elementul obligatoriu al cutiei sunt plăcile decorative, în cazul în care partea exterioară a casetei servește drept sit de instalare.

Frunza de ușă

Un rol important în proiectarea ușii este acordat pânzei, care determină caracteristicile funcționale și aspectul produsului. Acest element astăzi este prezentat în 3 versiuni:

 • matrice;
 • tablă de tablă;
 • ecran de protecție.

Materialul pentru matrice este o foaie sau bare monolitice, care sunt strânse fixate împreună. Baza de proiectare este un cadru dreptunghiular, care oferă inserții interioare, realizate pe baza de PAL sau MDF.

Pe partea exterioară a cadrului este un strat decorativ creat pe baza foii materialului selectat. Frunza de ușă se bazează pe elemente cum ar fi un cadru de grinzi de lemn, o umplutură și un strat exterior pe bază de folii MDF. Ca a material pentru umplutura pot fi utilizate plăci de PAL solide sau plasă de sârmă deschisă. Multe modele de uși de interior oferă deseori sticlă, care poate fi diferită în funcție de dimensiune și formă. Pentru a oferi aspectul original produsului, puteți alege sticlă cu diferite suprafețe - mată, colorată, transparentă etc.

constatări

În accesorii este obișnuit să se aloce elemente de balamale, al căror scop principal este fixarea foii de ușă și a cutiei. Sunt incluse aici și mânerele ușilor, care asigură confortul utilizării produsului. Un element suplimentar al elementelor de prindere poate acționa ca elemente de blocare, care sunt de obicei utilizate ca șuruburi și încuietori. Varianta cea mai comună a acestor elemente - mânerul zăvorului. Mânerele în combinație cu suprapunerile au un efect semnificativ asupra designului ușii. Uneori elementele decorative pot fi incluse în proiectarea ușii, dintre care cele mai frecvente sunt suprapunerile, scândurile etc.

Pregătirea cadrului ușii

Reguli pentru instalarea ușiiDe obicei, instalarea independentă a ușii interioare începe cu pregătirea cadrului ușii. Această parte a construcției este reprezentată de un fascicul de ușă standard, care trebuie să aibă aceeași lățime ca și peretele. Pentru asamblare aveți nevoie de două rafturi verticale, care pe lungime trebuie să corespundă înălțimii deschiderii. Și aici este necesar să se ia în considerare grosimea pragului și mărimea lacunelor. În plus, acestea ar trebui să ofere un loc pentru jumperul orizontal superior, care pe lungime ar trebui să corespundă lățimii deschiderii. De asemenea, este necesar să se țină seama de distanțele de 3-4 cm.

 1. Rafturile trebuie să fie tăiate cu o pantă de 45 de grade, dar numai părțile lor superioare. În mod similar, vine cu un jumper, dar aici este necesar să se taie fiecare dintre capetele sale. Tehnologia de asamblare necesită alinierea precisă a brațelor cu o tăietură.
 2. În cazul în care aceste părți ale ușii sunt unite între ele, este necesar să se realizeze o gaură transversală, așezată la un unghi drept și cu un diametru de 2,5-3 mm.
 3. Pentru a fixa elementele cutiei, folosiți șuruburi lungi care sunt înșurubate în găuri prefabricate. De regulă, este suficient să creați două astfel de elemente de fixare în fiecare articulație.
 4. Spațiul format cu elementele fixate trebuie umplut cu un material de etanșare, care poate fi folosit ca carton.

Pregătiți pentru instalare

Usi interioare si instalarea acestoraPentru a efectua instalarea ușii interioare prin toate regulile, trebuie să creați anumite condiții care să vă ajute să obțineți rezultatul dorit.

Lucrările de pregătire a ușii de instalare trebuie efectuate pe o suprafață plană, strict orizontal. Esența evenimentului este de a crea în partea laterală a foii de ușă două caneluri având o formă dreptunghiulară, care ar trebui să aibă aceeași dimensiune ca și clapeta balamalelor. Pentru a crea cavități, trebuie să alegeți un loc, mai întâi să vă retrageți de la marginea foii de ușă la 20 cm. O operație similară este efectuată folosind un router sau daltă. În găurile finite sunt plasate bucle, fixate cu șuruburi.

Apoi se deplasează la fixarea mânerului cu mecanismul de fixare. Acest element va fi instalat pe partea din spate a pânzei: este necesar să se marcheze locația mânerului la o înălțime de aproximativ un metru, unde sunt realizate găuri de la capăt. După aceea, încep să asambleze hardware-ul.

Apoi este timpul să plasați pânza în cutia de ușă. Și ar trebui să fie inserat în modul în care ar trebui să fie localizată la sfârșitul lucrărilor de instalare. Pe stâlpii ramei ușii trebuie să subliniezi, în care vor fi montate elementele de răspuns ale bucla, precum și pentru limba zăvorului, care va fi așezată pe suportul opus al cutiei. Începem să eliminăm pânza. Apoi, trebuie să creăm pe suportul casetei caneluri mici, care vor fi introduse în bucle. Și adâncimea lor ar trebui să depășească cu 10-15 mm lungimea bucla, ceea ce va permite ajustarea ulterioară. De asemenea, trebuie să creăm un locaș în care să fie plasată bara de blocare pentru a putea fixa limba.

Montarea ramei ușii

Lucrări de instalare cu ușaÎn prima etapă de instalare a ușii, trebuie să luați o cutie și să o plasați în ușă. Mai întâi trebuie să instalați și să fixați unghiile. Pentru ao crea, ar trebui să folosiți grosimea plăcii de 20-25 cm, care de-a lungul lungimii ar trebui să corespundă lățimii ușii.

În partea superioară a peretelui lateral, plăcile trebuie prelucrate, oferindu-le o formă rotunjită. După ce cutia se află în deschidere, aceasta trebuie fixată cu ajutorul unor pene pregătite în partea superioară și inferioară. Pentru a vă asigura că rafturile rămân în permanență la locul lor, în partea inferioară a cutiei se introduce un distanțier temporar.

Asigurați-vă că jumperul are o poziție orizontală și că nu există deviație verticală în rafturi. Această operație este efectuată folosind un nivel și un plumb. Este necesar să se creeze găuri în rafturile cutiei, care sunt necesare pentru montarea structurii. Acestea sunt plasate astfel încât să fie separate între ele cel mult 30 cm. Ulterior, aceste găuri vor fi necesare pentru a crea depresiuni similare în beton. În acest caz, va fi necesar să nu folosiți cel obișnuit, dar burghiu electric sau perforator.

Pe măsură ce dispozitivele de fixare utilizează dibluri, după înșurubare, cutia este fixată cu șuruburi. Este important să nu uitați de spațiul dintre peretele deschiderii și cutia, care trebuie umplut cu spumă de montaj. După efectuarea acestei operațiuni, puteți scoate distanțierul.

Suspendarea frunzei ușilor

Cum să instalați corect ușaInstalarea calitativă a ușii interioare depinde în mare măsură de modul în care va fi suspendată frunza ușii. Ar trebui să fie ușor să deschizi și să închizi și în același timp să rămâi în aceeași poziție, care a fost tradusă prin mijloace artificiale.

Pentru a suspenda materialul, trebuie mai întâi să îl plasați în cutie. Pentru a realiza clearance-ul minim între cârpă și cutie, se recomandă utilizarea plăcilor subțiri. Valoarea maximă a golurilor poate fi găsită numai în partea inferioară unde se află pragul. În această condiție, pânza trebuie să fie fixată permanent. În acest moment, ar trebui să marcați locul în care vor fi instalate balamalele de pe posturile rafturilor.

La următoarea etapă, frunza ușii trebuie scoasă din cutie. Concentrându-se pe etichetele marcate, începeți să instalați pe rafturile cutiei elementele inverse ale bucla, fixându-le cu șuruburi. După finalizarea acestei operații, puteți continua să închideți pânza pe balamale. După aceasta, este posibil să aflăm dacă există dificultăți în deschiderea și închiderea ușilor. Acordați atenție zonelor tratate cu spumă de montaj, a cărui surplus trebuie îndepărtat și apoi lămuriți golul. Apoi se procedează la instalarea carcasei, care sunt de obicei făcute sub formă de scânduri din lemn sau plastic, având o tăietură la intersecția la un unghi de 45 de grade. Placile se recomandă să fie instalate pe cutie folosind șuruburi.

După instalarea tuturor elementelor de decorare, procesul de instalare a ușii interioare cu propriile mâini poate fi considerat complet.

concluzie

Procedura de auto-instalare a ușii interioare necesită respectarea mai multor nuanțe care pot afecta rezultatul final și, în consecință, funcționarea corectă a produsului. Un rol important este, de asemenea, acordat menținerii dimensiunilor exacte ale elementelor de ușă utilizate, deoarece, în cea mai mică lipsă, riscul de înclinare a structurii, care nu îi va permite să-și îndeplinească funcțiile cel mai eficient.

În timpul instalării, fiecare element al ușii necesită o atenție deosebită. Dacă ignorați regulile de instalare a componentelor structurale, timpul petrecut la locul de muncă, precum și fondurile vor fi în zadar. Aceeași ajustare a dimensiunilor, pieselor folosite și alegerea locației acestora ne permit să ne așteptăm ca toate cerințele pentru instalarea ușilor interioare să fie îndeplinite. Aceasta, la rândul său, dă încredere că nu va fi necesară eliminarea oricăror deficiențe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea și fotografia ușilor interioare-coupeDescrierea și fotografia ușilor interioare-coupe
Care sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografieCare sunt ușile interioare glisante: opțiunile de pe fotografie
Uși interioare cu două canate: modele de fotografii și modeleUși interioare cu două canate: modele de fotografii și modele
Instalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare videoInstalarea ușilor din plastic cu mâinile tale: formare video
Usi interioare din sticla: instalare, preturi, fotografieUsi interioare din sticla: instalare, preturi, fotografie
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
Caracteristici de reparație și instalare de ușiCaracteristici de reparație și instalare de uși
Ce fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnirCe fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnir
Usi interioare din plastic, beneficii si preturiUsi interioare din plastic, beneficii si preturi
Caracteristicile ușilor interioare glisanteCaracteristicile ușilor interioare glisante
» » Instalarea ușilor interioare cu mâinile noastre: uităm la exemplul video
© 2021 amigdas.com