amigdas.com

Tăiați-vă propriile mâini pe peretele din baie: o lecție video

Plasarea plăcilor cu mâinile taleMaterialul optim pentru finisarea pereților în baie este plăcile din ceramică. Arata grozav si are toate calitatile necesare pentru camerele cu umiditate ridicata si schimbari frecvente ale temperaturii. Nu este necesar să invitați specialiști să pună dale pe pereți. Puteți să o faceți singur, chiar fără cunoștințe speciale și abilități speciale. Va fi suficient să studiați cu atenție instrucțiunile și să urmăriți lecția video.

Calcularea, selecția și planificarea așezării plăcilor

Pornirea tigla pereților cu plăci ar trebui să fie de la efectuarea de măsurători și elaborarea unui plan pentru aspectul său.

planificare

Până în prezent, oferta de supermarket-uri selecție mare de plăci, diferite în dimensiune, textură și culoare. Unii producători produc țigle cu colecții care includ plăci de bază pentru podele și pereți, precum și elemente decorative sub formă de panouri, muchii, frize și diverse inserturi.

Una dintre problemele importante și complexe în planificare este alegerea culorii produsului. La urma urmei, designul color al camerei determină cum va fi baia.

Unele reguli generale prin alegerea culorii plăcilor:

 1. Cu cât brichetele sunt mai ușoare pe pereți, cu atât este mai mare și mai largă percepția vizuală a camerei.
 2. Vizibilă a întins camera cu desene verticale.
 3. Se recomandă umbrele podelelor în baie să întunecă pereții.
 4. Atmosfera de curcubeu într-o cameră fără ferestre poate fi creată cu ajutorul diferitelor ornamente și peisaje.
 5. Nu uitați că culoarea are un anumit efect psihologic asupra corpului. De exemplu, verdele are un efect curativ. În plus, este combinată armonios cu multe nuanțe. Roșu este culoarea purificării și a excitării. Poate provoca iritații și crește presiunea.

Important și alegerea stilului de baie. Poate fi decorat în stil tradițional, minimalist, oriental, exotic și multe alte stiluri.

După ce alegeți stilul camerei și scala de culori a plăcii, se recomandă calcularea cantității necesare de material pentru a nu cumpăra excesul.

Calculul numărului de plăci

Puteți calcula cu exactitate câte produse ceramice veți avea nevoie, cunoscând dimensiunea plăcilor care vor fi achiziționate.

Pentru aceasta, suprafața este împărțită la suprafața produsului. Rezultatul este rotunjit. În funcție de tipul de aspect, cantitatea calculată este adăugată de la cinci la cincisprezece la sută din cantitatea necesară de material.

Criterii de selecție

Cum sa alegi o faianta pentru baieAlegerea plăcilor trebuie acordată cu atenție. Acest lucru va permite pentru a evita surprizele neplăcute în timpul instalării.

 • Produsele ceramice trebuie să corespundă condițiilor în care vor fi utilizate.
 • Trebuie să știți că fiecare tip de țiglă are o altă porozitate, rezistență, rezistență la abraziune.
 • La selectare, este necesar să se acorde atenție etichetării produsului aplicat pe ambalaj. Pereții sunt aleși pentru plăci de pereți și, în consecință, podele - pentru podea.
 • La fel de important este și calitatea plăcii. Produsul trebuie să aibă forma geometrică corectă. Acordați atenție integrității colțurilor și marginilor.
 • Calitatea materialului poate fi verificată prin adăugarea mai multor plăci în față. Suprafețele lor de-a lungul întregului plan trebuie să rămână unul pe altul, iar unghiurile coincid.
 • Atunci când alegeți un adeziv, se recomandă preferința unei compoziții cu un timp de întărire mai lung. Datorită acestei proprietăți a adezivului, în timpul așezării, va fi posibilă ajustarea produselor ceramice așezate anterior.

Lucrări pregătitoare

Modalități de așezare a plăcilor pe perețiOptzeci la sută va depinde de aspectul stratului de acoperire de cât de mult a fost pregătită suprafața pereților.

 • Mai întâi, vechea acoperire (tigla, vopseaua) și soluția de tencuială, care nu se află bine pe pereți, sunt îndepărtate.
 • Suprafața este curățată și lizată cu tencuială și chit de început. Pereții trebuie să fie aliniați cu un nivel. Putty pune în straturi diferite până când nivelul indică rezultatul dorit.
 • Pereții sunt bine uscați și șlefuiți cu șmirghel.
 • Suprafața este acoperită cu un grund special, care va proteja peretele de ciupercă și va asigura o bună aderență a plăcii la suprafață.
 • Folosind o perie și o rolă, se aplică o impermeabilizare sub formă de soluție lichidă. Este de dorit să se aplice două straturi de mastic de impermeabilizare.

Marcarea suprafeței

Pentru a plasa corect și frumos placa pe pereți marcaj pre-fabricat. Trebuie să decideți dacă trebuie să tăiați produsele și să găsiți punctul de referință de bază.

 • Un tigla pentru a atașa la partea de jos a colțului și a face o marcă în creion sau marcator în cazul în care se va termina. Deci ar trebui să fie aplicată alternativ în acest rând și să marcheze unde începe și unde se termină.
 • Nu uitați de cusăturile intercalate, mărind distanțele dintre produse.
 • La sfârșitul marcajului unui rând, trebuie să vedeți dacă trebuie să tăiați plăcile finale. Deodată nu este necesar să se taie mai multe produse. Pentru a nu strica materialul, fiecare serie de marcare este recomandată treptat.
 • Pentru ca peretele să pară simetric, marcajul trebuie să înceapă de la mijlocul suprafeței. În acest caz, pe ambele părți ale peretelui în tăiere va avea nevoie de aceleași bucăți de plăci. Această metodă de așezare este recomandată pentru plăcile care au un anumit model.

Montarea plăcilor pe pereți. Lecție video

Placi pe pereții băiiÎnainte de a începe munca, pregăti instrumentele, care vor fi necesare în timpul instalării produselor ceramice.

 • Capacitate pentru lipici.
 • Mistrie.
 • Spatula dințată și simplă.
 • Domnitor, conducător.
 • Mixer cu burghiu.
 • Nivelul.
 • Linia plumb.
 • Mașină de tăiat tigla.
 • Cauciuc ciocan.
 • Cruci pentru goluri.
 • Linia.
 • Regula.

Cum să tăiați corect dalele

Practic nici o instalare de produse ceramice nu se poate face fără a fi nevoie de tăiere plăci. Puteți să o tăiați atât cu un tăietor de sticlă cât și cu mașini cu un cerc de tăiere cu diamante. Instrumentul mecanic Materialul ceramic este tăiat în același mod ca și sticla. Tocul de tăiere trebuie să fie desenat pe marcajele de pe partea orizontală a produsului și să fie scos din uz. Placile de teracotă masive cu ajutorul plăcilor de mână nu pot fi tăiate frumos. Este cel mai convenabil să folosiți o mașină de tăiat mașini mecanice, care are o platformă cu opriri pentru plasarea produsului. Cu ajutorul acestuia, este destul de ușor să tăiați un număr de plăci de aceeași mărime.

 1. Opritorul este ajustat la distanța necesară, astfel încât linia de tăiere a produsului să fie în mijlocul sculei.
 2. În partea superioară a mașinii de tăiat tigla există un cărucior care este prevăzut cu o opritor pliabil, o roată de tăiere și o pârghie. Căruciorul este retras de la el, o roată este atașată la marginea plăcii, care este presată de-a lungul liniei de tăiere intenționate de-a lungul suprafeței produsului.
 3. După aceea, în mijlocul inciziei se pune accentul pe cărucior și apăsarea ușoară a plăcii este tăiată.
 4. Un moment dificil este reprezentat de crestăturile figurând pentru ieșirile de ieșire, conductele, firele de ieșire. În acest caz, linia este marcată pe partea frontală a produsului și o roată de misty este trecută cu atenție de-a lungul acestuia. Apoi, partea inutilă a țiglei mușcă în bucăți. Marginea neuniformă este comparată folosind șmirghel sau un fișier.

Montarea plăcilor pe perete în baie

Tehnologia de montare a plăcilorPentru o adeziune mai sigură, suprafața pereților și partea din spate a plăcii Șterse cu un burete umed. Pentru a lipi a luat coerența necesară, este de dorit să-l împărțiți cu un burghiu.

 • Mortarul adeziv este preluat de partea netedă a spatulei și aplicat pe suprafață. După aceea, partea lipiciului cu un unghi de 90 grade îndepărtează resturile adezivului. Ar trebui să existe bare verticale.
 • Adezivul este aplicat produsului ceramic exact în același mod. Brazdele de pe ea trebuie să se întindă de-a lungul brazdelor de pe perete.
 • Plăcile sunt presate pe suprafață și în mijloc, iar la colțuri sunt ușor perforate cu un ciocan din cauciuc. Fixarea ar trebui să fie maximă.
 • Lângă colțurile produsului lipit pe stratul adeziv sunt instalate cruci.
 • Astfel se pune primul rând de plăci. Nu se recomandă aplicarea imediat a lipiciului pe perete pentru întreaga gamă. Suprafața este cea mai bine pregătită pentru două plăci. Apoi lipiciul nu va avea timp să se usuce și își va păstra structura.
 • În timpul montării, trebuie să verificați constant poziția orizontală și verticală. Pentru aceasta, se utilizează un nivel și un nivel. Deviațiile detectate sunt eliminate prin atingerea cu un ciocan de cauciuc peste plăci.
 • O dată urmează să nu se întindă mai mult de trei rânduri de dale. Următoarele rânduri vor trebui montate numai după ce cele inferioare au fost confiscate.
 • În timpul lucrărilor de acordare a unei atenții individuale, colțurile camerei merită. Se recomandă formarea lor cu ajutorul unor profiluri unghiulare speciale. Apoi, produsele ceramice vor fi mai ușor de stivuit, iar rezultatul lucrării va arăta frumos.

Articulații de îmbinare sau îmbinare

Placi de peretiDupă uscarea completă a soluției adezive, crucile sunt îndepărtate și se execută îmbinările. Compoziția de spumare poate fi aplicată pe bază de ciment, epoxid sau silicon. Amestecul este selectat în funcție de culoarea plăcii.

 • Masa de ciment se vinde uscata si va trebui diluata in prealabil, maturarea epoxidica si silicon pentru a fi deja gata.
 • Înainte de începerea lucrului, suprafața plăcilor și a cusăturilor intercalate trebuie curățate. În acest scop, puteți utiliza un aspirator.
 • Atunci când se utilizează un amestec de epoxid sau silicon, se recomandă ca marginile plăcii să fie acoperite cu o bandă de vopsea. Faptul este că aceste tipuri de mortar sunt foarte greu de curățat gresie.
 • Mai mult, folosind o spatulă de cauciuc, o mică cantitate de amestec de spumare se aplică peste cusătura și se presează spre interior.
 • Excedentul de chituire este răzuit de o spatulă așezată peste golul intercalat. Cusătura este comparată și ușor adâncită.
 • Resturile de chit și banda de vopsea sunt îndepărtate după ce amestecul se usucă complet.

Spalarea si curățați suprafața plăcilor, munca de unul singur poate fi considerată completă.

Unele sfaturi utile

 • Cum să puneți o dală pe perețiPentru a elimina tăierea intensivă a tiglelor la unu sau doi centimetri, rândul de stivuire este mai bine să fie deplasat, astfel încât piesele mai mari să fie plasate la margini.
 • Dacă instalarea în baie nu se face sub tavan, atunci rândurile trebuie distribuite astfel încât rândul de jos să fie format din bucăți, iar cel superior să fie făcut din plăci solide. În același timp, se recomandă începerea instalării cu plăci solide, ridicând bara de susținere la nivelul dorit.
 • Dacă este folosit pentru ouat produse de diferite culori sau forme, apoi în prealabil este necesar să se desemneze locația plăcilor de diferite forme, direcții sau forme.
 • Înainte de a începe lucrul, citiți instrucțiunile de utilizare a adezivului. Pentru unele amestecuri grele, este necesară umezirea preliminară a produselor ceramice.

După ce ați studiat cu atenție plăcuțele de filmare video, puteți vedea în mod clar cum să conduceți în mod corespunzător procesul de autoinstalație, să învățați câteva nuanțe și să găsiți răspunsuri la multe întrebări interesante care apar adesea în timpul lucrului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acoperirea casei cu dale de clincherAcoperirea casei cu dale de clincher
Panouri decorative de perete pentru decorarea interioară a caseiPanouri decorative de perete pentru decorarea interioară a casei
Baie de podea și faianță, fotoBaie de podea și faianță, foto
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Fotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușeliiFotografia finisării plăcilor de baie: designul căptușelii
Fotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioareFotografie de decor pentru caramida: gresie pentru decoratiuni interioare
Placi de finisaj pentru bai, fotografiePlaci de finisaj pentru bai, fotografie
Caracteristicile colțurilor ceramice pentru baieCaracteristicile colțurilor ceramice pentru baie
Placi în baie - tipuri și caracteristici ale mortaruluiPlaci în baie - tipuri și caracteristici ale mortarului
Mozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelorMozaic în baie: caracteristici ale selecției țiglelor
» » Tăiați-vă propriile mâini pe peretele din baie: o lecție video
© 2021 amigdas.com