amigdas.com

Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dinților

Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dințilorUnul dintre aforismele despre durerea de dinți este: "Durerea de dinți este cea mai crudă suferință umană. Nu există iad, dar fiecare spital are o ușă cu un semn "Dentist". "

Iar când o persoană merge să scape de un dinte bolnav, el speră că suferința lui se va termina pe asta. Dar acest lucru este departe de caz. În 30% din cazuri, există edeme ale obrazului după extragerea dinților.

Obrajii s-au umflat după extracția dinților. Ce ar trebui să fac?

Principalul lucru în această situație este să înțelegeți ce este un proces normal și ceea ce necesită oa doua vizită la medic.

în mod normal

Pacientul trebuie să știe că extracția dinților este o intervenție chirurgicală, iar organismul îi răspunde în mod necesar la sindromul durerii. Prin urmare, prezența durerii după terminarea anesteziei locale este un factor natural. Leziunea țesuturilor moi în cavitatea bucală duce la formarea de umflături ale gingiilor și, în multe cazuri, la umflarea obrajilor. Mai ales dacă dintele de înțelepciune a fost înlăturat.

Când edemul după îndepărtarea unui dinte de înțelepciune nu reprezintă o amenințare:

 1. Edem după extragerea dințilordacă a existat o ușoară umflare înainte de extragerea dintelui și nu crește după îndepărtare;
 2. nu există o creștere a temperaturii. Deși în prima zi temperatura poate fi subfebrilă (de la 37 la 37,5);
 3. pe gaura după îndepărtarea unui cheag de sânge format, nu există miros neplăcut din gură;
 4. durerea treptat niveluri, dar nu crește.

Este deosebit de important să evaluați starea dumneavoastră în primele 2-3 zile după extragerea dinților. Aceasta este perioada în care toate simptomele inflamatorii ar trebui să scadă sau să dispară.

anormal

Când obrazul sa umflat după îndepărtarea dintelui înțelepciunii nu imediat și după 3-4 zile - acesta este motivul potrivit pentru o re-vizită la medic.

Puternicitatea obrazului poate apărea datorită procesului inflamator, care este însoțită de următoarele simptome:

 • nu încetează, ci crește durerea cu o creștere a edemului;
 • înroșirea gingiilor și acoperirea gri în gaură;
 • apariția respirației urinare din gură sau puroi;
 • deteriorarea stării generale pe fundalul creșterii temperaturii corpului;
 • durere severă la înghițirea sau deschiderea gurii.

În acest caz, aveți nevoie urgentă de a contacta un chirurg dentar, nu ar trebui să vă tratați.

Există recomandări generale pentru comportamentul pacientului în prima zi după extracția dinților.

Auto-ajutor în prima zi după eliminare

Recomandări extinse după extracția dinților.

 1. Țineți tamponul din tifon timp de cel puțin 30-40 de minute, mușcându-și puternic fălcile.
 2. Nu mâncați, fumați, clătiți timp de 3 ore.
 3. Nu tolerați durerea, luați analgezice: Ketorol, Analgin, Sedalgin.
 4. sângerare sânge Esli din godeuri, apoi aplicați din nou o bucata curata de tifon sau bandaj pe bine, și, bacuri sale, să dețină mai multe minute 20 - 30. Verificarea presiunii și, dacă este necesar, să ia medicamente corespunzătoare.
 5. Nu mișcați și nu atingeți cheaguri de sânge în fântână.
 6. Nu vă spălați dinții, în special locul de îndepărtare.
 7. Nu puteți bea băuturi calde și mâncați alimente crude.
 8. Nu mestecați pe partea inflamată.
 9. Nu beți alcool.
 10. Nu vă lăudați și nu vă expuneți la muncă grea.

Cu edemul obrazului.

 1. La obrazul umflat după extragerea dinților este posibilă aplicarea unei răceliFaceți o compresie rece pe locul umflat. Puteți utiliza un prosop umed simplu de mai multe ori.
 2. Comprimare pe o gumă: tampon de bumbac îmbibată într-o soluție de sare și bicarbonat de sodiu cald (0,5 cani apa fiarta fierbinte - soda 1 linguriță de sare și 0,5 lingurițe) aplicând guma timp de 15-20 minute.
 3. Așteptați o pernă mare, astfel încât umflarea să scadă.
 4. Pentru a lua medicamente antihistaminice sau anti-edeme: Suprastin sau Lymphomyosot
 5. Pentru a se calma si a nu fi nervos, presiunea ridicata intareste un canal de sange si conduce la o tumora si mai mare.

Aceste recomandări dau încredere că, în cursul normal al evenimentelor, procesul de vindecare a dintelui îndepărtat va fi natural și nu va trebui să facă oa doua vizită la medic. Dar tumorile de obraz apar din diferite motive, iar consecințele lor sunt neplăcute.

Cauze de umflare după extragerea dinților

Cele mai frecvente cauze ale edemelor sunt următoarele:

 1. Îndepărtarea complexă. Când trebuie să tăiați un dinte în timpul tăierii, faceți incizii ale țesuturilor moi, acest proces dă întotdeauna o tumoare datorită traumatizării severe a țesuturilor înconjurătoare.
 2. Prezența inflamației. Când dintele a fost îndepărtat pe fondul inflamației, procesul de infectare nu poate fi oprit imediat, deși medicul trebuie să ia toate măsurile pentru a preveni inflamarea soclului. Rana se spală, de obicei, cu un antiseptic și se introduce un medicament în gaură.
 3. Prezența unui abces. Dacă există o umflare a gingiei, în afară de extracția dinților, medicul face o incizie a gingiei, ceea ce duce, de asemenea, la o creștere a tumefatului.
 4. Prezența unui chist. Chistul este o cavitate pe rădăcina dintelui, umplută cu un conținut lichid sau purulent. Îndepărtarea ei însoțește de asemenea umflături.
 5. Înțelepciunea dinților. Potrivit statisticilor, îndepărtarea dinților de înțelepciune determină o umflare puternică a obrazului. Acest lucru este valabil mai ales pentru dinții de înțelepciune retineri mai mici. Nu pot să taie dreptate și, prin urmare, procedura de înlăturare a acestora este întotdeauna traumatizantă. Și datorită numărului mare de țesuturi, bine aprovizionate cu sânge, există o sângerare puternică. Deseori, rănile dinților de înțelepciune trebuie să fie cusute.
 6. Predispoziția individuală. Există oameni care sunt mai predispuși la umflături. Acestea sunt de obicei considerate pacienți hipertensivi, alergici și obezi. Prin urmare, înainte de eliminare, este necesar ca medicul să fie informat despre medicamentele luate pentru a evita eventualele complicații.

Posibile complicații

Principalele complicații în îndepărtarea dinților sunt infecțioase. Ei au nevoie de intervenție chirurgicală și terapie antibacteriană.

Gaură uscată

O dentistă cu gaură uscată cheamă starea atunci când un cheag de sânge nu apare în gaură. Mai degrabă, a dispărut ca urmare a intervenției necorespunzătoare. Poate să mănânce alimente grele, apă de gură sau o rană mare în gaură, în care nu a putut rezista.

Ce este o gaură uscatăÎn sine, acest fenomen nu este periculos, dar cheagul de sânge îndeplinește un rol de protecție, servind ca o constipație pentru infecție, protejând guma de inflamație.

Dacă obrazul este umflat după îndepărtarea dintelui de înțelepciune, este necesar să se verifice prezența unui cheag de sânge în gaură. Atunci când nu este, atunci pericolul de inflamare a mufei dintelui - alveolita.

Pentru a preveni bolile, este mai bine să solicitați imediat asistență medicală. El va prescrie un curs preventiv constând în geluri dentare sau, potrivit mărturiei, va face o intervenție repetată pentru a forma un nou cheag.

alveolita

Alveolita este procesul de inflamație a mucoasei în care a existat un dinte. Inflamația poate duce la țesutul osos sau la țesutul moale. Deseori apare atunci când se extrag dinții de înțelepciune inferiori. Acest lucru este facilitat de eliminarea cheagului de sânge atunci când încercați să îndepărtați alimente sau cu multă clătire în gură. Și ca o provocare pentru declanșarea inflamației poate servi ca un tratament slab al rănii sau unui chist fester de dinte. Există o boală și pe fondul unei imunități reduse.

Manifestări ale alveolitei

 1. Din cauza a ceea ce dezvoltă alveolitaCreșterea durerii, răspândirea pe ambele fălci.
 2. Apare cefalee și durere când atingeți gingiile.
 3. Un miros neplăcut din gură, cu presiune asupra gingiilor din gaură, poate deveni puroi.
 4. O febră cu apariția frisoanelor și a durerilor.
 5. O creștere a ganglionilor limfatici submandibulari.
 6. Oboseală generală.

Îți poți da primul ajutor. Acesta include:

 • frecvente, cu gură ușoară, cu antiseptice, de exemplu, clorhexidină sau Miramistin;
 • luând analgezice ca Naise, Ibuprofen.

dar vindecarea alveolitei fără ajutor medical nu va funcționa, deoarece este necesar să curățați rana. Doctorul nu va efectua numai chiuretajul plăgii, ci va numi și antibiotice și fizioterapie în acest caz.

Complicarea alveolitei este inflamația periostului - periostită și inflamația osoasă - osteomielita.

periostită

Tratamentul periostiteiPerioditida are un nume comun - flux. Obrajii se umflă pe o parte, în timp ce temperatura crește și se observă o durere constantă a dinților. Periostita este însoțită de umflarea țesuturilor moi. Inflamația periostului este diagnosticată prin radiografie și semne clinice însoțitoare.

Tratamentul poate fi conservator, în prezența unui proces purulente, poate fi necesară drenarea ulcerului. Tratamentul conservator include nu numai medicamente anti-inflamatorii cum ar fi Nyz, Nimesil, dar și antibiotice și analgezice. Cel mai frecvent prescris antibiotic este Lincomycin, a cărui doză zilnică trebuie să fie de 1-1,5 g pentru un adult. Este un antibiotic vechi, dovedit de mult timp, ajutând la eliminarea problemelor dentare. Astăzi amoxiclavul și amoxicilina sunt prescrise din clasa de noi antibiotice pentru eliminarea problemelor dentare. Terapia este prescrisă de medic, dacă este posibil, pot fi adăugate proceduri de fizioterapie, cum ar fi UHF, OZN și electroforeză.

osteomielită

Aceasta este o amenințare gravă la adresa sănătății umane, astfel încât tratamentul inflamației purulente a osului este efectuat în spital. Boala se manifestă ca o febră, o puternică durere și supurație pulmonară și se pot forma fistule. Tratamentul durează mult și include terapie sistemică cu antiseptice, antibiotice și drenaj.

Flegmon și abcesul țesuturilor moi

Purtarea topită a țesuturilor moi - flegmon. Este o complicație a osteomielitei.

Flegmonul se dezvoltă cu un edem tot mai mare, în timp ce pielea este dureroasă și tensionată. Gura este dificil de deschis, capul doare si creste temperatura. Boala este tratată numai chirurgical prin deschiderea infiltratului.

abcesul tesuturilor moi, celulită diferă de faptul că există o graniță între țesuturile bolnave și sănătoase, precum și în procesul de flegmon al inflamației și răspândirea de departe și-n lat.

Tratamentul acestor boli se efectuează într-un spital.

Pe lângă complicațiile infecțioase, există și alte situații negative atunci când dintele este îndepărtat.

hematom

Cauzele hematomului după extragerea dințilorHematomul poate să nu apară imediat, dar chiar și după câteva zile după îndepărtare. Asta este reacția organismului la deteriorarea capilară. Poate că anestezia nu a fost foarte precisă și medicul a intrat în vas, dar vasele din țesuturile moi sunt mai des afectate cu procese de eliminare complexe.

Tratați mai bine hematomul și consultați medicul, deși există multe sfaturi despre cum să o eliminați cu ajutorul procedurilor de clătire cu decocții pe bază de plante.

Leziuni ale nervilor

În cazurile dificile de extracție a dinților, poate apărea o situație în care nervul este atins. În acest caz, a amorțirea limbii sau a obrazului în zona în care a fost îndepărtată dintele. Pierde sensibilitate, alergând "înfiorător". Această situație este corectată printr-un curs special prescris, care, pe lângă medicamente, include diverse proceduri de fizioterapie pentru restabilirea sensibilității nervului.

Pentru a evita situațiile neplăcute la înlăturarea dinților, este mai bine să aveți grijă de dinții vizând în mod regulat un medic dentist. Tratamentul în timp util și de înaltă calitate garantează eliminarea problemelor menționate anterior. Fiți sănătoși!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?
Ce trebuie făcut după extragerea dinților: recomandări necesareCe trebuie făcut după extragerea dinților: recomandări necesare
» » Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dinților
© 2021 amigdas.com