amigdas.com

Exercițiu manual pentru stâlpi: făcându-ți mâinile

Instalare de gard din carton ondulatCu destulă precizie, proprietarul site-ului de teren cel puțin o dată sa confruntat cu necesitatea de a săpa găuri pentru stâlpi și diverse suporturi pentru a proiecta aspectul site-ului. Se întâmplă că este necesar să se facă o gaură îngustă într-un loc foarte puțin convenabil. O lopată simplă va fi dificil de manevrat și va fi necesar să faceți o exercițiu de mână sub stâlpi de la prieteni pentru utilizare sau chiar să apelați la un specialist care gestionează cu abilitate instrumentul.

Proiectarea burghiului manual

Exercițiu pentru grădinăGrădinarul de grădină este un dispozitiv foarte util pentru orice rezident de vară. Este foarte compact, convenabil și ușor de utilizat. De regulă, este fabricat din metal solid. El împarte fără efort pietre mici și rizomi de plante.

Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, puteți săpeați ușor o groapă rotind-o în jurul axei sale ca un tirbușon.

Scopul principal al burghiului este de a sapa gauri pentru stalpi. Gaurile mici fac partea de tăiere a dispozitivului, care poate avea diferite forme:

 • un geamăn;
 • Sub formă de jumătăți de discuri;
 • elicoidal;
 • Shnekoobraznoy;
 • mai multe niveluri;
 • Solid sau detașabil.

Big BoerExistă modele care încep cu lame mici, iar partea superioară a acestora este mărită treptat la dimensiuni mai mari. Burghiul din fabrică este funcțional și eficient nu în toate situațiile, deoarece instrumentul nu poate pătrunde în sol la adâncimea necesară, sau duzele sale nu vor avea diametrul necesar.

Deși costul fabricii pentru polii de foraj relativ democratic, este posibil să se facă un instrument util pe cont propriu, și, astfel, va îndeplini toate cerințele necesare. Tehnologia de a face un burghiu cu mâinile proprii este foarte simplă, iar costul său va fi mult mai ieftin decât cel din fabrică. Trebuie doar să determinați parametrii produsului.

Vom analiza câteva modele diferite care sunt responsabile pentru eficiența și funcționalitatea semănătoarelor:

 1. Înființarea coloaneiPraf de copt. Această parte este alcătuită dintr-o pereche de planuri sau un șnec. Arborele este ca o spirală, cuțitul este pe bara.
 2. Receptor de sol. În această parte, solul este colectat și facilitează foarte mult găurile de găuri cu dimensiunea de până la 35 cm.
 3. Formatorul de plug. Este situat în zona inferioară. Acest design vă permite să consolidați fundația coloanei, care este foarte importantă în construcția de structuri masive.
 4. Șnecul este înșurubat pe mâner. Lungimea produsului gata de lucru și complet asamblat este de aproximativ un metru, ceea ce face ca acesta să fie ușor de adâncit până la 70 cm adâncime. Dacă gaura trebuie să aibă o adâncime mai mare, atunci construcția poate fi complet extinsă cu un tub (500 mm). Acest element este o parte cu o piuliță și un șurub, care se află la capetele conductelor.

Materiale și instrumente

Pentru a face o foraj manual pentru poli, de regulă, nu este necesar un efort special. Dar comandantul are nevoie de materiale și componente pentru a crea produsul.

Lista detaliilor necesare:

 • Șurub și bolț M20;
 • Discuri cu diametrul de 100-150 mm - 2 bucăți;
 • Sfat cu vârf (20 mm în diametru);
 • Tuburi metalice: două de 500 mm și una de 400 mm. Grosimea peretelui trebuie să fie de 3,5 mm, diametrul exterior - 40 mm.

Exercițiu manualGrosimea peretelui țevii metalice ar trebui să fie de așa natură încât produsul finit să fie puternic și să funcționeze cu orice teren chiar mai greu. Discurile pot fi preluate din ferăstraie circulare circulară sau realizate manual. Pentru discurile autocolante aveți nevoie de foi de metal cu o grosime de cel puțin 3 mm.

din instrumente atunci când creați produsul, veți avea nevoie de:

 • bulgară;
 • un ciocan;
 • mașină de sudat;
 • foraj;
 • burghie pentru metal;
 • Sharpener pentru lame.

Dacă nu există nici un sfat cu un burghiu, îl puteți înlocui cu un burghiu cu coadă sub formă de con. Diametrul său trebuie să fie adecvat șurubului. Pentru a evita rănirea, se recomandă folosirea mânerelor moi de pe bicicletă.

Etapa de fabricare a biților de foraj

Boom de grădină de lutPe foaia de metal trageți un cerc, marcând centrul. Va fi o lamă. Mai mult, acest cerc trebuie să fie tăiat cu ajutorul unui bulgar și apoi să se aplice o linie de tăiere care trece de-a lungul liniei de diametru. Apoi am pus linia decupajului, care trebuie să corespundă cercului cheilor. Discul rezultat ar trebui împărțit în două părți și tăiat prin găurile pentru gulere.

La capătul conductei, care va acționa ca o cheie, am tăiat longitudinal bulgară patru linii lungi, cu lungimea de 3-4 cm. După aceea, trebuie să formați un punct cu un ciocan, în timp ce trebuie să colectați crestăturile din apropierea centrului tubului. Punctul rezultat ar trebui să fie prelucrat prin sudură și să vă asigurați că cheia în procesul de lucru nu este înfundată cu sol.

Sfat din conductăUrmătoarea etapă este conectarea cheilor la disc prin sudare. Aceasta se face la o distanță între ele de 5 cm și la un unghi față de planul de rotație de 20 de grade.

Apoi, treceți la conducta de prelungire, care trebuie echipată cu un mâner. Această parte trebuie să fie sudată cu litera "T" și trebuie să se îmbină cu amplificatoare sub formă de "batistă". Piesa de prelucrat este filetat în sertar și se face o gaură prin ele, astfel încât piesele să poată fi fixate cu un știft. Aceste găuri trebuie făcute în mai multe bucăți pentru a putea ajusta lungimea produsului.

Lucrarea se încheie prin ascuțirea lamelor. Marginea tăietorului trebuie să fie prelucrată astfel încât, atunci când se rotește, punctul de lamă să fie îndreptat în jos.

Acoperire de protecție

Construiți cu mâinile noastrePentru a evita apariția ruginii pe detaliile unui burghiu autocolant pentru poli, trebuie să le curățați cu atenție șmirghel și tratat cu un primer și o soluție de fosfatare. După această prelucrare, produsul finit poate fi vopsit.

Funcționarea este necesară după fiecare utilizare să demontați și curățați toate conexiunile de praf și murdărie, precum și pentru a le acoperi cu un lubrifiant special, rezistenta la apa. Nu rata acest moment, ca și îngrijirea corespunzătoare a sculei va fi o bună prevenire a înțepenire a șuruburilor și se lasă să funcționeze fără probleme pentru o lungă perioadă de timp.

Metode de îmbunătățire a instrumentului

Cum să faceți o exercițiuCând găuriți găurile, comandantul poate întâlni un număr mare de rizomi de plante care sunt îngrădite dens în sol. Marginile ascuțite ale lamelor vor facilita foarte mult lucrul cu burghiul. Pentru ușurința utilizării, puteți tăia câțiva dinți în zona înclinată a lamei sau puteți rotunji zona de tăiere.

Puteți îmbunătăți designul și creați-o tăietor detașabil pentru burghiu. Datorită acestora, va fi posibilă găurirea orificiilor de orice diametru. În plus față de fabricarea pieselor de schimb, este necesar să se asigure atașamentul acestora la guler. Cea mai ușoară cale este de a le conecta cu două plăci de fier, care sunt fixate prin sudură.

În plăcile de montaj, precum și în lamele, trebuie să găuriți două găuri pentru margele. Cutterele sunt fixate cu șuruburi M6. Pentru a vă asigura că șuruburile nu interferează cu lucrul, trebuie să fie înșurubate în sus.

PământExistă o altă modalitate de îmbunătățire Făcut singur bur pentru posturi. Puteți crește eficiența capătului inferior al cheii. Pentru a face acest lucru, tăiați o placă metalică îngustă (10 × 2 cm) și o ștergeți ca un con cu un șmirghel, făcând un fel de punct.

Nu este necesar să se efectueze incizii în guler, plăcile metalice întoarse sunt introduse în fund, fixate prin sudură și aplatizate. În cele din urmă, ar trebui să obțineți un vârf.

Există o altă metodă de a face vârfuri. Placa metalică este tăiată de aproximativ 17 cm lungime și face din ea un șurub, similar cu un tirbușon. Apoi, algoritmul de acțiuni este același ca în prima variantă descrisă.

Fabricarea de burghie pentru stalpiUn burghiu potrivit poate acționa ca un șurub, care poate face față cu ușurință lemnului și, de asemenea, metalului. Un astfel de instrument este mult mai ușor pentru a intra în sol și nu va fi nici o problemă să forați o gaură la adâncimea necesară.

Constructorii care lucrează pe straturi profunde de pământ, un sfat este util. Între știuc și tăietor trebuie să sudați un tăietor plat de dimensiuni mici. Datorită unui astfel de proiect, va fi posibilă slăbirea terenului și centrarea găurii. Pentru această parte, aveți nevoie de 2 plăci metalice de 3 × 8 cm. Acest truc va grăbi foarte mult lucrul cu scula.

Mori pot fi de asemenea realizate din discuri pentru limba bulgară, care sunt destinate pentru lucrul cu piatră. Cercurile trebuie tăiate de-a lungul razei și au lărgit orificiul în centru, corespunzător diametrului cheii. Îndoirea discului cu expansiunea laturilor oferă un fel de tirbușon sau șurubelniță. Rămâne doar sudarea piesei în modul descris mai sus.

Modul Bur pentru găurirea manualăFreză de frezat este foarte ușor de făcut dintr-o lamă de ferăstrău circulară. Dinții unui astfel de model pot foarte ușor să facă față rizomilor de plante și solului solid.

Stăpânul poate alege independent metoda de modernizare a burghiului. Merită să spunem că realizarea unui burghiu cu mâna ta nu este absolut un proces complicat și necesită costuri fizice și financiare minime de la meseriaș. Întregul proces de producție durează două ore.

În cele din urmă, există o consiliere importantă: înainte de procesul de găurire este cel mai bine să slăbiți solul cu o lopată, atunci dispozitivul va intra cu ușurință, iar lucrarea va merge mult mai repede. Recomandările de mai sus vor ajuta cu siguranță maestrul să facă un instrument funcțional și eficient care să-l servească de zeci de ani și să devină un ajutor foarte bun.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să faci un jig de mobilăCum să faci un jig de mobilă
Ce este Buriesee?Ce este Buriesee?
Gheare monter pentru alpinism pe stâlpiGheare monter pentru alpinism pe stâlpi
Mașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletăMașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletă
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
Cum să faceți o mână de găurit pentru pământ cu propriile mâiniCum să faceți o mână de găurit pentru pământ cu propriile mâini
Efectuați o mașină de găurit cu mâna proprieEfectuați o mașină de găurit cu mâna proprie
Porți și porți din metal: montaj și fotografiePorți și porți din metal: montaj și fotografie
Compost Pit: 3 variante cu mâinile propriiCompost Pit: 3 variante cu mâinile proprii
Ce este un stand de foraj: auto-asamblarea suportuluiCe este un stand de foraj: auto-asamblarea suportului
» » Exercițiu manual pentru stâlpi: făcându-ți mâinile
© 2021 amigdas.com