amigdas.com

Tehnician dentar - sculptor al zâmbetului alb zăpadă

tehnicianMajoritatea oamenilor știu că toate manipulările medicale cu dinți sunt făcute de un dentist. Dar puțini oameni cred că conceptul de stomatologie, unește mai multe domenii. Majoritatea pacienților se confruntă cel mai adesea cu un dentist-terapeut, când trebuie să vă tratați dinții (introduceți un sigiliu, îndepărtați un nerv, curățați canalele). Există o altă specialitate cu care majoritatea pacienților nu sunt familiarizați - acesta este un tehnician dentar. În mâinile acestui specialist, este creat un viitor zâmbet de la Hollywood.

De ce un tehnician dentar nu este un dentist?

Tehnicianul dentar este responsabil pentru frumusețea zâmbetului, are puțin de-a face cu sănătatea dinților. Acest specialist nu se întâlnește personal cu majoritatea pacienților săi. Lucrarea lui are loc în laboratorul dentar, unde sunt mâinile care creează furni, coroane, diverse proteze dentare și poduri. Din simțul gustului tehnologiei dentare va depinde de forma finală a produsului care va fi purtat de pacient în gură.

Când stomatologia, ca știință, sa dezvoltat, dentistul a făcut tot ceea ce era legat de dinții pacientului. Treptat, odată cu dezvoltarea protezelor, când fabricarea protezelor a devenit mai complicată și necesită mult timp și talent, a apărut o specialitate separată, era un tehnician dentar.

În cazul în care pentru a obține o specialitate

Caracteristicile profesieiPuteți obține o specialitate în tehnicianul dentar într-o facultate medicală. Înscrieți-vă după clasa a 9-a, apoi perioada de pregătire este de 4 ani. Sau după clasa a XI-a, în acest caz, durata studiilor în colegiu va fi redusă la 2 ani și 9 luni.

Pentru admitere este necesar să treci concursul. O atenție deosebită ar trebui acordată unor subiecte precum Fizica, limba rusă și chimia. Puteți obține un tehnician dentar de specialitate cu o educație medicală superioară. Pentru aceasta, va fi posibilă promovarea unui curs de recalificare pentru specialiști.

În timpul formării, studentul consolidează toate cunoștințele teoretice cu exerciții practice. Această practică este foarte importantă pentru viitorul tehnicii, deoarece va permite dezvoltarea și consolidarea majorității abilităților necesare. Un tânăr specialist va putea începe să lucreze imediat după primirea diplomei.

Obligațiile tehnicianului dentar

Tehnicianul dentar realizează proteze, dispozitive ortodontice, precum și maxilo-facială. Destul de des tehnicienii dentari fac ochi protetic, nas sau urechi, alte părți ale feței. Acesti pacienti sunt prescrisi de dentist.

Lucrarea tehnicianului dentarFabricarea structurilor dentare are loc în laboratorul dentar, prin matrițele dinților pacientului făcute de medicul dentist. De aceea tehnicianul dentar nu se întâlnește cu persoana pentru care se face proteza. Uneori, o astfel de întâlnire este posibilă dacă este necesară îmbunătățirea și corectarea protezei.

Practic această specialitate este tehnică. În Germania, de exemplu, nu numai bijutierii, ceasornicarii, dar și tehnicienii dentari sunt atribuiți lucrătorilor de mecanică fină. În ciuda acestui fapt, majoritatea lucrărilor sunt luate și procesul creativ. Tehnicianul dentar fiecare produs creează un unic, ca un sculptor, simulează manual chiar și un element mic, la prima vedere.

Fără ce calități personale nu poate deveni un tehnician dentar?

Fiecare specialitate are propriile caracteristici. Pentru tehnicianul dentar, următoarele calități sunt foarte importante:

 • răbdare. Producția de piese mici necesită timp și răbdare. Uneori, aducerea produsului la perfecțiune, puteți petrece mai mult de o oră. Dacă o persoană este foarte impulsivă, neîngrădită, va fi dificil pentru el să lucreze ca tehnician dentar și probabil că nu va obține multă pricepere.
 • capacitatea de a distinge cele mai mici nuante de culoare. Acest lucru este necesar atunci când produsul care urmează să fie creat ar trebui să se potrivească în mod ideal cu culoarea dinților pacientului și, de asemenea, să repetă transparența naturală a smalțului.
 • estetic gust. Dinții propriului pacient pot fi defecți, dar el vine la dentist pentru ideal. Prin urmare, coroanele, furnirurile sau protezele trebuie să aibă o estetică perfectă, și aceasta depinde nu numai de priceperea, ci și de gustul tehnicii dentare.
 • abilitățile motorii dezvoltate ale degetelor. Un specialist trebuie să aibă o bună cunoaștere a propriilor sale mâini, deoarece de cele mai multe ori se va ocupa de detalii miniatură.
 • o viziune excelentă și un ochi bun. Problemele oculare nu vor permite detaliile mici.
 • Calitățile tehnicianului dentarprecizie și punctualitate. Dacă un tehnician dentar nu renunță la timp, el va eșua nu numai pe el însuși, ci și pe dentistul cu care lucrează.
 • asiduitate și bunăvoință. Un medic dentist și un tehnician dentar lucrează împreună și au nevoie de o limbă comună. Dacă tehnicianul ignoră dorințele și recomandările, se concentrează doar pe părerea lui și își face munca numai în timp ce îl vede, mai devreme sau mai târziu va trebui să caute colaborarea unui alt dentist.
 • cunoașterea profundă a fizicii, matematicii, chimiei. Specialistul trebuie să înțeleagă fizica procesului care are loc cu metalul în timpul topirii și turnării. Să poată calcula matematic numărul necesar de ingrediente.
 • sănătate bună. A fi sanatos este important pentru o persoană de orice profesie, dar pentru un tehnician dentar este vitală. Lucrarea este legată de substanțe chimice nocive și, uneori, de substanțe radioactive. Pentru o persoană care suferă de alergii, chiar ajungând în aceeași cameră cu astfel de substanțe poate deveni moartă.

Avantajele profesiei

Atunci când alegi o specialitate viitoare, tinerii vor să știe despre toate virtuțile pe care le are. Profesia de tehnician dentar are multe avantaje, aici sunt principalele:

 1. cerere. Profesia de tehnologie dentară este în cerere. Este îmbunătățită restaurarea estetică a dinților, se creează noi tehnologii. Din ce în ce mai mulți pacienți merg la medicul dentist nu numai pentru că caria de alergare nu dă o viață normală. Oamenii au început să monitorizeze îndeaproape sănătatea și aspectul lor. Un zâmbet alb zăpadă a devenit un atribut indispensabil al unei persoane de succes.
 2. Cererea de structuri dentare scumpe. Popularitatea furnirului, a bretelelor și a coroanelor ceramice crește rapid. Și aceasta înseamnă că tehnicienii dentari vor avea întotdeauna o muncă profitabilă.
 3. Avantajele profesieiVenituri mari. Principalele avantaje ale profesiei includ venituri mari. Desigur, nu vă așteptați la un salariu mare imediat după absolvirea colegiului. Probabil, la început, este necesar să lucrați în policlinica de stat cu privire la salariul minim. În acest timp, câștigați experiență, aflați toate subtilitățile muncii și secretele colegilor. După aceasta, deja un specialist experimentat, căutați un loc mai profitabil. Clinicile private mari încearcă să ia oameni cu experiență. Într-o astfel de structură, puteți conta deja pe un procent de profit, mai degrabă decât de salariu. Tehnicianul dentar poate primi de la 20% din costul total al serviciului protetic. Dacă clinica are succes și există mulți pacienți, atunci venitul tehnicianului poate fi mai mare de 150.000 de ruble pe lună. Asta înseamnă că nivelul de bunăstare al unui angajat va depinde în întregime de profesionalismul și dorința sa de a lucra.
 4. Vacanță lungă. Vacanța lungă în 45 de zile, care se datorează dăunătorii profesiei, aparține meritelor. Dar numai un angajat al unei instituții de stat poate conta pe o lună și jumătate plătit pentru că nu face nimic. Într-o clinică privată, vacanța va fi oferită să se împartă în mai multe părți - la urma urmei, absența îndelungată a unui angajat calificat poate afecta veniturile companiei.
 5. Satisfacția ambițiilor. Pentru oamenii ambițioși, este de necontestat că va fi un avantaj că, după ce au atins un anumit nivel, își pot îmbunătăți calificările și pot dobândi profesia de dentist ortodontic.
 6. Posibilitatea de a-și realiza creativitatea. Pentru oamenii creativi, una dintre virtuțile profesiei este ocazia de a-și arăta talentele artistice. Pentru acești oameni este important ca produsele create de mâini să facă pe alții mai fericiți. Ei simt un sentiment deosebit de satisfacție atunci când pacienții se uită special la laborator pentru a mulțumi pentru calitatea produsului.

Dezavantaje ale muncii

Din nefericire, profesia are deficiențe semnificative:

 1. Dezavantaje ale profesieiNociv pentru sănătate. În primul rând - se evaporă alcaline și acizi, zgomot și vibrații, praf - adică producția este dăunătoare. La întreprinderile de stat, pentru daune, pot chiar da lapte.
 2. Un alt neajuns, care este însoțitorul multor profesii, este munca sedentară. Dacă nu luați măsuri și nu vă angajați în prevenire, în timp, puteți câștiga vene varicoase, probleme cu coloana vertebrală și chiar hemoroizi.
 3. Dezavantajul lucrării este cel mai mult neatenția obișnuită poate costa tehnica dentară a banilor. Dacă în procesul de fabricare a unei proteze sau a altui produs dentar a fost făcută o eroare, pentru a crea o nouă, tehnicianul va fi pe cheltuiala proprie. În cazul în care va fi posibil să se dovedească vina parțială a erorii admise a dentistului, cheltuielile pot fi împărțite în jumătate.
 4. Unii experți, la deficiențele activității lor includ congestie mare. Într-adevăr, dacă un tehnician dentar este un profesionist în domeniu și lucrează în tandem cu un dentist la fel de reușit, pacientul nu va fi eliberat. Munca va avea de dimineață până seara târziu, dar în acest caz, venitul crește substanțial, iar acest lucru nu poate fi atribuit minusurilor. Prin urmare, angajarea constantă este un dezavantaj foarte controversat. Puteți renunța întotdeauna la muncă, dar atunci nu trebuie să vă așteptați la un venit ridicat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriereCum să nu vă mai fie teamă de medicul dentist: modalități și descriere
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?Cum sa alegi cel mai bun ateu dentar?
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
» » Tehnician dentar - sculptor al zâmbetului alb zăpadă
© 2021 amigdas.com