amigdas.com

Genital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografii

Cum să tratați herpesul genitalHerpesul este o boală universală. Poate afecta atât bărbații, cât și femeile, cauzând aproape aceleași simptome. Herpes genitalia la bărbați are o anumită specificitate, despre care un om trebuie să știe, indiferent dacă el a contractat deja această infecție sau nu.

Herpes genital genital: concepte generale și fotografii

Cum este transmis herpesul?

Principalul mod de transmitere a herpesului este contact sexual direct. Particularitatea acestei boli este că infecția poate intra cu succes organismul în aproape orice fel, mai des - mai puțin mucoaselor - leziuni prin tegument pielii externe: răni, ulcere, zgârieturi. Acest lucru înseamnă că, indiferent unde în care purtătorul este herpes la - pe organele genitale, buzelor sau a altor părți ale corpului - este la fel în timpul contactului sexual pot fi transferate cu ușurință la organele genitale infectate.

Transmiterea herpesului pot apărea în astfel de moduri:

 • Modalitate sexuală;
 • Pe calea gospodăriei, în timp ce se utilizează mijloace generale de igienă;
 • Picăturile aeropurtate, care pentru general, în general, nu sunt tipice - astfel, cel mai des transmis herpesul labial (erupție pe buze).

Etapa de dezvoltare a herpesuluiDe asemenea, este probabil ca copilul să fie rănit în timp ce se îngrijește de mama infectată cu infecția. Dar herpesul general în acest fel nu este transmis deseori.

Principala "poartă" pentru infecție este membrana mucoasă umană. Herpesul general, de regulă, trece în timpul infectării particulelor infectate în anus și penisul glandului. În acest caz, la bărbați există un mic avantaj, spre deosebire de femei - chiar si in timp ce obtinerea virusul pe piele în apropierea seminifer canalelor probabilitatea lor care se încadrează direct în canalele este mică, datorită mici deschiderea tractului urinar și disponibilitatea acestor fluide biologice.

Separat, trebuie spus despre riscul de infectare cu herpes la bărbați în timpul sportului de contact: Thai boxing, judo, lupte etc. Este posibil să se infecteze cu herpes ochii, panarițiu herpetic și așa-numitele „herpes lupte“, care se caracterizează prin erupții semnificative în zona capului și a gâtului, inflamația gâtului și o creștere a temperaturii. Potrivit statisticilor, "herpesul luptător" este bolnav numai de bărbați.

simptome

Herpes genitalHerpesul la bărbați trece cu apariția principalelor simptome care sunt specifice acestei boli, cu prezența doar a unor momente specifice și mici specifice.

Și în timp ce leziunea primara, iar la momentul de recidiva, primele semne de simptome herpes genital sunt generalizate: creșterea temperaturii, stare generală de rău, tulburări gastro-intestinale, dureri la nivelul articulatiilor si muschilor. Simultan cu aceste semne sunt simțite ușoară furnicături și mâncărime în zona viitoarelor erupții: pe organele genitale, pe vintre, pe fese, lângă anus și pubis. Este posibil să existe "lumbago" în partea inferioară a spatelui, durere și umflături în jurul testiculelor.

După câteva zile, erupțiile apar sub formă de vezicule transparente. De regulă, la bărbați, aceste erupții se formează în regiunea sulului coronal și în preput, ceva mai puțin frecvent în scrot, în zona pubiană sau în întregul penis. În cazuri rare, erupțiile apar în interiorul coapsei, în uretra, pe mucoasa rectală și anus.

La început, veziculele arată ca niște bule complet transparente, dar în cele din urmă se umple cu un lichid alb-galben și se obține o nuanță mată. Aceasta durează timp de 4-5 zile. În acest moment, nu se recomandă utilizarea chiloților strâmți, deoarece aceasta duce la o deteriorare gravă a bunăstării și agravarea senzațiilor dureroase.

Câteva zile mai târziu, bulele pline cu un lichid asemănător cu puroi încep să explodeze și în loc de fiecare apare o inflamație mică. Cu aceasta, durerea dispare, iar senzațiile neplăcute sunt asociate doar cu apariția unor cruste de răni. Cu erupții semnificative, ele formează o singură acoperire continuă pe penis și pot provoca disconfort în timpul urinării.

Câteva zile mai târziu crustele de ulcere ulterioare se destramă, lăsând urme. Numai uneori, atunci când un bărbat are imunodeficiențe severe, după zgârieturi pe piele, apar cicatrici: infecția cu herpes la acești pacienți duce la leziuni necrotice la erupție cutanată. Astfel, herpesul genital obișnuit.

La 25% dintre pacienți, se poate produce o formă complet asimptomatică de herpes, când nu există semne de boală. Forma subclinică și simptomul scăzut al infecției este puțin mai frecventă, când apar simptome, dar în cantități mici. În această formă atipică, pacientul nu poate să acorde atenție semnelor și să nu suspecteze că este infectat cu herpes.

În alte forme atipice ale bolii, unele grupul de simptome conduce:

 • Severitatea infecției cu herpesCu herpes buloasă, majoritatea pacienților sunt supărați de ulcere și vezicule care apar după ruptura lor.
 • În timpul formei eritematoase, sunt foarte vizibile roșeață, inflamație, durere și mâncărime pe zonele eruptive și apariția simptomelor generalizate, cel mai adesea o creștere a temperaturii.
 • Câteodată, herpesul toracic nu formează nici măcar bule, dar un simptom mai pronunțat este senzația de arsură și mâncărime în zonele genitale.
 • Forma hemoragică este caracterizată de hemoragii în zona de infecție, în special în canalul urinar și rect.

Trebuie spus că la bărbați, forme atipice ale cursului bolii apar mai rar, spre deosebire de femei.

Rata de recidivă

O caracteristică distinctivă a trecerii herpesului genital la bărbați este rata scăzută de recidivă, decât la femei. Acest lucru se datorează faptului că femeile sunt caracterizate de recăderi în timpul sarcinii sau menstruației, moment în care organismul are sarcini semnificative hormonale, iar imunitatea este redusă.

La bărbați, imunitatea este în mod constant mai uniformă și mai stabilă, astfel încât herpesul se manifestă, de regulă, în boli grave sau în sezoane, caracterizate printr-o lipsă de vitamine.

Trebuie remarcat că la bărbați stresul este adesea principalul factor de reducere a imunității. La femei, acest lucru nu este atât de pronunțat: din cauza extraversiunii și emoționalității mari, este mai ușor pentru femei să obțină o ușurare psihologică. Reprezentanții aceluiași sex își acumulează, de obicei, problemele și temerile și, ca urmare, stresul pentru ei este destul de comun.

Din aceleași motive, bărbați forța de manifestare a herpesului adesea este cea mai mare. Dacă imunitatea lor este slăbită, atunci din motive serioase, iar virusul în acest caz afectează numărul maxim de organe.

diagnosticarea

Cum este diagnosticată boalaPrincipala modalitate de a diagnostica este examinarea externă. Un androlog, dermatolog, terapeut sau venerolog poate efectua examinarea pentru diagnosticarea herpesului genital genital. În timpul examinării, un specialist examinează penisul pentru prezența veziculelor sau inflamației, precum și a scrotului și a capului. Uneori medicul utilizează o perie specială pentru a colecta mucusul din uretra.

În cazurile în care erupțiile sunt pe anus, poate fi necesar să se ia probe din rect și examinarea vizuală a anusului. Uneori un specialist utilizează un rectoscop pentru a examina pereții intestinului pentru prezența veziculelor și a fisurilor herpetice.

Într-un caz ideal, diagnosticul trebuie făcut înainte de apariția simptomelor vizuale, la o temperatură ridicată, dureri de desen și apariția mâncării. Ceea ce nu este întotdeauna suficient pentru inspecție și utilizare metode mai precise de diagnosticare:

 • Un test de cultură face posibilă determinarea herpesului prin înmulțirea acestuia într-un mediu special de cultură.
 • Reacția în lanț a polimerazei, prin care se determină ADN-ul virusului în probele de sânge sau de mucus luate.
 • Analiza imunologică se referă la metodele serologice și permite identificarea în organism a prezenței anticorpilor la infecția de tip Ig de clasa M și G.

Semnele primare ale herpesului pot fi asemănătoare cu semnele altor boli, care adesea complică lupta împotriva acesteia. Deci, infecția este adesea confundată cu:

 • otravă alimentară;
 • alergii alergice;
 • răcelile la deteriorarea primară a stării de sănătate și la creșterea temperaturii;
 • impetigo, care este cauzată de bacterii și apare ca o erupție cutanată cu herpes;
 • o fisură în rect și hemoroizi - cu erupții pe pereții mucoasei intestinale sau leziuni ale anusului.

Este deosebit de dificil de diagnosticat formele atipice de herpes, atunci când seturile de simptome sunt imprevizibile și pot fi înșelătoare chiar și de medici cu experiență.

Organele care afectează herpesul

Trebuie inteles ca herpesul in sine este caracterizat printr-un multi-pattern pronuntat, iar eruptiile caracteristice se pot manifesta simultan in mai multe locatii. În același timp, în organism, infecția poate infecta diferite sisteme de organe, ducând la apariția, aparent, neasociată de bolile de herpes.

La bărbați, cel mai adesea de la herpes suferă:

 • Boala herpetică genitalăglanda prostatică;
 • veziculele seminale;
 • uretră;
 • vezica urinară;
 • ampulla de intestin și anus.

În mod corespunzător, organul infectat poate dezvolta, de asemenea, unele boli care sunt etiologic o exacerbare a herpesului.

Posibile complicații

Probabil cea mai neplăcută complicație la bărbați este formarea de fisuri în mucoasa intestinală. În timpul întregii perioade de recădere, această fisură își manifestă simptomele caracteristice - flatulența, apariția sângelui în scaun și durerea.

La bărbați, complicațiile rănite ale herpesului sunt cistita și herpes simplex. Se crede că, odată cu recidiva, riscul unor boli bacteriene, tumorile maligne și imunodeficiența crește.

Cum să tratați herpesul?

Herpesul sexual ar trebui tratat, în ciuda faptului că este imposibil să se scape complet de el. Tratamentul corect și corect va face posibilă prevenirea complicațiilor și reducerea duratei și intensității bolii.

Nu există un tratament specific. Toate remediile anti-herpetice sunt universale. Până în prezent, tratamentul acestei boli este cel mai des folosit medicamente antivirale Valaciclovir, Famciclovir și Acyclovir. În timpul ingerării în sânge, aceste medicamente blochează reproducerea infecției și atunci când sunt utilizate în stadiul inițial de recădere reduce simptomele acute.

Acyclovir este fabricat în comprimate. Pentru bărbații fără imunodeficiență, 5 comprimate trebuie utilizate zilnic, în prezența imunodeficienței sau a imunității suprimate, doza este crescută de 2 ori. Tratamentul se efectuează din momentul depistării herpesului în timpul săptămânii.

Famciclovir diferă de preparatul descris mai sus cu eficacitate împotriva acelor tulpini de herpes care, atunci când iau Acyclovir, au dezvoltat deja imunitate la acesta. Pentru tratament este recomandat să utilizați în fiecare săptămână 3 comprimate zilnic.

Valaciclovir este similar în vigoare cu Famvir și utilizat pentru 500 mg de două ori pe zi pe tot parcursul bolii.

Tratați uneori cu medicamente antivirale intravenos. De ce, de regulă, se aplică Panavir în specialiștii cu doze prescrise.

profilaxie

Cum se manifestă herpesulPrincipalul motiv pentru înfrângerea herpesului genital este o atitudine neglijentă față de contracepție și o viață sexuală promiscuă. În consecință, pentru a proteja împotriva infecțiilor, trebuie, în primul rând, să nu permiteți actul sexual ocazional și să utilizați mijloacele de protecție necesare.

Prezervativele au, deși nu sunt complete, dar destul de bune de protecție împotriva herpesului. În cursul herpesului latent al partenerului - fără simptome severe - utilizarea contracepției face posibilă reduce riscul de infecție cu 80%.

Astăzi nu există nici un vaccin care să reducă probabilitatea ca bărbații să-și piardă herpesul. Dacă el sa dezvoltat deja în organism, atunci prevenirea constă în menținerea unui stil de viață sănătos și susținerea constantă a imunității. Călire, mișcare activă, de înaltă calitate și produse alimentare abundente cu o mulțime de fructe de padure proaspete în dieta, fructe si legume, obtinerea de somn suficient, se va reduce la minimum riscul de a submina sistemul imunitar. În același timp, chiar acest mod de viață este cu adevărat curajos.

Herpes genital la bărbați
Medicamente pentru herpes genitalHerpesul pe corpHerpesul pe organele genitaleNumiri pentru herpesCaracteristicile boliiCum să tratezi răni de răceală pentru bărbațiSimptomele herpesului genital la bărbațiTratamentul herpesuluiCum să tratați herpesul genital
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aciclovir sub formă de tablete și analogii acestoraAciclovir sub formă de tablete și analogii acestora
Bonaflon Unguent: instrucțiuni de utilizare și prețBonaflon Unguent: instrucțiuni de utilizare și preț
Herpes în limba: descriere și fotografieHerpes în limba: descriere și fotografie
Tratamentul herpesului la copii, foto al manifestărilor externe ale patologieiTratamentul herpesului la copii, foto al manifestărilor externe ale patologiei
Herpesul pe nas: metode pentru tratarea răcelilor, fotoHerpesul pe nas: metode pentru tratarea răcelilor, foto
Cauzele și tratamentul herpesului pe fațăCauzele și tratamentul herpesului pe față
Tratamentul și prevenirea herpesului pe picioareTratamentul și prevenirea herpesului pe picioare
Bolile venereologice la bărbați: simptome generale și specificeBolile venereologice la bărbați: simptome generale și specifice
Simptomele bolilor cu transmitere sexualăSimptomele bolilor cu transmitere sexuală
Herpesul pe corp: descriere și fotografieHerpesul pe corp: descriere și fotografie
» » Genital herpes la bărbați: simptome, tratament și fotografii
© 2021 amigdas.com