amigdas.com

Unitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâini

Descrierea tehnică a unității de amestecare pentru podeaua caldăSistemul de pardoseli calde este utilizat pe scară largă pentru încălzirea locuințelor private. Unii proprietari incalzesc camera cu apa calda, separat, in timp ce altii instaleaza pardoseli calde in toata casa.

Uneori încălzirea cu podele calde este combinată cu radiatoare simple, care necesită mult mai multă apă caldă pentru funcționare. Pentru a vă asigura acest lucru, este necesar să faceți un nod al unui amestec de podea caldă. Ce este și cum să facem un nod al unui cuț cu mâinile noastre, vă vom spune în acest articol.

Principiul sistemului de încălzire prin pardoseală caldă

Este de remarcat faptul că unitatea de amestec pentru podele calde poate fi utilizată numai împreună cu un sistem de încălzire a apei și numai așa. Sistemul de încălzire, care funcționează utilizând o unitate de amestecare a podelei calde, include următoarele elemente:

 • strat de impermeabilizare de înaltă calitate;
 • baza podelei de apă, care este o placă de beton;
 • cazan de încălzire;
 • încălzitor de răcire;
 • circuit de temperatură înaltă pentru radiator;
 • contururi pentru podele calde.

Conform standardelor sanitare, temperatura suprafeței podelei calde nu trebuie să depășească marcajul la 31 de grade, iar cazanul este capabil să supraîncălzească umezeala la aproape 100 de grade.

Dar dacă luați în considerare grosimea șapei și stratului de acoperire, temperatura în țeavă nu va depăși cifra de circa 30 de grade. În acest scop, contururile pardoselilor calde nu sunt conectate direct la sursa de încălzire, ci cu ajutorul unui ansamblu de amestecare.

Nu este necesar să instalați o unitate de frământat dacă sursa de căldură nu supraîncălzește apa și nu aplicați circuite cu temperaturi ridicate. În toate celelalte cazuri, este recomandabil să instalați podeaua caldă sub podea, cumpărați-o în formă gata sau făcându-vă propriile mâini.

Particularitățile lucrărilor subsecțiunii podelei calde

Descrierea principiului de funcționare al subansamblului pentru o podea caldăColectorul de podea încălzit primește lichid încălzit și se oprește prin intermediul unei supape speciale dacă temperatura depășește norma admisă.

Sub presiune amortizorul este activat și furnizează lichidul într-o formă răcită după ce trece prin contur. Atunci când temperatura apei este normală, supapa revine la poziția inițială.

Uneori, nodul colector nu numai că poate menține nivelul de temperatură dorit, ci și crește presiunea în circuit în scopul îmbunătățirii circulației umidității. Unitatea de amestecare include astfel de părți:

 1. O supapă de siguranță care încorporează amestecarea la o temperatură prea ridicată a apei.
 2. Pompă de circulație pentru creșterea presiunii și încălzirea uniformă a apei.
 3. Bypass (nu este necesar în toate unitățile de amestecare), care protejează împotriva supraîncărcării.
 4. De asemenea, supapele de declanșare și dispozitivele de extragere a aerului pot fi incluse în ansamblul mixerului.

Asamblarea unității de amestecare pentru podeaua caldă poate fi diferită în funcție de cerințe. Cu toate acestea, ar trebui să fie întotdeauna montat până la conturul podelei, locul de fixare fiind diferit:

 • camera însăși;
 • cazan;
 • Dulap colector;
 • altă cameră sau cameră.

Supape pentru unități de amestecare

Caracteristicile tehnice ale unităților de amestecare pentru podele caldeUnitățile de amestecare diferă una de cealaltă, în funcție de utilizarea unor supape de diferite tipuri. Cele mai comune valve sunt supapele cu două și trei căi.

Să luăm în considerare caracteristicile primului și celui de-al doilea în detaliu.

Supapă cu două căi (alimentare). Această supapă este echipată cu un cap termic cu senzor de umiditate, care îl verifică în mod constant și, dacă este necesar, oprește alimentarea cu apă caldă din sursa de încălzire.

Ca urmare, apa tratată ajunge la unitatea de amestecare, iar dacă se reușește să se răcească, se diluează automat mai cald. Datorită acestui fapt, podeaua caldă nu se supraîncălzește și poate fi folosită de foarte mult timp. Capacitatea de curgere a supapei este mică, ajustarea este lentă fără diferențe notabile.

În special pentru auto-instalare, comandanții aleg această supapă, pot fi utilizați pentru încălzirea unei suprafețe de maxim 200 de pătrate.

Ventil cu trei căi pentru nod. Această supapă combină caracteristicile supapei de by-pass și ale supapei de by-pass de echilibrare. Se amestecă în interiorul lichidului de răcire fierbinte și al lichidului răcit. Uneori, aceste supape sunt echipate cu servomotoare capabile să controleze regulatoarele meteorologice și dispozitivele termostatice.

Din interiorul supapei există un amortizor, situat între conductele de alimentare cu apă și țevile de retur. Atunci când vă ajustați poziția, puteți modificați raportul cantitativ din lichidul furnizat.

Această supapă este universală, excelentă pentru sisteme mari cu circuite multiple și sisteme meteorocontrollers.

Dar aplicarea lor are dezavantajele sale, în special:

 • pe semnalul de la termostat, supapele se pot deschide complet și se pot lăsa în apa supraîncălzită, ceea ce va afecta negativ funcționarea podelei calde până când se poate sparge simplu sub presiune;
 • o capacitate mare de debit, datorită căreia temperatura poate crește brusc chiar și cu o deplasare mică a supapei.

Senzori de temperatură

Foarte des, podelele calde sunt echipate cu senzori de stradă speciali, care ajusta automat temperatura în funcție de condițiile meteorologice. În special, dacă stradă este rece, temperatura podelei începe să crească automat.

Funcționează astfel: supapa se rotește maxim 90 de grade. Controlorul le împarte în 20 de segmente de 4,5 grade și verifică temperatura furnizată la fiecare 20 de secunde. Dacă temperatura reală nu se potrivește cu cea optimă, supapa se rotește cu 1 divizare. De asemenea, unii senzori limita alimentarea cu apă în lipsa oamenilor acasă.

Desigur, acest lucru se poate face manual și de fiecare dată când răsuciți supapa, dar va fi dificil să setați modul optim de încălzire.

Scheme de unități de amestecare de diferite tipuri

Schema de noduri depinde de grupul de colectori, în fiecare caz aveți nevoie de un număr diferit de elemente, iar elementele în sine pot fi diferite în schemele. De exemplu, schema de conectare a unui contur de pardoseală va include astfel de dispozitive:

 1. Lista elementelor constitutive ale unității de amestecareValva.
 2. Adaptor.
 3. Pompa de circulație cu piulițe.
 4. Supape cu bilă.
 5. Conector cu filet interior.
 6. Cu filet.
 7. Un butoi.
 8. Tee.

Și pentru conexiunea cu auto-ajustare veți avea nevoie de:

 • ventil de amestec;
 • filetate;
 • "American";
 • Conductă metal-plastic;
 • conector cu filet interior;
 • mamelon;
 • cap termic;
 • piulițe unice pentru pompă;
 • pompă de circulație;
 • cablu de prelungire;
 • genunchiul;
 • senzorul termo-cap.

Pentru a conecta mai multe circuite simultan, unitatea de amestecare trebuie să fie compusă din componente cum ar fi:

 • Cap termic cu senzor.
 • Valva.
 • Cu filet.
 • Nipple.
 • Pompa.
 • Colector cu supape.
 • Plug, echipat cu filet exterior.
 • Colector cu supape cu bilă.
 • Montaj pentru conectarea colectorului la țeavă.
 • Senzorul.
 • Piulițe pliante.

Circuitul dulapului colector constă din unitatea aditivului, grupul colector, sedimentul și Eurocone. Poate include și elemente auxiliare.

Vană de echilibrare pentru a doua carcasă, care reglează raportul dintre alimentarea cu apă rece și căldura din fluxul de retur. Valva este rotită cu ajutorul unui hexaedru și, accidental, nu poate fi dislocată, este fixată cu șuruburi de fixare.

Robinet de închidere Circuitul radiatorului servește ca o legătură de legătură între unitatea de amestecare și celelalte părți ale sistemului. Turnat, de asemenea, cu un hexagon;

Vana de bypass - joacă rolul unei siguranțe care protejează pompa de un astfel de mod în care nu există nici un flux de lichid prin ea. Valva funcționează când presiunea scade până la nivelul dorit.

De asemenea, schema nodurilor poate fi diferită în funcție de tipul de încălzire. Cu un sistem de încălzire cu o singură conductă, bypassul trebuie deschis permanent pentru ca apa caldă să treacă parțial la radiatoare. Și într-un sistem cu două țevi, trebuie să fie închis tot timpul.

Sistem finit și caracteristicile sale

Caracteristici de proiectare a ansamblurilor din fabrică pentru o podea caldăDacă colectați un nod cu propriile mâini și transpirați schemele pe care nu le doriți, atunci puteți asambla sistemul de încălzire în formă finală în orice supermarket al clădirii.

Desigur, ele nu vor fi ieftine, dar vă veți salva de consecințele posibile dacă ați adunat un nod cu propriile mâini, făcând un calcul incorect sau nu înțelegând scopul fiecărui element.

unul dintre cele mai renumite branduri Este o unitate de amestecare pentru o podea caldă cu o pompă Valtec (Italia). Costul său este de aproximativ 15 de mii de ruble. Aproximativ același număr este omologul său american Watts Isotherm. Dacă nu doriți să cheltuiți astfel de bani, colectați apoi detaliile necesare și asamblați-vă singur.

Amintiți-vă că după auto-asamblarea structurii, acesta trebuie conectat la circuite folosind fitinguri pentru fixare. Apoi, produce balansarea nodurilor și numai atunci puteți să-l rulați la locul de muncă.

După cum vedeți, asamblarea unității de amestecare este destul de complicată și mai bună încredințați-o profesioniștilor cazul dvs., dacă nu sunteți familiarizați cu ceva sau sunteți siguri de faptul că un astfel de loc de muncă va fi în puterea ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminatCum se pune podeaua caldă în infraroșu sub laminat
Video - cum să faceți o podea caldă sub o țiglăVideo - cum să faceți o podea caldă sub o țiglă
Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și videoAmplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?Cum sa dati podelele de baie cu mainile proprii?
Podea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, videoPodea încălzită de apă cu mâinile proprii: montaj, video
Așezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini videoAșezați podeaua încălzită cu apă cu propriile mâini video
Dispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâiniDispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâini
Instalarea și instalarea unei podele infraroșii calde cu mâinile taleInstalarea și instalarea unei podele infraroșii calde cu mâinile tale
Alegerea sistemelor de încălzire - încălzireAlegerea sistemelor de încălzire - încălzire
Repararea fiabilă a pardoselilor electrice calde pe cabluRepararea fiabilă a pardoselilor electrice calde pe cablu
» » Unitate de amestecare pentru o podea caldă cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com