amigdas.com

Facem poarta cu mâinile noastre: fotografii, clipuri video și desene

Fabricarea porții cu mâinile propriiLa fabricarea porții se utilizează un număr mare de materiale diferite: foi metalice, lemn, produse forjate etc. Dar odată cu dezvoltarea unor tehnologii de construcție au început să apară materiale mai moderne, care facilitează fabricarea peretelui de separare, iar un astfel de produs este profilat - tablă zincată de oțel acoperită cu compozițiile polimerice.

Porțile în care se utilizează foliile profilate au o greutate redusă, caracteristici tehnice și operaționale ridicate și, cel mai important, ușurință de fabricație și instalare, care vă permit să faceți singuri toate lucrările. Dar, mai întâi, aș dori să iau în considerare cele mai populare tipuri de garduri și trăsăturile unei auto-asamblare treptată a porților de la profist.

Porti de la proflista - pro și contra

Porți auto-făcute cu mâinile lorCel mai popular model al porții este Construcție cu leagăn metalic, Fotografia este afișată pe fotografie, care se deschide în ambele părți. În același timp, pentru placarea carcasei, utilizați o placă ondulată colorată, care poate fi decorată cu elemente de forjare. Podelele sistemului de garduri sunt ușoare, cu o ramă în vecinătate. Acest tip de poarta a castigat popularitate in case particulare.

O astfel de popularitate a fost realizată printr-o durată mare de funcționare a produsului fără a fi necesare reparații regulate, spre deosebire de analogii din lemn. Modelele moderne de ușă de la profilist sunt adesea completate cu un sistem automat de deschidere, care este foarte convenabil. În același timp, foaia profilată folosită pentru a face gardurile are un întreg o serie de avantaje:

 • cost relativ scăzut al foii profilate;
 • un proces simplu de fabricatie si instalare a portii, atat cu usa pietonala cat si fara ea;
 • durata lungă de viață și ușurința de întreținere;
 • multifuncționalitatea materialului;
 • aspectul atractiv al plăcii ondulate.

Dacă luăm în considerare dezavantaje ale unui astfel de material, aș dori să subliniez următoarele probleme:

 • Pentru a deschide o construcție a unei porți swinging, aveți nevoie de un spațiu liber mare în jurul incintei;
 • datorită suprafeței largi a aripilor de poartă, se înregistrează o creștere a vântului pe acestea, care trebuie luată în considerare în funcție de regiunea în care este instalată bariera.

Cu toate acestea, avantajele designului swinging al porții cu portieră, prezentate în fotografie, subliniază dezavantajele minore ale unui astfel de produs. Mai mult, problemele nu sunt atât de critice și pot fi eliminate în cursul lucrărilor de instalare. Și după cum a devenit cunoscut din practică, porțile din tabla profilate sunt cele mai fiabile dintre aceste structuri.

Caracteristici ale designului tipului de poartă

Caracteristicile porților swingAvând în vedere desenul de porți standard din tablă profilate, se poate înțelege că baza unei astfel de barieră se află schelet de profil metalic pătrat sau o țeavă cu pereți groși cu un diametru de 30 mm. În același timp, venele orizontale ale metalului sunt folosite pentru a întări frunzele. Datorită acestui câștig, geometria porții va fi menținută.

Efectuarea unui design cu poarta swinging din carton ondulat este destul de posibil chiar daca nu aveti abilitati de a lucra cu produse metalice. Tot ce este necesar este cunoașterea minimă a utilizării mașinii de sudură, plictisire, șlefuire electrică, șurubelniță și ruleta de construcție.

Fixarea pliantelor Bara de balansare este realizată cu ajutorul unor șuruburi autoportante pentru sudarea metalică sau electrică direct pe stâlp. Datorită ușurinței comparabile a foii profilate, două bucle metalice puternice cu diametrul de 20 mm sunt suficiente pentru a ține podeaua porții. Ca suporturi de rulment, se folosesc țevi metalice cu diametrul de 60 până la 100 mm.

În funcție de gardul cu care este închis clădirea casei, fixarea foii de ușă poate fi efectuată pe suporturile din cărămidă. Dar pentru aceasta este necesar, chiar și în etapa de ridicare a gardului, să se prevadă instalarea ipotecilor în cusăturile dintre cărămizi, la care se va suda suportul articulat al porții.

Din practica sa constatat că dimensiunile optime ale porților de intrare folosite în construcția de locuințe private sunt lățimi de 3 m. Astfel de parametri sunt suficienți pentru a intra în curte, atât o mașină cât și un camion. Prin urmare, chiar și din motive de economie, nu este necesară reducerea lățimii pliantelor cu mai mult de 20 cm. Dacă luăm în considerare înălțimea barierului, conform desenelor, desenele standard se realizează la mai puțin de 2 metri de pământ.

Ca mecanism de blocare pentru poarta folosiți ace în formă, care amintesc de litera "G", care se află pe fundul fiecărei frunze. În suprafața pământului sau a altui capac al șantierului sunt instalate fixatoare - tuburi metalice cu un diametru interior puțin mai mare decât grosimea mecanismelor de blocare. În același timp, nu există cerințe stricte pentru mecanismul de blocare. Ca supliment la dopuri, în locul piesei transversale este instalată o supapă orizontală.

Utilizarea plăcii ondulate ca finisare a cadrului pentru porți swing va permite structurii de protecție să se amestece armonios cu stilizarea generală a gardului. De obicei, foile profilate pe cadrul aripilor poartă la o distanță de 50-70 mm față de sol, astfel încât să nu lovească suprafața în timpul deschiderii și închiderii.

Consumabile și instrumente

Ce materiale vor fi necesare pentru a face poartaPorțile din tablă ondulată, fotografii din care pot fi văzute în articol, pot avea o varietate de modele și pot fi echipate cu o ușă pietonală. Dacă se dorește, ele pot fi decorate cu elemente de forjare și deschise cu un strat de vopsea și lac în tonul gardului. În acest caz, este de dorit să ne gândim cum arată structura finită și să dezvoltăm un desen în care să specificăm toți parametrii porții. Atunci va fi mai ușor de înțeles, ce instrumente și materiale vor fi necesare pentru fabricarea structurilor de protecție cu propriile mâini:

 • profile profilate pentru uși și țevi pentru suporturi;
 • Colț sau țeavă pentru a crea nervuri de rigiditate;
 • O conductă profilate sau o pătrat metalic pentru cadru;
 • materiale de grunduire si vopsire;
 • închideri sau mecanism de blocare.

Din instrumentele de care aveți nevoie pentru a pregăti următoarele:

 • un cordon de construcție din nailon;
 • mașină de sudat;
 • ciocan;
 • burghiu electric și șurubelniță;
 • polizor electric;
 • foarfece pentru tăierea metalului.

În procesul de planificare a designului porții pentru fabricarea propriilor mâini merită o atenție deosebită Dimensiuni și prezența sau absența unei porți. Usile mari cresc semnificativ greutatea întregii structuri de barieră și, prin urmare, cadrul trebuie să fie realizat din materiale ranforsate.

Montarea suporturilor pentru porti

Dacă pământul este deja închis de un gard de stâlpi metalici și o poartă, atunci balamalele pentru clapete pot fi fixate prin sudare directă la ele. În cazul necesității de a monta suporturi individuale, o serie de acțiuni simple.

 1. Suporturile metalice sunt tratate cu grund și deschise cu vopsea.
 2. În funcție de lățimea porții de pe tabla ondulată, două gropi de 1,5 m adâncime sunt scoase.
 3. În partea de jos a groapă, o pernă din pietriș și nisip se stabilește.
 4. Suporturile pregătite sunt instalate în cariere și fixate prin armare.
 5. Suporții sunt egalizați de un plumb și plini cu beton.

Instalarea balamalelor se face numai după întărirea completă a betonului.

Cadru pentru porți de la profilist de mâini proprii

Pentru a crea în mod corespunzător un cadru pentru porți din tablă profilate cu un pătrat, trebuie să vă familiarizați cu desenele ansamblului structurii metalice și urmați o anumită secvență lucrați cu mâinile lor.

 1. Producere de porti din fierÎn conformitate cu dimensiunile indicate în desen, conducta metalică este tăiată la un unghi de 45 °.
 2. Rama este pliată pe o suprafață plană și sudată.
 3. Dimensiunile interne sunt verificate, iar diagonalele cadrului rezultat sunt comparate.
 4. După efectuarea ajustărilor, scheletul este răzuit complet.
 5. Într-un caz în care nu este prevăzută gratarul, colțurile sunt sudate în interiorul cadrului pentru armare.
 6. În celălalt caz, este asamblată o deschidere specială, la care va fi atașată ușa porții.
 7. După pregătirea deschiderii pentru poartă, strângeți ușa. Pe dimensiunile finite, se asamblează un cadru de formă pătrată de formă dreptunghiulară.
 8. Rigiditatea ușii porții este de dorit să se facă la un nivel cu nervurile de pe frunză.
 9. Pentru a adăuga rigiditate suplimentară la structură, triunghiurile metalice sunt sudate în colțurile sale - "șuruburi".
 10. Două piese încrucișate sunt sudate pe cadru.
 11. Conform desenului, copertinele sudate și bolțurile sunt sudate în locurile lor.
 12. Ocalin după sudură, măcinat, grunduit și întreaga structură este vopsită.

Dacă încă mai aveți întrebări despre cum să sudați un design al porții balansate de la profilist, puteți viziona videoclipul. În plus, există o modalitate de asamblare fără utilizarea unei mașini de sudură cu ajutorul dispozitivelor de fixare.

Cum să tăiați rama cu foi profilate?

După uscarea finală a cadrului vopsit, este posibilă pornirea placării carcasei cu carton ondulat. Foaia profilată este așezată pe cadru și atașată cu atenție prin șuruburi sau nituri. În acest caz, niturile au un aspect mai atractiv.

Șuruburile sau niturile cu șuruburi automate sunt fixate numai în locașurile plăcii ondulate. Pentru fixarea 1 mp. materialul utilizează cel puțin 6 șuruburi sau nituri. Aceasta, în primul rând, se datorează faptului că poarta frânează, în plus față de greutatea proprie, trebuie să reziste încărcătura vântului suplimentară. După ce foile profilate sunt fixate, poarta este atârnată pe balamale.

Îmbunătățirea porților swing

Cum și din ce să facă poartaAnterior am considerat schema tipului portierelor tip swing standard. Dar având în vedere realitățile actuale, nu este întotdeauna convenabil să le deschizi manual. Prin urmare, puteți automatiza acest proces. În același timp, nu va fi necesar să inventezi ceva nou, deoarece există unități electrice lineare la vânzare.

În setul complet al echipamentelor automate, de asemenea include unitatea de control, mecanismul de blocare electromagnetică și lampa de semnal. Conectarea porții automate îndoite de pe placa ondulată se efectuează într-o priză de curent alternativ. În fotografie puteți vedea cum toate elementele completează designul general.

În funcție de modul în care va avea loc deschiderea pliantelor, se pot distinge două variante ale instalării designului automat: cele exterioare și cele interioare. Dar indiferent de metoda de deschidere, instalarea automatizării este aceeași. Dacă luăm în considerare unitatea de comandă a sistemului, atunci poate avea stânga sau dreapta.

Datorită caracteristicilor de proiectare a acționării automate, este necesar să se asigure o distanță de instalare de la aripile portiere la suportul rulmentului. Dacă acest lucru nu a fost făcut în avans, atunci când deschideți foile de ușă, trebuie să pregătiți cu atenție și să aranjați locurile pentru fixarea acestora.

Producția independentă de porți swing din tabla profilată este o modalitate economică și fiabilă de a vă proteja parcela de la oaspeți nedorite. În același timp, întregul sistem poate fi automatizat, ceea ce va îmbunătăți considerabil funcționalitatea și caracterul practic al utilizării porții.

Câteva exemple de porți gata făcute
De ce să faci o poartăSoiuri de mecanisme ale porțiiPorți de leagăn de fierTipuri de porți de fierCasa poartaDin ce material să faci poartaPorți și porți cu mâinile lorPorțile sunt făcute de mâiniCare sunt porțile de făcut la cabană?
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o portiță swing pentru a daCum de a alege o portiță swing pentru a da
Opțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecteOpțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecte
Swinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografieSwinging poarta de metal cu wicket: procesul de fabricație și fotografie
Wicket din carton ondulat cu mâinile tale - tehnologie de fabricație, fotografieWicket din carton ondulat cu mâinile tale - tehnologie de fabricație, fotografie
Utilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduriUtilizarea plăcilor ondulate cu un model pentru lemn pentru garduri
Poarta pentru o casă privată: design și modelePoarta pentru o casă privată: design și modele
Porți și porți din metal: montaj și fotografiePorți și porți din metal: montaj și fotografie
Porți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblarePorți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblare
Porți la garaj cu mâinile lorPorți la garaj cu mâinile lor
Porți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lorPorți din carton ondulat cu elemente originale de forjare cu mâinile lor
» » Facem poarta cu mâinile noastre: fotografii, clipuri video și desene
© 2021 amigdas.com