amigdas.com

Arc de ghips carton în interior: design și construcție

Cum se face un arc de ghipsGips-cartonul pare destul de fragil și dur, cu toate acestea, este posibil să se creeze modele originale din acesta. Cele mai populare sunt arcurile din acest material. Ele se încadrează perfect în aproape orice design interior și arată foarte elegant, care poate fi văzut de pe fotografie. Este posibilă realizarea unei astfel de construcții cu mâinile noastre. Pentru a face acest lucru, trebuie să determinați secvența de lucru și să vedeți videoclipul corespunzător.

Ce trebuie să știți despre arcadele?

Arc de ghipsO astfel de construcție nu reprezintă întotdeauna un decalaj între camere. De fapt, astfel de structuri pot fi folosite pentru a decora nise decorative situate în perete, precum și alcovuri, în cazul în care patul este situat. În plus, arcul este folosit pentru a împărți camera în două zone diferite. Această soluție este adesea folosită în dezvoltarea designului interior.

Dimensiunile arcurilor din gips-carton depind de scopul. De exemplu, structurile care partajează spațiul sunt destul de mari, deoarece sarcina lor este să desemneze granițe. Arcul de deschidere diferă în dimensiuni standard. Se referă în special la acele cazuri când, cu ajutorul unui arc din carton de gips, ar fi de dorit înlocuirea ușilor într-un apartament mic. O astfel de decizie Va ajuta la extinderea spațiului și la economisirea spațiului, care se poate vedea din fotografie.

Atunci când dezvoltăm designul interior, este important să ne amintim că, în prezența unei deschideri arcuite cu adevărat largi, acest design ar trebui să coincidă cu camerele adiacente în umbră și stil.

Cum sa faci o arcada mare de gips-cartonCum se face un arc de ghipsArc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonCum se face un arc de ghipsArc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonCum se face un arc de ghipsArc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonCum se face un arc de ghipsArc de ghipsCum se face un arc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonArc de ghipsCum se face un arc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonArc de ghipsCum sa faci o arcada mare de gips-cartonCum se face un arc de ghips

Tipuri de arcade

Există multe soiuri de astfel de construcții din gips carton, fapt demonstrat de numeroase fotografii. Cu toate acestea, este important să rețineți că atunci când proiectați design interior, cel mai adesea folosite sunt mai multe dintre cele mai populare opțiuni.

 • Cum sa faci o arcada mare de gips-cartonClasic. Un astfel de soi poate fi găsit foarte des. Caracteristica sa distinctivă este raza de curbură, care este jumătate din lățimea deschiderii. Datorită acestei caracteristici, designul este potrivit pentru camere cu tavane înalte.
 • Modern. Aici raza de curbură depășește jumătate din lățime. Dacă doriți, puteți face propriile mâini netezite sau muchii ascuțite. Această opțiune va fi cea mai bună soluție pentru un apartament cu pereți groși.
 • Romance. O astfel de construcție a cartonului de gips este caracterizată de o parte superioară plană și o pereche de rotunjiri mici. acest opțiunea pare destul de interesantă, care poate fi înțeles din fotografie.
 • Portal. Aceasta este soluția cea mai simplă și cea bugetară. Acesta poate fi folosit în dezvoltarea de design interior în stilul Art Nouveau sau high-tech.
 • Poluarka. Această construcție a plăcilor de ipsos este considerată o opțiune pentru tineri. Va fi potrivit într-un interior modern. Principala sa caracteristică este prezența unui colț rotunjit.

Construcția arcului cu mâinile proprii

Pentru a crea o arcadă se recomandă utilizarea unui geamant special o grosime de 6,5 mm pentru partea superioară și 12,5 mm pentru pereții laterali.

În plus, este necesar să se pregătească:

 • Cum se face un arc de ghipsprofil metalic;
 • șuruburi și dibluri cu filet;
 • foarfece pentru metal;
 • clește;
 • șurubelniță sau pumn;
 • cu role;
 • cuțit de montare;
 • spatulă;
 • ruleta;
 • nivelul clădirii;
 • materiale de finisare.

Lucrările proprii se desfășoară în etape.

 1. În primul rând, trebuie să demontați cadrul ușii și apoi să curățați suprafața. Dacă este necesar, deschiderea este ușor mărită.
 2. Următoarea nevoie îndoiți garnitura sau plinta din plastic într-un arc și introduceți-o în trecere, efectuând marcajul necesar.
 3. După aceea, profilul metalic este fixat cu dibluri. Pentru a realiza o arcadă de plăci de ghips simetrice, merită să vă asigurați că distanța dintre profil și perete este aceeași pe ambele părți. Cadrul se va dovedi foarte rigid dacă folosiți în plus segmentele profilului metalic.
 4. Apoi, este necesar să pregătiți elementele laterale de pe placa de gips. Pentru a face acest lucru, luați o placă flexibilă și o îndoiți ușor cu un arc.
 5. La elementul de capăt a obținut o formă în formă de arc, este ușor umezită cu apă și apoi tratată cu o rolă de ac. Atunci când gips-cartonul este înmuiat, este fixat folosind o bandă adezivă. Apoi, banda umedă este fixată cu șuruburi autoportante pornind de la partea centrală a arcului.
 6. Când structura se usucă, este rândul de finisare. Pentru a face acest lucru, toate elementele sunt tratate frumos cu șmirghel cu granulație fină, evitând capetele șuruburilor cu auto-filetare. Îmbinările sunt acoperite cu un strat de chit și lipite cu bandă de întărire. După aceasta, este necesar să eliminați toate neregularitățile și să fixați colțurile perforate.
 7. În ultimul stadiu se presupune că se va poloneza arcul, ca și acoperirea suprafeței cu grund, chit și vopsea.

Idei interesante

Arc de ghipsAtunci când dezvoltăm designul interior, trebuie să ne amintim că o arcadă de gips-carton realizată de mâini proprii poate aduce un beneficiu practic camerei.

În fotografie, există adesea variante în care mai multe lămpi sunt folosite în deschidere, folosite ca o iluminare de noapte.

În design-ul însuși sau lângă el poate găzdui mai multe rafturi, ceea ce este cu adevărat important pentru apartamentele mici. Puteți aprecia această idee atunci când vizionați fotografii.

Construcții arcuite vor fi potrivite în bucătărie. De exemplu, Clădirea poate fi completată cu un contor de baruri, care este important atunci când combinați sufrageria cu bucătăria. Dacă camera este făcută în stil rustic, arcul poate fi așezat deasupra sobei și este finisat cu o cărămidă sau piatră. Rezultatul este o imitație originală a casei. Soluții similare în fotografie arata foarte elegant.

Utilizarea arcurilor de gips-carton poate, dacă este necesar, să mascheze structurile care nu pot fi demontate. Este vorba de ventilarea canalelor sau a grinzilor de plafon.

Arcade din gips-carton - soluția originală pentru orice interior. Un astfel de design poate fi decorat folosind gresie, piatra artificiala, tapet sau lemn. Un decor suplimentar va fi sculptură, obiecte forjate, iluminat ascuns sau vitraliu. În orice caz, asigurați-vă că arcul se potrivește în interior.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dublu plafoane gipsokartonnye - o fotografie de variante frumoaseDublu plafoane gipsokartonnye - o fotografie de variante frumoase
Arcuri din gips carton: tipuri, avantaje, fotografieArcuri din gips carton: tipuri, avantaje, fotografie
Arch pe hol, bucatarie sau sala: caracteristici si fotografiiArch pe hol, bucatarie sau sala: caracteristici si fotografii
Design și fotografie de plafoane suspendate din gips cartonDesign și fotografie de plafoane suspendate din gips carton
Alegerea arcului în ușă: opțiuni populare cu fotografieAlegerea arcului în ușă: opțiuni populare cu fotografie
Tavane suspendate din gips carton în bucătărie: mostre pe fotografieTavane suspendate din gips carton în bucătărie: mostre pe fotografie
Instalarea plafoanelor suspendate din plafoane suspendateInstalarea plafoanelor suspendate din plafoane suspendate
Grinzi de gips-carton: design și fotografieGrinzi de gips-carton: design și fotografie
Fotografie din plafoanele din gips-carton în holFotografie din plafoanele din gips-carton în hol
Plafoanele de placi de gips-carton, plafonul cu ajutorul glicolului.Plafoanele de placi de gips-carton, plafonul cu ajutorul glicolului.
» » Arc de ghips carton în interior: design și construcție
© 2021 amigdas.com