amigdas.com

Cabină de duș - montaj și asamblare manuală, video

Descrierea calităților funcționale ale cabinelor de dușO mare competiție pentru băile din fontă a fost făcută din cabine de duș moderne. Acest design practic combină multe funcții utile și vă permite să extindeți în mod semnificativ zona de baie. Alegeți o cabină de duș după preferințele dvs. și dimensiunea camerei.

Din nefericire, asamblarea cabinei de duș și instalarea de către specialiști nu este deloc ieftină. Dar, după ce ați studiat cu atenție instrucțiunile și ați văzut lecția video, puteți aduna cabina de duș cu propriile mâini. Este necesar să rețineți că kit-ul său include componente de sticlă, pe care ar trebui să le lucrați foarte atent.

Proiectarea incintei de duș

Proiectarea incintei de dușDispozitivul pentru proiectarea dușului poate fi diferit. Costul lor depinde în mod direct de producător, calitatea și setul de funcții. Cel mai adesea sunt cumpărate și instalate cabine de duș de colț.

Acestea sunt similare în construcții și constau în anumite elemente:

 • acoperiș;
 • paleta;
 • pereți laterali;
 • panoul din spate;
 • rafturi verticale;
 • ușă;
 • ecran;
 • un șorț.

Alegerea modelelor de design din magazin, se recomandă să se acorde atenție pe setul și calitatea pieselor, precum și pe caracteristicile echipamentului.

După livrarea cabinei acasă, trebuie să verificați prezența tuturor pieselor și integritatea acestora.

Materialele și instrumentele necesare

Înainte de a instala cabina de duș, trebuie să achiziționați componente suplimentare: piulițe, șuruburi, șaibe, cuțite ascuțite, mănuși. În plus, vor fi necesare următoarele instrumente:

 1. Lista materialelor și a uneltelor necesare pentru montarea și instalarea unei cabine de dușSilicon de etanșare.
 2. Furtunuri flexibile.
 3. Sfredel electric.
 4. Construieste arma.
 5. Nivelul.
 6. Cheie reglabilă.
 7. Un set de șurubelnițe.
 8. Banda de spargere sau remorcare.

Instalați numai cabinele de duș pe suprafețe netede impermeabile.

Ansamblu de duș, instrucțiuni video

Procesul de asamblare este împărțit în două etape: ansamblul de testare și instalarea cabinei într-un loc permanent. Cabina de duș este asamblată într-un spațiu spațios fără utilizarea unui agent de etanșare. Acest lucru va permite:

 • asigurați-vă că toate piesele sunt prezente;
 • Identificați produsele defecte și înlocuiți-le;
 • verificați găurile;
 • citiți ordinul de asamblare.

Instalarea pas cu pas a cabinei de duș cu propriile mâini

Descrierea procesului de instalare pentru tava de duș cu mâinileInstalarea paletului. Înainte de a începe instalarea părții inferioare a structurii, este necesar să scoateți și să evacuați apa folosind furtunuri flexibile.

Cea mai bună opțiune este amplasarea sistemului de canalizare sub orificiul de scurgere.

Dacă se așteaptă scurgerea din partea unei chiuvete sau a unei băi, instalați tee.

 1. Paleta este scoasă din palet și se rotește cu capul în jos. Cu un produs din fibră de sticlă, se recomandă să lucrați cu mănuși.
 2. Picioarele de pe palet (pini metalici) sunt fixați pe scaune. Pe partea de sus a acestora, nuci și șaibe sunt înfășurate.
 3. Cel mai scurt suport este selectat și piciorul central este fixat în el.
 4. După aceea, paletul este atașat la blocurile de lemn (pentru paleți acrilici), iar toate dispozitivele de fixare sunt strânse. În absența unui cadru, se recomandă crearea unei armături suplimentare pentru o fixare sigură a structurii, și anume o pernă din beton.
 5. După fixarea picioarelor, este instalat un palet. Pentru a evita orice distorsiuni, ar trebui să profitați de nivelul de construcție.

Pentru o tavă care nu are picioare, ar trebui să fie podeaua nivel cu șapă de ciment. După aceea, fațada se face cu plăci ceramice.

Sifon de instalare

Montați sifonul de scurgere într-o gaură special pregătită. Toate elementele produsului sunt înșurubate cu duze speciale. Strângeți cu atenție, altfel puteți trage și rupe.

Din moment ce sifonul trebuie să fie periodic îndepărtați și curățați, apoi nu se recomandă îmbinarea cu un material de etanșare.

Atașați tava de protecție:

Șorțul de pe tava de duș este instalat folosind niște suporturi din plastic special.

 1. Suporturile sunt fixate pe marginea paletei cu ajutorul șuruburilor autofiletante.
 2. În ele se introduce partea superioară a șorțului.
 3. În partea inferioară a bolțurilor, brațele inferioare sunt inserate și strânse cu piulițe.
 4. Șorțul este atașat la acestea cu ajutorul șuruburilor autoportante și este închis cu un dop tip strălucitor.

În timpul instalării cabinei, o folie protectoare se recomandă eliminarea mai întâi numai în punctele de atașament. Acest lucru nu va zgâria piesele în timpul montării.

Instalarea de panouri, garduri și acoperișuri

Înainte de asamblarea zidurilor cabinei, ar trebui să verificați cu atenție toate geamurile. În partea superioară a acestora ar trebui să existe cele mai multe găuri.

 • Instrucțiuni pentru asamblarea și instalarea cabinei de duș propriiGhidajul inferior al cabinei, având o decupare subțire, este așezat în partea inferioară, iar șina superioară superioară se află în partea superioară a structurii.
 • Articulațiile sunt lubrifiate cu un material de etanșare, iar geamul este introdus cu grijă în locurile special desemnate pentru ghidaje.
 • Cu ajutorul unor ghidaje autoportante conectați la un rack special.
 • Pe geam se pune un sigiliu.
 • Sub ghidajul inferior de pe palet se aplică material de etanșare și sticlă instalată.
 • În palet există găuri speciale, la care sunt atașate panourile laterale.
 • Locurile tuturor îmbinărilor trebuie tratate cu silicon.
 • Panoul din spate este fix și articulațiile sunt umplute cu silicon.
 • Șuruburile cu șuruburi automate nu sunt recomandate. Ar trebui lăsat un anumit nivel de lichid pentru ajustarea suplimentară.
 • După instalarea pereților, se verifică funcționarea tuturor dispozitivelor electrice, inclusiv iluminarea din spate, ventilatorul, radioul.

Cea mai mare parte a muncii se face, acum construcția ar trebui să stea puțin pentru a întări toate materialele de fixare.

Instalarea acoperișului. Acoperișul cabinei este fixat cu șuruburi și șuruburi. Pentru ao instala, puteți face găuri suplimentare.

Distanța dintre plafon și acoperiș trebuie să fie de cel puțin douăzeci și cinci de centimetri. Acest spațiu este necesar pentru asamblarea și întreținerea cabinei în viitor.

Înainte de instalarea acoperișului, acesta este atașat la lumina de fundal, difuzoare, potabilă. Așezați articulația difuzoarelor cu silicon recomandat pentru construcții. O astfel de etanșare va împiedica pătrunderea zgomotului exterior în carcasa de duș.

Instalarea ușilor din sticlă. Pe rulouri sunt instalate role speciale și se pun pe sigilii. Ușile sunt instalate și reglate folosind rolele superioare. Acest lucru ar trebui făcut în așa fel încât să se închidă cât mai strâns posibil. Pe șuruburile care fixează rolele, puneți dopurile din plastic. Lucrarea ușilor este verificată.

Cabina de duș este complet asamblată manual. Acum pe pereții săi puteți fixa mânerele, set rafturi și suporturi. Dacă, în interiorul cabinei de pilotaj uman, paletul crăpătură, picioarele trebuie ajustate.

După verificarea ajustării și stabilității structurii, trebuie să fixați toate piulițele și să vă conectați la scurgere și apă.

Instalarea cabinelor dreptunghiulare

Descrierea caracteristicilor de instalare și a calităților carcaselor de duș dreptunghiulareAceste modele de dușuri sunt adesea echipate cu echipamente hidromasage costisitoare. Carcasa de duș dreptunghiulară este o alternativă excelentă la o baie.

Tava dreptunghiulară a cabinei poate fi folosită ca o baie completă.

Caracteristici de montare:

 • În primul rând, panoul din spate este atașat la palet cu tot echipamentul;
 • Panourile laterale sunt atașate la peretele din spate;
 • se realizează instalarea panourilor frontale și ușilor.

Diferențe de cabină închise și deschise în ansamblul propriilor mâini

Instrucțiunea sugerată și lecția video sunt aplicabile pentru modelele de ambele tipuri. Cu toate acestea, pereții structurii cu cupola de pe palet trebuie instalați deja asamblați.

Panoul din spate este atașat la perete. Echipamentul de pe panoul din spate se conectează la comunicații. Partea frontală și cerceveaua sunt instalate.

Pentru fiecare model de design al dușului, sunt posibile propriile caracteristici de asamblare și instalare. Prin urmare, înainte de a instala cabina cu propriile mâini, ar trebui să aveți grijă citiți instrucțiunile atașate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O baie bună sau un duș - ce să alegi?O baie bună sau un duș - ce să alegi?
Cabină de duș de gresie cu mâinile proprii - sfaturi și fotografiiCabină de duș de gresie cu mâinile proprii - sfaturi și fotografii
Cum de a alege o cabină de duș: sfaturi profesionaleCum de a alege o cabină de duș: sfaturi profesionale
Cabine de duș de producție rusăCabine de duș de producție rusă
Proiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografiiProiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografii
Asamblarea cabinelor de duș cu propriile mâini și instrucțiuni videoAsamblarea cabinelor de duș cu propriile mâini și instrucțiuni video
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Foto și prețurile pentru cabine de duș cu baieFoto și prețurile pentru cabine de duș cu baie
Cabine de duș din plăcile cu mâinile lor: montaj și fotografieCabine de duș din plăcile cu mâinile lor: montaj și fotografie
Cabine de duș: fotografie, dimensiuni, prețCabine de duș: fotografie, dimensiuni, preț
» » Cabină de duș - montaj și asamblare manuală, video
© 2021 amigdas.com