amigdas.com

Ce sunt niturile filetate cu filet

Ce sunt niturile filetate cu filetPărțile metalice sunt fixate printr-o mare varietate de tehnici. Mașinile de sudat nu pot fi folosite în toate cazurile sau utilizarea lor este impracticabilă. Șuruburile specializate cu șuruburi nu au aproape nici o restricție de utilizare, asigurând o fixare puternică a articulațiilor.

Avantajele produsului

De fapt, niturile filetate - hibrizi de nuci tradiționali. Dar nu le confunda cu evacuarea. Ei au merite, inclusiv:

 • simplitatea lucrărilor de instalare;
 • este posibil să se conecteze în mod fiabil componentele din materiale fragile sau astfel încât să aibă o grosime neglijabilă (foaie metalică), deoarece piulița nitului nu va duce la deformare;
 • dacă grosimea produselor în ansamblu depășește lungimea elementelor de fixare, acestea fac o fixare unilaterală, fără un trecere, în timp ce calitatea muncii nu va fi scăzută.

Șuruburi de șurub

Fiabilitatea conexiunilor se realizează printr-un fir care se află pe partea interioară a piulițelor, iar șuruburile - pe exterior.

Soiuri de nituri filetate

Sortimentul este destul de larg, există multe clasificări ale elementelor de fixare. Deci, pot avea un cap plat sau contrasensat, o piuliță sau un șurub, un picior rotund sau hexagonal (nu permite cranking în cuiburile de aterizare). Dacă țineți cont de destinație, acesta poate fi:

 • Filete filetateconductiv electric;
 • având forță crescută (posibil, presare sau întindere);
 • pentru îmbinări strânse;
 • cu capete mari;
 • cu desenul de sculptură;
 • cu semne speciale (pentru identificarea vizuală);
 • cu izolarea vibrațiilor.

Această listă poate fi continuată, dar trebuie remarcat faptul că industria internă produce o varietate de nituri pentru diferite ocazii.

Materiale utilizate pentru producție

Piuliță pentru piulițeElementele de fixare în cauză pot avea muchii diferite. Pentru a obține conexiunile obișnuite, cumpărați nuci care au laturi standard. Dacă trebuie să obțineți un mic decalaj între părți, este mai bine să utilizați hardware cu laturi reduse sau ascunse. Merită să se țină seama de faptul că, înainte de începerea instalării, se efectuează procedura de contracarare, în care vor fi plantate nituri.

Piulițele cu nituri filetate pot fi produse din mai multe tipuri de metal, în special:

 1. Din oțel carbon. Pentru producerea de produse universale și crearea de conexiuni standard.
 2. Oțel inoxidabil. Fabricarea de articole metalice care vor fi utilizate la temperaturi ridicate sau în locuri cu un nivel ridicat de umiditate.
 3. Fabricat din aluminiu. Aceste nituri au o greutate nesemnificativă și proprietăți anticorozive excelente.
 4. Din bronz. Acest metal este utilizat, dacă aveți nevoie de elemente de fixare cu valori scăzute de scânteie.

În unele cazuri, poate fi utilizat un polimer neopren. Produsele din aceasta se numesc auto-aliniere, deoarece pentru lucrările de montaj nu sunt necesare unelte cu nituri.

Caracteristicile lucrărilor de instalare

Atunci când utilizați o unealtă mecanică specială, veți avea nevoie de efort fizic considerabil pentru a obține conexiuni cu adevărat fiabile ale elementelor structurale. Faptul este că piulițele cu nituri contracarează în mod semnificativ eforturile de răsucire. Piulița pneumatică simplifică foarte mult sarcina, dar valoarea sa rămâne ridicată.

Piuliță cu filet

Dacă există o unealtă hidraulică mecanică sau pneumatică specială, atunci Procesul de instalare va fi foarte simplu:

 • Strângeți piulițele direct pe tije filetate în nit;
 • Uneltele împreună cu hardware-ul sunt transformate în opritor în diafragma făcută;
 • Stocul dispozitivului este scos cu grijă, după care dispozitivele de fixare sunt autoimprimate;
 • deșurubând tija de la conexiunile deja pregătite.

Conectarea profilistov

Conectarea profilistovÎn principiu, foile profilate pot fi utilizate oriunde. Restricțiile restrictive ca atare sunt absente. Principala condiție este alegerea corectă a tipului de produs și a dimensiunilor corespunzătoare. Este necesar să se țină seama și de o altă nuanță: este necesar să se acorde atenție acestor elemente de fixare dacă se intenționează realizarea unor elemente de fixare structurale, după terminarea lucrărilor cu care accesul la partea din spate va fi complet închis sau puternic împiedicat.

De exemplu, atunci când lucrați cu un cabinet de alimentare (semnal), nu va fi ușor să demontați panoul dacă piulițele înșurubate pe șuruburi se rotesc.

Firul intern oferă posibilitatea conectării foilor subțiri de metal și oțel, deoarece utilizarea hardware-ului obișnuit nu va da rezultatul dorit. Durabilitatea este complet dependentă de parametrii secțiunilor exterioare. Cu cât sunt mai mari dimensiunile elementelor de fixare, cu atât sunt mai fiabile și durabile. Pentru a conecta părți ale căror grosimi depășesc 4 mm, se recomandă utilizarea niturilor cu filet M10, 1-3 mm - M6, M8, până la 1 mm - M3.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Clește de prindere rapidă cu mâinile taleClește de prindere rapidă cu mâinile tale
Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametriCe fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
Caracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singurCaracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singur
Clasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiuClasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiu
Caracteristici și caracteristici de montaj de gresie și alauzie metalicăCaracteristici și caracteristici de montaj de gresie și alauzie metalică
Caracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwichCaracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwich
Tipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiuTipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiu
Piulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizarePiulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizare
Ancore pentru beton: dimensiuni și prețAncore pentru beton: dimensiuni și preț
» » Ce sunt niturile filetate cu filet
© 2021 amigdas.com