amigdas.com

Cum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile tale

Instrucțiuni pentru fabricarea de celule pentru iepuri de mânăMai devreme sau mai târziu, majoritatea fermierilor încep să reproducă iepurii. Iepurii își atrag atenția cu nerăbdarea lor, nu necesită îngrijire complexă și costisitoare și într-un timp foarte scurt animalul lor poate crește de mai multe ori.

Singura condiție pentru iepurii efectiv de reproducere este disponibilitatea celulelor special echipate. Astfel de modele pot fi achiziționate în magazine și le puteți face acasă.

Cuști pentru iepuri

Există o serie de avantaje de a face un design cu propriile mâini:

 • Avantajele celulelor pentru iepuriAchiziționarea în magazin va costa cumpărătorul destul de scump, iar auto-fabricarea la domiciliu nu va necesita astfel de costuri financiare semnificative.
 • Efectuarea unei cuști pentru iepuri este destul de simplă, iar realizarea acesteia nu necesită multe dintre cele mai simple materiale și unelte, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile sau pot fi achiziționate la orice magazin de construcții pentru bani puțini.
 • Construcția achiziționată nu reprezintă o garanție pentru achiziționarea cu succes, deoarece confortul funcționării sale poate fi dezvăluit numai după cumpărare.
 • Când se realizează în prealabil autoarea, se iau în considerare caracteristicile locului de instalare și caracteristicile de vârstă ale animalelor.
 • Există întotdeauna posibilitatea de a redimensiona, de a schimba elementele structurii.

Care sunt celulele pentru iepuri

Descrierea construcției de celule pentru iepuriAstăzi, există o mulțime de opțiuni pentru a face celule pentru iepuri înșiși. Indiferent de tipul de pepinieră și de materialele folosite, acestea au toate elementele obligatorii: podelele de carcas, tavanul și ușile de perete pentru îngrijire.

Ca schelet, în majoritatea cazurilor se utilizează o bară. Când încadrați cadrul, placaj, plase, placi. Alocați următoarele tipuri de structuri;

 • celule clasice cu sau fără o celulă regină;
 • structuri cu un singur nivel și cu două etaje;
 • construcții cu o incintă pentru posibilitatea de mers pe jos;
 • celule Mikhailova I.N .;
 • celule de NI Zolotukhin

Ce construcții sunt cele mai populare

Caracteristicile celulelor populare de iepureProiectele autorului lui Mikhailov sunt considerate a fi una dintre cele mai dificile pentru fabricare, dar cele mai avansate. De fapt, astfel de modele sunt ferme mici, deoarece oferă posibilitatea ventilației, încălzirea celulei reginei și a băuturilor.

Fiecare construcție este echipată un sistem unic de gestionare a deșeurilor, permițându-le să fie turnate într-un singur recipient. Nu este recomandabil să se procedeze la fabricarea unei astfel de structuri fără a avea abilitățile corespunzătoare de a lucra cu materiale.

Modelele autoritare ale lui Zolotukhin sugerează folosirea placajului sau a ardeiului plat în locul unei grătare pentru podele. În această construcție nici un palet. Eliminarea deșeurilor se datorează unui design special al podelei, care este instalat sub o panta ușoară. În acest caz, la peretele din spate se montează o lățime a ochiurilor de 10-20 cm, prin care se elimină risipa activității vitale a iepurilor.

Designul lui Zolotukhin asigură menținerea ușoară a animalelor de companie basculante. Femelele gravide nu au un cuib special conceput. La momentul potrivit, bordul se oprește în partea din cameră, în care se află o cantitate mare de fân. Se crede că femeia însăși, dacă este necesar, se va transforma într-un cuib de fân confortabil.

Ce trebuie să luați în considerare la fabricație

Există o serie de nuanțe semnificative care trebuie luate în considerare atunci când faceți un design cu propriile mâini, astfel încât mai târziu nu există probleme. La fabricare, trebuie avute în vedere următoarele reguli:

 • Recomandări ale specialiștilor pentru construirea unei cuști de iepureIepurii sunt rozătoare, prin urmare, este de dorit să protejăm cadrul metalic al interiorului camerei cu metal, ceea ce permite extinderea duratei de viață a structurii la 10 ani.
 • Nu puteți folosi medicamente antiseptice pentru a proteja părțile din lemn, deoarece atunci când intră în corpul animalelor de companie, sunt otrăviți.
 • Partea din spate a structurii este întotdeauna surdă, deoarece prezența curenților este inacceptabilă atunci când iepurii sunt păstrați.
 • Podeaua se recomandă să fie făcută dintr-o grătar sau de bare cu decupaje de 0,5-1 cm, deoarece cu un astfel de design scaunul cade jos, facilitând astfel procesul de curățare.

Rețineți caracteristicile site-ului de instalare. Locul trebuie protejat de rafale puternice de vânt, deoarece iepurii nu pot să stea în picioare. Nu este de dorit să se instaleze celule în zone deschise pe partea sudică, astfel încât vara, animalele vor avea în mod constant o încălzire excesivă.

Acoperișul trebuie să fie fiabil protejat de umiditate, astfel încât atunci când instalați pe stradă se recomandă utilizarea ardezie ca material de acoperire. Nu este necesar să folosiți o acoperire metalică, astfel încât dacă soarele atinge un astfel de acoperis va fi foarte fierbinte și va provoca disconfort animalelor.

Cerință necesară pentru celule

Descrierea cerințelor și condițiilor pentru celulele de iepureRegula fundamentală a iepurilor efectivi de reproducere este conținutul în fiecare celulă numai a animalelor de același sex de aproximativ aceeași vârstă și aceeași greutate.

Animalele adulte sunt plasate în camere cu o singură secțiune sau cu două secțiuni. Femelele gravide și femelele cu iepuri mici sunt plasate în construcții speciale cu o soluție mamă.

Toate detaliile designului intern al celulei trebuie să fie buna și sigură, astfel încât animalele să nu se poată răni și să se facă rău. Când se construiește o cușcă pentru păstrarea unei iepuri și iepuri mici, se recomandă ca pereții cuiburilor să fie izolați în continuare cu orice material izolator termic.

În acest caz, izolația trebuie izolată cu o peliculă care să permită materialului să nu atragă apă. Dacă doriți, în compartimentul uterin puteți efectua un sistem de încălzire care va salva așternutul în timpul temperaturii scăzute.

Materiale pentru fabricarea celulelor

Lista materialelor necesare depinde de desenul desenat selectat. În majoritatea cazurilor, se utilizează următoarele materiale:

 1. Lista materialelor pentru producerea de celule de iepurePentru a forma cadrul, se ia o bară de 50x50 mm.
 2. Pentru placare, grila cu celule 25x25 mm sau placaj subțire.
 3. Pentru o rețea de podea cu celule 25x25 mm sau 10x25 mm.
 4. Șuruburi autonivelante.
 5. Elemente de fixare pentru usi.

Dimensiuni recomandate pentru structuri

Fermierii începători trebuie să știe că o celulă nu este suficientă pentru a reproduce iepurii. Pentru reproducerea de succes necesită prezența a cel puțin trei celule. Cu un număr mare de iepuri este recomandat să faceți celule duble cu cazare în două etaje, care economisește spațiu și materiale.

Experiența crescătorilor de iepuri recomandă ca în cuștile de iepure să se țină cont de următoarele dimensiuni:

 • Descrierea dimensiunilor recomandate pentru construirea celulelor la iepuriPersoanele tinere sunt ținute în grupuri mici și un animal trebuie să primească cel puțin 0,12 m2 de suprafață, lungimea recomandată a structurii ar trebui să fie de 200-300 cm lungime, 100 cm lățime, 35-60 cm înălțime.
 • Adulți iepuri - lungimea minimă a celulei ar trebui să fie de cel puțin 140 cm, iar opțiunea optimă este lungimea de 210-214 cm, lățimea camerei este de 60-70 cm și înălțimea este de 50-70 cm.
 • Casa de gunoi pentru femelele și așternutul care alăptează are un design special, sugerând prezența unei băuturi mamă de 0,4 x 0,4 m, înălțime totală de 20 cm, dotată cu o intrare mică de 10-15 cm de la nivelul podelei.
 • Rame speciale de dimensiuni mari ar trebui păstrate în celule puțin mai mari decât cele standard, lățimea unei astfel de celule ar trebui să fie de cel puțin 0,75 m, înălțime 0,55 m, lungime 1,7 m.

Ramă de celule pentru iepuri construit pe picioare, ceea ce permite facilitarea continuării lucrărilor de curățare a deșeurilor de mijloace de trai ale animalelor de companie. Înălțimea recomandată a picioarelor pentru celulele din cameră este de 35 cm. Înălțimea recomandată a picioarelor pentru celulele aflate în afara camerei este de 70-100 cm.

Opțiuni de producție pentru celule

Etapele de fabricare a unei cuști simple pentru iepuriLa alegerea unei anumite versiuni a producției trebuie să se ia în considerare următoarele: caracteristicile de vârstă ale animalelor de companie - numărul de animale - caracteristicile specifice ale rasei de iepuri - condițiile locului de detenție.

Cel mai simplu varianta celulară cu celula regină. Designul presupune prezența celulelor pereche, ceea ce reprezintă o soluție excelentă care vă permite să economisiți materiale și spațiu în cameră. Cadrul este luat de 3x0,7 metri, înălțimea părții frontale 1,2 metri și înălțimea de 1 metru în spatele acesteia. La marginile structurii, trebuie plasată o celulă regină.

Pentru lucrare sunt necesare următoarele materiale:

 • 2 foi de placaj subțire cu dimensiunea de 1,5x1,5 metri și o grosime de 10 mm;
 • 10 bucăți de bare 30x50 mm, lungime 3 metri;
 • 3 metri de plase metalice 15x15 mm;
 • sârmă;
 • șuruburi autofiletante de 30 mm și 70 mm.

Secvența de asamblare:

 1. Colectăm scheletul pe picioare conform desenului.
 2. Fixăm plasa în partea inferioară a structurii, în timp ce împerecherea de la partea reginei nu poate fi adusă la capătul cadrului, deoarece celulele reginei cu podea din placaj se vor afla pe marginea structurii.
 3. Din placaj am tăiat peretele din spate și îl atașăm cu șuruburi.
 4. Formăm regina camerei. Pentru a face acest lucru, trebuie să atașați o bară verticală, un perete și faceți o gaură. Atașați barele și acoperișul celulei reginei.
 5. Facem hrănitoare. Pentru a face acest lucru, am fixat bara în mijlocul structurii, la care am atașat două alimentatoare cu o înălțime de 7 cm, o lățime de 30 cm. Ca ghidaje, deasupra jgheabului de alimentare, fixați două blocuri la o distanță de 20 cm.
 6. În apropierea jgheabului principal se instalează un jgheab, făcându-l din sârmă de oțel.
 7. Închidem partea superioară a construcției cu placaj. Pe acoperiș, faceți o gaură mică pentru a pune fânul.
 8. Formăm ușile dintr-un bar în dimensiunea de 30 x 50 cm și strângem baza cu o grătare. Fixăm ușile pe cadru.

Versiune tradițională de celule prin mâinile proprii

Descrierea procesului de fabricare a unei celule tradiționale pentru iepuriElementele cu două straturi sunt ușor de fabricat și ușor de utilizat. Versiunea tradițională a celulei pentru iepuri oferă următoarele dimensiuni: pentru păstrarea iepurilor tineri - 50x70x30 cm - pentru conținutul pentru adulți - 50x100x30 cm.

Pentru producție veți avea nevoie de bare, placaj, plasă și elemente de fixare. Designul presupune prezența Mers pe jos și o alee orb, în care iepurii se pot ascunde, dacă este necesar. Înălțimea părții anterioare a celulei este de 55 cm, iar partea din spate a celulei este de 30 cm.

Lungimea celulei este de 50 cm lățime și 50 cm lungime. Cutia este făcută cu lungimea de 25 cm și lățimea de 50 cm. Cutia este căptușită cu foi de placaj și o ușă mică este atașată de partea din față. Din partea de plimbare se face o gaură mică de 17x17 cm.

O grilă este atașată la fundul celulei, permițând trecerea liberă a deșeurilor prin ea. Se recomandă realizarea unui palet sub fiecare celulă.

Toate cuștile

Una dintre cele mai simple și bugetare opțiuni pentru a face celule cu mâinile tale. Acest design este potrivit pentru păstrarea în încăperi calde, în care nu există pescări. Avantajul utilizării sale este simplitatea și accesibilitatea pentru salubrizare.

Puteți realiza un design din următoarele materiale:

 • pentru pereți și partea superioară, plasa este de 2,5x5 cm;
 • pentru o podea o rețea de 2,5x3,5 sm;
 • bare sau colțuri metalice.

Procesul de fabricație se reduce la formarea unui cadru din bare sau colțuri metalice în funcție de dimensiunile desenului și de tensiunea de-a lungul întregului perimetru al rețelei. Lungimea picioarelor ar trebui să fie de la 50 la 70 cm. Pentru posibilitatea îngrijirii animalelor, se face un capac, care este de asemenea acoperit cu o plasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să ai grijă de iepuri acasăCum să ai grijă de iepuri acasă
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Cum sa faci un bol de bere pentru iepuriCum sa faci un bol de bere pentru iepuri
Facem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pasFacem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pas
Alimentatoare pentru iepuri: tipuri de cum să-și facă propriile mâiniAlimentatoare pentru iepuri: tipuri de cum să-și facă propriile mâini
Cum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile taleCum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile tale
» » Cum se face o cușcă pentru iepuri cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com