amigdas.com

Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?

bondarUnii spun că bumblebees nu au un intep, nu-i așa? Au muscatura? Există răspunsuri la întrebări: femeia are un stinger și poate mușca. Insectele nu sunt la fel de agresive ca albinele și viespi, deci există o părere că ei nu trebuie să se teamă și nu mușcă.

Există aproximativ 300 de specii de albine, habitatul lor este foarte larg. Ele se referă la speciile de albine ca fiind reale și sunt foarte asemănătoare - trăiesc în familii numeroase, își păstrează și locuința și stocurile, colectează nectar. Ele diferă prin faptul că albina din intestine este zgâriată, de aceea, atunci când o mușcă, nu o poate scoate. Are o mușcătură, și când încerci să tragi cuțitul - se rupe. Bumblebee are un stinger buna si poate sting-o in mod repetat.

Bumblebee Bite

Ar trebui să vă fie frică de bumblebe?

Merită să fie frică de bumblebeeInsectele nu arata agresivitate si muscatura rar. Dacă, desigur, încercând să scoateți stocurile de miere, să omorați o bumblebee sau să distrugeți un stup, va provoca o mulțime de mușcături. de asemenea atacul uneori provoacă un miros puternic de parfumuri și cosmetice, metal oxidat, fum și alcool. Insectele sunt deranjate de culoarea albastră, așa că ține cont de asta atunci când mergi la natură, unde trăiesc bunicuțele.

Când vedeți o vagabondă, nu o îndepărtați și nu vă mișcați brațele. Dimpotrivă, acest lucru poate duce la faptul că bunicuța vă va lovi și nu o dată.

Este periculos să mușcați o bumblebee, ce ar trebui să fac?

Reacția depinde de locul în care au lovit, de numărul de mușcături, de alergii. Dacă nu există alergie, mușcătura produce doar o reacție standard non-alergică. Amenințări la viață în timp ce nu.

Dacă insecta atinge în gât sau gură, sau este alergie, ar trebui să meargă imediat la spital. Alergia la mușcături este rară, dar nu puteți neglija măsurile de precauție, deoarece în cazuri foarte severe se dezvoltă șoc anafilactic.

Dacă ați fost ucis de o bâzâie, mai întâi observați locul mușcăturii. Cu roșeață și umflături ușoare, nu este nevoie să faceți nimic, este o reacție alergică, iar mâncărimea va trece cu durere. Sting la locul de muscatura de multe ori nu rămâne. Dacă încă mai aveți, încercați să o trageți cu atenție cu pensete dezinfectate. Așezați mușcătura cu peroxid de hidrogen sau cu alcool obișnuit diluat în apă.

Simptomele care vorbesc despre alergii:

  • mâncărime severe sau urticarie;
  • roșeața unei zone mari de piele;
  • umflarea mușcăturii, a gurii sau a laringelui;
  • vărsături, diaree, greață;
  • palpitații ale inimii și un sentiment de sufocare.

Dacă se descoperă astfel de simptome și dacă ajutorul imediat nu este posibil, persoana mușcătă poate pierde rapid conștiința și dezvoltă o insuficiență respiratorie care poate duce la moarte sau comă.

Cu semne de alergii, luați antihistaminice, de exemplu "Tavegil" sau "Suprastin". Dacă respirația este dificilă, umflarea și agravarea stării generale a corpului, trebuie să vă consultați mai repede cu medicul. Dacă nu există nici o modalitate de a intra rapid în departamentul medical, ar trebui să luați mai mulți corticosteroizi sau chiar să introduceți adrenalină deloc.

Mai multe mușcături

Bumblebee BiteMulti muscatura sunt periculoase chiar si in absenta alergiilor. În cazul în care mai multe insecte sunt înțepător deodată, o cantitate mare de otravă intră în organism, în care organismul nu are timp cu excreția și apare intoxicația acută. Nu încercați să vă autocurați în acest caz, dar ajungeți repede la spital. Fosfolipaza, conținută în otravă de albastru, contribuie la distrugerea celulelor roșii din sânge și este periculoasă în doze mari.

Multiple muscaturi pot fi obtinute prin lucrul cu aceste insecte sau prin perturbarea liniilor lor, de exemplu, distrugerea cuibului. Insectele nu atacă în pachete, dacă oamenii sunt departe de habitatul lor. Dacă sunteți ucis de o bâzîit, uitați-vă mai repede și determinați dacă există alți indivizi în apropiere. Dacă da, atunci părăsiți rapid acest loc. Insectele trăiesc în goluri, sub pietre și în cuiburi de păsări abandonate.

Remedii populare

Dacă nu există alergii, organismul nu se îngrijorează, inflamația poate fi eliminată cu ajutorul căilor de atac folclorice, făcând următoarele proceduri:

  • un pachet de decoct de tansy;
  • loțiune de la plantain;
  • punerea unei bucăți de cartofi;
  • o mască de mere sau roșii;
  • ștergerea cu gheață, în special pe bază de plante din decoctul de mușețel.

Astfel de acțiuni reduc semnificativ senzația de durere și ameliorează inflamația. Faceți de asemenea ceai din gălbenele și musetel.

Nu aplicați usturoi, va provoca arsuri și va înrăutăți semnificativ situația.

Unde se întâlnesc bumblebe?

Cel mai adesea se întâmplă acolo unde există multe culori. Câmpurile, pădurile și pajiștile în timpul înfloririi sunt locul unde colectează provizii pentru iarnă pentru întreaga familie. În acest moment alergenii trebuie să se comporte foarte atent. Lucrand in teren sau mergand pe natura, merita mereu un antihistaminic.

Mergând cu copiii în natură, aveți grijă ca ei să nu facă rău cuibului sau cuiburilor de albine. Nu încercați să colectați miere. Aceste insecte sunt pașnice, dar teritoriul lor va fi protejat. Răspundeți-vă într-un mod civilizat, gândiți-vă la acțiunile pe care le faceți înainte de a vă angaja, apoi mergeți pe stradă, nu vă amenință cu mușcături.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Bătătură de câine - ce trebuie făcut dacă muște și consecințele acesteiaBătătură de câine - ce trebuie făcut dacă muște și consecințele acesteia
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Bătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelorBătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelor
Ce să faci dacă un copil este mușcat de o viespeCe să faci dacă un copil este mușcat de o viespe
» » Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
© 2021 amigdas.com