amigdas.com

Ce trebuie făcut după extragerea dinților: recomandări necesare

Cum să aveți grijă de gura după extracția dințilorMulți oameni își încep dinții așa de rău încât trebuie să-i înlăture. Pentru a evita inflamarea după o astfel de procedură, nu a existat edem sau sângerare, trebuie să știți ce se poate face și ce este strict interzis. De exemplu, mulți pacienți clătesc cu grijă cavitatea bucală, provocând astfel renunțarea la cheag și dezvoltarea supurației. Unii pacienți iau aspirină, deoarece nu știu că crește sângerarea și promovează formarea de vânătăi.

Să luăm în considerare în detaliu ce să facem după extracția dinților și ceea ce este strict interzis.

Recomandări după extracția dinților

Doar datorită acțiunilor corecte este posibil să se prevină apariția diferitelor complicații după intervenție. Următoarele recomandări vă vor ajuta în acest sens.

Ce se poate face după îndepărtarea dintelui cu un tampon din tifon?

Cum se comportă corect după extragerea dințilorDupă ce medicul îndepărtează dintele, el o vreme pune pe tamponul de tifon. Dar un tampon înmuiat în sânge este un focar excelent al infecției. Cu cât este mai lungă în gură, cu atât este mai probabil ca inflamația să se dezvolte în gaură. prin urmare țineți-l lung în gură. Îndepărtați-l fără a vă lăsa să vă mișcați, astfel încât, împreună cu tamponul, să nu puteți scoate din gură și cheag de sânge.

O excepție este situația în care gaura sare mult timp. În acest caz, tamponul din tifon ar trebui să fie ținut pentru o vreme. Dar este recomandabil să scuipați-l și să faceți unul nou dintr-un bandaj steril și să-l puneți pe gaură, mușcându-l destul de strâns.

Prin cât de mult poți mânca?

După o astfel de intervenție Poți să mănânci doar în două ore, dar partea din care a fost îndepărtată dintele, este cel mai bine să nu mestecați alimente solide în primele zile, deoarece vă puteți răni un cheag de sânge în gaură. Dar puteți bea apă imediat.

Acei pacienți care nu pot tolera 2 ore pot consuma imediat iaurt sau pot bea un pahar de kefir. În general, nu există nici o interdicție asupra anumitor alimente, este necesar doar să se asigure că în primele zile alimentele gătite au fost ușoare.

Trebuie aplicat la rece

Ce poate și nu poate fi făcutPentru a nu dezvolta edem după intervenție, imediat după sosirea acasă trebuie să luați gheață din congelator, să-l înfășurați într-un țesut dens și să-l atașați pe obraji de partea laterală a dintelui îndepărtat.

Gheața trebuie aplicată de 3 - 4 ori timp de 5 minute, iar decalajul dintre proceduri ar trebui să fie de 5 - 10 minute. Se recomandă aplicarea rece numai în primele ore după intervenția chirurgicală, deoarece va fi inutilă. Dar este interzisă încălzirea unui spot inflamat și aplicarea căldurii, deoarece poate provoca supurație.

Pentru a exclude posibilitatea dezvoltării edemelor, după aplicarea frigului în primele 2 până la 3 zile ar trebui să ia antihistaminice. Aceste medicamente au un efect anti-edematos bun. Suprastin, care ar trebui să ia o pastilă la culcare, durează 2 până la 3 zile, este bine adaptat.

Când pot fuma și bea după extracția dinților?

După manipulare nu poți fuma timp de trei ore, și este recomandabil să nu fumați deloc în primele zile. Acest lucru se datorează faptului că nicotina poate provoca un spasm ascuțit al vaselor de sânge în straturile superficiale ale pielii și ale membranei mucoase, ceea ce afectează în mod negativ vindecarea suprafeței plăgii.

În plus, alcoolul este contraindicat în prima zi după intervenție. Și dacă medicul le-a prescris antibiotice, este interzis consumul de alcool pe tot parcursul tratamentului (de obicei 5 până la 7 zile). Dacă dentistul nu a prescrie aceste medicamente, atunci este puțin probabil ca alcoolul să apară într-o cantitate mică. Dar, utilizarea de doze mari poate duce la faptul că gaura va începe din nou să sângereze sau va exista un hematom.

Ce nu se poate face după extracția dinților?

Dacă trebuia să scoți un dinte, apoi după această procedură este strict interzisă efectuarea următoarelor acțiuni:

  • Cum să aveți grijă de cavitatea bucalăeste imposibil să faceți o baie fierbinte în primele două zile și să vă puneți capul pe partea dinților îndepărtați în timpul somnului, deoarece acest lucru poate duce la apariția de umflături;
  • în timpul săptămânii să vizitați sauna sau piscina;
  • Să-ți alegi limba sau obiectele străine în rană;
  • face muncă grea, astfel încât să nu existe sângerări;
  • este prea activă pentru a clăti cavitatea bucală în primele două sau trei zile, altfel cheagul de sânge poate cădea din gaură.

tratament

analgezice

Tratamentul după extracția dinților nu poate fi necesar, dacă totul a mers fără complicații. Dar, dacă a existat o dorință de a preveni durerea care apare după trecerea anesteziei, atunci poate lua un analgezic puternic în comprimate.

Uneori, sindromul durerii este foarte puternic datorită faptului că medicul a efectuat îndepărtarea foarte traumatic sau a lăsat fragmente inactive ale osului. Durerea cea mai severă apare dacă medicul a folosit un burghiu pentru a fora un os și nu a folosit răcirea cu apă în același timp. Aceasta duce la necroza țesutului osos din cauza supraîncălzirii.

Baie antiseptică și antibiotice

În primele zile după intervenția în cavitatea bucală, nu puteți clăti prea activ, deoarece puteți clăti cu ușurință din gaură un cheag de sânge. În acest caz, mâncarea din gaură va fi în mod constant înfundată, care începe să putrezească acolo, provocând durere și inflamație. Prin urmare, în loc să se clătească, se recomandă să se facă băi. Pentru aceasta, o soluție antiseptică este administrată în cavitatea orală, ținută timp de un minut și scuipată.

Băile antiseptice trebuie să se facă în următoarele cazuri:

  • Cum să vă clătiți gura după extracția dințilorcând dintele a fost îndepărtat pe fundalul inflamației;
  • a făcut o incizie pentru a deschide fluxul;
  • dacă există depuneri dentare sau dinți cu carii netratate, infecția în care poate provoca supurarea cheagului de sânge.

Pentru băile antiseptice, o soluție apoasă de clorhexidină 0,05% este cea mai bună. Are o proprietate antiseptică pronunțată, dar are un gust amar. Tratamentul cu tăvi se va face de trei ori pe zi.

Ce trebuie făcut după extragerea dinților, dacă procedura a fost efectuată pe fundalul inflamației și există un risc de complicații? În acest caz, medicul poate prescrie tratament antibiotic. Cel mai eficient medicament antibacterian este Amoxiclavul, care are tendința să apară țesutul osos. În plus, dentistul poate numi capsule orale Metronidazol sau Lincomycin, care trebuie administrate timp de cel puțin 5 zile.

În caz de infecție sau supurație severă, medicul prescrie antibiotice sub formă de injecții. Cursul de tratament în acest caz este de 7 zile.

Îngrijirea orală

Cum să fii după extracția dințilorDupă intervenția în cavitatea bucală trebuie să ai grijă de ea cu atenție. Periajul dinților trebuie să fie la fel ca înainte, inclusiv un grup de dinți în zona în care a fost îndepărtat dintele. Trebuie să fie curățați mai atent pentru a nu atinge cheagul de sânge. Clătirea din gura spumă ar trebui să fie, de asemenea, curată.

Este necesar să aveți grijă de gingia după manipulare. În acest scop, se fac băi antiseptice. Dar, din cauza lipsei de igienă corespunzătoare începe să acumuleze o placă moale conținând microbi, ducând la supurarea găurii și dezvoltarea alveolitei.

În acest fel, dacă dintele a fost îndepărtat, este necesar să urmați recomandări simple. Trebuie să știți ce se poate face după acest lucru și ce nu se poate face pentru a evita apariția de efecte secundare și diverse complicații. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci tratamentul cu diferite medicamente, inclusiv antibiotice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face răuCum să rupă și să îndepărteze dintele de înțelepciune, cât de mult va face rău
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
» » Ce trebuie făcut după extragerea dinților: recomandări necesare
© 2021 amigdas.com