amigdas.com

Cum sa faci o ghirlanda din lemn cu mainile tale

Cum să faci o poartăPortițele sunt utilizate în principal pentru case de țară. Cele mai populare pentru costul și simplitatea materialului de instalare utilizat în fabricarea pentru astfel de structuri este un copac. Ele pot fi dreptunghiulare sau cu arc în partea de sus. Astăzi, din ce în ce mai multe au început să facă branduri cu mâinile lor. Acest lucru vă permite să creați produse de diferite forme și mărimi.

Avantajele și dezavantajele structurilor

Portițele fac de obicei maxim 2 metri înălțime și 1,2 metri lățime. De regulă, acestea sunt fabricate din specii ușor prelucrate și din lemn moale (pin, zada etc.). Dar există și excepții - castan, iar pentru cazuri speciale - stejar. Dacă în fabricarea și instalarea wicket-ului se face totul în conformitate cu instrucțiunile, atunci poarta va rămâne timp de 10-15 ani.

Produsele din lemn au avantaje semnificative față de alte materiale:

 1. Caracteristici de fabricare a portierelorAstfel de produse au un aspect estetic și sunt mai bune decât alte materiale care privesc natura. Fiecare specie de copac are propriul model și acest lucru poate fi folosit pentru a sublinia designul peisajului.
 2. Dacă țineți cont de ușurința de prelucrare a lemnului, atunci popularitatea unor astfel de porți este mai mare decât pentru produsele din metal, deoarece este foarte ușor să faci o poartă din lemn din mâinile tale. Pentru aceasta, sunt necesare doar câteva tipuri de instrumente de tâmplărie și o prezență de imaginație bună. Apoi poți face un lucru exclusiv.
 3. Copacul nu emite toxine și este un material ecologic.
 4. În condițiile economice moderne, prețul este cel mai important factor pentru luarea unei decizii de cumpărare a unui anumit produs. Din acest motiv, produsele din lemn ocupă primele locuri în popularitate în rândul populației. Acest lucru este în mod special tipic pentru Rusia, o țară în care există un număr foarte mare de păduri.

Orice material are pluses și minusuri. Arborele nu este o excepție. Are următoarele dezavantaje:

 1. Cum să faci o poartăCel mai mare dezavantaj al produselor din lemn în aer liber este durata lor scurtă de viață în absența unei întrețineri periodice. După 3-4 ani, astfel de materiale încep să putrezească și să-și piardă aspectul atractiv.
 2. Rezistența acestor materiale lasă mult de dorit în comparație cu produsele din metal. În unele cazuri, utilizarea unor astfel de materiale este nedorită.
 3. Dacă barele de lemn au o grosime mică și o lățime mică, atunci se pot sparge deja atunci când sunt instalate din efectele cuie și șuruburi.
 4. Astfel de produse nu au super-rezistență. Aceștia pot purta orice vehicul mecanic sau echipament special.
 5. Riscurile de ardere imprevizibilă a lemnului sunt ridicate.

Alegerea tipului de poarta din lemn

Cum să faci o poartăAstăzi, există multe mituri despre porți de lemn. Mulți susțin că astfel de produse nu se încadrează în exteriorul dachului, arată ridicol și lipsit de gust. De asemenea, ei spun că nu protejează absolut împotriva invitaților neinvitați. Dar, în realitate, toate naaborde. O abordare profesională a producției unui astfel de element de interior va face casa ta unică și originală, și nu copiată de vecini. Și dacă există încă șuruburi bune și de încredere, poarta nu va fi mai rea decât cea metalică.

Dacă aveți nevoie de o poartă pentru un gard, puteți să o faceți cu ușurință cu propriile mâini. Excepție sunt doar desene complexe, a căror fabricare necesită abilități speciale, de exemplu, când în gard există elemente metalice forjate. Pentru toate celelalte opțiuni, procesul de construire va fi același. Ai nevoie doar de un bar din lemn și de un bar.

Cei care sunt interesați de întrebarea cum să realizați o poartă cu propriile mâini, trebuie să decideți asupra tipului de produs care va fi instalat. În primul rând trebuie să înțelegeți ce va fi viitorul design - transparent sau solid. Elementele în variante solide sunt conectate atât de strâns încât nu se poate vedea ce se întâmplă pe amplasament, acolo nu pătrunde soarele. Un plus imens al acestui gard este că proprietarul vilei nu se poate teme de ochii unor terți pe site-ul său.

Dar există dezavantaje semnificative ale acestor produse. Ei se află în marea capriciu a copacului. Oamenii numesc acest material în viață datorită capacității sale de a schimba forma în legătură cu schimbările în condițiile meteorologice. Această caracteristică a copacului este cunoscut persoanelor care au construit deja ceva din acesta în aer liber.

Ei știu bine că un copac are nevoie de cel puțin un an pentru a se răsuci sub influența umidității și se micsorează și ia forma finală sub influența soarelui. Din cauza umidității, plăcile vor începe să se deformeze și să interfereze unele cu altele și acest lucru va duce la faptul că aspectul structurii se va deteriora în cele din urmă.

Instrumente și materiale necesare

Cele mai multe dintre instrumentele necesare pentru instalare sunt la dispoziția casei, însă, chiar dacă nu sunt disponibile, achiziția lor la dacha nu va fi niciodată inutilă. Pentru a crea și a instala un wicket, veți avea nevoie de:

 • Cum pot asambla o poartăgon, un conducător obișnuit, o bandă și un creion;
 • Un ferăstrău pe un copac sau o jig saw, dacă există dorința de a tăia elemente figurative pentru a decora un gard;
 • o șurubelniță obișnuită sau șurubelniță, cu care procesul de asamblare va fi mult mai rapid;
 • ras sau polizor pentru prelucrarea punctelor de tăiere;
 • plan (manual sau electric);
 • lopata si nivel lung.

Pentru a înțelege modul de instalare și asamblare corectă a unei porți din lemn, trebuie să selectați mai întâi materialul necesar. Puteți folosi un copac pe care îl aveți deja, dar trebuie să fie în starea corespunzătoare. În plus, veți avea nevoie de:

 1. Pregătirea pentru montarea porțiiSuporta produsul. Acesta este primul și cel mai important detaliu al viitorului gard. Cel mai bine este să folosiți un fascicul sau un jurnal. Jurnalul în acest caz va arăta mai bine decât fasciculul, dar acesta din urmă este mai puternic.
 2. Opțiunea ideală pentru cadru este o bară de 4 × 4 cm.
 3. Rama este tăiată cu lamele subțiri obișnuite de 2-2,5 cm grosime.
 4. Pe ambele părți ale produsului trebuie să instalați un zăvor metalic.
 5. În plus, puteți instala un sistem de blocare.

Pregătirea înainte de instalare

Pentru început, trebuie să instalați suporturi care vor fi atașate la poartă. Există mai multe modalități de a realiza acest lucru:

 • ascuțiți suportul și loviți-l în pământ;
 • înfundarea suportului și a betonului parțial;
 • complet beton;
 • pentru a face.

Materiale pentru poartaProdusul va fi fixat în siguranță la poli pentru orice metodă de instalare, dar întrebarea este cât timp. Dacă purtați simplu suportul în pământ, acesta se va desprinde după 2-3 ani. Dacă betonul este parțial betonat, va dura 5-7 ani, dar nu mai mult.

Spre deosebire de versiunile anterioare, fundul nu va slăbi suportul, dar totuși, datorită accesului la umiditate după câțiva ani, acesta va putrezi. Cea mai fiabilă opțiune este betonarea. Cu aceasta poarta poate sta mai mult de 10 ani. Desigur, dacă i se va acorda îngrijirea corespunzătoare.

Adâncimea de care aveți nevoie pentru a săpa în suporturi este, în funcție de tipul de sol de la o jumătate de metru la un metru. Dacă solul este stabil, de exemplu, din nisip, atunci este posibil să săpați o jumătate de metru în adâncime, acest lucru este suficient. Opțiunea cea mai convenabilă, care permite crearea unei găuri pentru instalarea unui suport, este un exercițiu. În diametru este de dorit, că nu a fost mai mică de 20 cm. Aceasta va permite să părăsească un loc pentru betonare.

Înainte de instalarea suportului în carieră, este necesară tratarea coloanei cu un antiseptic. În plus, este necesar să se trateze partea inferioară a rășinii cu o rășină pentru a evita intrarea și absorbția umidității în timpul betonării. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci îl puteți împacheta cu un film de polietilenă. În timpul turnării betonului, trebuie să-l lopați, pentru a evita cavitățile din acesta. La turnarea betonului, suportul trebuie să fie întotdeauna ținut la un nivel perpendicular pe sol. Pentru a face acest lucru, utilizați nivelul clădirii. Distanța dintre două coloane trebuie să fie de la 1 m până la 1,2 m.

Asamblarea și placarea carcaselor

Cum de a alege materiale pentru wicketsPlăcile de perete pot fi atașate numai la cadru, deci mai întâi trebuie să o faceți. Mai întâi, cadrul este asamblat, a cărui lățime trebuie să fie cu cel puțin 10 milimetri mai mică decât lățimea dintre suporturi. Dacă ușa pietonală se închide fără goluri, trebuie să ungeți benzile potrivite pe suporturi.

Înălțimea cadrului poate fi mai mică decât pielea însăși sau poate fi la nivelul ei, dar este strict recomandat să nu se facă un cadru mai mic de 2/3 din piele. Produsul poate fi spălat cu suporturile, precum și cu coloanele de mai sus sau de dedesubt. Importanța practică a locației sale nu contează, este important doar să corespundă designului arhitectural general.

În primul rând, trebuie să pregătiți două bare pentru rama 40 × 40 milimetri. Lungimea lor ar trebui să fie mai mică cu 10 milimetri distanța dintre suporturi. De exemplu, dacă distanța dintre coloane este de 1,2 m, atunci barele trebuie să aibă o lungime de 1,1 m. Dimensiunea barei transversale depinde de înălțimea gardului, de garaje și de ideea generală, astfel încât nu există recomandări clare în această privință.

O portieră de la un copac pentru un gard pe propriile mâini se face foarte simplu. Cea mai importantă parte este instalarea plăcilor faciale. Depinde de ele cât de mult va fi produsul dvs. estetic. Dacă aveți nevoie de un pătrat solid, ar trebui ca, ca un scut, să ciocănați cadranul în prealabil pregătite și prelucrate șipcile. Pentru a face un semicerc pe partea de sus, trebuie să faceți un jigsaw după fixarea benzilor. După aceea, curățați suprafața cu o scobitoare pentru a evita spărturile.

Pentru a face un semicerc în mod corect, trebuie să găsiți același nivel pe partea dreaptă a produsului și pe partea stângă. Al treilea punct este centrul construcției dintre cele două muchii. Acolo trebuie să înscrieți o garoafă mică și să-i legați o frânghie. Se dovedește un fel de busole, cu care poți desena un semicircular neted. Pentru a face raza cercului mai mică, trebuie să coborâți unghiul exact pe verticală a produsului.

Lucrari de vopsire

Cum pot face o poarta din lemnDupă asamblarea porțiunii, trebuie să o atârnați pe buclele porții și să ajustați poziția. Pentru confortul instalării sale, este necesar să înlocuiți o rază de lemn de jos. Mai întâi, buclele trebuie instalate pe poarta și apoi fixate pe suporturi. După conectarea produsului la suporturi, trebuie să verificați cât de bine se închide și se deschide portiera, dacă există spărturi etc. Este posibil să existe un mic spațiu între structură și suport. Apoi trebuie să vă uitați la lungimea spațiului liber din partea inferioară a porții. Nu trebuie să depășească 3 centimetri.

Există mai multe moduri de a picta produsul. Astăzi, pata este populară. Înainte de a picta, întregul produs trebuie tratat cu un antiseptic. Pentru o protecție mai bună, trebuie să acoperiți întotdeauna pâsla cu un antiseptic de două ori, apoi copacul va sta foarte mult timp.

Doar lemn uscat trebuie vopsit. Când a plouat în timpul muncii, trebuie să vă opriți de muncă și să continuați numai după ce copacul sa uscat complet. Șurubul trebuie instalat după vopsirea peretelui. Este demn de remarcat faptul că cel mai vulnerabil loc din piatră este vârful acestuia, deoarece umiditatea devine după instalare în golurile dintre șipci. Pentru a evita un astfel de efect, trebuie instalat un cadru galvanizat în partea superioară a structurii. Puteți atașa acest cadru cu unghii mici sau lipici.

Astfel, branhiul din copac cu mâinile tale poate fi făcut simplu, trebuie să ai un set mic de unelte și material pregătit. De obicei, poarta este instalată lângă poartă, dar există și excepții. Totul depinde de designul arhitectural general.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Căptușirea tavanului cu panouri din plasticCăptușirea tavanului cu panouri din plastic
Opțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecteOpțiunile de ușă cu perete interior: secretul alegerii corecte
Panouri decorative de perete pentru decorarea interioară a caseiPanouri decorative de perete pentru decorarea interioară a casei
Facem scari din lemn cu mâinile noastre: instrucțiuni pas cu pas, videoFacem scari din lemn cu mâinile noastre: instrucțiuni pas cu pas, video
Cele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile taleCele mai bune idei pentru a face mobila din lemn cu mâinile tale
Portițe din țevi de profil: producție și fotografiePortițe din țevi de profil: producție și fotografie
Cum să faci un gard cu mâinile tale la cabanaCum să faci un gard cu mâinile tale la cabana
Garduri din lemn pentru terase: tipuri, productie, fotoGarduri din lemn pentru terase: tipuri, productie, foto
Porți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblarePorți din lemn și o pătură cu mâinile lor: fotografie și asamblare
Fabricarea figurilor dintr-un copac prin mâinile propriiFabricarea figurilor dintr-un copac prin mâinile proprii
» » Cum sa faci o ghirlanda din lemn cu mainile tale
© 2021 amigdas.com