amigdas.com

Cum sa faci o pardoseala: lectii foto si video

Se toarnă șapăNivelul de podea dintr-un apartament nu este niciodată complet arbitrar. În cel mai convenabil caz, când cuplajul este realizat în toate încăperile, încercați să evitați un pas mare cu o aterizare. Dacă se îmbină diferite acoperiri de finisare, de exemplu, dale și parchet, atunci nivelele de șapă ar trebui să difere prin diferența de grosime a acestor acoperiri.

restricții la nivel apar pentru un alt motiv: grosimea sapa de la punctul său cel mai subțire ar trebui să fie de cel puțin 3 cm Dacă necesitate forțată să admită, în unele locuri de sapa de 2-3 cm în aceste locuri, este necesar să se stabilească și să ofere grila de aderență îmbunătățită la podea ..

Marcări și balize de dispozitiv

Pentru marcajul vertical este cel mai bine nivelul apei. Pe comentariile caustice despre epoca de piatră care însoțește videoclipul pe această temă nu ar trebui să se acorde atenție. Nivelul optic de lucru într-un apartament este, în general, incomod. Nivelul bun cu laser își pot permite doar cei care sunt în mod constant cu care se confruntă cu acest tip de muncă, dar au uitat despre revizuirea periodică a Bosch sale și să nu ia doar alinierea lui în caz de eșec.

La un nivele cu laser ieftine, chiar și la întregul său serviceability, precizie aspect poate fi semnificativ mai mic decât nivelul apei, și din pretențiile „cu laser“ va fi prezent doar comoditatea etichetării inexacte.

Marcarea și începerea lucrului pot să difere în funcție de elementele de ghidare selectate și de modul în care se formează balizele.

Profil de baliză Stucco

Ce instrumente sunt necesareDe la astfel de ghiduri este necesar să se ia profil cu o înălțime de 10 sau 12 mm. Chiar și în rafturile de ipsos din magazin puteți găsi o curbura vizibilă. Netezimea profilelor de baliză realizate din zincare subțire, cu atât mai mult este necesar să se controleze regula în timpul instalării.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să utilizați un nivel de apă și un cablu de culoare pulbere, scoateți mărcile orizontale de-a lungul perimetrului camerei. Vă puteți limita la riscurile asupra acelor locuri unde profilul se va sprijini pe perete (cu un mic decalaj). Marcarea trebuie făcută din același punct, astfel încât erorile de măsurare să nu fie adăugate împreună. Puteți găsi un videoclip inteligent realizat pe această temă, dar este clar și faptul că măsurătorile sunt luate dintr-un singur plan orizontal de referință.

Primele balize din profil expuse uscat, plecând de la perete cu risc. Puteți face acest lucru într-un mod convenabil:

  • Pentru a închide, după cum se arată în unele videoclipuri de pe YouTube, obiecte solide de grosimea necesară, cum ar fi tăierea plăcilor.
  • Asigurați găuri în podea de-a lungul liniei de baliză, introduceți diblurile în ele, fixați șuruburile la nivelul dorit și faceți patch-uri de mortar cu alabastru încastrat cu capacul.

Prima opțiune pare mai ușoară și mai rapidă. În primul rând, trebuie să aveți un set întreg de tampoane diferite. În al doilea rând, șuruburile pot fi ridicate sau coborâte cu orice valoare, iar discurile sunt discrete. În cele din urmă, dacă lemnul a fost folosit ca tampoane, va trebui să fie scos înainte ca dispozitivul să fie strâns.

În a doua variantă, nivelul poate fi setat numai 2 șuruburi extreme, și media este mai convenabil să se pună pe un cablu, la extremități pentru a pune sub șnurul de pe pălării de pe meci și șuruburi de șuruburi mijlocii, cu un decalaj la aceeași grosime. În plus, profilul ghidajului poate să nu fie exact la nivel, iar dacă trebuie să fie presat pe căptușeală și fixat cu soluție de gips, acesta se poate ridica împreună cu ultima căptușeală.

Șapă de beton pe podea

Pentru profilul Beacon nu este agățat la legăturile de dispozitiv, este necesar să se stabilească slide-uri de soluție, la fel ca în film, dar utilizarea de gips trebuie evitată ori de câte ori este posibil, și atunci când timpul permite, toate lucrările efectuate numai cu utilizarea de mortar de ciment. Va fi mai puternică și, eventual, nu neapărat mai lungă.

Podeaua de beton trebuie să fie înaintea dispozitivului de șapă curată și bine pregătită. În prima variantă, podeaua poate fi pregătită imediat, iar în a doua, după îndepărtarea prafului din găurile de găurire. Comunicante pereți la podea trebuie pentru a lipi banda de etanșare, mai fiabile pentru a face față cu cea de impermeabilizare a mastic pe poliuretan. Pentru o mai bună aderență a șapei cu o pardoseală din beton neted, aceasta trebuie acoperită cu contact de beton.

Prin balizele gata făcute, realizarea unui șapa uniformă nu este mai dificilă sau, mai degrabă, rămâne o muncă pur fizică. Este necesar doar luați în considerare anumite circumstanțe:

  • Nu permiteți excesul de apă în soluție: dacă soluția făcută conform instrucțiunilor de pe ambalaj sa dovedit a fi groasă, înseamnă că este pur și simplu puțin amestecată. Pentru acest lucru este potrivit un burghiu puternic cu viteză mică. Excedentul de apă duce la o reducere a rezistenței șapei și a crăpării.
  • Este necesar să ajuți soluția să se stabilească. Pentru a face acest lucru, puteți să o puneți cu un strat deasupra farurilor și să mutați lopata sau mistria paralelă cu șapa înainte și înapoi. Spălarea este necesară aici, nu pentru nivelare, ci ca înlocuitor pentru vibrator. Bulele de aer care încep să părăsească soluția demonstrează corectitudinea acestor acțiuni. Dacă acest lucru nu se face, atunci mai târziu, găurile mici din șapă vor fi vizibile din aerul evacuat. Astfel de defecte, desigur, nu sunt catastrofale, dar puterea șapei va fi mai mică decât este posibil.
  • Alinierea finală se face prin mișcarea translațională a regulii. Trebuie să se deplaseze în principal prin faruri (stânga și dreapta) și simultan de-a lungul (ușor spre sine), iar mișcarea pe ea însăși trebuie să fie strict într-o direcție, altfel va produce caneluri mici transversale. Înainte de regula, de-a lungul întregii lungimi, ar trebui să existe o mică parte a soluției. Nu este necesar să încercați să aliniați șapa cu numai mișcarea longitudinală a regulii - va rămâne cu o suprafață cu gropi proeminente.

Nu permiteți uscarea rapidă a șapei finisate. Amplasarea profundă a podelei este necesară, în special, astfel încât apa să nu iasă din șapă prea repede. Este necesar să-l protejați de lumina directă a soarelui și de curenții de aer. Primele câteva zile trebuie pulverizate cu apă de șapă și acoperită cu un film. Este adevărat că nu toate regulile sunt respectate.

În formă de U și în profil dreptunghiular

Tehnologia de umplere a șapeiMulți sunt confuzi de faptul că profilul de baliză rămâne în șapă, și folosesc alte ghiduri: un profil dreptunghiular sau chiar țevi. În cazul în care o țeavă lungă ar trebui să se retragă din intareste, atunci ea scoate cravată bucăți mari și, prin urmare, nu-l folosească într-o lucrare responsabilă, în cazul în care calitatea de cerințe stricte.

Cea mai convenabilă pentru șapa etajului dispozitivului este o șină de ghidare în formă de n pentru gips carton. Este instalat în următoarea ordine:

  • Aplicați strict o linie în găurile de podea în trepte de aproximativ 0,6 m, introduceți diblurile pentru șuruburi cu auto-filetare. Pentru a expune șuruburile extreme la nivelul șapei viitoare. Trageți cablul între ele și reglați șuruburile mediane.
  • Faceți în jurul sloturilor automate diapozitivele din soluție cu alabastru, aliniați-le orizontal în ambele planuri ale nivelului platformei cu capacul. Lățimea platformei trebuie să fie puțin mai mare decât cea a profilului în formă de n.
  • Plasați profilul cu capetele ascuțite în jos pe aceste platforme astfel încât mijlocul profilului să fie opus șuruburilor șuruburilor. Apăsați pe profil până când se sprijină pe șuruburi. Îndepărtați excesul de soluție în afara profilului.
  • Atunci când soluția se aglomerează și se întărește, este posibilă realizarea unui șapă pe astfel de faruri.

Faruri din soluție

Se crede că șapa de pe aceste faruri este de cea mai înaltă calitate. La fel ca în cazul precedent, șuruburile cu autoaprovizionare sunt plasate la nivelul apei, doar un pas între ele poate și trebuie făcut mult mai mult: 1.6-1.7 m (30-40 cm mai puțin decât lungimea regulii). Zonele orizontale ale soluției la nivelul șuruburilor cu auto-filetare servesc ca puncte de referință. Acestea pot fi utilizate în această calitate numai a doua zi sau mai târziu, când locațiile devin suficient de ferme.

Între aceste site-uri impuneți o bandă continuă de soluție și aliniați regula, așa cum se spune "frecați balizele". (Farurile de frecare sunt termen foarte bine acceptat, iar platformele de suport pentru tencuieli se numesc mărci).

În banda rezultată, lăsați doar acele locuri care au urme de aliniere prin regulă, locuri neatinse sunt tăiate la un unghi la podea. Scream pentru astfel de balize se face în mod obișnuit. Deoarece șapa este făcută între două balize solidificate, este necesar să se asigure cea mai bună conexiune posibilă între soluțiile lichide și solide. Pentru aceasta, unii maeștri adaugă la soluție adeziv PVA 1: 100, punctele de contact sunt acoperite cu o astfel de soluție și se fac imediat o șapă.

Dacă toți pașii de la marcare și grade până la șapa finală sunt realizați corect și corect, rezultatul este o suprafață care pare a fi rezultatul funcționării mașinii.

Șapă pentru încălzire prin pardoseală

Șapă finisată pe podeaDacă nivelul fundației din beton este sub nivelul podelei calde de 4-6 cm, atunci șapa este făcută în mod obișnuit de faruri. Lucrările pregătitoare maxime trebuie făcute înainte de a pune cablul și izolarea termică, deoarece atunci puteți curăța gunoiul numai prin aspirare. Trebuie menționat faptul că podelele cu apă caldă din apartamentele urbane din unele localități sunt interzise la nivel legislativ.

Dacă nivelul bazei este semnificativ mai mic decât este necesar pentru podeaua caldă, atunci șapa va trebui să facă în două etape. Trebuie notat faptul că șapa deasupra podelei calde va fi în condiții mai severe decât de obicei. Pentru a crește rezistența șapei, se poate adăuga o fibră de polipropilenă (fibră) la amestecul uscat. Pentru un metru cub de soluție nu va mai fi nevoie de mai mult de 1 kg. Adăugarea plastifiantului în apă pentru soluție crește mobilitatea acestuia, făcându-l mai convenabil pentru lucru și, prin urmare, mărește rezistența șapei.

Este posibil să comutați încălzirea prin pardoseală nu mai devreme de 3 săptămâni, unii producători specifică alți termeni, în special 25 de zile. În orice caz, încălzirea prin pardoseală nu trebuie să se repete. Un agent de plastifiant și fibre de polipropilenă pot fi adăugați soluției pentru întreaga șapă - aceasta va spori rezistența și va ajuta la evitarea fisurilor în podea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alinia o podea din lemn fără a rupe placi vechiCum de a alinia o podea din lemn fără a rupe placi vechi
Cum de a alinia o podea din lemn pentru un laminatCum de a alinia o podea din lemn pentru un laminat
Cum sa faci o pardoseala din beton - videoCum sa faci o pardoseala din beton - video
Cum să faci un podea izolată fonic într-un apartamentCum să faci un podea izolată fonic într-un apartament
Cum să umpleți corespunzător podeaua: sfaturi și instrucțiuni videoCum să umpleți corespunzător podeaua: sfaturi și instrucțiuni video
Amplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și videoAmplasarea unei podele calde sub o țiglă: sfaturi despre ouă și video
Șapă uscată cu mâiniȘapă uscată cu mâini
Ștergeți podeaua pe far cu propriile mâini: recomandări și videoȘtergeți podeaua pe far cu propriile mâini: recomandări și video
Etajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografiiEtajul pe balcon cu propriile mâini: instrucțiuni, videoclipuri și fotografii
Cravată de podea autonivelantă: videoCravată de podea autonivelantă: video
» » Cum sa faci o pardoseala: lectii foto si video
© 2021 amigdas.com