amigdas.com

Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc

Descrierea unui câine ciobănesc din AustraliaVindecătorul australian este un câine care lucrează pentru a ajuta păstorii. Din acest motiv, este numit și el Păstorul ciobănesc australian

. Ea are un aspect formidabil - străinii atunci când se uită la un câine nu va veni în minte mângâind un astfel de animal.

Vindecătorul australian nu este destinat întreținerii urbane. Destinul acestui câine este distilarea bovinelor foarte diferite. El a fost creat pentru aceasta: puternic și tare.

Creatorii acestei rase pot fi mândri de roadele muncii lor. Vindecătorul australian a absorbit toate cele mai bune din dingo sălbatic australian și cele mai bune rase europene.

Istoria rasei

Un vindecător pe o plimbareÎnceputul acestei rase a fost pus în urmă cu peste două sute de ani. În 1802, un anumit George Hall, alături de familia sa, în căutarea unei cote mai bune, sa mutat din Lumea Veche în Australia. Aici, în New South Wales, Hall a decis să cultive bovine. În acel moment era ocupația cea mai promițătoare: cel mai mare oraș din apropiere al țării Sydney avea nevoie de aprovizionarea cu alimente.

Ideea a fost bună, dar dificil de pus în aplicare. Faptul este că climatul din New South Wales era uscat și fierbinte. În plus, nu au existat pășuni împrejmuite. Vitele trebuiau să pescuiască pe câmpii vaste, unde prădătorii puteau să-l atace. În plus, animalele urmau să fie conduse la sute de kilometri de pășune până la pășune. Fără ajutorul câinilor, o persoană cu această sarcină nu poate face față.

Sala a prevăzut o astfel de nevoie și a adus din Anglia cîțiva câini de păstori. Câinii lui din Australia nu aveau atunci și animalele preferau să pășească sub supravegherea copiilor din apropierea orașelor mari și numai după-amiaza.

Câine de rasă în vindecătorul australian de fotografie albastrăGeorge Hall decide să meargă pe propriul drum. El îi instruiește pe fiul său Thomas să exploreze noi pășuni din nordul țării. Tânărul se descurcă perfect cu sarcina: deschide milioane de acri de pășuni bogate.

Familia înțelege că livrarea de animale va fi foarte problematică: nu există cale ferată, iar câinii ciobănești existenți nu se pot descurca cu sarcina de a purta bovine semi-sălbatice pe un drum lung de sute de kilometri. Există o nevoie acută de a obține câini de păstori inteligenți și rezistenți, care nu se tem de căldura australiană și sunt capabili să controleze efectivul.

Pentru a rezolva problema, Thomas Hall decide să creeze o nouă rasă de câini. Din moment ce în turmă erau animale cu coarne și fără coarne, tânărul începe imediat două programe de reproducere: una vizează reproducerea câinilor ciobănești australieni capabili să facă față animalelor neînsoțite, cealaltă cu bovine. Avea deja collie de la Simtfield, dar erau complet nepotrivite pentru rezolvarea problemelor existente.

Câine ciobănesc australian de culoare roșieCa bază a noului câine dingo sălbatic sălbatic. Apropo, experimentele cu ei au fost efectuate mai devreme. Deci, James Timmins a încercat mai devreme să traverseze câini europeni cu dingo-uri și chiar a primit hibrizi, pe care ei i-au numit "Red Bobtailis". Dar aceste jumătăți de rasă erau puternice, dar le era foarte frică de oameni. Din cauza asta, Timmins a încetat să mai lucreze.

Thomas Hall sa dovedit a fi un crescător mai hotărât. În ciuda numeroaselor eșecuri, el a continuat experimentele. Ca rezultat, nu au apărut cățeluși viabili cu caracteristicile necesare.

Încă nu se știe care sunt câinii care au trecut cu dingo-uri sălbatice, dar majoritatea cercetătorilor sunt de acord că este cel mai probabil un collie. Faptul este că Hall nu avea alte rase la îndemână.

Câine ciobănesc australian conduce oiThomas nu se oprește acolo și continuă să traverseze Mestizosul cu Smithfield Collie. Cu toate acestea, rezultatul este dezamăgitor: noua generație nu rezistă căldurii. După un moment de gândire, Hall traversează hibrizii din generația anterioară cu dinge locale domestice, care erau o cruce între câini necunoscuți. Și apoi va fi norocos - prima generație este neobișnuit de inteligentă și rezistență. Acești câini au fost inerenți cele mai bune calități de lucru. Acești câini sunt mai târziu cunoscuți ca vindecători australieni.

Un câine ciobănesc australian se duce la proprietarSala de afaceri urcă pe deal mulțumită câinilor ciobanesti australieni. Thomas nu vrea concurență și refuză să vândă câini. Ca urmare, până în 1870 această rasă de câini era deținută doar de familia lui Thomas Hall și de prietenii săi apropiați. Totul sa schimbat după moartea amelioratorului. Descendenții nu au putut dispune în mod adecvat de statutul dobândit și au fost forțați să vândă ferma împreună cu câinii. Așadar, atelierele australiene au devenit disponibile pentru toți veniții.

Această accesibilitate a jucat o glumă crudă asupra rasei: Actorii australieni au început să se îmbine cu toți câinii fără discriminare. Numărul de impurități ale altor rase la vindecătorii moderni este încă în dezbatere de către cercetători.

La începutul anilor 70 ai secolului al XIX-lea, vindecătorii australieni intră în mâinile lui Fred Davis. Acest măcelar din Sydney credea că câinii nu au perseverență. Nu se gândește la nimic mai bine decât trecerea unui câine ciobănesc australian cu terieri de tauri. Hibrizii care rezultă își pierd rezistența, dar devin atât de încăpățânați încât nu conduc bovinele, ci o țineți la loc. Bineînțeles, acești câini sunt considerați incapabili pentru muncă. Și, deși mai târziu amestecul de sânge de terieri de taur a fost eliminat din rasă de vindecătorul australian, până în prezent persistența terrierului de tauri este evidentă la câțiva câini.

O altă încercare nereușită este experimentarea câinilor de câmp care au traversat câini cu dalmații ciobănești. Frații Garrus au vrut să facă caracterul câinilor mai moi și să-i obișnuiască cu caii. Dorința lor a fost îndeplinită, dar, ca rezultat, principalele calități de lucru ale rasei au fost din nou afectate.

Datorită experimentelor de reproducere necontrolate, până la sfârșitul anilor `80, câinii ciobănești australieni nu erau numiți câini de Hall. Vorbind despre ei, oamenii au folosit termeni albastru și vindecător roșu.

La începutul anilor 1990, câțiva crescători australieni s-au combinat pentru a crea Bovine Dog Club, dedicat vindecătorilor australieni. Acești crescători sunt implicați în conservarea câinului ciobanesc australian.

Este de remarcat că deja la acea vreme a existat o tendință de cerere mai mare pentru vindecătorii albastre. Faptul este că această versiune a câinelui kettl australian este mai acompaniantă, cu o conservare completă a calităților de lucru decât vindecătorii roșii. La câinii cu o nuanță roșie, piei sunt mai dingo și sunt mai degrabă capricioși.

La începutul secolului al XX-lea, membrii clubului câinilor de câini au format primul standard de rasă.

În anii 40 ai secolului XX, popularitatea rasei are un nou impuls. Marinarii americani din Australia au exportat cățeluși din această rasă în patria lor, unde sunt apreciați.

Până la sfârșitul deceniului 6, primul club american dedicat vindecătorului australian a fost format în Queensland. Membrii săi au popularizat rasa timp de zece ani și se străduiesc de faptul că, în 1979, Dog Dog Club recunoaște noua rasă.

Descrierea vindecătorului australian

Acești câini au dimensiune compactă, dar în același timp se pot lăuda cu un corp armonios, dexteritate, rezistență și eficiență. Creșterea câinului ciobanesc australian poate ajunge la 51 de centimetri, iar greutatea de 23 kilograme.

Acest animal are următoarele caracteristicile:

 • Câine ciobănesc australian de culoare roșie mare fotografieHead. Este proporțională cu corpul și foarte puternică. Are o frunte pronunțată. Craniul pare larg. Trecerea de la frunte la bot este clar, dar are o pantă mică. Botul câinelui este larg, bine umplut cu țesuturi moi. Buzele sunt uscate și subțiri. Bryly sunt absente. Partea din spate a nasului este dreaptă. Nas negru cu nări bine văzute. Falsele sunt foarte puternice. Falla inferioară este mai dezvoltată decât maxilarul superior.
 • Ochii sunt ovale și de dimensiuni medii. Conform standardelor, culoarea irisului trebuie să fie maro închis. Aspectul câinelui australian kettl este foarte atent. În spatele lui puteți vedea mintea și vigilența constantă a animalului.
 • Urechile au o dimensiune puțin mai mică decât media. Acestea sunt setate pe scară largă și joasă. În formă, urechile seamănă cu un triunghi cu laturi egale și întotdeauna în picioare.
 • Gâtul are o lungime medie și este lipsit de suspensii. Se distinge prin musculatura puternică.
 • Corpul este puternic, dens și are proporții apropiate de ideal. Pieptul este larg și muscular. Spatele este drept și acoperit cu armură din mușchi. Greabanul este luminos și destul de înalt. Crupa este lungă și ușor înclinată. Abdomenul este strâns, dar nu prea mult.
 • Coada este pusă jos și aproape întotdeauna coborâtă. Câinele o ridică numai cu o puternică emoție, și chiar și atunci numai la nivelul spatelui.
 • Picioarele câinelui kettl australian sunt drepte, au lungimea medie și mușchii pronunțați. Degetele sunt scurte și încoronate cu aceleași gheare scurte, dar puternice.
 • Lana câinilor este netedă și rigidă. Se aderă ferm la corp și nu se udă. Sub haină se află un substrat dens.

În ceea ce privește culoarea, în conformitate cu standardele de rasă poate fi numai două tipuri:

 • Două câini de păstori australieni de culoare albastră și roșiealbastru. Are apariția de urme albastre și pete alternând cu mărci palide și negre. Cainii cu o astfel de nuanta de piele sunt cele mai apreciate.
 • roșu. Punctele roșii sunt distribuite uniform pe tot corpul. Pe cap trebuie să fie neapărat urme mari de negru, galben pal sau negru. Pe corpul de pete negre nu ar trebui să fie. Aspectul lor este considerat căsătorie.

Natura animalelor

În ciuda faptului că originali australieni Kettl Dogs au fost destinați pentru munca păstorilor, astăzi mulți oameni le păstrează ca paznici. Și unii reușesc chiar să-i transforme în tovarăși. Deși aceasta este o ocupație dubioasă din următoarele motive:

 • Câine ciobănesc australian sărind în apăCiobănesc australian foarte activ - fără muncă nu pot. Dacă nu le încărcați, încep să se ardă.
 • Ca și cum proprietarii nu au adus câinele, va mușca încă oameni. Este un instinct natural care nu poate fi eliminat chiar și cu ajutorul educației speciale.
 • Acești câini foarte devotat stăpânii lor. Ei tind să-l urmeze peste tot.
 • Câine ciobănesc australian - viață în fermăCâinii ciobănești australieni nu se înțeleg foarte bine cu copiii și alte animale. Singura modalitate de a le încerca este să le crească împreună. Dar această abordare nu funcționează întotdeauna.
 • Australianul Kettl Doga nu poate să păstreze în apartament. Are nevoie de mult spațiu pentru o viață normală. Din apartamente acești câini evadează invariabil în căutarea aventurii.

sănătate

Acești câini se poate lăuda de sănătate excelentă. Ei se simt minunați în toate condițiile. Din păcate, rasa nu este lipsită de mai multe defecte genetice:

 1. Aceste animale sunt predispuse la dezvoltarea orbirii.
 2. Multe catelusi se nasc surzi.
 3. Se poate dezvolta displazia articulației șoldului.

concluzie

Câine ciobănesc australian la plimbare cu proprietarulAustralian vindecători Nu sunt destinate întreținerii la domiciliu, dar dacă o persoană încă dorește să cumpere un catelus din această rasă, atunci este mai bine să mergi la pepinierele dovedite. Acest lucru va garanta că câinele va fi sănătos și bine crescut. Nu merită salvarea, deoarece un crescător necunoscut poate cumpăra un câine, cu care va fi foarte greu să facă față. Un astfel de câine va aduce mai multe necazuri decât bucurie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Descrierea rasei de găini australieneDescrierea rasei de găini australiene
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
Australian Terrier: caracteristicile raseiAustralian Terrier: caracteristicile rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
© 2021 amigdas.com